nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

 

Kleuterzwemmen

De oudste kleuters van juf Inge en juf Nancy gaan vrijdag zwemmen. Breng mee: zwemgerief (2 handdoeken en badpak of strakke zwembroek). Het oudercomité neemt de kosten op zich. Veel plezier in het zwembad!

 

Sportdag kleuterschool

Vrijdag is het sportdag voor al de kleuters. Zorg voor sportieve kledij ajb.

 

Schoolreizen lagere school

Alle klassen van de lagere school gaan vrijdag 21 juni op schoolreis. De informatie kregen jullie vorige week al. De kosten voor de schoolreis van 1 en 2 bedragen 6,95 euro ipv. 8 euro (zoals vermeld op de brief). Het oudercomité komt tussen met 1 euro.

 

Bib

De kinderen brengen de ontleende boeken terug.

Dinsdag 25/06: L3 en L4

Lagere school naar de Mosten

Maandag 24 juni gaan de kinderen van de lagere school naar de Mosten. De kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar rijden met de fiets. Voor het eerste en tweede leerjaar is busvervoer voorzien. Als het weer het toelaat, mogen ze zwemmen. Wat brengen ze mee?

 • fiets die in orde is
 • fluo-vestje
 • boterhammen en drank met schroefdop
 • zwemgerief
 • een rugzak en een plastieken zak met naam: hierin kunnen de kinderen hun getekende kleding bewaren terwijl ze gaan zwemmen.
 • zonnecrème en pet bij warm weer
 • extra drankjes bij warm weer (met schroefdop)

Voor een lekker ijsje tijdens deze uitstap schrijven we 1,5 euro op de schoolrekening. Veel plezier allemaal!

 

Zwemmen / pretbad

Dinsdag 25 juni gaan het eerste en vierde leerjaar zwemmen. Het wordt een leuke laatste les met muziek, spelletjes, glijbaan en attracties.

 

Leeruitstap derde leerjaar

Volgende dinsdag 25 juni fietsen de leerlingen van het derde leerjaar nog eens naar Wortel Kolonie. Jullie kregen hierover al meer informatie. Denk zeker aan je fiets die goed in orde is, je fluovestje, je rugzak, …. We schrijven 3 euro op de schoolrekening voor deze uitstap.

 

Uitzwaaifeest oudste kleuters en receptie zesde leerjaar

– Dinsdag 25 juni om 20 uur nemen de leerlingen van het zesde leerjaar samen met hun ouders afscheid van onze school tijdens een receptie, aangeboden door het oudercomité. Veel succes bij jullie verdere studies!

– Vooraf, om 18 uur, vieren de oudste kleuters hun uitzwaaifeest, samen met hun ouders! Veel succes in het eerste leerjaar!

 

1 en 2 naar schoolvoorstelling

Woensdag 26 juni gaan de kinderen van het eerste en tweede leerjaar in de kapel van het Seminarie naar een schoolvoorstelling van de Academie voor Muziek en Woord. 

 

Pennenzakkenrock

De leerlingen van 5 en 6 gaan donderdag 27 juni naar de Pennenzakkenrock bij het Zilvermeer in Mol. Alle informatie vind je op de brief in bijlage.

 

Wieltjesdag

Donderdag 27 juni is het de laatste wieltjesdag van dit schooljaar voor de kinderen van de lagere school.

 

Laatste schooldag

Vrijdag 28 juni is de laatste schooldag. De laatste bel gaat om 11 uur en dan is het grote vakantie! Tussen 11 en 12 uur is er, indien nodig, nog gelegenheid tot oudercontact in de lagere school en er is opvang voor de kinderen tot 12 uur.

 

Schoolrekening

Volgende week krijg je de laatste rekening van dit schooljaar. Betaal je rekening op tijd alsjeblieft. Zo kunnen we het schooljaar ook financieel afsluiten. Dankjewel!

 

Data volgend schooljaar

Back to school:

 • woensdag 28 augustus van 18 tot 19 uur: alle kleuters en lagere schoolkinderen mogen komen kijken naar hun nieuwe klas en kennismaken met hun nieuwe leerkracht. Voor de broers en zusjes is er dan ook gelegenheid tot inschrijven.

Plaatselijke verlofdagen:

 • Woensdag 09/10/2019
 • woensdag 05/02/2020
 • Donderdag 11/06/2020

Pedagogische studiedagen:

 • Woensdag 25/09/2019
 • Vrijdag 06/12/2019

 

Verloren voorwerpen

We stallen de verloren voorwerpen uit in de refter vanaf woensdag 27 juni. Kom zeker eens kijken of er iets van je kind(eren) bijligt. Het is een hele verzameling. Wat niet afgehaald wordt, gaat naar een goed doel.

 

Oude boekentassen

Het schooljaar zit er bijna op, de boekentassen kunnen opgeborgen worden. Wij denken al aan volgend schooljaar en willen een warme oproep doen om oude boekentassen die je kind niet meer gebruikt, te doneren aan De Toevlucht. Een afdeling van de Toevlucht zorgt maandelijks voor voedselbedeling en kleding in Hoogstraten voor mensen die daarvoor in aanmerking komen. Je mag de boekentassen volgende week deponeren in de refter. Let wel, enkel bruikbare en propere boekentassen. Bedankt!

