Juf Griet (L5a)

Tijdens de voorleesweek gingen de leerkrachten in een andere klas voorlezen. Het was zowel voor groot als klein een leuk moment.

17-18 Voorleesweek in de lagere school
« 1 van 2 »

De leerlingen van het 5de bezochten de tentoonstelling ‘Ik ben archeoloog’ in het Begijnhof van Hoogstraten. Ze ontdekten daar hoe de eerste mens in onze streken leefden.

17-18 L5 in de prehistorie
« 1 van 2 »

De leerlingen van de derde graad lieten zich duidelijk zien in de straten van Hoogstraten. Zij maakten een fluowandeling door Hoogstraten. Ze werden in elk geval goed GEZIEN!

17-18 Fluo-wandeling derde graad

JIJ + IK = KANSEN

Hartelijk dank aan alle kinderen en hun ouders voor de vele schoenendozen en het voedsel wat binnengekomen is. Jullie geven kansen aan kinderen die opgroeien in kansarmoede, ver weg en dichtbij.  En zo maken we samen als school een verschil voor hen. BEDANKT!

17-18 Speelgoedactie

Op 20 november’ 17 beleefden de kinderen van de lagere school een gezellige klas doorbrekende speelnamiddag.

  • SAMEN een grappige tekening maken
  • SAMEN een verhaal schrijven
  • SAMEN gezelschapspellen spelen

SAMEN krijgen we meer kansen!

17-18 Samenspeeldag lagere school
« 1 van 2 »

Bijna … vakantie! De leerlingen van de 3de graad genoten net voor de vakantie van een spelletjesnamiddag. Winnen of verliezen, dat maakt niet uit! Samen genieten en plezier beleven was het belangrijkste!

17-18 Spelletjesnamiddag in derde graad

Voor de vakantie was het niet ‘de garde van Gert’, maar ‘de garde van Griet’ in 5A.  Iedereen van de klas bracht iets mee van ingrediënten of materiaal en daarmee maakten we heerlijke pompoensoep met spinnenballetjes.  Heerlijk… smullen maar!!!

17-18 Soep maken in 5A

Op 9 oktober trok het 5de en 6de leerjaar naar het bos naar aanleiding van de week van het bos!  Het weer was een beetje twijfelachtig, maar de weergoden waren ons toch gunstig gezind.   In de voormiddag deden we allerlei opdrachten in groepjes om eens anders naar het bos te kijken. …  Daar kregen we grote honger van, dus namen we ook te tijd om eens gezellig te picknicken.  Nadien nog even kastanjes rapen (en eten) en nog even spelen!  De dag vloog voorbij!

17-18 Derde graad naar het bos
« 1 van 2 »
17-18 Klasfoto 5A

De eerste maand in het 5de leerjaar zit er al op…   Deze is voorbij gevlogen!  Hierbij toch enkele kiekjes van allerlei activiteiten: dag van sportclub, een eerste klasfoto, brainstormen over het jaarthema, schilderen en een powerpoint maken over Vincent van Gogh,…

17-18 De eerste maand in 5A