nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Betalen schoolrekening

Bij nazicht van de rekeningen merken we dat er nog vele rekeningen openstaan. We weten dat dit vaak gebeurt door de drukte van elke dag of door een vergetelheid. Daarom nogmaals een warme oproep om het openstaande bedrag zo snel mogelijk over te schrijven op de rekening van de school. Veel dank aan de ouders die reeds betaalden.

Overstap naar eerste leerjaar

Morgen hebben de oudste kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar samen weer een creatieve activiteit.

Verjaardagsfeestjes

Geef uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes niet mee in de boekentasjes van de kleuters alsjeblieft. Verdeel deze kaartjes liever buiten de school om teleurstelling bij kleuters te voorkomen.

Brieven CLB 3-jarigen

We verwachten de brieven van het medisch schooltoezicht van de 3-jarige kleuters ten laatste morgen 23/2 ingevuld terug. Dank je wel!

Bib

Vrijdag 23/2: 2b en 4b

Maandag 26/2: 4a en 2a

Dinsdag 27/2: 3a en 3b

Zwemmen – kijkzwemmen

 • Dinsdag 27 februari gaan de kinderen van het derde en vierde leerjaar zwemmen.
 • In de weken van 26 februari en 5 maart stelt Sportoase zijn deuren zijn open om alle ouders de kans te geven hun kind te zien zwemmen. Tijdens het kijkzwemmen krijgen ouders de mogelijkheid om in het zwembad een les bij te wonen. Wie dit wenst kan de les ook bekijken in de horeca bij een lekker tasje koffie. Men vraagt om schoenen en kousen uit te doen in de individuele kleedkamers en zo blootvoets het zwembad betreden. Daar nemen de ouders plaats op de witte banken aan de zijkant van het wedstrijdbad en kunnen ze de les volgen. Na de les kunnen de ouders hun kleine spruit nog een dikke knuffel geven en het zwembad verlaten.

Bezoek klokken

Dinsdagvoormiddag 27 februari zullen alle klokken van de beiaard uit de kerktoren worden getild voor herstelling. De kinderen van 3a, 3b en 6 gaan om 10.30 uur kijken hoe dat in zijn werk gaat.

Grootouderfeest lagere school

Woensdag 28 februari en donderdag 1 maart ontvangen de leerlingen van de lagere school met veel plezier hun grootouders in de klas.

Let op: – op woensdag breng je geen boekentas mee, wel op donderdag,

– op woensdag is er geen groepjeslezen.

Sponsortocht

Donderdagnamiddag 29 maart wandelen alle kinderen van de lagere school voor ’t Verzetje. Dit is een lokale organisatie die zich inzet om mensen in armoede te helpen en kansen te bieden. De kinderen krijgen vandaag, volledig vrijblijvend, een intekenlijst mee. Hoe gaan ze te werk?

 • Tijdens de komende dagen zoeken ze bij ouders, familie, buren, kennissen, …. sponsors die een bepaald bedrag per km willen betalen. Ze vullen dit in op de intekenlijst.
 • Ten laatste op woensdag 28 maart geven ze de intekenlijst en het sponsorgeld aan hun klastitularis.
 • Donderdag 29 maart wandelen ze 5 of 10 km.

Medisch schooltoezicht

De medewerkers van het CLB komen donderdagnamiddag naar de school voor medisch nazicht van de kinderen van 3b. Het onderzoek houdt in: lengte en gewicht, gezichtsscherpte en nazicht vaccinaties.

Bijscholing

Donderdag 1 maart gaat juf Els naar een navorming over katholieke godsdienst.

Pedagogische studiedag

De leerkrachten nemen op maandag 5 maart deel aan een pedagogische studiedag. Alle kinderen hebben dan een vrije dag!

Op de website

– Carnaval bij de kleuters

– Nieuwe kleuters bij juf Inn

– Circus bij juf Sindy

– Thema circus juf Ditte

– Wintersportdag lagere school

– Derde graad naar de Warande

– Flyer CodeFever

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be!