 

Bijlage

Brief Pennenzakkenrock voor 5 en 6

Schoolfuif

Beleef je graag een supertoffe avond? Dat kan morgen, vrijdag 14 juni, van 19 tot 21 uur op de schoolfuif van het oudercomité. Alle lagere schoolkinderen, begeleid door hun ouders, zijn welkom! Voor de ouders is er een gezellige zomerbar.

 

Bib

De kinderen brengen de ontleende boeken terug naar de bib:

vrijdag 14/06: 2a en 2b

maandag 17/06: 1b en 1c, 5a en 5b

 

Heilig Bloed

Zondagen 16 en 23 juni is het Heilig Bloed en gaat de processie uit. De kinderen die meegaan in de processie kregen een brief mee met de praktische afspraken. Bij twijfel of de processie doorgaat, kun je vanaf 9 uur kijken op:

https://www.facebook.com/HeiligBloedprocessieHoogstraten of

http://www.sintkatharinahoogstraten

Als de processie niet uitgaat, komen de kinderen die zich opgaven als schaapje en als karteldrager niet naar school.

 

Niveaulezen

Deze week lezen de kinderen voor de laatste keer in niveaugroepjes op maandag en woensdag. Veel dank aan alle leesouders die de kinderen heel dit schooljaar hebben begeleid!

 

Tweede bakt frietjes

De kinderen van het tweede leerjaar lezen veel, ook thuis. Als beloning mogen ze maandag, na het niveaulezen, lekkere verse frietjes bakken! Smakelijk!

 

Zwemmen / pretbad / badmutsen

De kinderen van 2, 3, 5 en 6 zwemmen op dinsdag 18 juni. Het wordt een leuke laatste les met muziek, spelletjes, glijbaan en attracties.

Kinderen die een zwemdiploma behaalden, krijgen een badmuts van een andere kleur. Daarvoor betaal je 1 euro via de schoolrekening. Sportoase rekent ook 5 euro aan voor het diploma.

 

Kleuters naar de paardenmolen

Dinsdagvoormiddag mogen alle kleuters naar de kermis voor een ritje op de paardenmolen. Veel plezier!

 

Leeruitstap derde leerjaar

Dinsdagnamiddag 18 juni bezoeken de kinderen van het derde leerjaar de tentoonstelling van Maurits Bilcke, een kunstenaar van eigen bodem, in het Stedelijk Museum.

 

Tentoonstelling IKO

Dinsdagnamiddag 18/06: L5

Woensdagvoormiddag 19/06: L2 en L6

 

Joggen op school – stratenloop

Volgende week woensdag19 juni is het stratenloop in Hoogstraten. De kinderen hebben tijdens de turnlessen geoefend op uithouding. We hopen dat veel kinderen van onze school meedoen. Ze dragen dan best hun turn T-shirt, zodat we zien voor wie we moeten supporteren! Inschrijven

hiervoor kan tot zondag 16/6 online via de sportdienst van de gemeente of de dag zelf in het gemeentehuis.

 

Oudercafé

Juf Ditte nodigt de ouders uit van de nieuwe kleuters, die in haar klasje startten na Pasen en na Hemelvaart. Het oudercafé vindt plaats op woensdag 18 juni om 9.30 uur. Je kan bij een tasje koffie naar een video kijken van je kleuter in de klas, kennismaken met de andere ouders en een praatje maken met de juf. Hartelijk welkom!

 

Plaatselijke verlofdag

Donderdag is de laatste plaatselijke verlofdag. De kinderen en leerkrachten kunnen dan uitrusten van de kermis en de stratenloop! De nieuwsbrief krijg je dan al op woensdag.

 

Schoolreizen lagere school

Vrijdag 21 juni gaan alle kinderen van de lagere school op schoolreis:

 • 1 en 2 naar Dippie Doe in Best (NL)
 • 3 en 4 naar Bokrijk
 • 5 en 6 naar Bobbejaanland

Kosten en praktische afspraken vind je op de brief in bijlage. De kinderen van 1 en 2 gaan naar Nederland en dus is de Kids ID of  het identiteitsbewijs (voor wie geen Belgische nationaliteit heeft) noodzakelijk! Geef dit dinsdag al af aan de juf of meester zodat zij ze kunnen verzamelen.

 

Bijscholing

Maandag 17 juni neemt juf Diane van zedenleer deel aan een pedagogische studiedag.

 

Oudercomité

Het oudercomité vergadert vanavond uitzonderlijk al om 19.30 uur.

 

Zomerbingel

Voor de kinderen die graag met Bingel werken: je kan online de vakantiekalender of zomerbingel bestellen bij uitgeverij Van In.

