Juf Griet (L5a)

17-18 Carnaval - pannenkoekenfeest

In de loop van het jaar leerden de kinderen al over de zon, de aarde en de maan.  Nu gingen we nog een ‘stapje’ verder en zijn we het planetenpad gaan wandelen en kregen we een enthousiaste uitleg over de planeten zelf en allerlei verhalen er rond.

17-18 5A planetenpad

 

In het kader van het project ‘Teenager meets Alzheimer’ trokken de leerlingen van 5A naar het woonzorgcentrum.  Daar turnden we met de bewoners en was er tijd voor een nabespreking met de begeleiders.  We bezochten ook nog even de expositie van de communiefoto’s.  Het was een leerrijke voormiddag!

17-18 5A naar het WZC

Al weken hingen er affiches aan de ramen van onze school. Nieuwsgierig ontdekten we dat er op 22 april een heus ‘schoolfestival’ zou plaatsvinden. En wie wil daar niet bij zijn…?

Toen de grote dag was aangebroken zag je al van ver dat er wat gaande was, want kleurige linten in de bomen brachten iedereen meteen in festivalstemming.

Bij het binnenkomen werden alle bezoekers één voor één gescreend door de security van het zesde leerjaar onder het motto: ‘wij denken aan uw veiligheid’. Eenmaal goed bevonden kregen alle kinderen een festivalbandje om hun pols en kon het feest beginnen!

Eens binnen werden we meteen opgenomen in de festivalsfeer. Toffe muziek, een ligweide (met lounge zetels en zitzakken), een podium en heel wat leuke kraampjes.

Dankzij de foodtrucks konden wij onze hongertjes stillen. Aan de mocktailbar konden we zelf aan de slag met alcoholvrije drankjes te bereiden en aan de barista werd een verwenkoffie voor je klaargezet.

Het tradionele ‘eendjes vissen’ en ‘touwtje trek’ wilden we de kleintjes niet onthouden, maar deze keer stonden ook onze kraampjes op wielen, zoals het hoort op een festival.

Op het podium kregen de kinderen de kans hun talenten te tonen aan het publiek.

Wie zich graag liet gaan zonder al te veel publiek kon zich uitleven in de ‘dansklas’.

Naast het schminken kon er ook gekozen worden voor een ‘tattoo’ van de Gemeenteschool. Pijnloos werd deze in 1,2,3 gezet op je bovenarm of onderarm, je enkel of je rug…

Voor wie een herinnering wilde aan het schoolfestival werd er een fotobooth voorzien.

Een heerlijk zonnetje maakt het festival nog echter én mooier. Dat de kinderen en leerkrachten ’s anderendaags nog met hun festivalbandjes en tattoos op school verschenen maakt duidelijk: het was een schoolfeest waar iedereen met véél plezier aan terugdenkt!!!

17-18 Schoolfeest lagere school en kleuterschool 2018
« 1 van 3 »

Het was reuzegezellig in onze festivalbusjes!!

17-18 fotobooth schoolfeest 2018
« 1 van 4 »

Klaas, Lauren, David, Renzo, Mirthe en Ewout namen deel aan een SVS netbaltornooi tegen andere scholen in het Klein Seminarie. Knappe prestatie!!

17-18 netbal - SVS

In teken van ons jaarthema (jij + ik = kansen) speelden alle klassen enkele G-sport activiteiten. Zo kon iedereen eens ervaren dat sporten niet gemakkelijk is wanneer je minder goed kan zien, bewegen, spreken, horen, …

17-18 g-sport jaarthema

De leerlingen van het 5de leerjaar werden uitvinders. Brainstormen, ideeën verzamelen, oplossingen bedenken en uitwerken … dit deden de leerlingen van het 5de leerjaar met veel enthousiasme. Echt uitvinders in spé!

17-18 uitvinders in het 5de leerjaar

Het 5de leerjaar trok op donderdag 15 maart richting Antwerpen.  Dit deden ze met de lijnbus.  Spannend!  Daar aangekomen maakten we een stadswandeling langs allerlei gebouwen, pleinen, monumenten.  De kinderen moesten hier zelf opzoekwerk over verrichten en de  dag voordien vertelden ze dit aan hun klasgenoten.  Het was een leerrijke dag!

17-18 studiereis Antwerpen L5

Wat hebben de grootouders en kinderen genoten van het grootouderfeest. Van dansen, tot op de tablet spelen, tot praten over hoe het vroeger was… GEWELDIG TOCH?

17-18 Grootouderfeest 1-3 (donderdag)
« 1 van 2 »