Meester Koen (L3b)

Op donderdag 1 juni kwam de papa Van Noore (4A) , Mark Van Opstal ons wat meer vertellen over de nachtvlinders.
Hij had op woensdagavond een val voor nachtvlinders komen plaatsen. Hoe ziet zo’n val eruit?
Het is een lichtbak met allemaal eierkartons in , zo kunnen ze een geschikt slaapplaatsje zoeken . En op donderdagochtend gingen we ze bekijken, tellen, wakker maken en weer vrij laten.
We leerden eerst nog heel wat over de nachtvlinders:- het verschil van een nacht – en dagvlinder: -de levenscyclus van een vlinder, soorten nachtvlinders …
Daarna bekeken we ze en we turfden de verschillende nachtvlinders.
– de gele beervlinder
-de taxusspikkelspanner
-de stofuil
-de witte tijger
-de haarbos

2017 LS Nachtvlinders

In het 3 de leerjaar leerden we schaken. Na onze initiatielessen begonnen we aan een tornooi.
Iedereen begon eraan…..zo kwamen  (  na vele partijen)  de 2 beste schakers Mihaita en Love  over elkaar te zitten. Het werd een spannende finale! Love mag zich tot schaakkampioen van het 3 de leerjaar noemen!!!! Proficiat aan de  winnaar…. maar ook aan al de andere kinderen van het 3 de leerjaar!

2017 LS Schaakkampioen

2017 LS Naar de Mosten
« 1 van 3 »

Het 3 de leerjaar ging op zoek naar Fonske Versmissen…

Met heel de lagere school krijgen we maandelijks een brief uit het dagboek van Fonske Versmissen. Hij groeide meer dan een eeuw geleden op in Zondereigen .Hij werd in W.O.I opgeroepen als soldaat. Hij schreef al zijn belevenissen op in een dagboek. Deze verhalen volgden we.
Zo ging het 3 de leerjaar de sfeer van oorlog en  Fonske Versmissen opzoeken. Ze volgden een stuk van de  Dodendraadroute, gingen er smokkelen , wacht lopen, speuren op het kerhof. Maar tevergeefs…..we vonden Fonske niet. We zijn al ver in onze zoektocht want we vonden de broer van Fonske, KarelVersmissen wel (die ook in zijn brieven voorkomt als onze “Sjarel”) . Dit was een mooie afsluiter van de W.O. – lessen!

2017 LS Dodendraad 3de leerjaar

Op vrijdag 16 juni vertrok het 3 de en 4 de leerjaar op schoolreis naar de provincie Limburg.
Ze bezochten het mooie Bokrijk. De kinderen hadden vooraf een workshop gekozen: kaarsen maken , honing maken , een stoffige balpen maken en een geldbeurs maken. In elke workshop leerden ze over hun ambacht en gingen zelf aan de slag. Het werden echte kunstwerkjes! Nadien konden ze zich uitleven in de grote, toffe speeltuin! Wat zagen we weer vele genietende gezichtjes!

2017 LS Schoolreis tweede graad

Afscheid Flor en Forejan
Woensdag 14 juni nam de lagere school afscheid van ‘de beste muzikanten die er op de wereldbol rondlopen’! Wij zullen hun muzikale talenten in de toekomst heel erg missen!
Wij danken hen tevens van harte voor hun jarenlange onvoorwaardelijke inzet voor onze school. DANK! DANK! DANK!

2017 LS Sing a Song ...
« 1 van 2 »

Het oudercomité organiseerde voor het eerst een fuif voor alle kinderen van de lagere school. Er werd gelachen, gedanst en gezongen. Wat een groot succes!
Ook voor de ouders was er een gezellige zomerbar waar zij konden genieten van een heerlijke verfrissing.Een dikke merci aan het oudercomité, om voor zo’n tof feest te zorgen!

2017 KS LS Kinderfuif

2017 LS Rondrit 3 en 4

Maandag 22 mei genoten alle kinderen van een gezonde lunch, verzorgd door het oudercomité!  Dankjewel!

2017 KS KS Gezonde lunch
« 1 van 2 »

Op 19 mei bezocht het 3 de leerjaar het Heemkundig museum in Rijkevorsel. Dit deden  we omdat we over de school van vroeger leren. We gingen terug in de tijd… en we konden op echte oude banken zitten, we schreven met een griffel op een lei,…
Waar was die tijd…

2017 LS De school van vroeger