Alle berichten van neut raaltje

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdagvoormiddag 24 oktober verwelkomt juf Ditte de kleuters die na de herfstvakantie naar school mogen komen.

Soep in de refter

Vanaf 5 november tot de krokusvakantie kunnen de kinderen soep eten in de refter. Vul bijgaand strookje in en bezorg het ten laatste volgende woensdag terug.

Leeruitstappen 1, 2, 4, 5 en 6

Vrijdag 19 oktober gaan verschillende klassen naar het bos.

 • De kinderen van 1 en 2 vertrekken ’s morgens met de bus voor een hele dag naar het Prinsenpark in Retie.
 • Het vierde leerjaar rijdt met de fiets naar Wortel Kolonie; ze leren over het bos en spelen het vogeltrekspel. Zij picknicken in de Klapekster. Voor een drankje schrijven we 1,5 euro op de schoolrekening.
 • Ook 5 en 6 fietsen naar Wortel Kolonie. Zij brengen nog extra mee: een picknickdeken, oorbeschermers, een blinddoek, een neusknijper.

Zorg dat je fiets in orde is en breng je rugzak mee met boterhammen, koek of fruit en voldoende drank. Draag je fluovest, kledij die vuil mag worden en waterdichte stapschoenen. Kijk naar het weerbericht.

Dag van de jeugdbeweging

Morgen 19 oktober is het “dag van de jeugdbeweging”. Wie wil, mag dan in de kleding van zijn/haar jeugdbeweging naar school komen. De jeugddienst van de gemeente trakteert met een appel voor wie in uniform op school is.

Stagiaire

Eline Van den Nieuwenhuyzen doet van maandag 22 tot en met woensdag 24 oktober stage in het klasje van juf Inn.

Theater op school

Dinsdagvoormiddag 23 en donderdagvoormiddag 24 oktober komen juf Julie en Bas een theateractiviteit doen op school voor de kleuters van juffen Annelies, Inge en Nancy.

Schoolreis kleuterschool

Alle kleuters gaan vrijdag 26 oktober op schoolreis naar speeltuin ‘De Kloek’ in Grobbendonk. Ze komen al om 8.30 uur naar school. Kleintjes die nog geen hele dag aankunnen, blijven best thuis, want ophalen is niet mogelijk. De kleuters brengen boterhammen mee in een brooddoos met naam. De juffen zorgen voor drank, koek en een lekker ijsje. ’s Namiddags zijn we tijdig terug op school. Deze schoolreis kost 8,5 euro per kind. Het oudercomité legt 1 euro bij zodat we de kosten voor de ouders kunnen beperken tot 7,5 euro ( via de schoolrekening). We wensen alle kleuters een heel fijne dag toe!

Bib

Donderdag 25/10: 5a en 5b

Zwemmen

De kinderen van 2, 3, 5 en 6 gaan dinsdag 23 oktober zwemmen.

Rapporten en oudercontact

Dinsdag krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport mee naar huis. Vooraf werden de resultaten in de school reeds besproken met juf Marina, de klasleerkrachten en de zorgleerkracht. Woensdag 24 oktober (in sommige klassen ook al op dinsdag 23 oktober) is er gelegenheid tot oudercontact.

Vandaag en maandag zijn er oudercontacten in de kleuterschool.

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 25 oktober weer hun “wieltjesmateriaal” zoals steps, in-lineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

Bijscholing

Meesters Dirk en Koen, juffen Ann en Sindy en Sabine en Eva van het middagtoezicht volgen vrijdagvoormiddag 19 oktober vorming rond sociale vaardigheden. Juf Mieke gaat mee naar het bos met het eerste leerjaar en juf Lisse vervangt in 3b.

Spaghettiavond oudercomité

De kinderen krijgen vandaag de flyer mee met info over de supergezellige fakkeltocht en  spaghettiavond van het oudercomité op zaterdag 10 november. Met de omslag kan je inschrijven en het geld voor deelname meegeven. Warm aanbevolen! Uit ervaring kunnen we met de hand op het hart melden dat de spaghetti overheerlijk is!

Stekelbees

Morgen, vrijdag 19 oktober is er geen naschoolse opvang bij Stekelbees.

Website

Kijk op de website van de school voor de klasfoto’s en impressies van de talrijke klasactiviteiten. Klik hiervoor op “Heet van de naald”.

– Nadine maakte nieuwe kleertjes voor de poppenkastpopjes.

– Thema zwart wit bij de oudste kleuters

– Appels en peren plukken juf Inn en juf Ditte

– Derde graad carrousel september

– Allerlei opstart 5A

– Vincent van Gogh 5A

– Verkiezingen leerlingenparlement

– Je vindt een aantal leuke links die het leren en oefenen van je kind thuis kunnen helpen.  Eén van die leuke links is AVI-lezen.nl.  Zeker eens de moeite om uit te testen!

Verloren voorwerpen

Het is weer een hele verzameling! We stallen de verloren voorwerpen uit in de refter vanaf dinsdagnamiddag tot en met donderdagochtend. Kom zeker eens kijken of er spullen van je kind bij liggen.

Bijlage

 

Gisteren gingen de ouders met z’n allen naar de stembus. Vandaag, 15 oktober was het de beurt aan de leerlingen van de Gemeenteschool van Hoogstraten.

Een nieuwe burgemeester hebben we niet nodig, maar wel een afvaardiging voor het leerlingenparlement. De resultaten zullen woensdag 17 oktober bekendgemaakt worden.

