nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Foto’s

De kinderen krijgen vandaag, volledig vrijblijvend, de individuele en klasfoto’s mee. Duid op het bijgevoegd strookje aan welke foto’s je wil behouden en eventueel bijbestellen. Geef geen geld mee, maar betaal de foto’s achteraf via de schoolrekening. De foto’s die je niet wil houden, geef je terug mee naar school.

Bib

Vrijdag 9/11: 2a en 2b

Maandag 12/11: 1c en de 5-jarige kleuters van juf Nancy

Dinsdag 13/11: 3a en 3b

Donderdag 15/11: 1a en L6

Fruitdag

Maandag 12 november staat het fruitteam klaar om ons een gezond en lekker tussendoortje te bezorgen. Dank je wel!

Eerste naar Kronkeldidoe

De kinderen van het eerste leerjaar gaan maandagvoormiddag 12 november sporten in Brecht. Kom om 8.30 uur al naar school! Breng mee: Een rugzakje met een drankje en een koek. Turnpantoffels nemen we mee uit de turnzak. De kosten van deze sportieve activiteit bedragen 3,50 euro per kind. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité rekenen we 2,50 euro aan op de volgende schoolrekening.

Zwemmen / kledijzwemmen

Dinsdagvoormiddag 13 november zwemmen het eerste en vierde leerjaar. De kinderen die oefenen voor een A-, B- of C-diploma mogen zwemmen met kledij.  De kledingvereisten vind je in de brochure die je bij het begin van het schooljaar kreeg. Even herhalen:

 • voor A- en B-diploma:

badkleding,

shirt, hemd of blouse met lange mouwen,

lange broek, jurk of rok tot de enkels,

schoenen (waterschoenen en turnpantoffels zijn toegelaten)

 • voor C-diploma:

hetzelfde + jas met lange mouwen

Nascholing

 • Juf Annelies Mortier volgt maandag 12 november heel de dag bijscholing over “Aan de slag met anderstalige nieuwkomers in de klas”.
 • Maandag volgt Juf Isabelle bijscholing katholieke godsdienst.
 • Woensdagnamiddag gaan de kleuterjuffen op bijscholing naar Meersel-Dreef. Thema: “Krullebol” – voorbereidend schrijven.

Infoavonden voor de ouders

 • Maandag 21/01/2019 om 19.30 uur in de refter: “Als cyberpesten toeslaat, wat dan?” Spreker: Gie Deboutte
 • Dinsdag 19/02/2019 om 19.30 uur in de refter: “Sociale vaardigheden” om de ouders te laten kennismaken met de manier van werken binnen het KiVa-project. Wellicht vertelden je kinderen thuis al over Kiko en Flo!

Hou deze data alvast vrij in je agenda!

Fakkeltocht – spaghettiavond

Maar liefst 250 personen zullen zaterdag deelnemen aan de spaghettiavond! We zijn heel blij met deze grote opkomst. Draag allemaal je fluohesje, zodat we goed zichtbaar zijn in het donker!

De Warmste Week

We sluiten graag aan bij de actie van uitgeverij De Eenhoorn. Zij biedt voor elke leeftijd een boekje aan voor 5 euro. Er gaat 1,5 euro naar De Warmste Week en 1 euro is voor de school. In de hal van de school kan je de boekjes inkijken; bestellen en betalen gaat via bijgevoegde omslag. Warm aanbevolen!

 Oudercomité

Het oudercomité vergadert vanavond om 20.15 uur in de school.

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s en commentaar van de klasactiviteiten!

– studiereis Brussel derde graad

– derde graad naar het bos

– foto leerlingenparlement

– foto’s schoolreis kleuters

Bijlage

 • Foto’s
 • Schoolrekening
 • Omslag De Warmste Week
 • Vliegtips

Nieuwe kleuters bij juf Ditte

Gisteren schreven we 4 nieuwe kleuters in voor het onthaalklasje. Hartelijk welkom allemaal!

Schoolreis kleuterschool

Zoals je weet, gaan alle kleuters morgen, 26 oktober, op schoolreis! Ze komen al om 8.30 uur naar school want de bus vertrekt al vóór beltijd naar speeltuin De Kloek’ in Grobbendonk. Kleintjes voor wie een hele dag te veel is, blijven best thuis. Een boekentas is niet nodig, breng je boterhammen mee in een brooddoos met je naam. De juffen zorgen voor drank, koek en een lekker ijsje. ’s Namiddags zijn de kleuters tijdig terug op school. We wensen hen allemaal een heel fijne dag toe!

Zwemmen

Dinsdag 6 november is het zwemles voor 2, 3, 5 en 6.

Bib

Dinsdag 6 november: L4

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 8 november om 20.15 uur in de school.

Kosten studiereis Brussel 5 en 6

Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten voor de studiereis van 5 en 6 beperken. Op de schoolrekening schrijven we 7,5 euro bij in plaats van 8,5 euro zoals eerder vermeld.