Bijlage

 • Intekenlijst sponsortocht voor de lagere school
 • Briefje deelnemers SVS – danshappening
 • Herinnering 2 betaling schoolrekening
 • Flyer Gezinsbond
 • Flyer de Bonte Beestenboel voor de lagere school
 • Flyer CodeFever voor 3 en 4

Nieuwe kleuters

Na de krokusvakantie starten er vijf nieuwe kleuters in het onthaalklasje bij juf Inn. We hebben dan recht op 4 instaplestijden.

Pannenkoekenfeest

 • De kleuters genoten gisteren al van een spetterend carnavalfeest. Morgenmiddag eten ze pannenkoeken in de refter. Boterhammen zijn dus niet nodig!
 • De kinderen van de lagere school verkleden zich vanaf 11.30 uur in de klas. Zij brengen wel boterhammen mee, maar niet te veel, want ze eten pannenkoeken in de namiddag. Dank je wel aan alle ouders die komen helpen bakken!

Brieven ten laatste vrijdag terug meegeven

 • sommige 4-jarige kleuters: brieven medisch schooltoezicht
 • strookjes drankkeuze

Dank je wel!

Week tegen pesten

Deze week dansten we ’s ochtends de ‘move tegen pesten’. Zet morgen de 4 stippen op je hand. We laten zien dat we pesten niet oké vinden en dat we samen sterk staan tegen pesten!

Fruitdag

Maandag 19 februari kunnen we weer smullen van een lekkere fruittraktatie. Dank je wel oudercomité!

Stagiair lichamelijke opvoeding

Van 19 tot 23 februari doen juf Evi Kuypers en juf Jolien Bruurs stage lichamelijke opvoeding in onze school.

Bib

Maandag 19/02: 5a en 5b

Zwemmen

Dinsdag 20 februari gaan het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar zwemmen.

Wieltjesdag

De laatste donderdag van de maand, 22 februari, mogen de kinderen van de lagere school hun steps, skates, boards, …… meebrengen voor op de speelplaats.

Betalen schoolrekening

Er blijven nog steeds heel wat onbetaalde schoolrekeningen. We weten dat het vaak om een vergetelheid of misschien een tikje nonchalance gaat. Het is evenwel veel werk om dit telkens na te kijken en op te volgen. Daarenboven heeft de school al die kosten al voorgeschoten en moet zij haar rekeningen ook op tijd kunnen betalen. We roepen nogmaals op om de nog open-staande bedragen onmiddellijk te betalen. Bij problemen mag je hierover contact opnemen met juf Marina.

Oudercomité

Het oudercomité vergadert vanavond om 20.15 uur in de school.

Krokusvakantie

Volgende week is het krokusvakantie. Geniet van een weekje verlof!

Op de website

– Kleuters juf Nancy naar de bib

– Nieuwe kleuters in het klasje van juf Inn

– Zesde naar het verkeerspark

– Derde en vierde leerjaar trefbal

– Wintersportdag lagere school

– Dag van de directeur

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op ‘Heet van de naald’.

Bijlage:

 

Keuze drank

Kinderen die willen, mogen na de krokusvakantie hun drankkeuze voor ’s middags wijzigen. We bieden dan geen soep meer aan. Zie bijgaand strookje. Breng het ten laatste volgende woensdag ingevuld terug mee naar school, ook als je je huidige keuze behoudt.

Carnaval

 • De kleuters vieren woensdag 7 februari Ze mogen verkleed naar school komen (geen wapens, geen confetti). Vrijdag 9 februari staat een team van het oudercomité klaar om pannenkoeken te bakken. Die dag verkleden de kleuters zich niet, maar ze hoeven geen boterhammen mee te brengen. Zij eten ‘s middags lekkere pannenkoeken in de refter!
 • Vrijdag 9 februari vieren de kinderen van de lagere school carnaval. Ze mogen zich vanaf ’s middags verkleden en eten in de namiddag pannenkoeken.

Veel plezier allemaal!

Leeruitstap 3  en 4

We deelden al mee dat de kinderen van 3 en 4 morgen Antwerpen bezoeken. Zorg dat je al om 8.30 uur op school bent!

