Alle berichten van neut raaltje

Wekelijkse nieuwsbrief                                                18-1-2018

 Parkeerregeling Deken Sendenstraat

Omdat we merken dat de nieuwe parkeerregels nog niet voor iedereen duidelijk zijn, herhalen we ze nog even. Vanaf half januari is er een nieuw tijdelijk reglement voorzien voor de parkeerreglementering in de Deken Sendenstraat. In plaats van aan de zijde van de school, is het nu toegelaten te parkeren aan de overzijde van de school. Feedback is steeds welkom via mobiliteit@hoogstraten.be

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdag 24 januari verwacht juf Inn de kleuters die vanaf 1 februari en na de krokusvakantie naar school mogen komen. Is je kindje 2,5 jaar op 1 februari, maar wil je de instap nog wat uitstellen, laat dit dan toch nu al weten. Ingeschreven kleuters tellen mee voor het aantal lestijden voor volgend schooljaar. Het is dus ook in het voordeel van jouw kleuter om tijdig in te schrijven.

Graag op tijd op school!

Breng je kinderen op tijd naar school. Om 8.45 uur gaat de bel. Kinderen die later komen, storen de lessen!

Medisch onderzoek 4-jarige kleuters

Het CLB nodigde de vierjarige kleuters samen met hun ouders uit op het centrum. Het onderzoek houdt in: controle vaccinaties, lengte en gewicht, gezichtsscherpte en klinisch onderzoek bij de arts. Er is ook extra aandacht voor spraak en motoriek. Een aantal kleuters en hun ouders hebben vrijdag 26 januari een afspraak op het CLB.

Losse kledingstukken tekenen

We vragen het nog eens: teken sjaals, mutsen, wanten, brooddozen, potjes, …. met de naam van je kind ajb. Verloren spullen geraken zo terug bij de eigenaar.

Zesde naar verkeerspark

De kinderen van het zesde leerjaar gaan maandagnamiddag 22 januari oefenen in het verkeerspark op de Veiling.

Bib

vrijdag 19/1: 2a en 4b

dinsdag 23/1: 3a en 3b en de 5-jarige kleuters van juf Nancy

Zwemmen

De kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar gaan zwemmen op dinsdag 23 januari.

Info-avond op CLB

Dinsdag 23 januari om 20.30 uur is er op het CLB een informatieavond voor de ouders van het zesde leerjaar over de studierichtingen in het secundair onderwijs.

Wintersportdag

Donderdag 25 januari is het sportdag voor de kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar. Ze  gaan indoor sporten en schaatsen in het Bloso-sportcentrum in Herentals. Wie zelf schaatsen heeft, mag die meebrengen. Voor de andere kinderen huren we ginder schaatsen. Zorg voor warme sportieve kledij en handschoenen. Zorg dat je kind haar/zijn schoenmaat kent (tip: schrijf de maat op de hand). Alle kinderen brengen boterhammen mee. Wij zorgen voor drank bij de boterhammen. Wie tussendoor wil drinken, brengt dit zelf mee (geen glas, noch blik). Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten voor deze sportdag beperken tot 7,5 euro. Veel sportplezier!

Nascholingen

 • Woensdag 24 januari volgen juf Ann en meester Koen navorming over ‘Differentieer in stijl’. Juf Stephanie zal vervangen in 3b en juf Aranka Pelkmans in 4b.
 • De kleuterjuffen volgen woensdagnamiddag een muziekworkshop in de school van Meersel-Dreef.
 • Juf Griet en juf Ann nemen donderdag 25 januari deel aan een nascholing ‘Krachtig en positief evalueren’.

 Website

– nieuwe klasfoto juf Inn

– nieuwe kleuters bij juf Inn

– De mijter van Sinterklaas 2B

– leesmoment 2B

– koekenbak in L2

– bezoek aan de warmste week L2

Bijlage

 • Vliegtips
 • Brochure opvoedingswinkel

Bezoek aan de “Warmste Week”.

Luca : Ik vond het heel leuk.  Maar er was veel modder en mijn schoenen waren vuil.  Ook mijn benen deden pijn. Maar toch vond ik het heel leuk.

Ik heb Ketnet in het echt gezien.  We mochten ook een foto maken.  Misschien dat we op tv komen maar de camera wijst niet naar ons. Het optreden was leuk.

Chahrazad : Die armband is super mooi.  Ik doe hem nooit meer uit.  Maar wel zonde van mijn schoenen.  Maar het was het waard en die tent was super groot.  Die band kon goed muziek spelen en die stemmen waren echt.  Maar in de bus moesten we wel 12 uur rijden.  Dit was de beste dag van mijn hele leven.

17-18 Bezoek Warmste Week met het tweede leerjaar

Het tweede leerjaar is koekjes gaan bakken bij bakker Joost Muesen. 32 kilogram is er uit de oven gekomen. Dit ten voordele van Villa Rozenrood en de warmste week!

