Alle berichten van neut raaltje

Pyjamadag voor Bednet

Denk eraan: morgen doet onze school mee met de “Nationale Pyjamadag”. Vrijblijvend mogen alle kinderen in pyjama naar school komen om zo onderwijs voor zieke kinderen in de kijker te zetten. Op onze school volgt Elisa (2b) les via Bednet. Kleed je zeker warm aan onder je pyjama!

 

Maatregelen coronavirus

De school onderneemt een aantal stappen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Verschillende activiteiten worden hierdoor afgelast. Meer info in de extra brief.

 

Op de website

 • Carnaval LS
 • Babybezoek bij juf Ditte (zusje Adriaan)

 

Bijlage

Het kleine zusje van Adriaan op bezoek in onze klas!

19-20 Babybezoek bij juf Ditte (zusje Adriaan)

Bedankt aan VTI-spijker voor de toffe namiddag! Op de foto’s alleen maar lachende gezichten.

19-20 Carnaval LS
« 1 van 2 »

Fruitdag

Het fruitteam verwent ons maandag weer met een lekkere en gezonde snack. Dankjewel voor deze boost van vitamines!

 

Crea-atelier

De oudste kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar hadden gisteren een gezamenlijk creamoment om de overstap naar het eerste leerjaar voor te bereiden. De komende weken doen zij dit nog 4 keer.

 

Kleinste kleuters naar Propop

De kleuters van juffen Inn, Ditte en Greet (°2016) gaan op woensdag 11 maart naar de voorstelling “Ikke” in de Poppenzaal in Turnhout. De oudste kleuters van juf Greet (°2015) blijven in de school. De kosten bedragen 4 euro, het oudercomité betaalt 1 euro dus we rekenen slechts 3 euro aan op de volgende schoolrekening.

 

Inleefspel armoede

Maandag 9 maart doet de derde graad mee aan een inleefspel van het OCMW rond armoede. Meer info volgt via het ouderplatform.

 

Bezoek aan de molen

Op dinsdag 10 maart wandelt het derde leerjaar naar de watermolen van Hoogstraten. Daar krijgen ze uitleg van de molenaar. Ze vertrekken om 11.15 uur op school en zijn op tijd terug.

 

Nascholing

Dinsdag 10 maart volgen juf Griet en Annelot een nascholing Frans. Meester Frits vervangt in 6b.

Op vrijdag 13 maart volgen meesters Dirk en Jan en juf Sindy een vorming over begrijpend luisteren. Juf Tinne vervangt in 1a, juf Nell in 1b en juf Stien in 2b.

 

Zwemmen / kijk- en testzwemmen

Op dinsdag 10 maart zwemmen het tweede, derde en zesde leerjaar. Het is dan kijk- en testzwemmen. Bij het testzwemmen beoordeelt de lesgever alle kinderen.  Diegenen die op de meest belangrijke doelstellingen slagen, mogen deelnemen aan het afzwemmen.

 

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 12 maart om 20.15 uur in de school.

 

Derde leerjaar naar IKO

Op donderdag 12 en 19 maart gaat het derde leerjaar naar het IKO voor een workshop. Dit neemt een halve dag in beslag. Ze brengen een schort, oud hemd of T-shirt mee om hun kledij te beschermen.

 

Pyjamadag

Joepie, je kind mag in pyjama naar school komen… want op vrijdag 13 maart is het pyjamadag van Bednet en plant de school een pyjamafeestje. Elisa (2b) volgt les via Bednet en we steken die dag alle zieke kinderen een hart onder de riem en zetten zo onderwijs voor zieke kinderen in de kijker. Kleed je warm aan onder je pyjama!

 

 

 

Parkeren in Deken Sendenstraat

We vragen nogmaals aandacht om te parkeren op de toegelaten plaatsen, niet voor of op de opritten van de bewoners. Zo blijft de straat veilig voor fietsers en voetgangers. Het oudercomité maakte een duidelijke tekening, bekijk deze zeker nog eens!

 

Ouderplatform

We verzamelen de laatste ontbrekende e-mailadressen van het tweede en derde leerjaar zodat de hele school kan deelnemen aan het ouderplatform.