 Week tegen pesten

Van 2 tot 9 februari is het de Vlaamse week tegen pesten. Dinsdag, woensdag en donderdagochtend dansen de kinderen  van de lagere school samen de ‘Move tegen pesten’.

 Bib

Maandag 5/2: 1a en 6

SchoolStraten

Samen met Kind en Samenleving is er maandag 5 februari een workshop rond mobiliteit in de schoolomgeving voor het vijfde leerjaar.

Dikke truiendag

Dinsdag 6 februari is het ‘dikke truiendag’: de verwarming een graad lager betekent energie besparen en minder broeikasgassen. Kleed je lekker warm die dag!

Zwemmen

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar gaan dinsdag 6 februari zwemmen. We annuleerden de zwembeurten van 5 en 6 omwille van hun uitstap naar de Warande.

Voor wie mag afzwemmen: denk aan de kledij. Het diplomazwemmen kost 5 euro en komt op de schoolrekening.

5 en 6 – Reizende Europaweken

De derde graad gaat op 6 februari naar de Warande voor het project ‘Reizende Europa-weken’.  Het ene dagdeel leren ze de  Europese Unie beter kennen en het andere dagdeel de jonge kunstenares Nel Aerts, met aansluitend een workshop. Ze brengen een rugzak mee met lunchpakket, flesje water en 2 tussendoortjes.  Bij de boterhammen krijgen ze daar een drankje.

De kosten voor dit project bedragen 4 euro, inclusief drankje. Het oudercomité legt 1 euro bij, daarom rekenen we slechts 3 euro aan op de schoolrekening.

Groepjeslezen

Woensdag 7 februari lezen de kinderen van het derde leerjaar voor de laatste maal in niveaugroepjes. Veel dank aan de leesouders om hen twee keer per week te begeleiden!

Zesde naar het VITO

De leerlingen van het zesde gaan woensdagvoormiddag naar de doe-dagen in het VITO ter voorbereiding van hun overstap naar het secundair onderwijs.

50 jaar Hotelschool Spijker

Een foodtruck van Hotelschool Spijker kwam afgelopen dinsdag een heerlijke traktatie aanbieden aan de leerlingen van 5 en 6, naar aanleiding van hun 50-jarig bestaan. Proficiat met dit jubileum en dank je wel! Het was lekker!

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 8 februari om 20.15 uur in de school.

Op de website

– 5A leest voor aan de kleuters van juf Nancy

– Allerlei activiteiten van 5A

– Post L1

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Bijlage

Wekelijkse nieuwsbrief                                                25-1-2018

 Nieuwe kleuters

Gisteren schreven we 2 nieuwe kleuters in die donderdag 1 februari starten in het onthaalklasje en 5 kleuters die we verwachten na de krokusvakantie. Hartelijk welkom!

Oudercontacten

Juffen Annelies, Inge en  Nancy nodigen de ouders van de vierjarige kleuters uit voor een oudercontact op 8 februari. Ze krijgen hiervoor een apart briefje mee.

Overgangsproject

De vijfjarige kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar hadden gisteren hun eerste gezamenlijke crea-activiteit in het kader van de overstap naar de lagere school. Ook volgende woensdag werken ze samen in ateliers.

Bib

 • Maandag 29/1: 4a en 2b
 • Donderdag 1/2: 1b

Zwemmen

Dinsdag 30 januari gaan het derde en vierde leerjaar zwemmen. Verschillende kinderen zwemmen dan voor een diploma. We herhalen nog even de kledingvoorschriften.

Diploma A: T-shirt of hemd/blouse met korte mouwen, korte broek, schoenen met zool.

Diploma B: T-shirt of hemd/blouse met lange mouwen, lange broek, schoenen met zool.

Diploma C: T-shirt of hemd/blouse met lange mouwen, regen-/windjack, schoenen met zool.

De broeken (kort of lang) mogen niet naadloos aansluiten op de huid. Bijv. een legging is niet toegestaan. Schoenen mogen zijn van plastic, leer of sportschoenen zolang er maar een echte zool onder zit. Bijv. turnschoenen zijn niet toegestaan. Draag ook geen juwelen als je gaat zwemmen. Veel succes!