 

Website

– Kleuters juf Inn en juf Ditte spelen in het tuintje

– Thema kleuren bij juf Ditte

– Overgangsproject KS – LS

 

Familienieuws

Op 31 mei overleed de vader van juf Lydie. We leven mee met haar en haar familie.

Juf Machteld is oma geworden van Louise. Proficiat!

 

Bijlage

 • Brieven schoolreizen lagere school
 • Brief naschoolse opvang laatste week

Leeruitstap derde leerjaar

Morgen, vrijdag 7 juni, fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar het heemkundig museum in Rijkevorsel. Daar gaan ze kijken hoe het leven en de school van vroeger eruitzagen. Zorg voor: een fiets die in orde is, je fluo-vestje, regenjas, sportieve kledij, je rugzak (2 schouderriemen) met boterhammen, koek en/of fruit en genoeg drank.

 

Lentefeest

Zaterdag 08/06 van 15.30 tot 18 uur: generale repetitie in de Warande in Turnhout.

Zondag 09/06: de kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest schitteren als echte sterren op het podium van de Warande. We wensen hen en hun familie een heel fijne dag.

 

 

Vrije dag

Maandag 10 juni is het pinkstermaandag en een vrije dag voor iedereen. Geniet van het lang weekend!

 

Zwemmen /afzwemmen

De kinderen van het eerste en vierde leerjaar gaan dinsdag 11 juni zwemmen. De kinderen waarbij het proefzwemmen gelukt is, mogen nu afzwemmen. Vergeet de nodige kledij niet!

 

Logeren op school

Volgende dinsdag blijven de leerlingen van het zesde leerjaar een nachtje slapen op school.

 

Inschrijven nieuwe kleuters

Woensdag 12 juni van 9.30 tot 11.30 uur is er in de klassen van de jongste kleuters een onthaalvoormiddag voor de kindjes die in september mogen starten.

 

OVSG-toetsen

Donderdag 13 juni starten de leerlingen van het zesde leerjaar met hun eindexamen in de lagere school. Veel succes allemaal!

 

Bib

Donderdag 13/6: 1a, L6 en L5 (Stefan Boonen) – enkel inleveren boeken

 

Extra uren op het secretariaat

Ellen Schittecat werd aangesteld als administratief medewerker op het secretariaat. Zij startte op 23 mei en werkt op donderdag en op vrijdagvoormiddag.

 

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 13 juni om 20.15 uur in de school.

 

Bijlage

 • Betalingsherinneringen
 • Folder IKO

Verlof

Morgen 30 mei is het O.H. Hemelvaart en vrijdag 31 mei maken we de brug. Alle kinderen en leerkrachten kunnen genieten van een lang vrij weekend.

 

Nieuwe kleuters

Maandag 3 juni start één nieuwe kleuter in het onthaalklasje bij juf Ditte, afgelopen maandag kwam er ook al een nieuwe kleuter bij in haar klasje. Welkom!

 

Fruitdag

Maandag 3 juni is de laatste fruitdag van dit schooljaar. Veel dank aan de ouders van het fruitteam die ons elke maand verwend hebben met een gezonde, super lekkere fruitsnack!

 

Overgangsproject

Vanaf maandag 3 juni kunnen de vijfjarige kleuters een hele week kennismaken met het eerste leerjaar. Het wordt een boeiende week, ook voor de kinderen van het eerste leerjaar. Dinsdag gaan ze samen op uitstap:

 • de kinderen zijn dan op school om 8.30 uur
 • ze blijven allemaal op school eten
 • ze brengen hun kids ID of identiteits- bewijs mee (geef het maandag 3/6 al mee).

De rest van het weekprogramma blijft nog even geheim!

 

Geen niveaulezen voor L1

Omwille van het overgangsproject is er volgende maandag en woensdag geen niveaulezen voor het eerste leerjaar, wel voor het tweede!

 

IOK-toetsen

Zoals in alle gemeentescholen van Vlaanderen zijn er volgende week toetsen van één vak in alle klassen van de lagere school.

 

Zwemmen / afzwemmen

Dinsdag 4 juni zwemmen de kinderen van 2, 3, 5 en 6. De kinderen waarbij het proef-zwemmen gelukt is, mogen nu afzwemmen. Vergeet de nodige kledij niet (deze keer voor echt J.)

 

L5 naar American games

De leerlingen van 5a en 5b mogen dinsdagmiddag gaan sporten in Brecht. Ze picknicken op school en vertrekken al om 12 uur. De kosten voor deze sportieve middag bedragen 3 euro en komen op de schoolrekening. Dank aan de ouders die voor het vervoer zorgen, zij betalen geen inkom.

 

Lentefeest

De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest oefenen voor de vierde maal in Basisschool ’t Locomotiefje, Karel Van Nyenlaan 12 in Beerse op woensdag 5 juni van 15.15 tot 16.45 uur.

 

Strookje volgend schooljaar

Bezorg het strookje met de inschrijving van je kleuter voor volgend schooljaar snel terug aan de klasjuf ajb.