Fakkeltocht – spaghettiavond

Morgen ten laatste kan je inschrijven voor de sfeervolle fakkeltocht en spaghettiavond van het oudercomité op zaterdag 10 november om 17 uur. Iedereen is welkom!

Herfstvakantie

Volgende week hebben we een weekje vakantie. Prettig verlof iedereen!

Op de website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald” voor foto’s van onze klasactiviteiten.

– thema ‘wind’ bij juf Inn en juf Ditte

– jongste kleuters naar de poppenzaal

– Moev voetbal 4-4

– schapen drijven derde leerjaar

– bekendmaking leerlingenparlement

– scholenveldloop sfeerbeeld

– inleefspel rond armoede 5A

– 5B Vincent van Gogh

– 5B leert over oppervlaktematen

Bijlage

 • Brief viering wapenstilstand

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdagvoormiddag 24 oktober verwelkomt juf Ditte de kleuters die na de herfstvakantie naar school mogen komen.

Soep in de refter

Vanaf 5 november tot de krokusvakantie kunnen de kinderen soep eten in de refter. Vul bijgaand strookje in en bezorg het ten laatste volgende woensdag terug.

Leeruitstappen 1, 2, 4, 5 en 6

Vrijdag 19 oktober gaan verschillende klassen naar het bos.

 • De kinderen van 1 en 2 vertrekken ’s morgens met de bus voor een hele dag naar het Prinsenpark in Retie.
 • Het vierde leerjaar rijdt met de fiets naar Wortel Kolonie; ze leren over het bos en spelen het vogeltrekspel. Zij picknicken in de Klapekster. Voor een drankje schrijven we 1,5 euro op de schoolrekening.
 • Ook 5 en 6 fietsen naar Wortel Kolonie. Zij brengen nog extra mee: een picknickdeken, oorbeschermers, een blinddoek, een neusknijper.

Zorg dat je fiets in orde is en breng je rugzak mee met boterhammen, koek of fruit en voldoende drank. Draag je fluovest, kledij die vuil mag worden en waterdichte stapschoenen. Kijk naar het weerbericht.

Dag van de jeugdbeweging

Morgen 19 oktober is het “dag van de jeugdbeweging”. Wie wil, mag dan in de kleding van zijn/haar jeugdbeweging naar school komen. De jeugddienst van de gemeente trakteert met een appel voor wie in uniform op school is.

Stagiaire

Eline Van den Nieuwenhuyzen doet van maandag 22 tot en met woensdag 24 oktober stage in het klasje van juf Inn.

Theater op school

Dinsdagvoormiddag 23 en donderdagvoormiddag 24 oktober komen juf Julie en Bas een theateractiviteit doen op school voor de kleuters van juffen Annelies, Inge en Nancy.

Schoolreis kleuterschool

Alle kleuters gaan vrijdag 26 oktober op schoolreis naar speeltuin ‘De Kloek’ in Grobbendonk. Ze komen al om 8.30 uur naar school. Kleintjes die nog geen hele dag aankunnen, blijven best thuis, want ophalen is niet mogelijk. De kleuters brengen boterhammen mee in een brooddoos met naam. De juffen zorgen voor drank, koek en een lekker ijsje. ’s Namiddags zijn we tijdig terug op school. Deze schoolreis kost 8,5 euro per kind. Het oudercomité legt 1 euro bij zodat we de kosten voor de ouders kunnen beperken tot 7,5 euro ( via de schoolrekening). We wensen alle kleuters een heel fijne dag toe!

Bib

Donderdag 25/10: 5a en 5b

Zwemmen

De kinderen van 2, 3, 5 en 6 gaan dinsdag 23 oktober zwemmen.

Rapporten en oudercontact

Dinsdag krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport mee naar huis. Vooraf werden de resultaten in de school reeds besproken met juf Marina, de klasleerkrachten en de zorgleerkracht. Woensdag 24 oktober (in sommige klassen ook al op dinsdag 23 oktober) is er gelegenheid tot oudercontact.

Vandaag en maandag zijn er oudercontacten in de kleuterschool.

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 25 oktober weer hun “wieltjesmateriaal” zoals steps, in-lineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

Bijscholing

Meesters Dirk en Koen, juffen Ann en Sindy en Sabine en Eva van het middagtoezicht volgen vrijdagvoormiddag 19 oktober vorming rond sociale vaardigheden. Juf Mieke gaat mee naar het bos met het eerste leerjaar en juf Lisse vervangt in 3b.

Spaghettiavond oudercomité

De kinderen krijgen vandaag de flyer mee met info over de supergezellige fakkeltocht en  spaghettiavond van het oudercomité op zaterdag 10 november. Met de omslag kan je inschrijven en het geld voor deelname meegeven. Warm aanbevolen! Uit ervaring kunnen we met de hand op het hart melden dat de spaghetti overheerlijk is!

Stekelbees

Morgen, vrijdag 19 oktober is er geen naschoolse opvang bij Stekelbees.

Website

Kijk op de website van de school voor de klasfoto’s en impressies van de talrijke klasactiviteiten. Klik hiervoor op “Heet van de naald”.

– Nadine maakte nieuwe kleertjes voor de poppenkastpopjes.