Medisch schooltoezicht 3a

Medewerkers van het CLB komen donderdagnamiddag 1 februari naar de school voor medisch nazicht van de kinderen van 3a. Het onderzoek houdt in: lengte en gewicht, gezichtsscherpte en vaccinaties.

Leeruitstap 3 en 4

Op vrijdag 2 februari bezoeken het derde en vierde leerjaar Antwerpen. In de voormiddag maken ze een wandeling door de binnenstad. ‘s Namiddags wonen ze in het Elisabeth Center het Oorcollege ‘de drie musketiers’ bij. De kosten voor deze uitstap bedragen 9,30 euro per kind en komen op de volgende schoolrekening. Zorg dat je om 8.30 uur al op school bent want we vertrekken al vroeg met de bus! Maandag volgt nog een brief.

Extra leesouders gevraagd

Na de krokusvakantie zijn de kinderen van het eerste leerjaar zo ver gevorderd dat ze kunnen starten met groepslezen. Daardoor hebben we meer leesouders nodig en doen we een warme oproep aan ouders / grootouders / ouders van kleuters / … om een klein groepje kinderen te begeleiden bij het lezen op maandag- en/of woensdagmorgen van 8.45 uur tot 9.10 uur. Na het lezen staat de koffie klaar! Je kan je opgeven bij de klasleerkracht van je kind. Alvast hartelijk dank!

Knutselmateriaal

Wie heeft er nog rollen behangpapier voor de kleuters? Alvast hartelijk dank!

Info-avond CLB

Woensdag 31 januari om 20 uur is er op het stadhuis een tweede informatieavond voor de ouders van het zesde leerjaar over de studierichtingen in het secundair onderwijs.

Herinnering schoolrekening

Dank je wel aan alle ouders die hun rekening tijdig betaalden. De school moet alle kosten voorschieten. We doen een oproep aan de overige ouders om dit snel in orde te brengen.

Gedichtendag

Vandaag is het gedichtendag. De kinderen van 3b kozen een gedicht uit.

ik wil

mijn laarzen aan

mijn rode jas

stampen in een plas

maar

ik ben ziek

sta voor het raam

pyjama

en niet naar buiten

mijn neus plat op het glas

de druppels op de ruiten

ik wou

dat ik weer beter was

Op de website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van onder andere:

– wintersportdag oudste kleuters

– thema licht en donker bij juf Ditte en juf Sindy

– Zoeperman in de klas van juf Sindy

– L1 Kerstmannetjes in WZC

– L1 Kerstfeestje in de klas

– L2: SVS “Megaspelenpaleis”

– L4 maakt soep

 Familienieuws

Op 04/01/2018 werd Farouq geboren, broertje van Othmane en Nourane Lammou.

Hartelijk gefeliciteerd!

Wekelijkse nieuwsbrief                                                18-1-2018

 Parkeerregeling Deken Sendenstraat

Omdat we merken dat de nieuwe parkeerregels nog niet voor iedereen duidelijk zijn, herhalen we ze nog even. Vanaf half januari is er een nieuw tijdelijk reglement voorzien voor de parkeerreglementering in de Deken Sendenstraat. In plaats van aan de zijde van de school, is het nu toegelaten te parkeren aan de overzijde van de school. Feedback is steeds welkom via mobiliteit@hoogstraten.be

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdag 24 januari verwacht juf Inn de kleuters die vanaf 1 februari en na de krokusvakantie naar school mogen komen. Is je kindje 2,5 jaar op 1 februari, maar wil je de instap nog wat uitstellen, laat dit dan toch nu al weten. Ingeschreven kleuters tellen mee voor het aantal lestijden voor volgend schooljaar. Het is dus ook in het voordeel van jouw kleuter om tijdig in te schrijven.

Graag op tijd op school!

Breng je kinderen op tijd naar school. Om 8.45 uur gaat de bel. Kinderen die later komen, storen de lessen!

