Meester Koen (L3b)

Het vierde en vijfde leerjaar van juf Griet en juf Joyce hebben samen verschillende omlopen ontworpen. Een omloop is een bewegingsparcours waar kinderen allerlei bewegingen moeten doen. Zich groot of klein maken, springen, al tellend bewegen, dansen,…

Deze parcours hebben ze getekend op de speelplaats zodat andere kinderen deze konden uittesten. Aan de vele lachende gezichten te zien, hebben de kinderen genoten van het bewegen!

Knap gedaan 4A en 5B!

17-18 Bewegingsomloop
« 1 van 2 »

Op maandagavond 4 juni was Koen van Opstal ( papa van Noore)  zijn nachtvlinderlokkast komen installeren. Zo konden we op dinsdagochtend een hele verzameling met nachtvlinders observeren. Hij gaf ons eerst wat informatie over de soorten nachtvlinders, de levenswijze en bouw van deze prachtige dieren.

Daarna gingen we kijken welke nachtvlinders we in onze school aantreffen. En hoe vaak ze er voorkwamen.

Bedankt Koen voor de interessante uitleg!

Dit waren onze vondsten:

 1. buxusmot 25
 2. velduil 2
 3. groenteuil 1
 4. putta-uil 2
 5. nunvlinder 1
 6. kleine groenvlinder 1
 7. grasworteluil 4
 8. naaldboomspanner 1
 9. bruine snuituil 2
 10. stro -uil 1
 11. halmuil 1
 12. worteluil 4
 13. driehoekuil2
 14. gerande spanner 1
 15. koperuil  2
 16. gama-uil 1
 17. huismoeder 2
 18. grijze stipspanner 1
 19. gevlekte zomervlinder 1
 20. kleine zomervlinder
17-18 de nachtvlinders 3e lj
17-18 jaarthema speelgoedkoffers
« 1 van 4 »
17-18 Bal in de straat bij het WZC

Op 23 mei kreeg het derde leerjaar een rondleiding in het Stedelijk Museum van Hoogstraten. De tentoonstelling ging over schilderwerken van Alfred Ost en was getiteld (B)Engeltjes. Ze versierde hun klasfoto zoals Ost dat vroeger ook deed.

17-18 3de lj naar stedelijk museum

Het 3 de leerjaar leerde over het leven van vroeger. Ze gingen dit ook echt beleven in het museum van Rijkevorsel. Zo werden ze 100 jaar jonger……gingen in uniform naar school.

Ze bekeken ook de keuken van onze voorouders, hoe ze het huishouden deden, oude beroepen, oude fietsen,….

Terug in de tijd was toch aanpassen voor sommige.

Daarna genoten we van het lekker weertje en deden een loopwedstrijd na onze picknick. Zo zijn we voorbereid voor onze Hoogstraatse stratenloop!

17-18 Heemkundig museum Rijkevorsel

 

Het 3 de leerjaar vertrok op vrijdag 4 mei weer per fiets op leeruitstap.

We bezochten de tuin van meester Koen waar we heel wat leerden over  verschillende biotopen, we voerden hier verschillende opdrachten uit zoals de omtrek van een boomstam meten, het geluid van vogels nabootsen, rollen in een buis,….

We maakten ook een wandeling in de Markvallei .

Weer heel veel natuurweetjes ontdekt!

17-18 3 de leerjaar op uitstap naar de tuin van meester Koen en de Markvallei
17-18 Carnaval - pannenkoekenfeest

Al weken hingen er affiches aan de ramen van onze school. Nieuwsgierig ontdekten we dat er op 22 april een heus ‘schoolfestival’ zou plaatsvinden. En wie wil daar niet bij zijn…?

Toen de grote dag was aangebroken zag je al van ver dat er wat gaande was, want kleurige linten in de bomen brachten iedereen meteen in festivalstemming.

Bij het binnenkomen werden alle bezoekers één voor één gescreend door de security van het zesde leerjaar onder het motto: ‘wij denken aan uw veiligheid’. Eenmaal goed bevonden kregen alle kinderen een festivalbandje om hun pols en kon het feest beginnen!

Eens binnen werden we meteen opgenomen in de festivalsfeer. Toffe muziek, een ligweide (met lounge zetels en zitzakken), een podium en heel wat leuke kraampjes.

Dankzij de foodtrucks konden wij onze hongertjes stillen. Aan de mocktailbar konden we zelf aan de slag met alcoholvrije drankjes te bereiden en aan de barista werd een verwenkoffie voor je klaargezet.

Het tradionele ‘eendjes vissen’ en ‘touwtje trek’ wilden we de kleintjes niet onthouden, maar deze keer stonden ook onze kraampjes op wielen, zoals het hoort op een festival.

Op het podium kregen de kinderen de kans hun talenten te tonen aan het publiek.

Wie zich graag liet gaan zonder al te veel publiek kon zich uitleven in de ‘dansklas’.

Naast het schminken kon er ook gekozen worden voor een ‘tattoo’ van de Gemeenteschool. Pijnloos werd deze in 1,2,3 gezet op je bovenarm of onderarm, je enkel of je rug…

Voor wie een herinnering wilde aan het schoolfestival werd er een fotobooth voorzien.

Een heerlijk zonnetje maakt het festival nog echter én mooier. Dat de kinderen en leerkrachten ’s anderendaags nog met hun festivalbandjes en tattoos op school verschenen maakt duidelijk: het was een schoolfeest waar iedereen met véél plezier aan terugdenkt!!!

17-18 Schoolfeest lagere school en kleuterschool 2018
« 1 van 3 »