Juf Annelot (L6)

20, 23 en 26 april stapten de kinderen van het zesde leerjaar uit de Gemeenteschool Hoogstraten in het project KIDSCAM. Samen hebben ze hard gewerkt aan een eigen animatiefilm!

Kidscam

17-18 Kidscam L6
« 1 van 2 »

 

 

 

Het zesde leerjaar heeft 4 dagen erg hard gewerkt aan hun eerste praktische proef van het OVSG examen. Ze maakten kennis met de kunstvorm ‘installaties’ en gingen daarna zelf aan de slag om een installatie te bouwen. De resultaten zijn 5 prachtige, grappige, verbazende, mooie, rare… installaties!
Om de andere klassen uit te nodigen, hebben ze zelf flyers gedrukt. Proficiat allemaal!

17-18 OVSG toets Muzische Vorming zesde leerjaar
« 1 van 2 »

Vrijdag 27 april hadden de kinderen van het zesde leerjaar enkele bewoners van het woonzorgcentrum uitgenodigd in hun klas. Zij konden genieten van een heerlijk kopje koffie en een stukje cake. De kinderen hadden allerlei vragen over hoe hun leven eruit zag toen zij in het zesde leerjaar zaten. De bezoekers vertelden over school, speelgoed, vrije tijd en de Tweede Wereldoorlog. Het was een boeiende en leerrijke namiddag.

17-18 Zesde naar het woonzorgcentrum

Het zesde leerjaar kreeg bezoek van onze oud-leerlingen die vorig schooljaar op onze school afstudeerden. Ze hadden allerlei boeken en schriften meegenomen om het zesde leerjaar extra uitleg te geven over het middelbaar. Spannend hoor, zo’n grote keuze maken! Met de extra uitleg van de oud-leerlingen wordt dat weer wat makkelijker. Bedankt!

17-18 Oud leerlingen op bezoek
17-18 Carnaval - pannenkoekenfeest

Al weken hingen er affiches aan de ramen van onze school. Nieuwsgierig ontdekten we dat er op 22 april een heus ‘schoolfestival’ zou plaatsvinden. En wie wil daar niet bij zijn…?

Toen de grote dag was aangebroken zag je al van ver dat er wat gaande was, want kleurige linten in de bomen brachten iedereen meteen in festivalstemming.

Bij het binnenkomen werden alle bezoekers één voor één gescreend door de security van het zesde leerjaar onder het motto: ‘wij denken aan uw veiligheid’. Eenmaal goed bevonden kregen alle kinderen een festivalbandje om hun pols en kon het feest beginnen!

Eens binnen werden we meteen opgenomen in de festivalsfeer. Toffe muziek, een ligweide (met lounge zetels en zitzakken), een podium en heel wat leuke kraampjes.

Dankzij de foodtrucks konden wij onze hongertjes stillen. Aan de mocktailbar konden we zelf aan de slag met alcoholvrije drankjes te bereiden en aan de barista werd een verwenkoffie voor je klaargezet.

Het tradionele ‘eendjes vissen’ en ‘touwtje trek’ wilden we de kleintjes niet onthouden, maar deze keer stonden ook onze kraampjes op wielen, zoals het hoort op een festival.

Op het podium kregen de kinderen de kans hun talenten te tonen aan het publiek.

Wie zich graag liet gaan zonder al te veel publiek kon zich uitleven in de ‘dansklas’.

Naast het schminken kon er ook gekozen worden voor een ‘tattoo’ van de Gemeenteschool. Pijnloos werd deze in 1,2,3 gezet op je bovenarm of onderarm, je enkel of je rug…

Voor wie een herinnering wilde aan het schoolfestival werd er een fotobooth voorzien.

Een heerlijk zonnetje maakt het festival nog echter én mooier. Dat de kinderen en leerkrachten ’s anderendaags nog met hun festivalbandjes en tattoos op school verschenen maakt duidelijk: het was een schoolfeest waar iedereen met véél plezier aan terugdenkt!!!

17-18 Schoolfeest lagere school en kleuterschool 2018
« 1 van 3 »

Het was reuzegezellig in onze festivalbusjes!!

17-18 fotobooth schoolfeest 2018
« 1 van 4 »

Klaas, Lauren, David, Renzo, Mirthe en Ewout namen deel aan een SVS netbaltornooi tegen andere scholen in het Klein Seminarie. Knappe prestatie!!

17-18 netbal - SVS

In teken van ons jaarthema (jij + ik = kansen) speelden alle klassen enkele G-sport activiteiten. Zo kon iedereen eens ervaren dat sporten niet gemakkelijk is wanneer je minder goed kan zien, bewegen, spreken, horen, …

17-18 g-sport jaarthema

Vandaag bezocht het zesde leerjaar het VTI Spijker. Volgend jaar maken de kinderen de grote stap naar het secundair onderwijs. Het was een leerrijke dag, waarbij ze konden proeven van alle studierichtingen die deze school te bieden heeft.

17-18 L6 naar VTI Spijker