Medisch onderzoek 4-jarige kleuters

Het CLB nodigde de vierjarige kleuters samen met hun ouders uit op het centrum. Het onderzoek houdt in: controle vaccinaties, lengte en gewicht, gezichtsscherpte en klinisch onderzoek bij de arts. Er is ook extra aandacht voor spraak en motoriek. Een aantal kleuters en hun ouders hebben vrijdag 26 januari een afspraak op het CLB.

Losse kledingstukken tekenen

We vragen het nog eens: teken sjaals, mutsen, wanten, brooddozen, potjes, …. met de naam van je kind ajb. Verloren spullen geraken zo terug bij de eigenaar.

Zesde naar verkeerspark

De kinderen van het zesde leerjaar gaan maandagnamiddag 22 januari oefenen in het verkeerspark op de Veiling.

Bib

vrijdag 19/1: 2a en 4b

dinsdag 23/1: 3a en 3b en de 5-jarige kleuters van juf Nancy

Zwemmen

De kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar gaan zwemmen op dinsdag 23 januari.

Info-avond op CLB

Dinsdag 23 januari om 20.30 uur is er op het CLB een informatieavond voor de ouders van het zesde leerjaar over de studierichtingen in het secundair onderwijs.

Wintersportdag

Donderdag 25 januari is het sportdag voor de kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar. Ze  gaan indoor sporten en schaatsen in het Bloso-sportcentrum in Herentals. Wie zelf schaatsen heeft, mag die meebrengen. Voor de andere kinderen huren we ginder schaatsen. Zorg voor warme sportieve kledij en handschoenen. Zorg dat je kind haar/zijn schoenmaat kent (tip: schrijf de maat op de hand). Alle kinderen brengen boterhammen mee. Wij zorgen voor drank bij de boterhammen. Wie tussendoor wil drinken, brengt dit zelf mee (geen glas, noch blik). Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten voor deze sportdag beperken tot 7,5 euro. Veel sportplezier!

Nascholingen

 • Woensdag 24 januari volgen juf Ann en meester Koen navorming over ‘Differentieer in stijl’. Juf Stephanie zal vervangen in 3b en juf Aranka Pelkmans in 4b.
 • De kleuterjuffen volgen woensdagnamiddag een muziekworkshop in de school van Meersel-Dreef.
 • Juf Griet en juf Ann nemen donderdag 25 januari deel aan een nascholing ‘Krachtig en positief evalueren’.

 Website

– nieuwe klasfoto juf Inn

– nieuwe kleuters bij juf Inn

– De mijter van Sinterklaas 2B

– leesmoment 2B

– koekenbak in L2

– bezoek aan de warmste week L2

Bijlage

 • Vliegtips
 • Brochure opvoedingswinkel

Afwezigheden in de kleuterschool

 • Juf Greet van het klasje van de driejarigen zal afwezig zijn tot aan de krokusvakantie. Juf Hanne Wouters vervangt haar vanaf vandaag.
 • Ook juf zorgjuf Machteld zal voor langere tijd afwezig zijn. Juf Inge neemt haar taken over en juf Lore Pinoy staat in de klas van juf Inge.

Wintersportdag oudste kleuters

De kleuters van juffen Inge, Nancy en Annelies en de oudste kleuters van juf Sindy (geboren in 2013) gaan woensdag 17 januari sporten in sporthal Mintjens in Westmalle, begeleid door Play & Sport. Ze hebben die dag geen boekentas, noch fruit of koek nodig. Zorg wel voor sportkledij en gemakkelijke schoenen alsjeblief. De kosten voor deze sportieve voormiddag bedragen 7,5 euro per kind. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité rekenen we 6,5 euro aan op de schoolrekening. Zorg dat je kleuter tijdig op school is!

Fruitdag

Maandag 15 januari staat het fruitteam van het oudercomité weer klaar om ons allemaal een heerlijke fruitsnack te trakteren. Helpende handen zijn altijd welkom!

