Alle berichten van neut raaltje

 

Kleuterzwemmen

De oudste kleuters van juf Inge en juf Nancy gaan vrijdag zwemmen. Breng mee: zwemgerief (2 handdoeken en badpak of strakke zwembroek). Het oudercomité neemt de kosten op zich. Veel plezier in het zwembad!

 

Sportdag kleuterschool

Vrijdag is het sportdag voor al de kleuters. Zorg voor sportieve kledij ajb.

 

Schoolreizen lagere school

Alle klassen van de lagere school gaan vrijdag 21 juni op schoolreis. De informatie kregen jullie vorige week al. De kosten voor de schoolreis van 1 en 2 bedragen 6,95 euro ipv. 8 euro (zoals vermeld op de brief). Het oudercomité komt tussen met 1 euro.

 

Bib

De kinderen brengen de ontleende boeken terug.

Dinsdag 25/06: L3 en L4

Lagere school naar de Mosten

Maandag 24 juni gaan de kinderen van de lagere school naar de Mosten. De kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar rijden met de fiets. Voor het eerste en tweede leerjaar is busvervoer voorzien. Als het weer het toelaat, mogen ze zwemmen. Wat brengen ze mee?

 • fiets die in orde is
 • fluo-vestje
 • boterhammen en drank met schroefdop
 • zwemgerief
 • een rugzak en een plastieken zak met naam: hierin kunnen de kinderen hun getekende kleding bewaren terwijl ze gaan zwemmen.
 • zonnecrème en pet bij warm weer
 • extra drankjes bij warm weer (met schroefdop)

Voor een lekker ijsje tijdens deze uitstap schrijven we 1,5 euro op de schoolrekening. Veel plezier allemaal!

 

Zwemmen / pretbad

Dinsdag 25 juni gaan het eerste en vierde leerjaar zwemmen. Het wordt een leuke laatste les met muziek, spelletjes, glijbaan en attracties.

 

Leeruitstap derde leerjaar

Volgende dinsdag 25 juni fietsen de leerlingen van het derde leerjaar nog eens naar Wortel Kolonie. Jullie kregen hierover al meer informatie. Denk zeker aan je fiets die goed in orde is, je fluovestje, je rugzak, …. We schrijven 3 euro op de schoolrekening voor deze uitstap.

 

Uitzwaaifeest oudste kleuters en receptie zesde leerjaar

– Dinsdag 25 juni om 20 uur nemen de leerlingen van het zesde leerjaar samen met hun ouders afscheid van onze school tijdens een receptie, aangeboden door het oudercomité. Veel succes bij jullie verdere studies!

– Vooraf, om 18 uur, vieren de oudste kleuters hun uitzwaaifeest, samen met hun ouders! Veel succes in het eerste leerjaar!

 

1 en 2 naar schoolvoorstelling

Woensdag 26 juni gaan de kinderen van het eerste en tweede leerjaar in de kapel van het Seminarie naar een schoolvoorstelling van de Academie voor Muziek en Woord. 

 

Pennenzakkenrock

De leerlingen van 5 en 6 gaan donderdag 27 juni naar de Pennenzakkenrock bij het Zilvermeer in Mol. Alle informatie vind je op de brief in bijlage.

 

Wieltjesdag

Donderdag 27 juni is het de laatste wieltjesdag van dit schooljaar voor de kinderen van de lagere school.

 

Laatste schooldag

Vrijdag 28 juni is de laatste schooldag. De laatste bel gaat om 11 uur en dan is het grote vakantie! Tussen 11 en 12 uur is er, indien nodig, nog gelegenheid tot oudercontact in de lagere school en er is opvang voor de kinderen tot 12 uur.

 

Schoolrekening

Volgende week krijg je de laatste rekening van dit schooljaar. Betaal je rekening op tijd alsjeblieft. Zo kunnen we het schooljaar ook financieel afsluiten. Dankjewel!

 

Data volgend schooljaar

Back to school:

 • woensdag 28 augustus van 18 tot 19 uur: alle kleuters en lagere schoolkinderen mogen komen kijken naar hun nieuwe klas en kennismaken met hun nieuwe leerkracht. Voor de broers en zusjes is er dan ook gelegenheid tot inschrijven.