– Thema zwart wit bij de oudste kleuters

– Appels en peren plukken juf Inn en juf Ditte

– Derde graad carrousel september

– Allerlei opstart 5A

– Vincent van Gogh 5A

– Verkiezingen leerlingenparlement

– Je vindt een aantal leuke links die het leren en oefenen van je kind thuis kunnen helpen.  Eén van die leuke links is AVI-lezen.nl.  Zeker eens de moeite om uit te testen!

Verloren voorwerpen

Het is weer een hele verzameling! We stallen de verloren voorwerpen uit in de refter vanaf dinsdagnamiddag tot en met donderdagochtend. Kom zeker eens kijken of er spullen van je kind bij liggen.

Bijlage

 

Studiereis 5 en 6

Morgen 12 oktober gaan de leerlingen van 5 en 6 op leeruitstap naar Brussel. Ze starten met een stadswandeling en in de namiddag is er een rondleiding in het Vlaams Parlement. Zorg dat je al om 7.50 uur op school bent want de bus vertrekt vroeg! Draag aangepaste kledij, je fluo-vest en goede wandelschoenen (kijk naar het weerbericht). Breng je rugzak mee met je boterhammen, voldoende tussendoortjes en water. ’s Middags krijgen de kinderen een drankje voor bij de boterhammen. Breng ook 0,50 euro mee voor toiletbezoek. De kosten voor deze uitstap bedragen 8,50 euro en komen op de schoolrekening.

Verkiezing leerlingenparlement

Maandag is er in de lagere school verkiezing van afgevaardigden van de lagere school in het leerlingenparlement. Donderdag is er de eerste kennismakende bijeenkomst met de verkozenen.

Vijfde leerjaar naar bijbelexpo

De kinderen van het vijfde leerjaar bezoeken maandagochtend een bijbelexpo.

Zwemmen / kijkzwemmen

Dinsdag 16 oktober gaan de kinderen van het eerste en vierde leerjaar zwemmen. Ouders, grootouders…. krijgen vanaf dit schooljaar driemaal de kans om eens te komen kijken naar het schoolzwemmen. Dat kan in het zwembad of in de brasserie.

Zo kunnen ze zien hoe hun (klein)kinderen vorderen. Het is op deze dagen niet de bedoeling dat de lesgevers vragen beantwoorden. De zwemles is van 10 tot 10.45 uur.

Kleinste kleuters naar poppentheater

De kleuters van juf Inn en juf Ditte mogen donderdag 18 oktober naar het poppentheater. Ze vertrekken met de bus om 9 uur en zijn ’s middags tijdig terug op school. Voor deze uitstap schrijven we 4 euro op de schoolrekening.

Oudercontacten kleuterschool

Donderdag 18 en maandag 22 oktober is er gelegenheid tot oudercontact in alle klassen van de kleuterschool.

Derde leerjaar naar het bos

Donderdagvoormiddag 18 oktober fietsen de derdeklassers naar Wortel Kolonie. Ze leren over schapen en ontmoeten de herder, zijn helper en zijn kudde. Controleer je kind na elke uitstap op tekenbeten!

Pedagogische studiedag

De tweede pedagogische studiedag werd inmiddels vastgelegd op woensdag 30 januari 2019. Alle kinderen hebben dan een vrije dag.

Website

Op www.gemeenteschoolhoogstraten.be vind je foto’s en tekstjes van de recente activiteiten in de klassen. klik daarvoor op “Heet van de naald”.

 • wandelen met de hond van Amélie
 • buiten spelen in de tuin van juf Greet
 • derde leerjaar naar de appelboer
 • derde leerjaar naar het bos
 • braingym in het vierde leerjaar
 • eerste maand in het vierde leerjaar
 • vierde leerjaar naar groenten en bloemen
 • oversteek vierde leerjaar
 • flyer gezinsbond

Bijlage

 • Brieven oudercontact lagere school
 • Briefje uitstap naar het bos voor het vierde leerjaar
 • Brief van de wereldwinkel voor de lagere school

Rechtzetting

Op de flyer die je vorige week kreeg van de gezinsbond stond een foutje. De tweedehandsbeurs vindt plaats op zondag 14 oktober van 10 tot 12 uur in de Pax. De correcte flyer vind je op de website.

Flyer_tweedehandsbeurs

 

Leeruitstap derde leerjaar

De kinderen van het derde leerjaar vertrekken vrijdagmorgen 5 oktober met de fiets naar Wortel Kolonie. Ze zullen leren over de dieren en planten in het bos. Breng mee: je fiets, fluovestje, je rugzak met boterhammen, drank , koek of fruit voor 2 maal, aangepaste schoenen, kledij die vuil mag worden en je regenjas indien nodig.  ’s Middags picknicken ze in de Klapekster. Voor een drankje daar schrijven we 1,50 euro op de schoolrekening. Controleer je kind nadien op tekenbeten!

Stagiaires

Juf Liane Van Dun doet stage bij juf Ditte t/m 26 oktober, juf Antje Kenis en juf Femke Druyts doen stage in 1a en 1b t/m 16 oktober.