Tweede leerjaar gaat sporten

De kinderen van het tweede leerjaar gaan maandagnamiddag naar het spelenpaleis van SVS in Brecht. Alle kinderen eten op school  want ze vertrekken al met de bus om 12 uur. ’s Namiddags zijn ze tijdig terug. Draag sportieve kledij en breng een koek of fruit mee en een drankje met draaistop. Deze sportnamiddag kost 3 euro per kind. Ook hier komt het oudercomité tussen met 1 euro zodat we slechts 2 euro aanrekenen op de volgende schoolrekening.

Bib

Maandagnamiddag 15/01: 5a en 5b

Zwemmen

Dinsdag 16 januari gaan de kinderen van het derde en vierde leerjaar zwemmen.

Bijscholing/vergadering

 • Juf Ditte gaat vrijdag 19 januari naar het tweede deel van de navorming “Netwerk startende leerkrachten”. Juf Chrisje zal haar vervangen.
 • Vrijdag 19 januari wonen juf Annelot en juf Inge, samen met juf Marina een overlegmoment van OVSG bij in Brussel. Juf Lydie vervangt in het zesde leerjaar.

Schotels kerstmarkt

Er zijn nog een aantal schotels (van de dessertjes voor de kerstmarkt) niet afgehaald. Ze staan in de keuken.

Familienieuws

Maandag 8 januari overleed de vader van Nadine (kinderopvang) en Suzan (poetsvrouw) Van Weereld, ook grootvader van Anaïs en Tomas en overgrootvader van Kobe, Kato en Tuur.

We leven mee met de familie.

Kurken stoppen

Poetsvrouw Leen verzamelt kurken stoppen. Wie helpt mee?

Parkeerregeling Deken Sendenstraat

Op vraag van verschillende partijen en op advies van de politie wordt vanaf half januari een nieuw tijdelijk reglement voorzien voor de parkeerreglementering in de Deken Sendenstraat. In plaats van aan de zijde van de school, is het nu toegelaten te parkeren aan de overzijde van de school. Feedback is steeds welkom via mobiliteit@hoogstraten.be

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van:

– kerstfeestje bij de oudste kleuters

– oudste kleuters naar het postkantoor

– kerstfeestje bij juf Sindy

– kerstfeestje in 2A

– Sint in 2A

– spinnenhoedjes 2A

– wichtelkerstfeest 5B

Bijlage

 • Schoolrekening tweede periode
 • SVS uitnodiging trefbal

Wekelijkse nieuwsbrief                                              21-12-2017

Dankwoordje

Heel veel dank aan de talrijke helpers bij de kerstmarkt! Zonder al die helpende handen was het nooit gelukt om er zo’n geslaagde, sfeervolle en warme avond van te maken. Ook bijzondere dank aan alle ouders die mee gezorgd hebben voor het uitgebreide dessertenbuffet. De schalen kun je afhalen in de refter. De opbrengst van de koekenbak van het tweede leerjaar ten voordele van Villa Rozerood bedraagt 820 euro. Het gemeentebestuur sponsort de bus naar de warmste week: 340 euro! Proficiat iedereen voor zoveel solidariteit!

Nieuwe kleuters / doorschuiven / nieuwe leerling 1b

Na Nieuwjaar starten er 5 nieuwe kleuters bij juf Inn. Omdat we verkiezen het onthaalklasje klein te houden, schuiven 8 kleuters na de kerstvakantie door naar het klasje van juf Greet. De betrokken ouders kregen hierover al bericht. Ook in de klas van meester Dirk komt er na de kerstvakantie een nieuw klasgenootje bij.

Juf Inn afwezig

Na de kerstvakantie zal juf Inn nog een week afwezig blijven.

Kleuterzwemmen

Nog even herhalen: de vijfjarige kleuters van juf Inge en juf Annelies (°2012) gaan morgenvoormiddag 22 december zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee. De vierjarige kleuters van juf Inge en juf Annelies mogen tijdens het zwemmen in een andere klas gaan spelen.

Bib

Maandag 8 januari: 1a en 6

Zwemmen

Het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar gaan zwemmen op dinsdag 9 januari.

Drankkeuze

Wie het briefje met de keuze van drank vanaf januari nog niet terugbezorgde, ten laatste morgen ajb.