 

Familienieuws

Severyana (K2C) en Xyliano (K0B) kregen op 24 februari een zusje Forcythia.

Bij Julia (K1C) werd op 28 februari een zusje Milena geboren. Proficiat aan beide gezinnen!

 

Op de website

 • Thema doeken bij juf Greet
 • Tweede leerjaar op bezoek in WZC

 

Bijlage

 • Briefje MOEV netbal (derde graad)
 • Info parkeren in Deken Sendenstraat
 • Schoolrekening 3

Carnaval en pannenkoekenfeest

Morgen wordt het een spetterend carnavalsfeest!

 • De kleuters brengen geen boterhammen mee! Een team van het oudercomité zorgt voor lekkere pannenkoeken.
 • De kinderen van de lagere school verkleden zich ’s middags om feest te vieren. Zij eten hun boterhammen in de klas en krijgen in de namiddag pannenkoeken.

Veel dank aan de ouders die pannenkoeken komen bakken!

 

Paddenoverzetactie

Morgen, vrijdag 21 februari, fietst het derde leerjaar naar Merksplas om padden te helpen overzetten. In de klas leerden ze al over de verschillende amfibieën en hun levenswijze. ’s Middags zijn ze terug op school.

 

Groepjeslezen

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar zijn al zover gevorderd dat ze na de krokusvakantie kunnen starten met groepjeslezen. We vonden heel wat ouders bereid om hen te begeleiden. Dankjewel hiervoor!

De kinderen van het derde leerjaar lazen gisteren voor de laatste maal in niveaugroepjes. Ze zijn de leesouders heel erg dankbaar om hen twee keer per week te begeleiden!

 

Zwemmen / kijkzwemmen

Op dinsdag 3 maart zwemmen het eerste, vierde en vijfde leerjaar. (Groot)ouders zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken naar het schoolzwemmen. Dit kan ofwel in het zwembad ofwel in de brasserie.

 

Bib

Dinsdag 3/3: 1a, 4a en 6a

Vrijdag 6/3: 1b en 4b

 

Activiteiten VTI Spijker

Woensdag 4 maart komen leerlingen van VTI Spijker activiteiten begeleiden in de lagere school.

 

Techno Trailer

Omdat dit jaar de Techno Trailer (talent voor techniek) bij ons op school op bezoek komt, volgen de juffen van de derde graad woensdagnamiddag 4 maart het voortraject hiervan in het Vormingscentrum te Malle.

 

Leerlingenparlement

Op donderdag 5 maart is er een bijeenkomst van het leerlingenparlement.

 

Nascholing

Op vrijdag 6 maart volgen juffen Joyce en Stephanie en meesters Jan en Wieland een bijscholing van KiVa.

 

Familienieuws

Op 1 februari kreeg Adriaan (K1B) een zusje Annelien. Proficiat aan de ouders en de grote broers.

 

Krokusvakantie

Kinderen en leerkrachten genieten van een weekje welverdiende vakantie. We zien iedereen graag terug op maandag 2 maart!

 

Bijlage

 • Brief gewijzigde verkeerssituatie naar aanleiding van bouw ’t Gastenhuys
 • Uitnodigingen oudercontact 5-jarige kleuters (juffen Annelies, Inge en Nancy)
 • Uitnodigingen oudercontact juf Greet
 • Flyer “Zwemfestijn” in Sportoase tijdens de krokusvakantie
 • Flyer Gezinsbond
 • Flyer proefles programmeren (vanaf derde leerjaar)

Liedjes zingen in het woonzorgcentrum.  Deze keer was het de beurt van het tweede leerjaar om de bejaarden te plezieren met een bezoek. En dit bezoek was zeer melodisch en ritmisch.  Een leuke bedoening.

19-20 2de leerjaar bezoek WZC - feb 2020

No Images found.

We deden allerlei activiteiten met doeken ;

verfrollen op een doekje voor het popje Mieke, scheuren en kleven van een handdoek,

een zakdoek kleven volgend patroon, een tent maken in de klas en erin spelen,

dansen met gekleurde doeken in de speelzaal,…..