Bib

Vrijdag 5/10: 2a en 2b

Maandag 8/10: 1b en 1c

Dinsdag 9/10: 3a en 3b

Donderdag 11/10: 1a en 6

Zwemmen – kijkzwemmen

Dinsdagvoormiddag 9 oktober gaan de kinderen van 2, 3, 5 en 6 zwemmen. Ouders, grootouders…. krijgen vanaf dit schooljaar driemaal de kans om eens te komen kijken naar het schoolzwemmen. Dat kan in het zwembad of in de brasserie. Zo kunnen ze al eens zien hoe hun (klein)kinderen vorderen. Het is op deze dagen niet de bedoeling dat de lesgevers vragen beantwoorden.

 • De kinderen van 2 en 5 zwemmen met de eerste beurt: zwemles van 9.15 tot 10 uur.
 • De kinderen van 3 en 6 zwemmen met de tweede beurt: zwemles van 10 tot 10.45 uur.

Leerlingengegevens

Wie de controlefiche met de leerlingengegevens nog niet terugbezorgde, graag ten laatste maandag. Dank je wel.

Herfstbladeren L1

De kinderen van het eerste leerjaar mogen vanaf maandag herfstbladeren meebrengen naar de klas.

10-daagse geestelijke gezondheid

Je zal het misschien al gemerkt hebben aan de ramen vooraan de school en in het straatbeeld: het is de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Elke dag vinden de leerkrachten een positieve spreuk in hun postbakje. Spreuk van vandaag:

Jij bent zo mooi anders

natuurlijk niet meer of minder

maar zo mooi anders.

Ik zou je nooit anders dan anders willen!

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag

11 oktober om 20.15 uur in de school.

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald” voor foto’s van onze activiteiten:

– Anna en Jules zijn jarig bij juf Ditte en juf Inn

– sport@school

– vendelen

– feest eerste leerjaar

– 1ste leerjaar sfeerfoto’s eerste dag

Bijlage

 • Uitnodiging oudercontact kleuterschool
 • Briefje MOEV (was SVS) voetbal 4-4 voor tweede en derde graad
 • Kleurplaat kindervoorstelling ‘Kolonie op stelten’ voor kleuterschool en L1, L2 en L3
 • Flyer Vlieg uit
 • Flyer Gezinsbond

Juf Ellen trouwt!

Zaterdag 29 september trouwt juf Ellen met Sven. We feliciteren hen van harte en wensen hen een superfijne huwelijksdag toe!

 Plaatselijke verlofdag

Maandag 1 oktober is onze eerste plaatselijke verlofdag. Alle kinderen en leerkrachten hebben dan een vrije dag.

Melden afwezigheden

Meld afwezigheden bij voorkeur telefonisch op het vaste telefoonnummer van de school: 03/314 84 44. Enkel als dit niet mogelijk is, kan je de afwezigheid van je kind melden per mail op het e-mailadres van het secretariaat:

secretariaat@gbshoogstraten.be.

Inspectie

Vorige week kregen we twee inspecteurs van het departement onderwijs op bezoek. De school kreeg een gunstig advies. Enkele punten overstijgen zelfs de verwachting. Van zodra het definitieve verslag online staat, laten we dit weten.

Tentoonstelling zwart en wit

De kleuters van juf Greet, Annelies, Nancy en Inge organiseren een tentoonstelling voor hun ouders, grootouders, … over het thema zwart en wit op 10 oktober om 11.45 uur. Uitnodiging volgt.

Derde leerjaar morgen naar de appelboer

Vrijdagvoormiddag 28 september fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar de appelboer in Minderhout en ’s namiddags maken ze op school lekkere appelmoes. Hopelijk blijft het zonnetje schijnen! Zorg dat je fiets in orde is, draag je fluo-vestje, dichte schoenen, je (regen)jas en handschoenen. Breng mee: fruit of koek, snijplankje, dun-schiller, aardappelmesje en een keukenhanddoek.

Bib

Dinsdagnamiddag 2/10: L4

Zwemmen

Dinsdag 2 oktober gaan de kinderen van het eerste en vierde leerjaar zwemmen.

 Scholenveldloop

We waren trots dat zoveel kinderen van onze school gisteren deelnamen aan de scholenveldloop in de Mosten. Proficiat voor zoveel sportiviteit!

Werelddierendag 4 oktober

De kinderen van het eerste leerjaar mogen op woensdag 3 oktober een dier meebrengen naar school. Zie briefje in bijlage.

Bijscholing

Juf Inn en juf Ditte gaan donderdag 4 oktober naar “De grote peuterdag” in Gent. Juf Chrisje en juf Frie vervangen in hun klasjes.

Controlefiches

Je kind krijgt vandaag een fiche mee met de persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Controleer de gegevens, pas ze aan indien nodig en geef de fiche ten laatste volgende week terug mee naar school aub.