Plaatselijke verlofdagen:

 • Woensdag 09/10/2019
 • woensdag 05/02/2020
 • Donderdag 11/06/2020

Pedagogische studiedagen:

 • Woensdag 25/09/2019
 • Vrijdag 06/12/2019

 

Verloren voorwerpen

We stallen de verloren voorwerpen uit in de refter vanaf woensdag 27 juni. Kom zeker eens kijken of er iets van je kind(eren) bijligt. Het is een hele verzameling. Wat niet afgehaald wordt, gaat naar een goed doel.

 

Oude boekentassen

Het schooljaar zit er bijna op, de boekentassen kunnen opgeborgen worden. Wij denken al aan volgend schooljaar en willen een warme oproep doen om oude boekentassen die je kind niet meer gebruikt, te doneren aan De Toevlucht. Een afdeling van de Toevlucht zorgt maandelijks voor voedselbedeling en kleding in Hoogstraten voor mensen die daarvoor in aanmerking komen. Je mag de boekentassen volgende week deponeren in de refter. Let wel, enkel bruikbare en propere boekentassen. Bedankt!

 

Bijlage

Brief Pennenzakkenrock voor 5 en 6

Schoolfuif

Beleef je graag een supertoffe avond? Dat kan morgen, vrijdag 14 juni, van 19 tot 21 uur op de schoolfuif van het oudercomité. Alle lagere schoolkinderen, begeleid door hun ouders, zijn welkom! Voor de ouders is er een gezellige zomerbar.

 

Bib

De kinderen brengen de ontleende boeken terug naar de bib:

vrijdag 14/06: 2a en 2b

maandag 17/06: 1b en 1c, 5a en 5b

 

Heilig Bloed

Zondagen 16 en 23 juni is het Heilig Bloed en gaat de processie uit. De kinderen die meegaan in de processie kregen een brief mee met de praktische afspraken. Bij twijfel of de processie doorgaat, kun je vanaf 9 uur kijken op:

https://www.facebook.com/HeiligBloedprocessieHoogstraten of

http://www.sintkatharinahoogstraten

Als de processie niet uitgaat, komen de kinderen die zich opgaven als schaapje en als karteldrager niet naar school.

 

Niveaulezen

Deze week lezen de kinderen voor de laatste keer in niveaugroepjes op maandag en woensdag. Veel dank aan alle leesouders die de kinderen heel dit schooljaar hebben begeleid!

 

Tweede bakt frietjes

De kinderen van het tweede leerjaar lezen veel, ook thuis. Als beloning mogen ze maandag, na het niveaulezen, lekkere verse frietjes bakken! Smakelijk!

 

Zwemmen / pretbad / badmutsen

De kinderen van 2, 3, 5 en 6 zwemmen op dinsdag 18 juni. Het wordt een leuke laatste les met muziek, spelletjes, glijbaan en attracties.

Kinderen die een zwemdiploma behaalden, krijgen een badmuts van een andere kleur. Daarvoor betaal je 1 euro via de schoolrekening. Sportoase rekent ook 5 euro aan voor het diploma.

 

Kleuters naar de paardenmolen

Dinsdagvoormiddag mogen alle kleuters naar de kermis voor een ritje op de paardenmolen. Veel plezier!

 

Leeruitstap derde leerjaar

Dinsdagnamiddag 18 juni bezoeken de kinderen van het derde leerjaar de tentoonstelling van Maurits Bilcke, een kunstenaar van eigen bodem, in het Stedelijk Museum.

 

Tentoonstelling IKO

Dinsdagnamiddag 18/06: L5

Woensdagvoormiddag 19/06: L2 en L6

 

Joggen op school – stratenloop

Volgende week woensdag19 juni is het stratenloop in Hoogstraten. De kinderen hebben tijdens de turnlessen geoefend op uithouding. We hopen dat veel kinderen van onze school meedoen. Ze dragen dan best hun turn T-shirt, zodat we zien voor wie we moeten supporteren! Inschrijven

hiervoor kan tot zondag 16/6 online via de sportdienst van de gemeente of de dag zelf in het gemeentehuis.

