Alle berichten van neut raaltje

Laatste schooldag

Vrijdag 29 juni is de laatste schooldag. De kinderen van de lagere school krijgen hun rapporten, de laatste bel gaat om 11 uur en dan is het grote vakantie! Tussen 11 en 12 uur is er nog gelegenheid tot oudercontact in de lagere school en er is opvang voor de kinderen tot 12 uur.

Klasverdeling volgend schooljaar

Zie brief in bijlage

Onthaalmoment – nieuwe klaslijsten

Woensdagnamiddag 29 augustus is er tussen 14 en 15 uur een onthaaluurtje voor alle kinderen van onze school. De nieuwe klaslijsten zullen uithangen aan de refter vanaf 13.45 uur. Daar kun je zien in welke klas je kind zit en dan kun je een kijkje gaan nemen bij de nieuwe juf of meester.

Controleer op tekenbeten!

De kinderen van het derde leerjaar gingen vandaag op uitstap naar Wortel Kolonie. Vergeet niet je kind te controleren op tekenbeten!

Website

– het broertje van Rosalie en Julia op bezoek (juf Nancy en juf Sindy )

– juf Sindy, Annelies, Inge, Nancy  blote voetenpad

– sportdag 1ste graad

– sportdag 2de graad

– sportdag 3de graad

– dodendraad 3de lj

– naar de Mosten

– frieten bakken 2de lj

– vijfde leerjaar aan het werk

– zesde leerjaar blijft slapen op school

– overgangsproject ridders

Grappige uitspraken

Ella: ‘Wij zijn naar een hotel geweest en daar zijn bedden.’

Badr: ‘Er komt geen zeep uit de kraan!’

Lisse: ‘Er is een veulentje uit mijn vake zijn buik gekomen.’

3a: ‘Meester Simon gaat op pensioen.’

3a: ‘De vrouw van meester Simon wordt geboren.’

KS: ‘We gaan naar de Mosterd.’

3a Ruben: Dierengeluiden. Vul aan: schapen blaten, hanen …. kukelen

3b Thibeau: koeien…. koeieren

Kleuter klas juf Inge: ‘Ik kan goed Engels praten, maar ik ben geen engel hé!’

Familienieuws

  • De heer Stan Van Deuren, bompa van Thibeau Aartsen (3b) en vader van Laila (kinderopvang en –toezicht) is overleden op 15 juni. We leven mee met de familie.
  • Julia (juf Nancy) en Rosalie (juf sindy) zijn blij met de geboorte van hun broertje, Gilbert.

Bijlage

Info 18-19 aan ouders

brief organisatie volgend schooljaar

schoolrekening en eventueel betalingsherinnering

kaartje van de Mosten

We wensen jullie allemaal een deugddoende vakantie en zien jullie graag terug op

maandag 3/09/2018 !!!

Overgangsproject : derde kleuterklas – eerste leerjaar

Donderdag 14 juni kregen de kleuters van juf Nancy, juf Annelies en juf Inge en de leerlingen van juf Myriam en meester Dirk een brief van…ridder Roderik. Hij nodigde alle kinderen uit om een bezoek te brengen aan zijn kasteel. Zo’n uitnodiging, daar wilden we wel op ingaan. Dus reden we vrijdagmorgen met de bus naar het kasteel.

Daar aangekomen wachtte zijn vriend, ridder Carolus, ons al op. Hij leidde ons rond door de kamers van het kasteel. Wij stapten op de draaitrap naar boven en keken onze ogen uit. We mochten ook tekenen en kleuren en maakten een mooie wandeling door de kasteeltuin rondom de grote vijver.

De volgende week vertelt ridder Roderik aan de kinderen over zijn heldendaden. Maar het spannendste dat hij meemaakte was toch wel de dag toen hij jonkvrouw Wendela bevrijdde uit de klauwen van een draak. Soms droomt hij nog van jonkvrouw Wendela. Eigenlijk is hij stiekem een beetje verliefd op haar geworden. Hij nodigt haar uit om samen een wandelingetje te maken in de kasteeltuin.

Jonkvrouw Petronella verklapt het geheim van ridder Roderik. Hij is bang in het donker. Een ridder die bang is in het donker, dat kan toch niet, vindt ze. Jonkvrouw Wendela besluit daarom om een brief te schrijven. Ze vraagt ridder Roderik om naar de fontein te komen om middernacht. Zou Roderik dit durven ?

De volgende morgen vertellen jonkvrouw Wendela en ridder Roderik wat er de voorbije nacht is gebeurd. Ridder Roderik was dapper in het donker en ze zijn verliefd geworden op elkaar. Dan vraagt Roderik de hand van jonkvrouw Wendela. Ze krijgt ook een ring van hem. Dat moet gevierd worden. De kinderen willen graag aanwezig zijn op het verlovingsfeest en zullen, verkleed als jonkvrouw en ridder, mee feesten.

Tijdens deze week mochten de oudste kleuters al eens gaan werken in het eerste leerjaar bij juf Myriam en meester Dirk. De leerlingen van het eerste leerjaar mochten op hun beurt dan weer komen spelen in de kleuterklassen. Wat een fijne ridderweek was dat !

17-18 overgangsproject ridders
« 1 van 3 »

Om het einde van hun lagere schoolloopbaan te vieren, bleef het zesde leerjaar slapen op school!

Na een heerlijke maaltijd speelden we spelletjes, bekeken we foto’s van het voorbije schooljaar en sloten we de avond af met een film. We hebben heerlijk geslapen, maar zijn toch wel moe!

17-18 Zesde leerjaar blijft slapen op school
« 1 van 3 »
17-18 Frieten bakken 2de lj

Op maandag trokken we met heel de lagere school naar de Mosten.   De weergoden waren ons gunstig gestemd en we konden genieten van zon, water, zand, ijs,…

17-18 naar de Mosten
« 1 van 2 »

Het 3 de leerjaar ging op zoek naar Fonske Versmissen in Zondereigen.

Op donderdag 21 juni reden we met de fiets langs de dodendraadroute naar Zondereigen. We kregen onderweg heel wat informatie over W.O.I . We moesten zelf brieven smokkelen aan de Dodendraad. Spannend……

17-18 Dodendraad 3de lj

Wat een spannende sportdag dit jaar! De derde graad ging vandaag een halve dag paardrijden en Kubb-spelen, en een halve dag fitnessen! Heb je ooit al van jumping fitness gehoord? Dat is fitness op trampolines. Vermoeiend hoor!

17-18 Sportdag 3de graad
« 1 van 5 »

Het 3de en 4de gingen sporten op de sportvelden van Vito Hoogstraten. Hier speelden ze allemaal verschillende spelletjes onder goede begeleiding! Het 3de en 4de gingen ook tennissen op de velden van de HTC Tennisclub. Heel wat talenten kwamen naar boven!

17-18 Sportdag 2de graad

Het 1ste en 2de leerjaar gingen sporten op school. Hier speelden ze allemaal spelletjes zoals reuze gezelschapsspelen, reisje rond de wereld,… Ze leerden volksspelen kennen en dansten samen met de dansjuf de pannen van het dak!

17-18 Sportdag 1ste graad
« 1 van 2 »