17-18 Koekenbak in het tweede leerjaar

Een ontspannend leesmoment

Elke vrijdag om 11u30 lezen de kinderen van 2b zeer relax een boek naar eigen keuze uit de schoolbib.

17-18 Leesmoment 2B

De Pieten waren in paniek.  Sinterklaas was zijn mijter beu : te zwaar en uit de mode.

De kinderen hebben geholpen om een nieuwe mijter te ontwerpen.

17-18 De mijter van Sinterklaas (2B)

Na de kerstvakantie zijn er 5 nieuwe kleuters ingestapt in het klasje van juf Inn.

Welkom in onze school!

17-18 KS Nieuwe kleuters bij juf Inn (januari 2018)
17-18 KS Nieuwe klasfoto juf Inn

Afwezigheden in de kleuterschool

 • Juf Greet van het klasje van de driejarigen zal afwezig zijn tot aan de krokusvakantie. Juf Hanne Wouters vervangt haar vanaf vandaag.
 • Ook juf zorgjuf Machteld zal voor langere tijd afwezig zijn. Juf Inge neemt haar taken over en juf Lore Pinoy staat in de klas van juf Inge.

Wintersportdag oudste kleuters

De kleuters van juffen Inge, Nancy en Annelies en de oudste kleuters van juf Sindy (geboren in 2013) gaan woensdag 17 januari sporten in sporthal Mintjens in Westmalle, begeleid door Play & Sport. Ze hebben die dag geen boekentas, noch fruit of koek nodig. Zorg wel voor sportkledij en gemakkelijke schoenen alsjeblief. De kosten voor deze sportieve voormiddag bedragen 7,5 euro per kind. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité rekenen we 6,5 euro aan op de schoolrekening. Zorg dat je kleuter tijdig op school is!

Fruitdag

Maandag 15 januari staat het fruitteam van het oudercomité weer klaar om ons allemaal een heerlijke fruitsnack te trakteren. Helpende handen zijn altijd welkom!

Tweede leerjaar gaat sporten

De kinderen van het tweede leerjaar gaan maandagnamiddag naar het spelenpaleis van SVS in Brecht. Alle kinderen eten op school  want ze vertrekken al met de bus om 12 uur. ’s Namiddags zijn ze tijdig terug. Draag sportieve kledij en breng een koek of fruit mee en een drankje met draaistop. Deze sportnamiddag kost 3 euro per kind. Ook hier komt het oudercomité tussen met 1 euro zodat we slechts 2 euro aanrekenen op de volgende schoolrekening.

Bib

Maandagnamiddag 15/01: 5a en 5b

Zwemmen

Dinsdag 16 januari gaan de kinderen van het derde en vierde leerjaar zwemmen.

Bijscholing/vergadering

 • Juf Ditte gaat vrijdag 19 januari naar het tweede deel van de navorming “Netwerk startende leerkrachten”. Juf Chrisje zal haar vervangen.
 • Vrijdag 19 januari wonen juf Annelot en juf Inge, samen met juf Marina een overlegmoment van OVSG bij in Brussel. Juf Lydie vervangt in het zesde leerjaar.

Schotels kerstmarkt

Er zijn nog een aantal schotels (van de dessertjes voor de kerstmarkt) niet afgehaald. Ze staan in de keuken.

Familienieuws

Maandag 8 januari overleed de vader van Nadine (kinderopvang) en Suzan (poetsvrouw) Van Weereld, ook grootvader van Anaïs en Tomas en overgrootvader van Kobe, Kato en Tuur.

We leven mee met de familie.

Kurken stoppen

Poetsvrouw Leen verzamelt kurken stoppen. Wie helpt mee?

Parkeerregeling Deken Sendenstraat

Op vraag van verschillende partijen en op advies van de politie wordt vanaf half januari een nieuw tijdelijk reglement voorzien voor de parkeerreglementering in de Deken Sendenstraat. In plaats van aan de zijde van de school, is het nu toegelaten te parkeren aan de overzijde van de school. Feedback is steeds welkom via mobiliteit@hoogstraten.be

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van:

– kerstfeestje bij de oudste kleuters

– oudste kleuters naar het postkantoor

– kerstfeestje bij juf Sindy

– kerstfeestje in 2A

– Sint in 2A

– spinnenhoedjes 2A

– wichtelkerstfeest 5B

Bijlage

 • Schoolrekening tweede periode
 • SVS uitnodiging trefbal

Vandaag sloten de leerlingen hun wichtelperiode af met een heus wichtelkerstfeest. Tijdens het wichtelen hebben de leerlingen elkaar verrast met kleine creatieve en originele attenties. Vandaag mocht de wichtelaar zich bekend maken met een creatief cadeau! Knap werk!

17-18 Wichtelkerstfeest 5B

In het tweede leerjaar knutselden de leerlingen een spinnenhoedje.

Zien we er niet leuk uit?

17-18 Spinnenhoedjes