Alle berichten van neut raaltje

Wekelijkse nieuwsbrief                                              23-11-2017

 JIJ + IK = KANSEN

Hartelijk dank aan alle kinderen en hun ouders voor de vele (bijna 90) schoenendozen en het voedsel wat binnengekomen is. Jullie geven kansen aan kinderen die opgroeien in kansarmoede, ver weg en dichtbij.  En zo maken we samen als school een verschil voor hen. BEDANKT!

Medisch schooltoezicht

Morgen komen medewerkers van het CLB naar de school voor medisch nazicht van de kinderen van het 1a. Ze controleren lengte, gewicht, gehoor en gebit en kijken ook de vaccinaties na. Volgende vrijdag 1 december komen de kinderen van 1b aan de beurt.

Fluo-actie oudercomité

We hebben al gezien dat de kinderen goed hun best doen om steeds hun fluo-vest te dragen. Nog even ter herinnering: morgen mogen de kinderen “fluo-verkleed” naar school komen.

Stagiairs in de kleuterschool

Juf Evi en juf Jolien doen volgende week stage in de klasjes van juf Nancy en juf Annelies.

Bib

  • Maandag 27/11: 1a en 6
  • Herinnering: “Meer (voor)lezen, beter in taal!”, een interessante lezing van Daniëlle Daniels in de bib op dinsdag 28 november om 20 uur – hoogstraten.be/vormingbib.

Zwemmen

De kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar gaan dinsdag 28 november zwemmen.

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 30 november weer hun “wieltjes-materiaal” zoals steps, inlineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

Bijscholing

  • Maandagvoormiddag volgt juf Annelot een infosessie over de OVSG-toetsen in het zesde.
  • Juf Marina gaat dinsdag naar een nascholing over ‘Werken aan een positieve, succesvolle schoolcultuur’.
  • Juf Ditte volgt woensdag 29/11 bijscholing over ‘Een rijk taalaanbod in de kleuterklas’.

Kerstboeken Averbode

De kinderen van de lagere school krijgen een folder mee voor de kerstboeken. Wie een boek wil bestellen, vult de omslag in en geeft hem leeg terug mee naar school ten laatste donderdag 30 november. Betaling gebeurt via de schoolrekening.

Pedagogische studiedag

Alle kinderen hebben op woensdag 6 december een vrije dag. De leerkrachten volgen die dag bijscholing.

Dennenappels

Juf Inge zoekt grote dennenappels (min 10 cm), die open staan. Wie zo’n dennenappels kan missen, mag ze in haar klas bezorgen. Hartelijk dank!

 Kerstmarkt

  • Het oudercomité doet nogmaals een warme oproep voor helpende handen tijdens de kerstmarkt op 15 december. De kinderen kregen daarvoor al een brief mee die je ook nog kan terugvinden op de website (nieuwsbrieven – 09/11/2017).
  • Tijdens de kerstmarkt zal het oudercomité kerstbomen verkopen tegen een vrije gift. Ze kunnen in de omgeving van Hoogstraten aan huis geleverd worden.

 Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van onze activiteiten.

Bijlage

–     Briefje deelnemers unihockey

  • Folders kerstboeken voor de lagere school

Deze week is Voorleesweek!
De kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar genoten van een fijn, griezelig of grappig verhaal, dat werd voorgelezen door de leesouders en de leerkrachten. Dat is genieten! Bedankt aan alle leesouders die iedere week weer klaarstaan voor onze kapoentjes!

17-18 Voorleesweek

De leerlingen van het 5de leerjaar gingen op bezoek in de kleuterschool. Een hele week hadden zij geoefend op het voorlezen van een prentenboek. Vandaag lieten ze zien wat ze konden. De kleuters genoten van het verhaal. Ook de leerlingen beleefden plezier aan het voorlezen maar misschien nog meer aan het spelen nadien. Supergoed gedaan!

17-18 L5B leest voor in de kleuterschool

Deze week hebben we bruggen gebouwd met papier. Daarna gingen we aan de slag om een constructie te bouwen met tandenstokers en bonen.  En, wist je dat je tandwielen in veel verschillende voorwerpen kan terugvinden? In je fiets, in je fietsbel, in een horloge, in een blikopener,… Wetenschap is cool!

17-18 zesde leerjaar klaslab

Het zesde leerjaar ging op stap naar de bibliotheek. Na een korte uitleg mochten ze zelfstandig aan de slag gaan. Opzoeken in de catalogus of in de databanken, ontdekken wat een Chickflick is en hoe je een boek in de bib kan vinden, ze kunnen het nu allemaal! Na het opzoekwerk konden we genieten van een spannend verhaal dat werd voorgelezen.
Na vandaag zijn we allemaal wat bib-wijzer geworden!

17-18 Zesde leerjaar naar Bibwijzer

September is voorbij. De leerlingen die afstudeerden in juni, zijn nu goed gestart in het eerste middelbaar. Een dikke proficiat! We wensen jullie heel veel succes dit schooljaar en in jullie verdere leven. We zijn erg trots op jullie!

17-18 6de leerjaar 2017 afscheid
« 1 van 3 »

De kleuters van juf Ditte, juf Sindy en juf Ellen kregen een lesje schrijfdans. Al dansend tekende ze 2 egels!

17-18 KS schrijfdans bij juf Ditte, juf Sindy en juf Ellen

 

Deze week hebben we in onze klas het spel gespeeld “Wat ben ik?”
Al spelend leren we zo het verschil tussen open en gesloten vragen.
Dit was superleuk!

Wat ben ik?

Om goede ‘gesloten vragen’ te stellen, mochten de kinderen het spelletjes ‘Wie is het?’ spelen.

3 keer raden wat ze van deze les vonden. TOPPIE!

17-18 Wie is het 4A

Ooit al gehoord van de placemat methode? Daarin schrijven de kinderen, eerst apart, wat zij denken dat het juiste antwoord is. Daarna moeten ze samen met hun groepje overleggen. Wie heeft wat geschreven? Als ze allemaal akkoord gaan met het antwoord schrijven ze dat in het midden van hun placemat.  Zo is iedereen aan het denken en leren ze samenwerken. Super toch?

17-18 Placemat methode 4A