 

Website

– biba-boek  bij juf Nancy

– de pet op tegen kanker

– sponsortocht

– kleuters juf Inge naar de moestuin

– kleuters juf Annelies naar VITO

– kleuters juf Inge naar de politie

– thema goudklokje en de drie beren bij juf Greet

 

Bijlage

– Uitnodiging uitzwaaifeest voor de oudste  kleuters

– Briefje blijven slapen voor zesde leerjaar

– Flyer fuif oudercomité voor de lagere school

Pet op voor Elisa

Denk morgen aan je (gepimpte) pet voor Elisa en voor alle kinderen met kanker! We zijn heel blij dat Elisa inmiddels de lessen kan volgen van thuis uit via Bednet.

 

Fietsexamen zesde leerjaar

Morgen, 24 mei, leggen de leerlingen van het zesde leerjaar hun fietsexamen af. Alle kinderen zijn om 8.20 uur aanwezig met hun fiets die in orde is. Alvast hartelijk dank aan de vrijwilligers. Veel succes!

 

Uitstap klas juf Inge

De kleuters van juf Inge brachten vandaag een boeiend bezoek aan de politie.

 

Leeruitstap derde leerjaar

 

De leerlingen van het derde leerjaar brengen vrijdagnamiddag een bezoek aan de Laermolen. Ze stappen ernaar toe en picknicken daar bij mooi weer. Breng dus allemaal je boterhammen en een drankje mee en pas je kleding aan aan het weer.

 

Zwemmen / Proefzwemmen 2

Dinsdag 28 mei: eerste en vierde leerjaar. De kinderen waarbij het testzwemmen goed is verlopen, mogen nu proefzwemmen. Dit is zonder kledij.

 

Bib

Dinsdag 28/5: L4

 

Kleinste kleuters naar Propop

De kleuters van juffen Inn en Ditte en de driejarige kleuters van juf Greet gaan woensdag 29 mei naar de voorstelling “De Zandman” in de Poppenzaal in Turnhout. De kosten bedragen 4 euro, het oudercomité betaalt 1 euro dus we rekenen slechts 3 euro aan op de laatste schoolrekening.

 

Kids ID vijfjarige kleuters + kinderen eerste leerjaar

Maandag 3 juni ten laatste brengen alle vijfjarige kleuters (°2013) en alle kinderen van het eerste leerjaar mee:

 • Kids ID voor de kinderen met de Belgische nationaliteit
 • Identiteitsbewijs voor de kinderen met een andere nationaliteit

Op dinsdag 4 juni gaan ze immers op uitstap in Nederland en dan zijn deze documenten verplicht. Kinderen die de documenten niet bij hebben kunnen helaas niet mee.

 

GIBLO

Juf Annelies en juf Greet gaan woensdag 29 mei op bezoek in het GIBLO Beerse. Juf Inge vervangt in de klas van juf Annelies.

 

Lentefeest

De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest oefenen voor de derde maal in Basisschool ’t Locomotiefje, Karel Van Nyenlaan 12 in Beerse op woensdag 29 mei van 15.15 tot 16.45 uur.

 

 

 

 

 

Verlof

Donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag en op vrijdag 31 mei maken we de brug. Je krijgt de nieuwsbrief dan al op woensdag. Fijn lang weekend aan iedereen!

 

Vormsel

Een aantal kinderen van het zesde leerjaar doen hun vormsel op zaterdag 1 juni. Proficiat allemaal en een fijne dag toegewenst!

 

Data eerste communie en vormsel 2020

 • Zaterdag 09/05/2020: eerste communie
 • Zaterdag 23/05/2020: vormsel

 

Website

 • Boerderijklassen 1 en 2

 

Bijlagen

 • Uitnodiging eindejaarsreceptie zesde leerjaar
 • Brief ivm sexuele voorlichting vijfde leerjaar

Juf Agnes / meester Koen

 • We kregen bericht van juf Agnes dat ze maandag 20 mei terug mag starten.
 • Meester Koen zal afwezig zijn tot 24 mei. Vanaf 20 mei zal juf Alicia hem vervangen in 3b.

Samenwerking met woonzorgcentrum

 • Bewoners van het rusthuis brengen morgen een bezoekje aan de kinderen van het derde leerjaar. Ze zullen samen leuke spelletjes doen.
 • Woensdag 22 mei gaan alle kinderen van de lagere school naar het woonzorgcentrum. Ze  dansen rond de gebouwen “Bal in de straat” samen met de bewoners.

Eerste communie

Zaterdag doen een aantal kinderen van het tweede leerjaar hun eerste communie. We wensen hen een heel fijne dag toe!

Gezonde lunch – geen niveaulezen

Maandag trakteert het oudercomité heel de school op een gezonde lunch. Boterhammen zijn dan niet nodig! Dank je wel, ouders! Het oudercomité doet beroep op extra helpers. Wie kan, mag zich maandagochtend om 8.30 uur aanmelden in de refter. Alvast hartelijk dank!

Die ochtend is er geen niveaulezen.

Uitstap kleuters juf Annelies

De kleuters van juf Annelies gaan dinsdag 21 mei een kijkje nemen bij de tuintjes van het VITO. In het thema milieu en vervuiling leren ze wat we zelf kunnen telen en dus niet van andere of verre landen hoeft te komen.