Bijlage

 • Controlefiche
 • Briefje dierendag eerste leerjaar
 • Betalingsherinnering schoolrekening vorig schooljaar
 • Flyer academie voor woord en muziek
 • Brief Gelmelzwaaiers voor 5 en 6
 • Flyer kinder- en jeugdjury van de bib voor 5 en 6 (maandag al)

Herinnering: morgen is het strapdag!

Morgen is een autoluwe schooldag. Kom te voet, met de fiets, step, …. naar school en zorg mee voor meer veiligheid op weg naar school en aan de schoolpoort! Je krijgt dan een lekkere traktatie. Denk aan je fluovest!

Rijen

Eerst en vooral bedanken we jullie voor jullie begrip tijdens onze proefperiode. De ouders wachten nu achter de poort in een soort van wachtzone. Het lint vervangen we later door een witte lijn op de grond. We proberen de doorstroom zo vlot mogelijk te laten verlopen, zodat de leerlingen die zelfstandig naar huis fietsen of wandelen veilig het schoolplein kunnen verlaten. De juffen en meesters openen de poort. Van zodra de zelfstandige leerlingen door de poort zijn, mogen de ouders, grootouders, …. die in de wachtzone staan, hun kinderen ophalen in de rijen (zowel kleuter- als lagere school).

Turnpantoffels kleuters

Zoals al gemeld turnen de kleuters vanaf dit schooljaar met turnpantoffeltjes. Er zijn nog steeds kleuters die er geen hebben. Zorg er snel voor aub en breng ze mee naar school in een zakje met de naam van je kind. Dank je wel!

Leeruitstap derde leerjaar

De kinderen van het derde leerjaar komen vrijdagochtend met de fiets naar school. Ze brengen een bezoek aan de appelboer in Minderhout. Zorg voor regenkledij indien nodig en draag je fluo-hesje!

 Zwemmen

Dinsdag 25 september gaan de kinderen van 2, 3, 5 en 6 zwemmen.

Scholenveldloop

Volgende woensdag 26 september is het scholenveldloop aan de Mosten. Je kan om 13.15 uur ter plaatse inschrijven. Neem 2 veiligheidsspelden mee. Maandag na de namiddagspeeltijd oefenen we met alle kinderen van de lagere school. Zorg dus voor gemakkelijke kledij en schoenen. De flyer kregen de kinderen de eerste schoolweek al mee. We hopen dat veel kinderen van onze school zullen meelopen. Veel sportplezier!

Bib

Donderdagnamiddag 27/09: 5a en 5b

Wieltjesdag

27 september is de laatste donderdag van de maand en dus wieltjesdag voor de kinderen van de lagere school. Ze mogen hun steps, skates, boards, …. mee naar school brengen.

Plaatselijke verlofdag

Maandag 1 oktober is onze eerste plaatselijke verlofdag. Alle kinderen en leerkrachten hebben dan een vrije dag.

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de Naald” voor foto’s van:

– Nieuwe kleuters bij juf Inn en juf Ditte

– 2a zorgt voor mekaar

Vormsel

Ouderavond vormsel: woensdag 26 oktober om 20 uur in de Pax.

Bijlage

 • Flyer de Bonte Beestenboel
 • Flyer studietoelage

Overlijden

Gisteren is de vader van juf Marina overleden. We leven mee met haar en haar familie en wensen hen veel sterkte toe.

 Groepslezen

Maandag 17 september starten de kinderen van het tweede en het derde leerjaar met het lezen in kleine groepjes. Ze lezen elke maandag- en woensdagmorgen. Alvast bedankt aan alle (groot)ouders die hierbij helpen. We verwachten hen om 8.40 uur.

Zwemmen / zwembegeleiders

Dinsdag 18 september zwemmen de kinderen van het eerste en vierde  leerjaar. TIP: draag op zwem- of turndagen gemakkelijke kleren en schoenen.

We zoeken nog zwembegeleiders op dinsdag in de oneven weken voor de zwemgroepen van 2 en 5 en 3 en 6. Het tweede en vijfde leerjaar vertrekken telkens op dinsdag om 8.50 uur en zijn terug om 10.40 uur. Het derde en zesde leerjaar vertrekken om 9.35 uur, zij zijn om 11.25 uur terug op school. Je kan je opgeven bij de klasleerkracht. Alvast hartelijk dank!

Sport@school

September is de maand van de sportclub. Kom op woensdag 19 september in de kleren van je sportclub naar school!

Feest eerste leerjaar

Woensdag 19 september om 18.30 uur verwachten we de kinderen van het eerste leerjaar met hun ouders, broers en zusjes, die zich inschreven voor het feest. Hier kan je de andere ouders en kinderen wat beter leren kennen. Met de lekkere frikadellen en kriekjes van het oudercomité wordt het een gezellige avond.

Bijscholing

Juf Ellen en juf Ann volgen dinsdagvoormiddag bijscholing voor startende zorgleerkrachten.