19-20 Thema Doeken juf Greet

Week tegen Pesten

 

De Vlaamse Week tegen Pesten start morgen. Elke dag zingen en dansen we samen de “STIP-IT-dans”. Zo laten we zien dat we pesten niet OK vinden.

 

Gekke week

Volgende week is het “Gekke week”. Nog even kort het overzicht ter herinnering:

 

 • Maandag 17/2: gekke haren
 • Dinsdag 18/2: gekke schoenen
 • Woensdag 19/2: verkleden naar keuze (KS) en thema regenboog (LS)
 • Donderdag 20/2: binnenstebuiten
 • Vrijdag 21/2: gekke hoofddeksels en in de namiddag verkleden naar keuze (LS)

 

Carnaval

 

Volgende week werken de kleuters rond carnaval. De kleuters mogen op woensdag verkleed naar school komen (geen maskers, wapens en confetti). Op vrijdag is het pannenkoekenfeest voor heel de school. De kinderen brengen geen boterhammen mee want het oudercomité zorgt voor lekkere pannenkoeken. Kleuters die ’s middags naar huis gaan, kan je om 12 uur ophalen. De leerlingen van de lagere school hebben in de voormiddag gewoon les en in de namiddag mogen zij zich ook verkleden om feest te vieren. Studenten van VTI Spijker zorgen voor leuke activiteiten. Veel plezier allemaal!

 

Keuze drank

 

Na de krokusvakantie bieden we geen soep meer aan. Kinderen die willen, mogen hun drankkeuze voor ’s middags wijzigen. Er volgt een aparte mail via het ouderplatform (behalve voor L2 en L3). Vul het strookje in of breng het terug mee, ten laatste woensdag 19 februari, ook als je je huidige keuze behoudt.

 

Nieuwe kleuters

 

We schreven gisteren 3 nieuwe kleuters in die starten na de krokusvakantie. Juf Ditte heet hen van harte welkom in haar klasje!

 

Kleuterzwemmen

 

De oudste kleuters van juffen Annelies en Nancy (°2014) gaan morgen zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee.

 

Oudercafé

 

De ouders van de nieuwe kleuters (januari en februari) van de klas van juf Inn zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdag 19 februari. Vanaf 11.15 uur kan je bij een kopje koffie of thee de ouders van de klasgenootjes leren kennen. Daarna kan je samen met je kleuter kijken naar foto’s en filmpjes die in de klas gemaakt werden.

 

Junior Journalist

 

Zondag was het finale van de wedstrijd “Junior Journalist”. Er waren 2 leerlingen van het vijfde leerjaar genomineerd en zij vielen in de prijzen. Sietze won de eerste prijs en Tess de publieksprijs. Proficiat!

 

Tweede naar Megaspelenpaleis

 

De kinderen van het tweede leerjaar gaan maandagvoormiddag 17 februari sporten in Brecht. De bus vertrekt om 8.45 uur dus kom op tijd naar school. Breng een drankje (met schroefdop) en een extra koek mee. De kosten voor deze sportieve voormiddag bedragen 3 euro. Het oudercomité sponsort 1 euro, de rest komt op de schoolrekening.

 

Zwemmen / kledijzwemmen

 

Dinsdag 18 februari zwemmen het eerste, vierde en vijfde leerjaar. De kinderen oefenen de hele les met kleding. Kijk nog even de kledijvereisten na in de infobundel (deze staat ook op de website) of op de nieuwsbrief van vorige week.

 

Bib

Dinsdag 18/2: 3a en 3b

Donderdag 20/2: 5 en 6b

 

L6 naar het VITO

 

De kinderen van het zesde leerjaar verkennen de studierichtingen in het middelbaar onderwijs. Woensdagvoormiddag 19 februari gaan ze naar de “doedag” in het VITO.

 

Wieltjesdag

 

Donderdag 20 februari mogen de kinderen van de lagere school hun skateboard, inline skates, steps, … meebrengen voor op de speelplaats.

 

Leerkrachten afwezig

 

Donderdag 20 en vrijdag 21 februari zijn juf Inge en meester Dirk afwezig. Juf Lore vervangt bij de kleuters en meester Frits vervangt in 1b.

