Meester Dirk (L1b)

Ontdekkingstocht in de Antwerpse Zoo

Op 28 september trokken de kinderen van het eerste en tweede leerjaar naar de dierentuin.
Samen gingen ze op zoek naar Handige Harry’s.
Het was een leerrijke dag.

17-18 Eerste graad naar de zoo
« 1 van 2 »

 

17-18 klasfoto 1B

Heel wat leerlingen deden weer mee aan de scholenveldloop. Dikke proficiat voor alle deelnemers!!! Binnenkort zijn er ook heel wat andere activiteiten op woensdag namiddag. Wie doet er mee?

17-18 Scholenveldloop

Alle leerlingen mochten in hun sportkledij naar school komen en lieten zo zien wat hun favoriete sport is. Sporten is top!!!

Alle leerlingen mochten in hun sportkledij naar school komen en lieten zo zien wat hun favoriete sport is. Sporten is top!!!

17-18 Sport@school (lagere school)

Op woensdag 20 september was het weer feest in de school.
De kinderen van het eerste leerjaar en hun mama, papa, broer en zus
werden uitgenodigd voor een feestelijk maal.

De eersteklassers verrasten hun ouders met een lekker aperitiefje
bij de welkomstdrank.
Nadien was het heerlijk smullen van de frikandellen met fruit en een ijsje
als dessert mocht natuurlijk niet ontbreken.

17-18 Feest eerste leerjaar

Enkele sfeerfoto’s van de eerste dag in het eerste leerjaar

Onze nieuwe deugnieten gingen meteen flink aan de slag…
Het allereerste woordje, hakken en plakken
en werkten hard aan hun eigen ‘ik’ boekje.

Voor velen was een leuke, maar zeker ook een ‘in’spannende dag!!

A De eerste dag

In de week van 19 juni genoten de kleuters van juf Annelies, juf Inge, juf Nancy en de leerlingen van meester Dirk en juf Myriam van hun ‘indianenweek’. Hieronder lezen jullie wat er elke dag gebeurde…

Maandag 19 juni
Vreemd ! Een tipi op het grasveld van de Gemeenteschool ! Zouden er ook indianen te zien zijn?
Wij maken kennis met Papa Soeja en zijn dochtertje Indi. Ze vertellen dat ze met vakantie zijn in België. Mag hun tipi hier de hele week blijven staan ?
Indi vertelt dat ze bijna jarig is. Ze heeft voor haar verjaardag maar 1 wens ; een echte verentooi zoals haar papa. Papa Soeja vertelt dat je die niet zomaar kan krijgen. Je moet elke veer verdienen door een goede daad te doen. Indi wil wel al het afval in het bos opruimen. En de kinderen helpen die dag mee om de speelplaats netjes te maken.
De kinderen knutselen een band voor een verentooi, kiezen een coole indianennaam en…verdienen net als Indi hun eerste veer !

Dinsdag 20 juni
Indi vertelt hoe dapper zij was. Ze hielp een beer uit een put ! Papa Soeja vindt dat dit weer een veer verdient.
De kinderen beloven aan Papa Soeja om die dag  elkaar te helpen en lief te zijn voor elkaar, want iedereen wil net als Indi weer een veer verdienen !

Woensdag 21 juni
Indi vertelt het verhaal van de zebra’s. Een tijd geleden redde ze zebra’s uit de handen van boze mannen. Die wilden de zebra’s vangen en verkopen voor veel geld. Door een slim plan van Indi ging dat stoute plan niet door. Papa Soeja prijst Indi omdat ze zo goed heeft nagedacht en een oplossing heeft gezocht !
Ook onze kleuters doen deze dag flink hun best in het eerste leerjaar. De kinderen van het eerste leerjaar werken en spelen op hun beurt flink in de kleuterschool. Weer een veer verdiend voor Indi en alle kinderen!

Donderdag 22 juni
Papa Soeja heeft slecht nieuws gekregen uit indianenland. Het is daar heel koud omdat er veel sneeuw is gevallen. De indianen hebben het moeilijk. En net nu hebben stoute cowboys alle veren gestolen ! Bovendien is er een baby geboren, maar hoe moet dat nu zonder veren om een warm dekbedje te maken ? Indi wordt er verdrietig van ; de baby zal vast huilen en ziek worden van de kou…
Dan heeft ze een plan. Ze geeft haar veertjes af om een warm bedje te maken voor de arme baby. Die veren zijn toch lekker zacht en warm. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Wie wil helpen? Zullen we allemaal onze veertjes afgeven ? Zou dat genoeg zijn?
Papa Soeja en de juffen zijn zo trots op de kinderen omdat ze hun veren afgeven ! Wat lief !

Vrijdag 23 juni
Vandaag is het verjaardagsfeest van Indi ! Papa Soeja heeft goed nagedacht hoe hij Indi en alle kinderen kan verrassen. Ze krijgen van hem…een prachtige verentooi met echte grote, stevige indianenveren !

En nu feesten maar ! En smullen van…een indianenbanaan !

 

2017 LS Naar de Mosten
« 1 van 3 »

Afscheid Flor en Forejan
Woensdag 14 juni nam de lagere school afscheid van ‘de beste muzikanten die er op de wereldbol rondlopen’! Wij zullen hun muzikale talenten in de toekomst heel erg missen!
Wij danken hen tevens van harte voor hun jarenlange onvoorwaardelijke inzet voor onze school. DANK! DANK! DANK!

2017 LS Sing a Song ...
« 1 van 2 »

Het oudercomité organiseerde voor het eerst een fuif voor alle kinderen van de lagere school. Er werd gelachen, gedanst en gezongen. Wat een groot succes!
Ook voor de ouders was er een gezellige zomerbar waar zij konden genieten van een heerlijke verfrissing.Een dikke merci aan het oudercomité, om voor zo’n tof feest te zorgen!

2017 KS LS Kinderfuif