Zwemmen

Dinsdag 21 mei gaan de kinderen van 2, 3, 5 en 6 zwemmen.

Onthaaldag nieuwe kleuters

Woensdag 22 mei is er een onthaalvoormiddag in het klasje van juf Ditte voor de kleuters die na Hemelvaart naar school mogen komen.

Wieltjesdag

Donderdag 23 mei is het wieltjesdag. De kinderen van de lagere school mogen dan hun skates, step of ander wieltjesmateriaal meebrengen voor op de speelplaats.

Lentefeest

De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest oefenen voor de tweede maal in Basisschool ’t Locomotiefje, Karel Van Nyenlaan 12 in Beerse op woensdag 22 mei van 15.15 tot 16.45 uur.

Bib

Donderdag 23/05: 5a en 5b

Pet op voor Elisa

Vrijdag 24 mei zetten we solidair onze pet op tegen kanker. Alle kinderen mogen die dag naar school komen met een eigen – al dan niet gepimpte – pet. We willen hiermee Elisa uit 1c die momenteel vecht tegen kanker, haar familie en alle kinderen met kanker een steuntje in de rug bieden. We werken samen met Bednet zodat Elisa zoveel mogelijk de lessen van thuis uit kan volgen en betrokken blijft bij haar vriendjes en vriendinnetjes in de klas.

Oproep vervoer: vijfde leerjaar naar American Games

Er zijn nog niet genoeg auto’s, daarom herhalen we onze oproep. Op dinsdag 4 juni nemen de leerlingen van het vijfde leerjaar deel aan de American Games van MOOV in Brecht. Voor het vervoer doen we beroep op (groot)ouders. Vertrek op school: 12.05 uur, ophalen in Brecht: 15 uur. Ouders die voor vervoer zorgen, betalen geen inkom (3 euro/kind). Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!

L4 zoekt knopen

Voor een knutselwerkje zoeken juffen Joyce en Annelies knopen. Grootte, kleur en formaat spelen geen rol: alle knopen zijn welkom!

Studietoelagen

Je kan je schooltoelage voor dit schooljaar nog aanvragen tot 1 juni 2019. Dit kan op www.studietoelagen.be. Er is ook een zitdag op maandag 27 mei. Raadpleeg hiervoor de flyer op de website.

Heraanleg speelplaats

Samen met een ontwerper dachten we na over de herinrichting van de speelplaats en dienden een ontwerp en subsidieaanvraag in. Je las het misschien al in de media: deze week kregen we geweldig nieuws! Onze school komt in aanmerking voor een subsidie van 15000 euro!

Inschrijving volgend schooljaar

Bij de organisatie van het nieuwe schooljaar moet er heel wat geregeld worden: verdelen van de klassen, aanschaf van voldoende banken, stoelen en leermateriaal, afspraken met het zwembad, …  Zoals jullie gedurende het hele schooljaar hebben kunnen vaststel­len, hebben wij ons ingezet om jullie zoon of dochter op een aangename manier heel veel te laten leren. Daarom hopen we ook in de toekomst jullie vertrouwen te behouden. Met jullie steun kunnen we verder bouwen aan onze school. Als bijlage vind je voor elk van je kinderen een strookje. Wil je dit invullen en zo spoedig mogelijk mee terug naar school  geven?

Keuze levensbeschouwelijke vakken

De kinderen die volgend schooljaar naar het eerste leerjaar gaan, krijgen nu reeds een formulier mee om hun keuze voor godsdienst of zedenleer te maken. Wil je dit invullen en terug meegeven ajb? Kinderen van andere klassen die hun keuze willen wijzigen, kunnen dit doen vóór 30 juni. Vraag in dat geval een nieuw formulier op het secretariaat. Wie meer informatie wenst over één van de vakken kan een afspraak maken met de leerkracht op maandag- of donderdag.

Website

– EHBO in het 5de leerjaar

– Sportdag derde graad

– Sportdag eerste graad

– Bewoners WZC op bezoek in het zesde leerjaar

– Zesde leerjaar naar doe-dag VTI Spijker

– Alles met de bal 3 + 4

– Lezing Jonas boets

– Rondrit fusiegemeente Hoogstraten 3 en 4

– Lentewandeling kleuters juf Inn – juf Ditte – juf Greet

– Lentewandeling: kleuters van juf Nancy, juf Inge, juf Annelies naar de Kalmthoutse heide

– Oudste kleuters juf Inge naar de bib

– Flyer week van de opvoeding

– Flyer zitdag studietoelage

Familienieuws

Maandag 13 mei is de moeder van meester Koen overleden. We leven mee met de familie en wensen hen veel sterkte toe.

Bijlage

Formulieren godsdienstkeuze voor 5-jarigen

Brief Bednet voor 1c

Brief en info fietsexamen L6

Schoolrekening

Schoolfeest 11 mei

Zaterdag verwachten we alle kinderen, familie en vrienden op ons schoolfeest van 14.30 tot 18 uur. Alle kinderen krijgen vandaag hun vliegticket (= inkomticket) mee naar huis.