Op 21 september stappen en trappen we naar school

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag tijdens de week van de mobiliteit de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Omdat we weten dat zowel ouders als kinderen op deze dag echt veel moeite doen om te voet of met de fiets te komen, willen we tonen dat we die moeite appreciëren. Het stadsbestuur van Hoogstraten voorziet voor alle kinderen een lekkere, verse en lokaal geteelde appel. Draag je fluovestje, zo zorg je dat je goed zichtbaar bent in het verkeer!

Leeruitstap derde leerjaar

De kinderen van het derde leerjaar fietsen vrijdag 21 september naar de appelboer in Minderhout. Zorg dat je fiets in orde is!

Wijziging werking CLB

Als bijlage vind je een brief van het CLB met informatie over hun gewijzigde werking.

Batterijen en toners

Je mag lege batterijen en toners meebrengen naar de school. Een recyclagebedrijf haalt ze op en de school krijgt een vergoeding.

Familienieuws

Op 7 september overleed de grootvader van Nathalie Schumacher. We leven mee met de familie.

 Bijlage

 • Brief CLB
 • Brief IKO voor de lagere school
 • Gratis tijdschriftjes voor 4, 5 en 6. (Abonnement via de school is niet mogelijk.)

Brieven terugbezorgen

Maandag kreeg je kind verschillende brieven mee die we graag snel ingevuld terugkrijgen op school. Ze bevatten belangrijke informatie voor de leerkrachten. Wie de brieven nog niet terugbezorgde: graag ten laatste morgen. Het toestemmingsformulier naar aanleiding van de verstrengde privacywetgeving moet ingevuld en ondertekend in ons bezit zijn voor elk kind.  Dankjewel!

Algemene ouderavond

We herinneren nog even aan de algemene oudervergadering op dinsdag 11 september om 19 uur voor de lagere school en om 20 uur voor de kleuterschool. We verwachten jullie talrijk want oudercomité, directie en leerkrachten geven belangrijke informatie voor dit schooljaar. Welkom!

Bib

Vrijdag 7/9: 2a en 2b

Maandag 10/9: 1b en 1c

Dinsdag 11/9: 3a en 3b

Donderdag 13/9: 1a en 6

Klasfoto’s

Donderdag 13 september komt de schoolfotograaf individuele en klasfoto’s nemen. De datum was foutief vermeld in de brief van afgelopen maandag. Sorry daarvoor.

 Zwemmen

Volgende dinsdagvoormiddag 11 september zwemmen de kinderen van het 2, 3, 5 en 6.

Feest eerste leerjaar

Het feest van het eerste leerjaar vindt plaats op woensdag 19 september om 18.30 uur. Vandaag krijgen de kinderen een uitnodiging mee. Deze datum was ook foutief vermeld in de brief van afgelopen maandag. Nogmaals sorry!

Nog een rechtzetting: vervanging 4/5 opdracht

Juf Mieke vervangt juf Myriam in 1a op maandag- en dinsdagnamiddag en meester Dirk in 1b op donderdag- en vrijdagnamiddag.

Oudercomité

Vanavond heeft het oudercomité haar eerste vergadering van dit schooljaar om 20.15 uur in de school.

Website

De nieuwsbrief vind je op donderdag of vrijdag terug op de website van de school. Kijk elke week bij “Heet van de naald” voor foto’s en commentaar van activiteiten in de verschillende klassen: www.gemeenteschoolhoogstraten.be

 Familienieuws

Op 30 augustus overleed de grootvader van Alicia (5a). We leven mee met de familie.

Bijlage

 • Feest eerste leerjaar
 • Folder van de Opvoedingswinkel
 • Brief Sportoase over schoolzwemmen voor de lagere school
 • Boekje ‘Maand van de sportclub’
 • Flyer scholenveldloop / vliegtips
 • Rijen_
 • Rijen Plan

Beste ouders

Bij het begin van dit nieuwe schooljaar danken we jullie voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Wij zullen ons inzetten om er een jaar van te maken waarin uw kinderen op een prettige manier veel leren.

“jij + ik = tof!” is ons jaarthema, we lichten het toe op de algemene ouderavond.

Nieuwe schooltijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 8.45 tot 12 uur en van 13.10 tot 15.30 uur.

’s Namiddags beginnen en stoppen we 5 minuten vroeger t.o.v. vorige jaren. ’s Woensdags blijven de schooltijden dezelfde: van 8.45 tot 12 uur.

Leerlingenaantallen en leerkrachten

Deze morgen waren er 114 kleuters, 3 minder dan op 1 september vorig jaar. Ze zijn verdeeld over 6 kleuterklassen.

 • 13 kleuters bij juf Inn (2,5- en driejarigen)
 • 12 kleuters bij juf Ditte (2,5- en driejarigen)
 • 24 kleuters bij juf Greet (drie- en vierjarigen)
 • 22 kleuters bij juf Annelies (vier- en vijfjarigen)
 • 22 kleuters bij juf Inge (vier- en vijfjarigen)
 • 21 kleuters bij juf Nancy (vier- en vijfjarigen).

Juf Ellen is zorgcoördinator en beleidsondersteuner van de kleuterschool, juf Machteld is zorgjuf en juf Greet geeft kleuterturnen. Juf Frie zal als kinderverzorgster ondersteuning bieden bij de kleinste kleuters. Op de instapdata zullen nieuwe kleuters ofwel in het klasje van juf Inn ofwel bij juf Ditte starten.

