Juf Griet (L5a)

In de klas leerden de kinderen van het 5de leerjaar al over de zon, de aarde en de maan en hoe deze bewegen ten opzichte van elkaar.  Nadien trokken we richting het planetenpad waar we nog wat meer te weten kwamen over het enorme zonnestelsel waar we ons in bevinden.  We kregen enerzijds een wetenschappelijke uitleg en anderzijds verhalen over de Griekse en Romeinse goden.  En de weergoden… waren ons gelukkig ook gunstig gezind!

18-19 planetenpad 5de leerjaar

Op 20 maart trokken we met de 3de graad naar de sporthal van het Klein Seminarie om netbal te spelen. Fair play stond hoog in het vaandel vandaag en daar konden onze ploegjes wel mee overweg.

18-19 Netbal 3de graad

No Images found.

13 en 14 februari was het grootouderfeest op onze school voor de kleutertjes.  De kinderen van het 5de leerjaar zorgden als echte mini-juffen en –meesters voor de kleuters die even niet met de activiteiten mee deden.  De kleutertjes genoten van deze aandacht en de kinderen van het 5de leerden om voor de kinderen te zorgen, verantwoordelijkheid te nemen en hen te entertainen.

18-19 5de leerjaar zijn mini-juffen en -meesters voor de kleuters
« 1 van 2 »
18-19 Carnaval

Onze sportdag brachten we door in Herentals. We gingen schaatsen op de ijspiste. Ook konden we aan judo doen, badmintonnen, dansen, trampoline springen en tafeltennissen.  Het was een heel sportieve dag!

18-19 foto's wintersportdag
« 1 van 2 »
18-19 Techniek in de derde graad
« 1 van 4 »
18-19 Sneeuwpret op de speelplaats

5A trok naar het woonzorgcentrum naar aanleiding van het project “Teenager meets Alzheimer”.  Het was een leerrijke voormiddag.

18-19 5A naar WZC

Hierbij het tweede deel van onze sportklassen. We kregen het oudercomité op bezoek voor een bosspel en een quiz. Verder hebben we nog goed gesport. Op donderdag stond de fuif op het programma, en afsluiten deden we in Hidrodoe. Wat een week!

18-19 sportklassen deel 2
« 1 van 14 »

Maandag 17 december zijn het vijfde en zesde leerjaar vertrokken op sportklassen! Ze verblijven een week in het sporthotel in het BLOSO-centrum in Herentals. 
Maandag verkenden we het domein, richtten we onze kamers in, wandelden naar de toeristentoren, en sloten de dag af met een officiële olympische openingsceremonie. 

Dinsdag konden we na het ontbijt gaan sporten. Op het programma: schaatsen, atletiek, baseball, boogschieten en squash!

18-19 Sportklassen maandag en dinsdag
« 1 van 4 »