Luizen

Na de kerstvakantie plannen we een algemene controle. Wij rekenen op uw medewerking om de haren van uw kinderen al eens te controleren voor ze naar school komen.

Kerstvakantie

Zaterdag 23 december begint de kerstvakantie. We wensen iedereen een mooie einde-jaarperiode en verwachten alle kinderen terug op school op maandag 8 januari 2018.

Op de website

– pizza fluo-actie bij juf Nancy

– thema Kerst + wafeltjes bakken bij juf Inn – Ines

– kleuters van juf Sindy naar een bouwwerf

– sneeuwpop maken op de speelplaats

– L5 in de prehistorie

– voorleesweek in de lagere school

Grappige uitspraken

De oudste kleuters werken in de klas rond het thema ‘Vincent Van Gogh’. Tijdens het memoriespel toont de juf een afbeelding van het werk ‘De aardappeleters’.

Juf: ‘Wie weet nog hoe dit werk van Vincent Van Gogh heet?’

Roos: ‘De vleeseters!’

Lena: ‘Het patattenschilderij!’

 

Frauke: ‘Zondag was het aan het hagelslagen!’

 

Saar: ‘Ik heb een uite tand!’

 

Lars: ‘Ik word later meester Dirk want die heeft een snor!’

 

Rik: ‘Ik wil graag een bezem.’

Juf: ‘Wat ga je daarmee doen?’

Rik: ‘Bezemen!’

 

Jozefien: ‘Doe jij de deur  van mijn boekentas eens dicht?’

 

Juf: ‘Kijk eens, er staat een donderwolkje op het flesje. Welke dag is het vandaag?’

Tuur S.: ‘Wolkjesdag’

 

Gus: ‘De papieren WC is helemaal op!’

 

Jillian: ‘Alia heeft mijn boekentas pijn gedaan en mij ook.’

 

Gus: ‘Gaan we met de gocart (= huifkar) naar ’t bos?’

Jos: ‘We gaan met de vuilkar naar het bos.’

Flor: ‘We gaan met de duifkar naar het bos.’

 

Ella: ‘Mijn buurmeisje woont vlak bij mij.’

 

Nathalie: ‘Onder de koe hangt een luier.’

 

4a: ‘Wij zagen een wandelende tak in het bos (+ foto Mustafa)

 

Les in 5a over inkomsten en uitgaven:

Juf: ‘Wat is kindergeld?’

Jay: ‘Kleingeld?’

Bijlage

Wekelijkse nieuwsbrief                                              14-12-2017

KERSTMARKT

Een warme welkom aan iedereen op onze kerstmarkt morgen vanaf 17.30 uur! Maak de kerstsfeer compleet met jullie aanwezigheid. Bezoek de gezellige kraampjes met knutselwerkjes van onze kinderen en ga langs in de heerlijke eet- en drankkraampjes. De Warmste Week#Villa Rozerood!

Tweede naar de Warmste Week

Volgende donderdag gaan de kinderen van het  tweede leerjaar samen met een delegatie  van het oudercomité naar de Warmste Week. Ze werden uitgenodigd door KetNet voor hun koekenbak voor het goede doel. Ze hopen een mooi bedrag te kunnen verzamelen voor Villa Rozerood. Ze vertrekken al om 7.30 uur! Zorg dus  dat je kind tijdig op school en warm gekleed is.  ‘s Namiddags zullen ze om 15.30 uur terug zijn. Een brief volgt nog. De lekkere koekjes verkopen ze morgen op de kerstmarkt.

Fluo-actie

De klassen van juf Nancy, juf Tineke en juf Joyce wonnen de fluo-actie voor een veilige schoolomgeving. Als beloning krijgen ze maandag lekkere pizza! Boterhammen zijn dan niet nodig.

Juf Inn afwezig

Juf Inn had een ongevalletje en zal tot aan de kerstvakantie afwezig zijn. Juf Ines vervangt haar.

Inschrijven nieuwe kleuters

Woensdagvoormiddag 20 december verwacht juf Inn de kleuters die na de kerstvakantie naar school mogen komen.