In de lagere school zijn er 215 kinderen, 10 meer dan vorig jaar.

 • 47 in het eerste leerjaar: 16 bij juf Myriam, 16 bij meester Dirk en 15 bij juf Sindy.
 • 35 in het tweede leerjaar: 17 bij juf Agnes en 18 bij meester Jan.
 • 38 in het derde leerjaar: 19 bij juf Tineke en 19 bij meester Koen.
 • 25 in het vierde leerjaar bij juf Joyce en juf Annelies (teamteaching).
 • 39 in het vijfde leerjaar: 20 bij juf Griet en 19 bij juf Stephanie.
 • 31 in het zesde leerjaar bij juf Annelot en juf Lydie (teamteaching).

Juf Greet Sprangers is zorgcoördinator en beleidsondersteuner van de lagere school. Juf Mieke is zorgjuf in 1 en 2 en juf Leen ook in het tweede leerjaar. Juf Ann ondersteunt het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar. Meester Wieland geeft de turnlessen en meester Jan Koyen is ICT-coördinator. Juf Isabelle Proost zal katholieke godsdienst geven in elke klas van de lagere school. Voor de andere levensbeschouwelijke vakken blijven het dezelfde leermeesters.

Vervanging klasleerkrachten 4/5 opdracht

 • Juf Myriam is donderdag- en vrijdagnamiddag afwezig, juf Mieke vervangt in 1a.
 • Meester Dirk is maandag- en dinsdagnamiddag afwezig, juf Mieke vervangt in 1b.
 • Juf Agnes is woensdagvoormiddag afwezig, juf Leen vervangt in 2a.
 • Meester Jan is maandag-, donderdag- en vrijdag van 10.45 – 12 uur afwezig, juf Leen vervangt in 2b.
 • Juf Griet is maandag- en vrijdagnamiddag afwezig, juf Lydie vervangt in 5a.
 • Juf Inn is dinsdag- en donderdagnamiddag afwezig, juf Chrisje vervangt haar.
 • Juf Greet (3-4-jarigen) is woensdagvoormiddag afwezig, juf Chrisje vervangt haar.
 • Juf Inge is dinsdag- en donderdagnamiddag afwezig, juf Machteld vervangt haar.

Teamteaching

Dinsdag 4 september om 19 uur is er in de refter een infoavond over teamteaching voor de ouders van het vierde en het zesde leerjaar. Hartelijk welkom!

Betalingen

De betalingen gebeuren via de schoolrekening. We spreiden ze over vijf periodes zodat de bedragen niet te groot worden:

-de eerste periode van 03.09 tot 26.10.18

-de tweede periode van 05.11 tot 21.12.18

-de derde periode van 07.01 tot 01.03.19

-de vierde periode 11.03 tot 10.05.19

-de vijfde periode van 13.05 tot 28.06.19

Informatie voor de leerkracht

Bij het begin van het schooljaar moet er nog heel wat geregeld worden. Daarom vragen we jullie bijgevoegde briefjes zo vlug mogelijk terug te bezorgen aan de juf of meester.

 • Op één van deze formulieren vragen we hoe de kinderen naar huis gaan. Als je aanduidt dat je kind met de rij meegaat, verwachten we dat het elke dag met die rij meegaat. Is dit op een dag anders, geef dan een briefje mee of noteer dit in het agenda alsjeblieft.
 • Je kind maakt op hetzelfde formulier ook de keuze van drank bij de boterhammen. Die is  beperkt tot kraantjeswater (gratis), bruiswater of melk (0,35 euro). Het middagtoezicht (0,81 euro) betaal je altijd als je kind blijft eten. De eerste week drinken alle kleuters water. Vanaf maandag 10 september, krijgen ze de drank van hun keuze.
 • Kinderen die ’s middags thuis eten, komen pas om 12.55 uur terug op de speelplaats.

Turnkledij / fluo-hesje

 • De nieuwe lagere schoolkinderen en de kinderen van het eerste leerjaar krijgen een T-shirt van de school, een fluo-hesje en een turnzak. Ook nieuwe kleuters krijgen een fluo-hesje.
 • Kinderen van wie het T-shirt of het fluo-hesje te klein of versleten is, kunnen een nieuw kopen. Helaas is het turn-T-shirt nu nog niet beschikbaar. De kinderen van het eerste leerjaar en de nieuwe kinderen brengen voor de eerste maanden zelf een T-shirt mee om te turnen.
 • Rode sportbroekjes zijn verkrijgbaar aan 5 euro (zie blad praktische afspraken). Wie een nieuw T-shirt of sportbroekje wenst, meldt dit aan de turnleerkracht of de klasleerkracht.
 • Nieuw! Ook de kleuters turnen vanaf dit schooljaar met turnpantoffels. Teken ze met de naam van je kleuter en geef ze in een zakje (ook met naam) mee naar school.

