Juf Annelot (L6)

De kinderen van het zesde leerjaar zijn deze week begonnen aan de eerste OVSG-toets: wetenschappen en techniek, muzische vorming en ICT.
De opdracht was om een stop-motion filmpje te maken. Daarvoor moesten ze zelf een statief ontwerpen om hun tablet op te laten steunen zodat deze niet meer zou bewegen tijdens het filmen.
Daarnaast verzonnen de kinderen een verhaallijn, knutselden ze zelf aan hun decor of personages en moesten ze 12 foto’s per seconde maken om een vloeiend filmpje te maken.


De resultaten mogen worden gezien! BRAVO!

18-19 OVSG-toets muzische vorming, ict en techniek

No Images found.

Onze sportdag brachten we door in Herentals. We gingen schaatsen op de ijspiste. Ook konden we aan judo doen, badmintonnen, dansen, trampoline springen en tafeltennissen.  Het was een heel sportieve dag!

18-19 foto's wintersportdag
« 1 van 2 »
18-19 Verkeerspark L6
« 1 van 2 »
18-19 Techniek in de derde graad
« 1 van 4 »
18-19 Sneeuwpret op de speelplaats

Hierbij het tweede deel van onze sportklassen. We kregen het oudercomité op bezoek voor een bosspel en een quiz. Verder hebben we nog goed gesport. Op donderdag stond de fuif op het programma, en afsluiten deden we in Hidrodoe. Wat een week!

18-19 sportklassen deel 2
« 1 van 14 »

Maandag 17 december zijn het vijfde en zesde leerjaar vertrokken op sportklassen! Ze verblijven een week in het sporthotel in het BLOSO-centrum in Herentals. 
Maandag verkenden we het domein, richtten we onze kamers in, wandelden naar de toeristentoren, en sloten de dag af met een officiële olympische openingsceremonie. 

Dinsdag konden we na het ontbijt gaan sporten. Op het programma: schaatsen, atletiek, baseball, boogschieten en squash!

18-19 Sportklassen maandag en dinsdag
« 1 van 4 »

Hoog bezoek…

Ook dit jaar zijn de Sint en de pieten niet vergeten langs te komen in de Gemeenteschool van Hoogstraten. En gelukkig, er waren geen stoute kinderen.

18-19 Sint op school
« 1 van 4 »

Tijdens carrousel maakten de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in groepjes een prentenboek. Ze kregen drie weken de tijd om een verhaal en bijpassende prenten te maken aan de hand van een gekregen titel. Wanneer de verhalen af waren, mochten ze deze ook gaan voorstellen in de kleuterschool en in het eerste en tweede leerjaar. Het was een groot succes!

18-19 5 en 6 maken zelf een prentenboek
« 1 van 3 »

Vandaag, dinsdag 4 december kwam het leerlingenparlement weer samen. Het agendapunt ‘de speelplaatsinrichting’ waar we al enkele weken aan werken kwam opnieuw aan bod.

18-19 Leerlingenparlement November