 

Oudercafé

Juf Ditte nodigt de ouders uit van de nieuwe kleuters, die in haar klasje startten na Pasen en na Hemelvaart. Het oudercafé vindt plaats op woensdag 18 juni om 9.30 uur. Je kan bij een tasje koffie naar een video kijken van je kleuter in de klas, kennismaken met de andere ouders en een praatje maken met de juf. Hartelijk welkom!

 

Plaatselijke verlofdag

Donderdag is de laatste plaatselijke verlofdag. De kinderen en leerkrachten kunnen dan uitrusten van de kermis en de stratenloop! De nieuwsbrief krijg je dan al op woensdag.

 

Schoolreizen lagere school

Vrijdag 21 juni gaan alle kinderen van de lagere school op schoolreis:

 • 1 en 2 naar Dippie Doe in Best (NL)
 • 3 en 4 naar Bokrijk
 • 5 en 6 naar Bobbejaanland

Kosten en praktische afspraken vind je op de brief in bijlage. De kinderen van 1 en 2 gaan naar Nederland en dus is de Kids ID of  het identiteitsbewijs (voor wie geen Belgische nationaliteit heeft) noodzakelijk! Geef dit dinsdag al af aan de juf of meester zodat zij ze kunnen verzamelen.

 

Bijscholing

Maandag 17 juni neemt juf Diane van zedenleer deel aan een pedagogische studiedag.

 

Oudercomité

Het oudercomité vergadert vanavond uitzonderlijk al om 19.30 uur.

 

Zomerbingel

Voor de kinderen die graag met Bingel werken: je kan online de vakantiekalender of zomerbingel bestellen bij uitgeverij Van In.

 

Website

– Kleuters juf Inn en juf Ditte spelen in het tuintje

– Thema kleuren bij juf Ditte

– Overgangsproject KS – LS

 

Familienieuws

Op 31 mei overleed de vader van juf Lydie. We leven mee met haar en haar familie.

Juf Machteld is oma geworden van Louise. Proficiat!

 

Bijlage

 • Brieven schoolreizen lagere school
 • Brief naschoolse opvang laatste week

Om de drempel naar het eerste leerjaar te verlagen, werken de oudste kleuters en de kinderen tijdens het hele schooljaar samen tal van activiteiten uit : knutsel-, voorleesmomenten,…

Op het einde van het schooljaar werkten ze een hele week rond het project “Vliegen”.

18-19 Overgangsproject KS - LS
« 1 van 3 »

 

Maandag 3 juni 2019

Juf Marina had een brief bij voor Jan Klaassen. Daarin stond dat Jan Klaassen een vliegreis gewonnen had, een vliegreis naar Afrika ! Het was een reis voor 2 personen en juf Marina wilde graag mee ! Jeanine van het reisbureau ‘Vlieg er eens uit’ vroeg aan Jan Klaassen of ze alvast het vliegticket mocht boeken, maar Jan Klaassen wilde hier toch even over nadenken. Zou hij dat wel durven ? Een vliegtuig is zo groot…

Jeanine stelde voor om op dinsdag een kijkje te gaan nemen op de luchthaven van Eindhoven. Hopelijk zou dat Jan Klaassen gerust stellen.

Dinsdag 4 juni 2019

Vandaag reden de oudste kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar met de bus naar de luchthaven in Eindhoven. Samen met Jan Klaassen keken ze naar de vliegtuigen die opstegen en landden. Er was zelfs een straaljager die opsteeg. Wat een beleving !

Woensdag 5 juni 2019

Heksemie en Katrijn maakten ruzie in de poppenkast. Ze wilden allebei heel graag mee op reis met Jan Klaassen. Katrijntje vond dat zij, als vrouw van Jan Klaassen zeker wel mee op reis mocht. Heksemie vond dit niet eerlijk ; zij had immers nog nooit in een vliegtuig gezeten !

Jan Klaassen vertelde in de poppenkast over de luchthaven. Omdat hij toch nog twijfelde stelde Jeanine voor om nog een klein vliegtuigje te laten overvliegen boven de speelplaats. Ook dat was wel spannend want het vliegtuig vloog veel lager dan normaal. Wij konden het heel goed zien !

