Alle berichten van neut raaltje

Op woensdag 16 oktober trokken we met 5 ploegen naar Merksplas om mee te doen aan het voetbaltoernooi georganiseerd door MOEV. Ondanks het slechte weer, gingen onze ploegen er allemaal 100 % voor! Hopelijk kunnen we volgend schooljaar met evenveel ploegen deelnemen. Proficiat aan alle deelnemers!

19-20 Moev voetbal 4-4
19-20 Sing a Song 22/10
« 1 van 2 »

De leerlingen van 1A maakten samen een grote herfst puzzel. Eerst kleurden ze allemaal hun eigen stukje mooi in, om deze nadien in elkaar te puzzelen!

19-20 1A groepswerk herfstpuzzel
19-20 1A en 4A lezen voor aan elkaar

Na de herfstvakantie zijn 4 nieuwe kleuters ingestapt bij juf Inn.

Welkom op onze school!

19-20 Nieuwe kleuters bij juf Inn (na herftsvakantie)

Nieuwe kleuters bij juf Inn

Juf Inn start na de vakantie met een nieuwe onthaalklas. Gisteren schreven we 4 nieuwe kleuters in. Hartelijk welkom allemaal!

 

Herfstvakantie

Volgende week hebben we een weekje vakantie. Prettig verlof iedereen!

 

Leerkrachten afwezig

Juf Lydie en juf Ann zijn afwezig tot en met 25 oktober. We hopen dat ze voldoende hersteld zijn om na de vakantie terug te komen.

Juf Wendy zal nog afwezig blijven tot aan de kerstvakantie. Ze helpt haar echtgenoot bij zijn revalidatie na een zware val. Juf Chrisje vervangt juf Wendy.

 

Foto’s

De schoolfoto’s kunnen dit schooljaar aangekocht worden via een online webshop. Elke leerling heeft een eigen inlogkaartje waarmee je met de persoonlijke code de eigen foto’s, klasfoto’s en eventueel familiefoto’s kan bekijken. Je bestelt online en ook de betaling verloopt via de betaalsite gekoppeld aan de webshop. Graag uw bestelling plaatsen voor 21 november. De bestelde foto’s worden via de school verdeeld.

 

Ouderplatform

We willen dit schooljaar starten met een ouderplatform, een digitaal communicatiesysteem waarmee we bijvoorbeeld de nieuwsbrief in de toekomst willen verspreiden. De klassen van juf Ditte en juf Sindy zullen dit eerst testen voor onze school. Hun leerlingen krijgen vandaag een brief mee met meer uitleg hierover.

 

Fruitdag

Maandag 4 november worden we opnieuw verwend door het fruitteam met een lekker en gezond tussendoortje.

 

Zwemmen / kledijzwemmen

Dinsdag 5 november is het zwemles voor 2, 3 en 6. De kinderen die oefenen voor een A-, B- of C-diploma mogen zwemmen met kledij. De kledingvereisten vind je in de brochure die je bij het begin van het schooljaar kreeg. Even herhalen:

  • voor A- en B-diploma:

badkleding,

shirt, hemd of blouse met lange mouwen,

lange broek, jurk of rok tot de enkels,

schoenen (waterschoenen en turnpantoffels zijn toegelaten)

  • voor C-diploma:

hetzelfde + jas met lange mouwen

 

Bib

Dinsdag 5 november: 2a en 2b

 

Oudercafé

De ouders van de nieuwe kleuters (september) van de klas van juf Ditte zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdag 6 november. Vanaf 11.15 uur ben je welkom bij een kopje koffie of thee om de ouders van de klasgenootjes te leren kennen. Daarna kan je samen met je kleuter kijken naar foto’s en filmpjes die in de klas gemaakt werden.

 

Medisch onderzoek

Op donderdag 7 november is er voor de leerlingen van 6b medisch onderzoek op het CLB.

 

Vierde leerjaar naar het bos

Op donderdag 7 november gaat het vierde leerjaar de hele dag naar het bos, als het weer het toelaat. De brief hiervoor volgt nog.

 

Fluo actie

Tijdens de donkere dagen is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Naar aanleiding hiervan doet het oudercomité weer een leuke activiteit. Iedereen mag op vrijdag 8 november in fluokleding naar school komen.

