Meester Koen (L3b)

19-20 Grootouderfeest november 2019
« 1 van 2 »

Gemeenteschool Hoogstraten lanceert antipestprogramma

Dit schooljaar gaat de Gemeenteschool van Hoogstraten aan de slag met KiVa, het antipestprogramma dat komt overgewaaid uit Finland. Woensdag 2 oktober werd de kick-off gegeven.

Wat is KiVa?

KiVa – Fins voor ‘fijn, tof, leuk’- wordt stilaan een begrip in Vlaanderen. Het Finse antipestprogramma onderscheidt zich door haar integrale en schoolbrede benadering en streeft daarmee een duurzaam effect na. Dat doet het door leerlingen, leerkrachten én ouders te betrekken. 

 

In andere landen werden al straffe resultaten geboekt met het KiVa-programma. Er is zowel een direct effect (minder pesterijen), als een indirect effect (minder angst, positiever zelfbeeld, meer zin in school, betere schoolresultaten). Daarom gaat de Gemeenteschool Hoogstraten aan de slag met KiVa.

 

Klasdoorbrekende samenwerking

Op de kick-off werden alle kinderen verdeeld in klasdoorbrekende groepen. Door samen te werken moesten ze proberen om 15 opdrachten tot een goed einde te brengen. Een greep uit de – niet zo gemakkelijke – opdrachten: een parcours afleggen met een ladder, met de hele groep over een hoog gespannen elastiek geraken zonder die aan te raken, met planken een zo hoog mogelijke toren bouwen, een zeil omdraaien terwijl je er met de hele groep opstaat,…

 

Het was een plezier om te zien hoe de kinderen samen ervoor zorgden om de proeven tot een goed einde te brengen. Alle kinderen en hun leerkrachten genoten zichtbaar van deze voormiddag.


 Kiko en Flo

 

Vorig schooljaar maakten de kinderen kennis met Kiko en Flo. Kiko en Flo toonden de kinderen hoe zij beter met elkaar kunnen omgaan. Dit toffe duo bracht elke maand een bezoek aan de school en gaf de kinderen telkens een maandpunt om rond te werken.

 

Als afsluiter van de kick-off kwamen Kiko en Flo zelfs even op bezoek. Ze zijn zo fier op de kinderen. Ze verdienen allemaal een dikke pluim!

19-20 KIVA kick-off
« 1 van 3 »

Dankjewel oudercomité voor deze super leuke actie! 

19-20 Fluo_2de graad
19-20 Sinterklaas LS buiten
19-20 Voorlezen in de KS en LS

Op woensdag 16 oktober trokken we met 5 ploegen naar Merksplas om mee te doen aan het voetbaltoernooi georganiseerd door MOEV. Ondanks het slechte weer, gingen onze ploegen er allemaal 100 % voor! Hopelijk kunnen we volgend schooljaar met evenveel ploegen deelnemen. Proficiat aan alle deelnemers!

19-20 Moev voetbal 4-4
19-20 Sing a Song 22/10
« 1 van 2 »

Het 3 de leerjaar maakte zich op vrijdag 20 september klaar voor hun eerste leeruitstap per fiets .

Zo namen we met heel het 3 de leerjaar deel aan de STRAP-dag.

We bekeken de boomgaard waar de appels en peren groeien. De appelboerin heeft ons veel geleerd over de appel. Ze vertelde over  de groei van de appel, de boomgaard in elk seizoen en het werk dat ze in elk seizoen uitvoeren, het bewaren van appels, hun fruitwinkel ,….

We mochten er van hun appelsap proeven.  HEERLIJK!!!!

 We maakten met de klas in de namiddag heel lekkere appelmoes. We verwerkten hierin de STRAP-dag appel en de appel van de appelboer. Zo eindigde deze leerrijke  dag in  een smulfestijn.

19-20 naar de appelboer
19-20 sport@school

Enkele sfeerfoto’s van een gezellige start. #backtoschool

19-20 Back to school
« 1 van 2 »