 • Gates open om 14.30 uur. 
 • Feestelijke opening om 15 uur.
 • Frituur om 17 uur.
 • De bar blijft geopend tot 20 uur.

Te doen: karaoke, escaperoom, opendeur onthaalklas, rondleidingen in de school om 16 en 17 uur, gelegenheid tot inschrijven, spelletjes, ….

 • Spelenkaarten kan je kopen tot 17.30 uur, spelen kan tot 18 uur. Voorverkoop vrijdag 10 mei van 15.30 tot 16.30 uur op de speelplaats van de kleuterschool (of in de refter bij slecht weer).

Leeruitstap derde leerjaar

Vrijdag 10 mei fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar Wortel. Ze brengen een bezoek aan de tuin van meester Koen en maken een wandeling in de weiden en bossen van de Markvallei. Ze leren over de natuur in de lente. Breng mee: je fiets , je fluo-vestje, een rugzak met boterhammen, drank, fruit of koek, laarzen, kledij die vuil mag worden, een lange broek (netels!)

Stagiaires

 • Eline Van den Nieuwenhuyzen in de klas van juf Annelies t/m 24/05.
 • Sofie Lenaerts in de onthaalklasjes t/m 31/05.

Bib

Maandag 13/05: 1b, 1c en de vijfjarigen van juf Inge

Zwemmen / testzwemmen

Dinsdag 14/5: L1 en L4

Verkeerslessen

Voor de verkeerslessen hebben de kinderen van het eerste leerjaar hun fiets nodig:

 • 1a op dinsdag 14 mei
 • 1b op vrijdag 17 mei
 • 1c voor de helft op dinsdag en de ander helft op vrijdag; juf Sindy geeft een briefje mee.

Lentewandeling kleuters

Dinsdag 14 mei maken alle kleuters een lentewandeling.

 • De kleuters van juffen Inn, Ditte en Greet gaan wandelen in de Blackheide in Sint-Jozef Rijkevorsel.
 • De kleuters van juffen Annelies, Inge en Nancy trekken naar de Kalmthoutse Heide.

Ze vertrekken met de bus om 8.45 uur. Zorg dus dat de kleuters goed op tijd op school zijn.  Normaal gezien zijn ze ‘s middags tijdig terug. De juffen nemen koeken mee. Zorg voor stevige stapschoentjes.

Heilig Bloed – wie gaat mee in de processie?

Zondagen 16 en 23 juni is het Heilig Bloed. Zoals elk jaar vraagt de Heilig Bloedstichting kinderen om mee te gaan in de Heilig Bloedprocessie. Zie brief in bijlage voor de kinderen van de lagere school. Wil je het strookje invullen en ten laatste op 24 mei terug meegeven met je kind alsjeblieft?

Lentefeest

De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest oefenen voor de eerste maal in Basisschool ’t Locomotiefje, Karel van Nyenlaan 12 in Beerse, van 15.15 tot 16.45 uur.

Website

– kleuters naar de Mosten

– jongste kleuters naar de diertjes

Bijlage

 • Vliegticket
 • Briefje verkeerslessen voor 1c
 • Brief Heilig Bloed voor de lagere school

Schoolfeest

We zijn volop aan de gang met de voorbereidingen van het schoolfeest op zaterdag 11 mei van 14.30 tot 18 uur.

 • De deuren gaan open om 14.30 uur. 
 • We verwachten de leerlingen om 15 uur.
 • Het vliegticket = het inkomticket (krijgen jullie volgende week)
 • De bar blijft geopend tot 20 uur.

Te doen: karaoke, escaperoom, opendeur onthaalklas, rondleidingen in de school om 16 en 17 uur, gelegenheid tot inschrijven, ….

 • Spelenkaarten kan je kopen tot 17.30 uur, spelen kan tot 18 uur. Vrijdag 10 mei van 15.30 tot 16.30 uur is er ook voorverkoop van spelenkaarten en jetons op de speelplaats van de kleuterschool.
 • Er zijn 11 inschrijvingen voor de karaoke. De kinderen die daarvoor inschreven, krijgen een apart briefje mee met het uur waarop ze verwacht worden.

Bib

Vrijdag 2/5: 2a en 2b

Maandag 6/5: L4

Dinsdag 7/5: 3a en 3b

Donderdag 9/5: 1a en L6

Fruitdag

Maandag zorgt het oudercomité weer voor een lekkere fruitsnack.

Zwemmen / testzwemmen

Dinsdag 7 mei gaan de kinderen van het tweede, derde, vijfde en zesde leerjaar zwemmen.

Fietsdag kleuterschool

Woensdag 8 mei komen de kleuters met de fiets naar school (ook loopfietsjes, driewielers…). Merk de fietsjes voor de kleinsten met hun naam. Op de speelplaats maken we een spannend parcours waar ze hun behendigheid kunnen oefenen. Fietsen niet versieren!

