Meester Koen (L3b)

Het 3 de leerjaar vertrok op vrijdag 4 mei weer per fiets op leeruitstap.

We bezochten de tuin van meester Koen waar we heel wat leerden over  verschillende biotopen, we voerden hier verschillende opdrachten uit zoals de omtrek van een boomstam meten, het geluid van vogels nabootsen, rollen in een buis,….

We maakten ook een wandeling in de Markvallei .

Weer heel veel natuurweetjes ontdekt!

17-18 3 de leerjaar op uitstap naar de tuin van meester Koen en de Markvallei
17-18 Carnaval - pannenkoekenfeest

Al weken hingen er affiches aan de ramen van onze school. Nieuwsgierig ontdekten we dat er op 22 april een heus ‘schoolfestival’ zou plaatsvinden. En wie wil daar niet bij zijn…?

Toen de grote dag was aangebroken zag je al van ver dat er wat gaande was, want kleurige linten in de bomen brachten iedereen meteen in festivalstemming.

Bij het binnenkomen werden alle bezoekers één voor één gescreend door de security van het zesde leerjaar onder het motto: ‘wij denken aan uw veiligheid’. Eenmaal goed bevonden kregen alle kinderen een festivalbandje om hun pols en kon het feest beginnen!

Eens binnen werden we meteen opgenomen in de festivalsfeer. Toffe muziek, een ligweide (met lounge zetels en zitzakken), een podium en heel wat leuke kraampjes.

Dankzij de foodtrucks konden wij onze hongertjes stillen. Aan de mocktailbar konden we zelf aan de slag met alcoholvrije drankjes te bereiden en aan de barista werd een verwenkoffie voor je klaargezet.

Het tradionele ‘eendjes vissen’ en ‘touwtje trek’ wilden we de kleintjes niet onthouden, maar deze keer stonden ook onze kraampjes op wielen, zoals het hoort op een festival.

Op het podium kregen de kinderen de kans hun talenten te tonen aan het publiek.

Wie zich graag liet gaan zonder al te veel publiek kon zich uitleven in de ‘dansklas’.

Naast het schminken kon er ook gekozen worden voor een ‘tattoo’ van de Gemeenteschool. Pijnloos werd deze in 1,2,3 gezet op je bovenarm of onderarm, je enkel of je rug…

Voor wie een herinnering wilde aan het schoolfestival werd er een fotobooth voorzien.

Een heerlijk zonnetje maakt het festival nog echter én mooier. Dat de kinderen en leerkrachten ’s anderendaags nog met hun festivalbandjes en tattoos op school verschenen maakt duidelijk: het was een schoolfeest waar iedereen met véél plezier aan terugdenkt!!!

17-18 Schoolfeest lagere school en kleuterschool 2018
« 1 van 3 »

Het was reuzegezellig in onze festivalbusjes!!

17-18 fotobooth schoolfeest 2018
« 1 van 4 »

In teken van ons jaarthema (jij + ik = kansen) speelden alle klassen enkele G-sport activiteiten. Zo kon iedereen eens ervaren dat sporten niet gemakkelijk is wanneer je minder goed kan zien, bewegen, spreken, horen, …

17-18 g-sport jaarthema

 Het 3 de leerjaar vertrok op paddenoverzettocht.

Vrijdag vertrok het 3 de leerjaar op uitstap per fiets. We reden naar Eindepoel in Merksplas.

Zo hielpen we de paddenoverzetters . We staken letterlijk en figuurlijk onze handen uit de mouwen.

Zo hebben we 375 padden, 17 kikkers en 7 salamanders een veilige oversteek naar de poel bezorgd.

Nadien gingen we ook nog enkele kikkers en salamanders uit de kelder van meester Koen bevrijden…we zette hen weer terug in de vijver.

17-18 L3: paddenoverzet

Wat hebben de grootouders en kinderen genoten van het grootouderfeest. Van dansen, tot op de tablet spelen, tot praten over hoe het vroeger was… GEWELDIG TOCH?

17-18 Grootouderfeest 1-3 (donderdag)
« 1 van 2 »

Wat hebben de grootouders en kinderen genoten van het grootouderfeest. Van dansen, tot op de tablet spelen, tot praten over hoe het vroeger was… GEWELDIG TOCH?

17-18 Grootoudersfeest woensdag 28/02/18
« 1 van 3 »

Onze school nam met het 1ste, 2de en 3de leerjaar deel aan de danshappening van SVS.

Het was weer leuk dansen!!

17-18 danshappening

De lagere school ging weer op sportdag in Herentals. Er kwamen verschillende sporten aan bod: minitennis, dans, gevechtsport, grote trampoline, tafeltennis, … en natuurlijk SCHAATSEN op de grote ijspiste. Het was weer een fijne dag!!

17-18 Wintersportdag lagere school
« 1 van 2 »