De kinderen van het eerste leerjaar mochten vandaag spelen en werken in de kleuterschool. De kleuters mochten naar het eerste leerjaar. Wat spannend, maar ook wel fijn !

(Wij willen hierbij de Aeroclub Brasschaat bedanken voor hun medewerking!)

Donderdag 6 juni 2019

Jeanine werd zo stilaan ongeduldig in de poppenkast. Jan Klaassen was niet in het sportvliegtuigje gestapt en bleef maar twijfelen. Misschien wilde hij wel met de helikopter naar Afrika ? Jeanine regelde een helikopter die zou landen op de sportvelden van het VITO. En wij mochten allemaal mee van Jan Klaassen om te kijken….Zou hij deze keer wel instappen ? Maar, wat een pech ! De piloot van de helikopter zat in een belangrijke vergadering en kon niet komen. Misschien een volgende keer ?

Ook vandaag mochten de kinderen van het eerste leerjaar nog eens gaan spelen bij de kleuterjuf van vorig jaar. De kleuters gingen weer werken en leren bij de meester en juf van het eerste leerjaar.

Vrijdag 7 juni 2019

Wie zou er mee gaan met Jan Klaassen ? Er hoefde geen ruzie meer gemaakt te worden ; juf Marina had het te druk, Katrijntje had haar been gebroken en Heksemie had een zware verkoudheid. Wat een pechvogels ! Dus…Jan Klaassen zou alleen gaan.

Maar hoe ? Niet met het vliegtuig, ook niet met de helikopter….

Jeanine gaf Jan Klaassen nog één kans ; ze zou voor hem een verrassing regelen om alsnog naar Afrika te vertrekken. Maar…dan moest er toch een afscheidsfeestje georganiseerd worden ! Daar wilden de kinderen wel voor zorgen.

Uiteindelijk vertrok Jan Klaassen met de luchtballon. We zwaaiden hem nog lang na. Een goede reis Jan Klaassen ! Zien we je volgend schooljaar weer terug ?

We leren over de kleuren in ons klasje.
Rood, geel, blauw en groen! 

18-19 Thema kleuren bij juf Ditte
« 1 van 2 »
18-19 Kleuters juf Inn en juf Ditte spelen in het tuintje

No Images found.

Leeruitstap derde leerjaar

Morgen, vrijdag 7 juni, fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar het heemkundig museum in Rijkevorsel. Daar gaan ze kijken hoe het leven en de school van vroeger eruitzagen. Zorg voor: een fiets die in orde is, je fluo-vestje, regenjas, sportieve kledij, je rugzak (2 schouderriemen) met boterhammen, koek en/of fruit en genoeg drank.

 

Lentefeest

Zaterdag 08/06 van 15.30 tot 18 uur: generale repetitie in de Warande in Turnhout.

Zondag 09/06: de kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest schitteren als echte sterren op het podium van de Warande. We wensen hen en hun familie een heel fijne dag.

 

 

Vrije dag

Maandag 10 juni is het pinkstermaandag en een vrije dag voor iedereen. Geniet van het lang weekend!

 

Zwemmen /afzwemmen

De kinderen van het eerste en vierde leerjaar gaan dinsdag 11 juni zwemmen. De kinderen waarbij het proefzwemmen gelukt is, mogen nu afzwemmen. Vergeet de nodige kledij niet!

 

Logeren op school

Volgende dinsdag blijven de leerlingen van het zesde leerjaar een nachtje slapen op school.

 

Inschrijven nieuwe kleuters

Woensdag 12 juni van 9.30 tot 11.30 uur is er in de klassen van de jongste kleuters een onthaalvoormiddag voor de kindjes die in september mogen starten.

 

OVSG-toetsen

Donderdag 13 juni starten de leerlingen van het zesde leerjaar met hun eindexamen in de lagere school. Veel succes allemaal!

 

Bib

Donderdag 13/6: 1a, L6 en L5 (Stefan Boonen) – enkel inleveren boeken

 

Extra uren op het secretariaat

Ellen Schittecat werd aangesteld als administratief medewerker op het secretariaat. Zij startte op 23 mei en werkt op donderdag en op vrijdagvoormiddag.