 

Bijlage

– inlogkaartje schoolfoto’s

– brief ouderplatform voor de klas van juf Ditte en juf Sindy

Leerlingenparlement

Vorige week was er verkiezing van afgevaardigden van de lagere school in het leerlingenparlement. Dinsdag werden de verkozenen bekendgemaakt en volgende week is er de eerste kennismakende bijeenkomst.

 

Fruitdag

Maandag 14 oktober stond het fruitteam voor ons klaar om een gezond en lekker tussendoortje te bezorgen. Dank je wel!

 

Dag van de armoede

Vandaag 17 oktober is het internationale dag van verzet tegen armoede. De leerkrachten dragen een wit geknoopt lintje als symbool, de leerlingen van de lagere school een button. Vandaag was er voor de kinderen van de tweede en derde graad een voorstelling rond armoede in de Rabboenizaal. Daardoor wordt het thema bespreekbaar gemaakt, want armoede is overal.

 

Dag van de jeugdbeweging

Morgen 18 oktober is het “dag van de jeugdbeweging”. Wie wil, mag dan in de kleding van zijn/haar jeugdbeweging naar school komen.

 

Stekelbees

Morgen, vrijdag 18 oktober is er geen naschoolse opvang bij Stekelbees.

 

Zwemmen

De kinderen van 2, 3 en 6 gaan dinsdag 22 oktober zwemmen.

 

Nascholing

Dinsdag 22 oktober volgen juf Griet en juf Annelot een nascholing Frans.

 

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdagvoormiddag 23 oktober verwelkomt juf Inn de kleuters die na de herfstvakantie naar school mogen komen.

 

Medisch onderzoek

Op woensdag 23 oktober is er medisch onderzoek voorzien op school voor de leerlingen van het vijfde leerjaar. De kinderen, waarvoor door de ouders toestemming werd gegeven, krijgen een inenting.

 

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 24 oktober weer hun “wieltjesmateriaal” zoals steps, inlineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

 

Derde leerjaar naar het bos

Donderdag 24 oktober rijdt het derde leerjaar met de fiets naar Wortel Kolonie. Ze leren over de schapen en ontmoeten de herder, zijn helper en zijn kudde. Meer info in de bijgevoegde brief.

 

Soep in de refter

Vanaf 4 november tot de krokusvakantie kunnen de kinderen soep eten in de refter. Vul bijgaand strookje in en bezorg het ten laatste volgende week woensdag terug.

 

 

Eerste leerjaar naar Kronkeldidoe

Maandagvoormiddag 18 november gaan de kinderen van het eerste sporten in Brecht. Meer info volgt later maar (groot)ouders zijn die willen rijden mogen dit melden aan de klasleerkracht.

 

Grootouderfeest

Op woensdag 20 en donderdag 21 november verwelkomen de kinderen van de lagere school met veel plezier hun grootouders. De brief wordt vandaag meegegeven, je kan bij de klasleerkracht steeds een extra exemplaar bekomen als er een gewijzigde gezinssituatie is.

 

Foto’s nieuwe website stad Hoogstraten

De komende weken kunnen jullie een fotograaf tegenkomen in de buurt van de school. Hij zal ook in de klassen foto’s komen maken. De school controleert de foto’s voor publicatie om na te kijken of er geen kinderen opstaan waarvoor geen toestemming is gegeven door de ouders.

 

Op de website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald” voor foto’s van onze klasactiviteiten.

– derde graad carroussel september

– een kijkje in het zesde leerjaar

– kleuters zingen in de speelzaal

 

Bijlage

– Brief 3de leerjaar op stap met een kudde schapen

– Strookje drankkeuze ’s middags

– Brief grootouderfeest

– Vliegtips oktober

Joepie, wij gingen met onze kleuters liedjes zingen en samen dansen.
Al enkele weken zijn onze klassen een lied of een dansje aan het oefenen.
Vandaag mochten we dit laten zien aan de andere klassen.
We zongen ook samen het krullenbollied en ons schoollied.

GEZELLIG!!

19-20 Kleuters zingen in de speelzaal
19-20 Een kijkje in het zesde

In de derde graad zijn we opnieuw gestart met carrousel.  We werkten rond verschillende beroepen, verwerkten een boom muzisch en deden een hoekenwerk over Gent.

19-20 derde graad carroussel september
« 1 van 4 »