Juf Annelot (L6a)

2017 LS Naar de Mosten
« 1 van 3 »

De opa van Sam Hermans is donderdag de 22 juni komen vertellen over zijn longtransplantatie. Toen de opa van Sam nog werkte merkte hij dat hij moeilijker kon ademen. Vroeger gingen ze nog niet zo snel naar de dokter. Na een tijdje had hij er nog altijd last van, dus toen gingen ze toch naar de dokter. De dokter zei dat hij direct naar het ziekenhuis moest. Daar kwamen ze bij uit dat hij de ziekte COPD had. Dat is een ziekte waarbij de longblaasjes worden vernietigd. Nadat ze dat ontdekt hebben kreeg hij een longtransplantatie, dat wil zeggen dat je longen krijgt van iemand anders (donor).
Na de longtransplantatie mocht hij vanalles niet meer doen wat hij normaal gezien heel graag deed. Gelukkig is alles toch nog goed gekomen, maar hij moet toch nog medicatie nemen en andere dingen.

2017 LS Longtransplantatie

Wat was het fijn om in Bobbejaanland te zijn!

2017 LS Bobbejaanland

De sportieve leerlingen van de derde graad lieten zien wat ze in hun mars hebben tijdens de sportdag. Whip-it, kanoracen, tonsurfen, run and biken, hoogteparcours… niets was hen te veel! Spring vooruit!

2017 LS Sportdag derde graad
« 1 van 2 »

Onze leerlingen van 3-4-5-6 hadden sportdag aan De Mosten en deden hier allerlei avontuurlijke activiteiten zoals boogschieten, kanovaren, klimmen, run & bike, …

2017 LS Sportdag lagere school
« 1 van 3 »

Voor de OVSG-toets W.O. techniek maakte het zesde leerjaar per klas een kledingstuk.  Eerst onderzochten we welk kledingstuk en welk model we gingen maken en hoe je een weefgetouw kan maken. Daarna gingen we aan de slag met hout, karton, hamers en spijkers. Zodra de weefgetouwen klaar waren, konden we beginnen weven. Iedere leerling heeft minstens één lapje stof gemaakt. Zodra deze lapjes aan elkaar genaaid werden, ontstond er een prachtig kledingstuk. Heel knap gedaan zesde!

2017 LS OVSG-toets W.O.: techniek

Het oudercomité organiseerde voor het eerst een fuif voor alle kinderen van de lagere school. Er werd gelachen, gedanst en gezongen. Wat een groot succes!
Ook voor de ouders was er een gezellige zomerbar waar zij konden genieten van een heerlijke verfrissing.Een dikke merci aan het oudercomité, om voor zo’n tof feest te zorgen!

2017 KS LS Kinderfuif

Eén van de wensen aan de wensboom van het zesde leerjaar was dat Sam eens een keertje DJ mocht zijn op school. Natuurlijk! Hij had een groot publiek en speelde de pannen van het dak! Knap gedaan, Sam!

2017 LS DJ Sam

Als afsluiting van het jaarthema “SPRING VOORUIT” heeft de lagere school een sport-namiddag gehouden. De kinderen konden gaan skaten op het skatepleintje, ruwe pleinspelen spelen of gaan tennissen. Het was een fijne namiddag!

2017 LS Slotmoment jaarthema tweede graad
« 1 van 2 »

De kinderen van het 5de en 6de leerjaar deden hun fietsexamen. Afremmen, omkijken, arm uitsteken en afslaan, dat is niet gemakkelijk! Ondanks de warmte, hebben de kinderen toch erg veilig en vlot gefietst. Supergoed gedaan allemaal!

2017 LS Fietsexamen 3de graad