Juf Ann (L4b)

Het vierde en vijfde leerjaar van juf Griet en juf Joyce hebben samen verschillende omlopen ontworpen. Een omloop is een bewegingsparcours waar kinderen allerlei bewegingen moeten doen. Zich groot of klein maken, springen, al tellend bewegen, dansen,…

Deze parcours hebben ze getekend op de speelplaats zodat andere kinderen deze konden uittesten. Aan de vele lachende gezichten te zien, hebben de kinderen genoten van het bewegen!

Knap gedaan 4A en 5B!

17-18 Bewegingsomloop
« 1 van 2 »

Voor de IOK toets moest het 4de leerjaar banden leren kleven.

Wat hebben we toch “handige Harry’s” in onze klassen zitten.

Knap gedaan 4de!

17-18 4de lj Banden kleven

TOVERLAND WAS TOP!

17-18 3de en 4de naar Toverland
17-18 jaarthema speelgoedkoffers
« 2 van 4 »
17-18 Bal in de straat bij het WZC
17-18 Carnaval - pannenkoekenfeest

Jij + ik = kansen

Afgelopen maandag 16 april werden we in het woonzorgcentrum “De Stede Akkers” verwacht voor een ritje zetelfietsen.  In kleine groepjes mochten we de oudjes gezelschap houden en een babbeltje doen.  Hieronder kun je zien en lezen wat we er van vonden.  Ze zijn alvast al weer een ervaring rijker.
Maja: “Het is een tof plekje.”
Martha: “De oudjes waren heel enthousiast.”
Denisa: “De mensen waren heel lief.”
Joesja: “De oudste persoon is 98 jaar.”
Tibe: “Moeke heeft zetelfietsen geïntroduceerd.”
Ziva en Wilanda: “Ik wil hier later wel gaan werken.”
Lene: “Je moet 65 jaar zijn om in het rusthuis te mogen wonen.”
Nathalie: “De mensen vinden het leuk om over vroeger te vertellen.”
Evelien: “Het was heel leuk om met elkaar te babbelen.”

17-18 WZC 16 april 4B

De kinderen van het 4de leerjaar zijn vandaag naar de bib geweest. Niet om boeken te gaan kiezen, maar ze zijn gaan luisteren naar de auteur Nico De Braeckeleer.

Wat was het toch interessant!

17-18 Nico De Braeckeleer 4de lj

Het laatste uurtje van de dag is het 4de leerjaar gaan genieten van het zalige weer.

17-18 Buiten spelen! 4de lj

Al weken hingen er affiches aan de ramen van onze school. Nieuwsgierig ontdekten we dat er op 22 april een heus ‘schoolfestival’ zou plaatsvinden. En wie wil daar niet bij zijn…?

Toen de grote dag was aangebroken zag je al van ver dat er wat gaande was, want kleurige linten in de bomen brachten iedereen meteen in festivalstemming.

Bij het binnenkomen werden alle bezoekers één voor één gescreend door de security van het zesde leerjaar onder het motto: ‘wij denken aan uw veiligheid’. Eenmaal goed bevonden kregen alle kinderen een festivalbandje om hun pols en kon het feest beginnen!

Eens binnen werden we meteen opgenomen in de festivalsfeer. Toffe muziek, een ligweide (met lounge zetels en zitzakken), een podium en heel wat leuke kraampjes.

Dankzij de foodtrucks konden wij onze hongertjes stillen. Aan de mocktailbar konden we zelf aan de slag met alcoholvrije drankjes te bereiden en aan de barista werd een verwenkoffie voor je klaargezet.

Het tradionele ‘eendjes vissen’ en ‘touwtje trek’ wilden we de kleintjes niet onthouden, maar deze keer stonden ook onze kraampjes op wielen, zoals het hoort op een festival.

Op het podium kregen de kinderen de kans hun talenten te tonen aan het publiek.

Wie zich graag liet gaan zonder al te veel publiek kon zich uitleven in de ‘dansklas’.

Naast het schminken kon er ook gekozen worden voor een ‘tattoo’ van de Gemeenteschool. Pijnloos werd deze in 1,2,3 gezet op je bovenarm of onderarm, je enkel of je rug…

Voor wie een herinnering wilde aan het schoolfestival werd er een fotobooth voorzien.

Een heerlijk zonnetje maakt het festival nog echter én mooier. Dat de kinderen en leerkrachten ’s anderendaags nog met hun festivalbandjes en tattoos op school verschenen maakt duidelijk: het was een schoolfeest waar iedereen met véél plezier aan terugdenkt!!!

17-18 Schoolfeest lagere school en kleuterschool 2018
« 1 van 3 »