Juf Inge (4-5 jarigen)

In de week van 19 juni genoten de kleuters van juf Annelies, juf Inge, juf Nancy en de leerlingen van meester Dirk en juf Myriam van hun ‘indianenweek’. Hieronder lezen jullie wat er elke dag gebeurde…

Maandag 19 juni
Vreemd ! Een tipi op het grasveld van de Gemeenteschool ! Zouden er ook indianen te zien zijn?
Wij maken kennis met Papa Soeja en zijn dochtertje Indi. Ze vertellen dat ze met vakantie zijn in België. Mag hun tipi hier de hele week blijven staan ?
Indi vertelt dat ze bijna jarig is. Ze heeft voor haar verjaardag maar 1 wens ; een echte verentooi zoals haar papa. Papa Soeja vertelt dat je die niet zomaar kan krijgen. Je moet elke veer verdienen door een goede daad te doen. Indi wil wel al het afval in het bos opruimen. En de kinderen helpen die dag mee om de speelplaats netjes te maken.
De kinderen knutselen een band voor een verentooi, kiezen een coole indianennaam en…verdienen net als Indi hun eerste veer !

Dinsdag 20 juni
Indi vertelt hoe dapper zij was. Ze hielp een beer uit een put ! Papa Soeja vindt dat dit weer een veer verdient.
De kinderen beloven aan Papa Soeja om die dag  elkaar te helpen en lief te zijn voor elkaar, want iedereen wil net als Indi weer een veer verdienen !

Woensdag 21 juni
Indi vertelt het verhaal van de zebra’s. Een tijd geleden redde ze zebra’s uit de handen van boze mannen. Die wilden de zebra’s vangen en verkopen voor veel geld. Door een slim plan van Indi ging dat stoute plan niet door. Papa Soeja prijst Indi omdat ze zo goed heeft nagedacht en een oplossing heeft gezocht !
Ook onze kleuters doen deze dag flink hun best in het eerste leerjaar. De kinderen van het eerste leerjaar werken en spelen op hun beurt flink in de kleuterschool. Weer een veer verdiend voor Indi en alle kinderen!

Donderdag 22 juni
Papa Soeja heeft slecht nieuws gekregen uit indianenland. Het is daar heel koud omdat er veel sneeuw is gevallen. De indianen hebben het moeilijk. En net nu hebben stoute cowboys alle veren gestolen ! Bovendien is er een baby geboren, maar hoe moet dat nu zonder veren om een warm dekbedje te maken ? Indi wordt er verdrietig van ; de baby zal vast huilen en ziek worden van de kou…
Dan heeft ze een plan. Ze geeft haar veertjes af om een warm bedje te maken voor de arme baby. Die veren zijn toch lekker zacht en warm. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Wie wil helpen? Zullen we allemaal onze veertjes afgeven ? Zou dat genoeg zijn?
Papa Soeja en de juffen zijn zo trots op de kinderen omdat ze hun veren afgeven ! Wat lief !

Vrijdag 23 juni
Vandaag is het verjaardagsfeest van Indi ! Papa Soeja heeft goed nagedacht hoe hij Indi en alle kinderen kan verrassen. Ze krijgen van hem…een prachtige verentooi met echte grote, stevige indianenveren !

En nu feesten maar ! En smullen van…een indianenbanaan !

 

Sportdag in de kleuterschool.

2017 KS Sportdag kleuters

Zingen in de grote zaal met Flor en Florejan voor de ouders.

2017 KS Zingen voor de ouders (KS)
« 1 van 2 »

Het oudercomité organiseerde voor het eerst een fuif voor alle kinderen van de lagere school. Er werd gelachen, gedanst en gezongen. Wat een groot succes!
Ook voor de ouders was er een gezellige zomerbar waar zij konden genieten van een heerlijke verfrissing.Een dikke merci aan het oudercomité, om voor zo’n tof feest te zorgen!

2017 KS LS Kinderfuif

De kleuters mochten genieten van twee ritjes op de paardenmolen…

2017 KS Paardenmolen
« 1 van 2 »

Na enkele weken intensief tekenen, knutselen, schilderen en nog veel meer … is Piet Mondriaan voor onze oudste kleuters geen onbekende meer!
Een prachtige tentoonstelling in de klasjes van juf Annelies, juf Inge en juf Nancy liet ook ouders en grootouders van ons enthousiasme proeven.

2017 KS Mondriaan kleuters
« 1 van 3 »

Wat een geluk, lekker warm, dus met zijn allen naar de Mosten.
Samen spelen, dolle pret! Na het eten allemaal ingesmeerd en terug de speeltuin in.
Als afsluiter nog een lekker ijsje en dan terug met de bus naar school.
Dankjewel aan alle helpende handen, het was een fijne dag!

2017 KS Naar de Mosten

Mooi weer, een mooie omgeving. Meer hebben wij niet nodig om met onze kleuters een mooie lentewandeling te starten. We hebben genoten van het mooie uitzicht in de kijkhut en de boten die voorbij kwamen langs de vaart. Wat een fijne dag!

2017 KS Lentewandeling (oudste kleuters)

Maandag 22 mei genoten alle kinderen van een gezonde lunch, verzorgd door het oudercomité!  Dankjewel!

2017 KS KS Gezonde lunch
« 1 van 2 »

Wij toonden trots ons ‘kleurenklaplied’ aan de kinderen van het eerste en tweede leerjaar.
Bij een kleurenklaplied moet je bij elke kleur een andere beweging maken.
We begonnen gemakkelijk met twee kleuren, maar het werd steeds moeilijker…
We moesten dus heel geconcentreerd blijven om het helemaal goed te doen.
Rood is ‘klappen in de handen’, blauw is ‘klappen op de knie’, groen is ‘stampen’ en geel is ‘tikken tegen je hoofd’. In de klas stelden wij zelf ons lied samen en toonden het aan de anderen.
Vandaag deden onze kleuters  voor en de kinderen van het eerste en tweede leerjaar deden na.Wat leuk ging dat met de hele groep samen !

2017 KS Kleurenklaplied