Leeruitstap tweede leerjaar

Donderdagnamiddag 9 mei brengen de kinderen van het tweede leerjaar een bezoek aan het begijnhof en het stedelijk museum van Hoogstraten. Aan de hand van het verhaal over Katrien Begijn leren ze over het ontstaan van en het leven op een begijnhof.

Vijfde leerjaar naar American Games

Op dinsdag 4 juni nemen de leerlingen van het vijfde leerjaar deel aan de American Games van MOOV in Brecht. Voor het vervoer doen we beroep op (groot)ouders. Vertrek op school: 12.05 uur, ophalen in Brecht: 15 uur. Ouders die voor vervoer zorgen, betalen geen inkom (3 euro/kind). Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!

Organisatie refter

Tijdens het stiltemoment ’s middags in de refter zullen de leerlingen dagelijks naar de uitzending van Karrewiet kunnen kijken. De tafels zijn anders geschikt en zo komen we tegemoet aan vragen hieromtrent van het leerlingenparlement. Het gaat om een proefproject.

Luizen

Kijk de haren van je kind(eren) goed na ajb, want enkele kinderen worden geplaagd door die vervelende beestjes.

Website

– Buitenleerdag in 1c

– Nieuwe kleuter bij juf Ditte 

– Visjes bij juf Ditte

Bijlage

Kleurprent brandweer

Schoolfeest

Nog 16 nachten slapen en dan nemen we jullie graag mee op een reis rond de wereld.  Hier-voor zijn we nog op zoek naar plastieken flesjes cola van 25cl, 375 ml of 0,5 l.  Je mag ze aan juf Ann, juf Greet of juf Myriam bezorgen. 

De eerste inschrijvingen voor de karaoke zijn al binnen.  Spreek gerust af met vrienden/

vriendinnen.  Je kan je nog inschrijven tot en met 29 april!

Er zal dit jaar ook weer een voorverkoop zijn van jetons en spelenkaarten op vrijdag 10 mei om 15.30 uur.

Boerderijklassen

Maandagochtend 29 april vertrekken de kinderen van 1 en 2 op boerderijklassen naar de Bonte Beestenboel in Wortel. Het wordt een boeiende tweedaagse en we wensen hen veel plezier! Zondagavond tussen 19 en 20 uur breng je de bagage al naar school!

Activiteit met WZC

Maandag  komen bewoners van het rusthuis naar onze school. Ze gaan samen met de kleuters turnen in de sportzaal.

Geen niveaulezen

De kinderen van 1 en 2 zijn op boerderijklassen, er is dus geen niveaulezen.

Kleuters naar de Mosten

Dinsdag 30 april gaan de kleuters naar de Mosten. Ze brengen geen boekentas mee, maar boterhammen in een brooddoos met hun naam erop. De kleuterleidsters zorgen voor koeken, drank en een lekker ijsje. Zorg voor aangepaste kledij alsjeblieft. Het drankje en het ijsje kosten 3,30 euro per kind. Het oudercomité draagt 1 euro bij, dus er blijft 2,30 euro te betalen via de schoolrekening. We wensen alle kleuters een heel fijne dag toe en hopen op mooi weer! Bij regenweer blijven we op school. De kleuters van juf Inn en juf Ditte gaan niet mee. Ze maken er op school een leuke dag van.

Zwemmen / kijkzwemmen

Dinsdag 30 april gaan de kinderen van 1 en 4 zwemmen. Het is dan survivalzwemmen waarbij de kinderen de zelfredzaamheid in het water kunnen oefenen. Ouders kunnen die dag ook komen kijken naar het schoolzwemmen.

Bib

Dinsdagnamiddag 30/04: L4

Sportdag lagere school

Donderdag 2 mei nemen alle kinderen van de lagere school deel aan een sportdag samen met de andere lagere scholen van de fusiegemeente Hoogstraten. Je vindt informatie op de brief in bijlage.

Studiereis 3 en 4

Vrijdag 3 mei maken de kinderen van 3 en 4 een rondrit door de fusiegemeente Hoogstraten. De bus vertrekt om 8.45 uur en is om 15.30 uur terug op school. Er staan bezoeken in elke deelgemeente op het programma en ’s middags is de picknick voorzien bij de paters in Meersel-Dreef. Breng mee: een rugzak met je picknick, een koek en drank voor tussendoor. De kosten voor deze uitstap zijn – dankzij de tussenkomst van het oudercomité – beperkt tot 0,70 euro per kind.

Kids ID / identiteitsbewijs voor 1 en 2

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar gaan in juni op schoolreis naar Dippie-Doe in Nederland. Wie naar het buitenland reist, is verplicht een geldig reisdocument bij te hebben.

– Voor Belgische kinderen is dit een Kids ID. Je kan daarvoor terecht op het gemeentehuis. Neem een pasfoto van je kind mee en 6,5 euro. De procedure duurt een 3-tal weken.

– Voor niet-Belgische kinderen is een papieren identiteitsbewijs noodzakelijk. Daarvoor kan je  ook terecht op het gemeentehuis. Neem een pasfoto mee en 2 euro. Dit document krijg je direct mee. Het is twee jaar geldig.

