Juf Griet (L5a)

Een warme dankjewel,

Voor iedereen die een bijdrage heeft gegeven voor tijdens onze sponsortocht!
Voor alle kinderen die 5 of 10 kilometer hebben gewandeld doorheen Hoogstraten!
Voor Karl ,de man vanuit het project die ons een boeiende uiteenzetting heeft gegeven over Lodja en de school die we gekozen hadden als sponsordoel.
We konden een mooi bedrag overhandigen en zijn we fier op onze prestatie van onze school!

18-19 Sponsortocht

Afgelopen vrijdag 24 mei zetten we solidair onze pet op tegen kanker.  Alle kinderen mochten die dag naar school komen met een eigen – al dan niet gepimpte – pet.  We willen hiermee Elisa uit 1C, die momenteel vecht tegen kanker, alle kinderen met kanker en hun familie een steun in de rug bieden.  We werken samen met Bednet zodat Elisa zoveel mogelijk de lessen van thuis uit kan volgen en betrokken blijft bij haar vriendjes en vriendinnetjes in de klas.

18-19 De pet op tegen kanker
18-19 sportdag 3de graad

No Images found.

In het 5de leerjaar kwam er bezoek langs!!!  Tijdens 2 namiddagen kregen we uitleg over EHBO van dokter Geerard Adriaenssens.  We leerden over (onze) veiligheid, de huisapotheek, allerlei verwondingen en hoe je hier mee moet omgaan,…  We hebben de app ‘Eerste Hulp’ leren kennen, snel en gepast reageren in verschillende situaties en hebben zelfs geoefend om te reanimeren op speciale poppen.  Hopelijk hebben we dit niet snel nodig, maar we zijn er nu wel op voorbereid!!!

18-19 EHBO in het 5de leerjaar
« 1 van 2 »

In de klas leerden de kinderen van het 5de leerjaar al over de zon, de aarde en de maan en hoe deze bewegen ten opzichte van elkaar.  Nadien trokken we richting het planetenpad waar we nog wat meer te weten kwamen over het enorme zonnestelsel waar we ons in bevinden.  We kregen enerzijds een wetenschappelijke uitleg en anderzijds verhalen over de Griekse en Romeinse goden.  En de weergoden… waren ons gelukkig ook gunstig gezind!

18-19 planetenpad 5de leerjaar

Op 20 maart trokken we met de 3de graad naar de sporthal van het Klein Seminarie om netbal te spelen. Fair play stond hoog in het vaandel vandaag en daar konden onze ploegjes wel mee overweg.

18-19 Netbal 3de graad

13 en 14 februari was het grootouderfeest op onze school voor de kleutertjes.  De kinderen van het 5de leerjaar zorgden als echte mini-juffen en –meesters voor de kleuters die even niet met de activiteiten mee deden.  De kleutertjes genoten van deze aandacht en de kinderen van het 5de leerden om voor de kinderen te zorgen, verantwoordelijkheid te nemen en hen te entertainen.

18-19 5de leerjaar zijn mini-juffen en -meesters voor de kleuters
« 1 van 2 »
18-19 Carnaval

Onze sportdag brachten we door in Herentals. We gingen schaatsen op de ijspiste. Ook konden we aan judo doen, badmintonnen, dansen, trampoline springen en tafeltennissen.  Het was een heel sportieve dag!

18-19 foto's wintersportdag
« 1 van 2 »
18-19 Techniek in de derde graad
« 1 van 4 »