Luizen

We willen zoveel mogelijk voorkomen dat de kinderen geplaagd worden door luizen. Daarom controleerden we vandaag alle hoofdjes. Maar ook uw medewerking is hierbij nodig. Kijk zelf de haren van je kind(eren) regelmatig na, zeker wanneer er luizen gemeld zijn op school!

Ouders die willen helpen

Indien je mee wil werken in het oudercomité of helpen bij groepjeslezen, handwerk, oversteken, enz., dan kan je dit aanduiden op bijgevoegde keuzelijst en die meegeven naar de school.

Enkele afspraken

 • Wil je kleding, brooddozen, …. voorzien van een naam? Dit helpt ons verloren voorwerpen terug aan de eigenaar te bezorgen.
 • Teken ook alle losse kledingstukken zoals sjaals, mutsen, wanten, laarzen, turnpantoffels met de naam van je kind.
 • We vinden het heel belangrijk dat alle kinderen regelmatig en tijdig naar school komen.
 • ‘s Morgens hebben de leerkrachten (en zeker de kleuterleidsters) hun handen vol met het onthaal van de kinderen. Wil je iets tegen de leerkracht zeggen of iets vragen, dan kan je dit vóór het belteken of – beter nog – na schooltijd doen.
 • Vandaag, op de eerste schooldag, brachten de ouders van de jongste kleuters hun kinderen tot in de klas. Wil je vanaf maandag 10 september je kleuter tot aan de schoolpoort brengen? Vanaf daar gaan de kleuters alleen verder op de speelplaats.
 • We vragen geen vriendenboekjes mee te geven met je kleuter. Kleuters kunnen immers zelf niet lezen of schrijven en er geraken regelmatig vriendenboekjes verloren.

Algemene ouderavond

De algemene ouderavond vindt dit jaar plaats op dinsdag 11 september. De uitnodiging vind je in bijlage. We hopen jullie talrijk te mogen begroeten want zowel het oudercomité als de leerkrachten geven belangrijke informatie en afspraken voor de rest van het schooljaar.

Feest eerste leerjaar

Donderdag 13 september om 18.30 uur is het “feest van het eerste leerjaar”. Hou alvast de datum vrij. De uitnodiging volgt.

Foto’s

Woensdag 12 september nemen we klasfoto’s. Kleurrijke kledij geeft fleurige foto’s.

Gezonde school

 • Geef koeken of fruit enkel nog mee zonder het verpakkingsmateriaal. We willen ijveren voor een propere speelplaats en ook de afvalberg verminderen. Vanaf volgende maandag kijken we hier strikt op toe.
 • Na elke speeltijd kunnen de kinderen kraantjeswater drinken. Elk kind krijgt van de school een eigen beker. Op het einde van elke week nemen de kinderen van de lagere school hun beker mee naar huis om af te wassen. De bekers van de kleuters blijven op school.
 • De meeste kinderen brengen een koek of fruit mee voor tijdens de speeltijd. Wil je geen koeken met chocolade meegeven? De chocolade smelt in de warme handjes en bevuilt gezichtjes en kleren. Ook voor de kinderen van de lagere school laten we geen chocoladekoeken toe. Zij moeten het goede voorbeeld geven aan de kleintjes. Elke woensdag is het fruitdag. De kinderen brengen dan enkel een stuk fruit mee.
 • Wij kiezen voor gezonde traktaties en een gezonde brooddoos.
 • We zijn een snoepvrije school. Dit wil zeggen dat de kinderen geen snoep meebrengen naar school.

Ziekte van kinderen

 • De kinderen van het eerste leerjaar vinden in bijlage 4 strookjes die je kan gebruiken bij ziekte van je kind in de lagere school. De andere lagere schoolkinderen vinden de briefjes achteraan in hun agenda. Bij ziekte van meer dan drie opeenvolgende kalenderdagen en vanaf de vijfde ziekteperiode is een doktersbriefje vereist. Wil je bij elke ziekte van je kind ’s morgens de school telefonisch verwittigen alsjeblieft?
 • Als je kind op school medicijnen moet nemen, laat dan een medisch attest invullen door de behandelende arts. Je vindt het terug op de website van de school. Zonder attest mogen we op school geen medicijnen toedienen.

Wetgeving privacy

Zoals je weet, heeft Europa de privacyregels ingrijpend aangepast. Bij elk publiek gebruik van beeldmateriaal is voortaan de toestemming van de ouders vereist. Daarom vragen we je bijgaande brief in te vullen en ondertekend terug mee te geven voor elk van je kinderen.

Parkeren in de Deken Sendenstraat

Sinds 1 juli 2018 is er een beperkt stilstaan- en parkeerverbod in de Deken Sendenstraat. Dit is beperkt van toepassing: elke weekdag tussen 8 en 9 uur, 11 en 13 uur en 15 en 16 uur.

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 6 september om 20.15 uur in de school.

Familienieuws

De grootvader van Hendrik en Korneel Adriaensen is tijdens de grote vakantie overleden. We leven mee met de familie en wensen hen veel sterkte toe.

Bijlage