Alle informatie hierover kan je nalezen op de website van de stad Hoogstraten. Vul bij de zoekopdracht “Kids ID” of “identiteitsbewijs” in.

Nascholing

Juf Stephanie volgt dinsdag 30 april een vorming voor startende leerkrachten.

Sponsortocht

We zijn trots op onze lagere schoolkinderen. Ze wandelden voor de vakantie 2760 euro bij elkaar voor Ekimanyelo in Congo! Proficiat!

Website

Paasfeestje bij juf Greet

www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Familienieuws

De schoonvader van juf Mieke is in de paasvakantie overleden. We leven mee met haar en haar familie.

1 mei

Woensdag 1 mei is het “feest van de arbeid” en een vrije dag voor iedereen!

Nieuwsbrief volgende week

Omwille van de sportdag krijgen de kinderen van de lagere school de nieuwsbrief volgende week mee op vrijdag!

Bijlage

 • Brief sportdag lagere school (per graad)
 • Brief boerderijklassen (medicatie) voor 1 en 2
 • Vakantiekalender zomer

Schoolfeest

We nodigen kinderen, ouders, vrienden en familie van harte uit op het schoolfeest op zaterdag 11 mei. Gates open: 14.30 uur, gates closed: 18 uur. Zie affiche in bijlage.

Zieke juffen

 • Juf Agnes is nog steeds niet voldoende hersteld en zal afwezig zijn tot 3 mei. Juf Alicia blijft haar vervangen.
 • Juf Inge zal hoogstwaarschijnlijk naar de paasvakantie terug kunnen starten. Juf Pauline Broos doet dan tot 24 mei een zelfstandige stage in haar klas.

Betalen schoolrekening

Dank aan alle ouders die hun schoolrekening op tijd betaalden. Helaas zijn er veel ouders die dit niet tijdig doen. Gevolg is dat:

– we onze centen te laat binnenkrijgen, terwijl we alle kosten al voorschieten,

– we veel extra werk hebben doordat we veel herinneringen moeten bezorgen,

– al dat extra papier is ook milieuonvriendelijk.

Betaal je schoolrekening alsjeblieft op tijd.

Voor de ouders van 1 en 2: betaal tijdig je rekening voor de boerderijklassen!

Nieuwe kleuters

Gisteren schreven we één nieuwe kleuter in voor het onthaalklasje van juf Ditte. Hartelijk welkom!  

Kleuterzwemmen

De vijfjarige kleuters van juf Nancy en juf Annelies (°2013) gaan vrijdagvoormiddag 5 april zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak / strakke zwembroek) mee. De vierjarige kleuters gaan tijdens het zwemmen in een andere klas spelen.

Luizencontrole

Dinsdag na de vakantie controleren we alle kinderhoofdjes op luizen. Kijk zelf de haren van je kind al eens na.

Leerlingenparlement

Dinsdag 23 april om 12.30 uur  is er een meeting van het leerlingenparlement in de mediaklas.

Zwemmen / kijkzwemmen

De kinderen van het tweede, derde, vijfde en zesde leerjaar gaan dinsdag 23 april zwemmen. Het is dan survivalzwemmen waarbij de kinderen de zelfredzaamheid in het water kunnen oefenen. Ouders kunnen die dag ook komen kijken naar het schoolzwemmen.

 • L2 en L5 hebben zwemles van 9.15 tot 10 uur
 • L3 en L6 hebben zwemles van 10 tot 10.45 uur.

L3 naar “Alles met de bal”

Donderdagvoormiddag 25 april nemen de kinderen van het derde leerjaar deel aan “Alles met de bal” in Beerse. Deze sportieve activiteit kost 3 euro per kind en komt op de volgende schoolrekening. Hartelijk dank aan de ouders die voor vervoer zorgen (zij betalen geen inkom). Veel sportplezier allemaal!

Bib

Donderdagnamiddag 25/04: 5a en 5b

Wieltjesdag

De donderdag na de vakantie is meteen ook de laatste donderdag van de maand en dus “wieltjesdag”. De kinderen van de lagere school mogen hun steps, inline skates, skateboards, …. meebrengen.

Paasvakantie

Een fijne paasvakantie! We verwachten alle kinderen terug op dinsdag  23 april!

Op website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be

– ‘De kip of het ei’ in de klas van juf Greet

– De kleuters van juf Inn en juf Ditte bezoeken de kippen in het VITO

– De opa van Amélie en zijn kip kwamen op bezoek in de klas van juf Greet

– Kleuters spelen met potten en pannen in de zandbak

– Kleuters van juf Ditte bakken een ei

– Potloden planten in 1c

– Babybezoek in 1a

– Supporteren voor mama van Frauke, Hasse en Tijl

Bijlage

Inschrijvingsstrookje Karaoke schoolfeest

Brief boerderijklassen voor 1 en 2

Betalingsherinnering voor wie de schoolrekening nog niet betaalde