Juf Griet (L5a)

Op dinsdag 16 oktober kwamen er 2 dames van het OCMW naar onze klas.  Ze vertelden ons meer over het ‘armoedeweb’.  Nadien speelden we een inleefspel rond armoede aan de hand van een ganzenbord.  Een leerrijke namiddag!

18-19 inleefspel rond armoede 5A
18-19 Scholenveldloop sfeerbeeld

Woensdag 17 oktober werden de leerlingen voor het leerlingenparlement bekend gemaakt.

Donderdag 18 oktober kwamen ze al een eerste keer bij elkaar om kennis te maken met elkaar.

Dit zijn de verkozen leerlingen van het leerlingenparlement:

  • Lloyd Boeykens, Marylou Eijsberg, Frauke Backx, Senne Joosen, Olympia Oomen, Jens Van Weereld, Lani Van Dongen, Sien Haest, Lotte Schipperen, Bruno Everaert, Lars Van Dijck, Mies Kustermans, Stef Janssens. Er is ook een afvaardiging vanuit de kleuterschool, dat zijn: Rosalie Vervoort, Fien Koijen en Jef Van Ginkel.
18-19 Bekendmaking leerlingenparlement
18-19 Moev Voetbal 4-4

Gisteren gingen de ouders met z’n allen naar de stembus. Vandaag, 15 oktober was het de beurt aan de leerlingen van de Gemeenteschool van Hoogstraten.

Een nieuwe burgemeester hebben we niet nodig, maar wel een afvaardiging voor het leerlingenparlement. De resultaten zullen woensdag 17 oktober bekendgemaakt worden.

18-19 verkiezingen leerlingenparlement

Bij het eerste thema van Nederlands werkte het 5de leerjaar rond de kunstenaar Vincent van Gogh.  De kinderen werkten in duo’s en deden opzoekwerk, kozen een schilderij, maakten een powerpoint, maakten een reproductie en stelden hun gekozen schilderijen voor.  De mooie resultaten vinden jullie in de inkomhal van de school.

18-19 Vincent van Gogh 5A

In het 5de is al hard gewerkt.  Hier enkele foto’s…

18-19 allerlei opstart 5A
18-19 3de graad carrousel september
« 1 van 3 »
18-19 Vendelen
« 1 van 2 »
18-19 Sport@school