Juf Annelot (L6a)

Deze week hebben we bruggen gebouwd met papier. Daarna gingen we aan de slag om een constructie te bouwen met tandenstokers en bonen.  En, wist je dat je tandwielen in veel verschillende voorwerpen kan terugvinden? In je fiets, in je fietsbel, in een horloge, in een blikopener,… Wetenschap is cool!

17-18 zesde leerjaar klaslab

Het zesde leerjaar ging op stap naar de bibliotheek. Na een korte uitleg mochten ze zelfstandig aan de slag gaan. Opzoeken in de catalogus of in de databanken, ontdekken wat een Chickflick is en hoe je een boek in de bib kan vinden, ze kunnen het nu allemaal! Na het opzoekwerk konden we genieten van een spannend verhaal dat werd voorgelezen.
Na vandaag zijn we allemaal wat bib-wijzer geworden!

17-18 Zesde leerjaar naar Bibwijzer

September is voorbij. De leerlingen die afstudeerden in juni, zijn nu goed gestart in het eerste middelbaar. Een dikke proficiat! We wensen jullie heel veel succes dit schooljaar en in jullie verdere leven. We zijn erg trots op jullie!

17-18 6de leerjaar 2017 afscheid
« 1 van 3 »

Bijna … vakantie! De leerlingen van de 3de graad genoten net voor de vakantie van een spelletjesnamiddag. Winnen of verliezen, dat maakt niet uit! Samen genieten en plezier beleven was het belangrijkste!

17-18 Spelletjesnamiddag in derde graad

Op 9 oktober trok het 5de en 6de leerjaar naar het bos naar aanleiding van de week van het bos!  Het weer was een beetje twijfelachtig, maar de weergoden waren ons toch gunstig gezind.   In de voormiddag deden we allerlei opdrachten in groepjes om eens anders naar het bos te kijken. …  Daar kregen we grote honger van, dus namen we ook te tijd om eens gezellig te picknicken.  Nadien nog even kastanjes rapen (en eten) en nog even spelen!  De dag vloog voorbij!

17-18 Derde graad naar het bos
« 1 van 2 »
17-18 Klasfoto L6

Heel wat leerlingen deden weer mee aan de scholenveldloop. Dikke proficiat voor alle deelnemers!!! Binnenkort zijn er ook heel wat andere activiteiten op woensdag namiddag. Wie doet er mee?

17-18 Scholenveldloop

Alle leerlingen mochten in hun sportkledij naar school komen en lieten zo zien wat hun favoriete sport is. Sporten is top!!!

Alle leerlingen mochten in hun sportkledij naar school komen en lieten zo zien wat hun favoriete sport is. Sporten is top!!!

17-18 Sport@school (lagere school)
2017 LS Naar de Mosten
« 1 van 3 »

De opa van Sam Hermans is donderdag de 22 juni komen vertellen over zijn longtransplantatie. Toen de opa van Sam nog werkte merkte hij dat hij moeilijker kon ademen. Vroeger gingen ze nog niet zo snel naar de dokter. Na een tijdje had hij er nog altijd last van, dus toen gingen ze toch naar de dokter. De dokter zei dat hij direct naar het ziekenhuis moest. Daar kwamen ze bij uit dat hij de ziekte COPD had. Dat is een ziekte waarbij de longblaasjes worden vernietigd. Nadat ze dat ontdekt hebben kreeg hij een longtransplantatie, dat wil zeggen dat je longen krijgt van iemand anders (donor).
Na de longtransplantatie mocht hij vanalles niet meer doen wat hij normaal gezien heel graag deed. Gelukkig is alles toch nog goed gekomen, maar hij moet toch nog medicatie nemen en andere dingen.

2017 LS Longtransplantatie