18-19 verkiezingen leerlingenparlement

Bij het eerste thema van Nederlands werkte het 5de leerjaar rond de kunstenaar Vincent van Gogh.  De kinderen werkten in duo’s en deden opzoekwerk, kozen een schilderij, maakten een powerpoint, maakten een reproductie en stelden hun gekozen schilderijen voor.  De mooie resultaten vinden jullie in de inkomhal van de school.

18-19 Vincent van Gogh 5A

No Images found.

In het 5de is al hard gewerkt.  Hier enkele foto’s…

18-19 allerlei opstart 5A
18-19 3de graad carrousel september
« 1 van 3 »

We gingen appels plukken uit de appelboom en peren uit de perenboom op school.

18-19 Appels en peren plukken juf Inn en juf Ditte

“De kleuren zwart en wit zijn al wekenlang niet meer weg te denken uit de klassen van Juf Greet, Juf Annelies, Juf Nancy en Juf Inge.

We waren creatief bezig met wit en zwart papier, verf, houtskool, carbonpapier, zijdepapier, …

Onze vriendjes Jip en Janneke waren dankbare figuren om met deze kleuren aan de slag te gaan.

Ook de kunstenaar Frans Masereel kennen wij nu, die net als Escher ook heel wat kunstwerken in zwart en wit maakte.

Onze tentoonstelling was een prachtige afsluiting van deze boeiende weken. ”

18-19 Thema zwart wit
« 1 van 6 »

Wat zijn onze poppenkastpopjes blij ! Ze kregen nieuwe kleertjes van Nadine !

Tom en Mieke, Jan Klaassen en Katrijn, maar ook Heksemie mochten zelf hun stofjes uitkiezen. Nadine zorgde voor een moderne snit. Kijk maar op de foto’s.

Ook hun haar werd netjes in de plooi gelegd.

Vanwege de juffen, de kleuters en de poppenkastpopjes : dankjewel Nadine !

18-19 Nadine maakte nieuwe kleertjes voor de poppenkastpopjes.

Studiereis 5 en 6

Morgen 12 oktober gaan de leerlingen van 5 en 6 op leeruitstap naar Brussel. Ze starten met een stadswandeling en in de namiddag is er een rondleiding in het Vlaams Parlement. Zorg dat je al om 7.50 uur op school bent want de bus vertrekt vroeg! Draag aangepaste kledij, je fluo-vest en goede wandelschoenen (kijk naar het weerbericht). Breng je rugzak mee met je boterhammen, voldoende tussendoortjes en water. ’s Middags krijgen de kinderen een drankje voor bij de boterhammen. Breng ook 0,50 euro mee voor toiletbezoek. De kosten voor deze uitstap bedragen 8,50 euro en komen op de schoolrekening.

Verkiezing leerlingenparlement

Maandag is er in de lagere school verkiezing van afgevaardigden van de lagere school in het leerlingenparlement. Donderdag is er de eerste kennismakende bijeenkomst met de verkozenen.

Vijfde leerjaar naar bijbelexpo

De kinderen van het vijfde leerjaar bezoeken maandagochtend een bijbelexpo.

Zwemmen / kijkzwemmen

Dinsdag 16 oktober gaan de kinderen van het eerste en vierde leerjaar zwemmen. Ouders, grootouders…. krijgen vanaf dit schooljaar driemaal de kans om eens te komen kijken naar het schoolzwemmen. Dat kan in het zwembad of in de brasserie.

Zo kunnen ze zien hoe hun (klein)kinderen vorderen. Het is op deze dagen niet de bedoeling dat de lesgevers vragen beantwoorden. De zwemles is van 10 tot 10.45 uur.

Kleinste kleuters naar poppentheater

De kleuters van juf Inn en juf Ditte mogen donderdag 18 oktober naar het poppentheater. Ze vertrekken met de bus om 9 uur en zijn ’s middags tijdig terug op school. Voor deze uitstap schrijven we 4 euro op de schoolrekening.

Oudercontacten kleuterschool

Donderdag 18 en maandag 22 oktober is er gelegenheid tot oudercontact in alle klassen van de kleuterschool.

Derde leerjaar naar het bos

Donderdagvoormiddag 18 oktober fietsen de derdeklassers naar Wortel Kolonie. Ze leren over schapen en ontmoeten de herder, zijn helper en zijn kudde. Controleer je kind na elke uitstap op tekenbeten!

Pedagogische studiedag

De tweede pedagogische studiedag werd inmiddels vastgelegd op woensdag 30 januari 2019. Alle kinderen hebben dan een vrije dag.

Website

Op www.gemeenteschoolhoogstraten.be vind je foto’s en tekstjes van de recente activiteiten in de klassen. klik daarvoor op “Heet van de naald”.

 • wandelen met de hond van Amélie
 • buiten spelen in de tuin van juf Greet
 • derde leerjaar naar de appelboer
 • derde leerjaar naar het bos
 • braingym in het vierde leerjaar
 • eerste maand in het vierde leerjaar
 • vierde leerjaar naar groenten en bloemen
 • oversteek vierde leerjaar
 • flyer gezinsbond

Bijlage

 • Brieven oudercontact lagere school
 • Briefje uitstap naar het bos voor het vierde leerjaar
 • Brief van de wereldwinkel voor de lagere school

Rechtzetting

Op de flyer die je vorige week kreeg van de gezinsbond stond een foutje. De tweedehandsbeurs vindt plaats op zondag 14 oktober van 10 tot 12 uur in de Pax. De correcte flyer vind je op de website.

Flyer_tweedehandsbeurs

 

18-19 oversteek 4de lj