 

Gewijzigde verkeerssituatie

 

Naar aanleiding van de werken aan ’t Gastenhuys vanaf 17 februari, wordt het fiets- en voetpad afgesloten aan de achterkant van het Klein Seminarie.

 

Bijlage

 

 • Herinnering schoolrekening
 • Strookje drankkeuze
 • Strookje pannenkoekenfeest voor kinderen met allergie
 • Brief STIP-IT-actie
 • Brief KIVA februari

Fruitdag

Maandag werden we door het fruitteam van het oudercomité verwend met groentefrietjes. Dankjewel voor deze lekkere en gezonde snack!

 

Dikketruiendag

Kleed je dinsdag 11 februari warm aan, want dan is het dikketruiendag. We zetten de verwarming enkel graadjes lager.

 

Gekke week

De laatste week voor de krokusvakantie is het “Gekke week” en mogen de kinderen elke dag verkleed komen in een ander thema. Een overzicht:

 • Maandag 17/2: gekke haren
 • Dinsdag 18/2: gekke schoenen
 • Woensdag 19/2: verkleden naar keuze voor de kleuterschool en thema regenboog voor de lagere school
 • Donderdag 20/2: binnenstebuiten
 • Vrijdag 21/2: gekke hoofddeksels en verkleden naar keuze voor de lagere school (verkleden in de namiddag)

 

Inschrijven nieuwe kleuters

Woensdag 12 februari is er een onthaaldag in het klasje van juf Ditte voor de kleuters die na de krokusvakantie mogen instappen.

 

Kleuterzwemmen

De oudste kleuters van juffen Annelies en Nancy (°2014) gaan op vrijdag 14 februari zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee.

 

Zwemmen / kledijzwemmen

Dinsdag 11 februari gaan 2, 3 en 6 zwemmen. Bij het kledijzwemmen oefenen de kinderen een hele les met kleding. De kledingvereisten voor de verschillende diploma’s zijn de volgende:

 • Voor A- en B-diploma:

Badkleding

Shirt, hemd of blouse met lange mouwen

Lange broek, jurk of rok tot de enkels

Schoenen (waterschoenen en turnpantoffels zijn toegelaten)

 • Voor C-diploma:

hetzelfde + jas met lange mouwen

 

Bib

Dinsdag 11/2: 2a en 2b

 

Nascholing

Op dinsdag 11 februari volgen de leerkrachten van de levensbeschouwelijke vakken een nascholing rond “Interlevensbeschouwelijke competenties”.

 

Toneel eerste graad

Donderdag 13 februari gaan het eerste en tweede leerjaar kijken naar de voorstelling “De tuin van de walvis”. De kosten hiervoor bedragen 6 euro en dankzij de tussenkomst van het oudercomité schrijven we 5 euro op de volgende rekening.

 

 

L5 naar Suske- en Wiskemuseum

Op donderdag 13 februari gaat het vijfde leerjaar naar het Suske- en Wiskemuseum in Kalmthout. Ze nemen deel aan een interactief bezoek en een workshop striptekenen. Meer info volgt via het ouderplatform.

 

5 en 6 – leeruitstap Antwerpen

Vrijdag 14 februari gaan het vijfde en zesde leerjaar naar Antwerpen. In de voormiddag maken ze een stadswandeling en in de namiddag gaan ze naar een theatervoorstelling. De brief volgt via het ouderplatform.

 

Vergadering oudercomité

Op donderdag 13 februari vergadert het oudercomité om 20.15 uur in de school.

 

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van onze activiteiten:

 • Jongste kleuters op wintersportdag
 • Nieuwe kleuters bij juf Inn (januari 2020)
 • Rekenen in 1a
 • Carrousel 3de graad (januari 2020)
 • Touwtje trek 1ste leerjaar
 • Wintersportdag lagere school
 • Voorbereiding Oorcollege 3-4
 • Antwerpen + Oorcollege

 

Bijlage

 • Flyer Juniorquiz (derde graad)
 • Briefje kleuterzwemmen
19-20 Antwerpen + oorcollege
« 1 van 2 »