 

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 13 juni om 20.15 uur in de school.

 

Bijlage

 • Betalingsherinneringen
 • Folder IKO

Verlof

Morgen 30 mei is het O.H. Hemelvaart en vrijdag 31 mei maken we de brug. Alle kinderen en leerkrachten kunnen genieten van een lang vrij weekend.

 

Nieuwe kleuters

Maandag 3 juni start één nieuwe kleuter in het onthaalklasje bij juf Ditte, afgelopen maandag kwam er ook al een nieuwe kleuter bij in haar klasje. Welkom!

 

Fruitdag

Maandag 3 juni is de laatste fruitdag van dit schooljaar. Veel dank aan de ouders van het fruitteam die ons elke maand verwend hebben met een gezonde, super lekkere fruitsnack!

 

Overgangsproject

Vanaf maandag 3 juni kunnen de vijfjarige kleuters een hele week kennismaken met het eerste leerjaar. Het wordt een boeiende week, ook voor de kinderen van het eerste leerjaar. Dinsdag gaan ze samen op uitstap:

 • de kinderen zijn dan op school om 8.30 uur
 • ze blijven allemaal op school eten
 • ze brengen hun kids ID of identiteits- bewijs mee (geef het maandag 3/6 al mee).

De rest van het weekprogramma blijft nog even geheim!

 

Geen niveaulezen voor L1

Omwille van het overgangsproject is er volgende maandag en woensdag geen niveaulezen voor het eerste leerjaar, wel voor het tweede!

 

IOK-toetsen

Zoals in alle gemeentescholen van Vlaanderen zijn er volgende week toetsen van één vak in alle klassen van de lagere school.

 

Zwemmen / afzwemmen

Dinsdag 4 juni zwemmen de kinderen van 2, 3, 5 en 6. De kinderen waarbij het proef-zwemmen gelukt is, mogen nu afzwemmen. Vergeet de nodige kledij niet (deze keer voor echt J.)

 

L5 naar American games

De leerlingen van 5a en 5b mogen dinsdagmiddag gaan sporten in Brecht. Ze picknicken op school en vertrekken al om 12 uur. De kosten voor deze sportieve middag bedragen 3 euro en komen op de schoolrekening. Dank aan de ouders die voor het vervoer zorgen, zij betalen geen inkom.

 

Lentefeest

De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest oefenen voor de vierde maal in Basisschool ’t Locomotiefje, Karel Van Nyenlaan 12 in Beerse op woensdag 5 juni van 15.15 tot 16.45 uur.

 

Strookje volgend schooljaar

Bezorg het strookje met de inschrijving van je kleuter voor volgend schooljaar snel terug aan de klasjuf ajb.

 

Website

– biba-boek  bij juf Nancy

– de pet op tegen kanker

– sponsortocht

– kleuters juf Inge naar de moestuin

– kleuters juf Annelies naar VITO

– kleuters juf Inge naar de politie

– thema goudklokje en de drie beren bij juf Greet

 

Bijlage

– Uitnodiging uitzwaaifeest voor de oudste  kleuters

– Briefje blijven slapen voor zesde leerjaar

– Flyer fuif oudercomité voor de lagere school

18-19 Thema Goudlokje en de 3 beren bij juf Greet
« 1 van 2 »

Op donderdag 23 mei zijn we met de hele klas naar het politiekantoor geweest. Hier hebben we in een echte politiecombi mogen meerijden. Ook hebben we een echte gevangenis gezien. Nu hebben we kunnen zien waar de politie werkt. De kleuters vonden het heel leuk!

18-19 Kleuters juf Inge naar de politie

Tijdens de stage van juf Eline gingen we met onze kleuters naar de serre en de tuintjes van de VITO.
We zagen er waar onze groenten en fruit vandaan komen.
Er groeiden kerstomaatjes, paprika’s, aardbeien, braambessen, …
We kregen de kans om lekker te proeven en te ontdekken.
Een leerrijke dag!

18-19 Kleuters juf Annelies naar de VITO