Kleuterzwemmen

De vijfjarige kleuters van juf Inge en juf Annelies (°2012) gaan vrijdagvoormiddag 22 december zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee. De vierjarige kleuters van juf Inge en juf Annelies mogen tijdens het zwemmen in een andere klas gaan spelen.

 Kerstfeestjes bij de kleuters

In de loop van volgende week zijn er kerstfeestjes in de kleuterklassen. De kleuters die iets mee moeten brengen, krijgen een apart briefje mee per klas.

Keuze drank

Kinderen die willen, mogen na de kerstvakantie hun drankkeuze voor ’s middags wijzigen. Zie bijgaand strookje. Breng het ten laatste volgende woensdag ingevuld terug mee naar school, ook als je je huidige keuze behoudt.

Vijfde naar Stedelijk Museum

De kinderen van het vijfde leerjaar volgen maandag de workshop “Ik ben archeoloog” in het Stedelijk Museum: 5b in de voormiddag en 5a in de namiddag.

Zwemmen

De kinderen van het derde en vierde leerjaar gaan dinsdag 19 december zwemmen.

Eerste leerjaar naar het rusthuis

De kinderen van het eerste leerjaar gaan donderdag 21 december naar het rusthuis. Als kerstmannetjes zullen ze dansen en zingen voor de bejaarden. Kinderen die thuis een kerstpak, kerstmuts of rode trui of T-shirt hebben, mogen die meebrengen (zeker niets gaan kopen!). De kinderen zijn ’s middags terug op school. Juf Myriam en meester Dirk doen beroep op ouders om de kinderen ’s morgens vanaf 8.45 uur mee te schminken en mee te begeleiden naar het woonzorgcentrum. Opgeven bij de klasleerkracht alsjeblieft. Alvast hartelijk dank!

Bib

Donderdagnamiddag 21 december: 1b

Wieltjesdag lagere school

Donderdag 21 december is de laatste donderdag van de maand en dus wieltjesdag! De kinderen mogen hun steps, skates, …. meebrengen voor op de  speelplaats.

Rapporten – oudercontact

Volgende week vrijdag krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport mee naar huis. Vooraf werden de resultaten in de school reeds besproken met juf Marina, de klasleerkrachten en de zorgleerkracht. We hadden reeds algemene oudercontacten voor de herfstvakantie. Nu zijn er enkel oudercontacten op uitnodiging van de leerkracht.

Tijdschriftjes Averbode

De kinderen van de lagere school kregen een folder mee. Wie een abonnement wil voor het tweede trimester, geeft de folder ingevuld maar leeg terug mee naar school ten laatste op 21 december. Wie al een jaarabonnement nam, hoeft natuurlijk niets te doen.

Verloren voorwerpen

We verzamelden weer heel wat verloren voorwerpen en stallen ze uit in de refter vanaf dinsdagnamiddag 19 tot donderdagmiddag 21 december. Kom eens kijken of er iets van je kind(eren) bijligt.

Grootouderfeest

Het grootouderfeest voor de  lagere school vindt plaats op woensdag 28 februari en donderdag 1 maart 2018. Geef de data al door aan de grootouders ajb!

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 21 december om 20.15 uur in de school.

Kerstvakantie

Vrijdag 22 december is het een hele dag school. Daarna genieten kinderen en leerkrachten van twee weken vakantie.

Website

– Sneeuwpret bij juf Ditte

– Sint en Piet bij juf Inn en juf Greet

Bijlage

 • Strookje drankkeuze voor ’s middags
 • Briefje deelnemers SVS – gymnastiekland
 • Folder Averbode tweede trimester voor de lagere school
 • Flyer vlieg uit
 • Uitnodiging kinderviering

Kerstmarkt

Vrijdag 15 december is het kerstmarkt. Er kan weer heerlijk gedronken en gesmuld worden van een multicultureel dessert-buffet! Sta je niet graag in de rij om jetons te kopen? Kom dan woensdag of donderdag na school naar de voorverkoop.

Kom op tijd naar school

De kinderen komen ’s morgens en ’s middags op de speelplaats langs de groene poorten, niet langs de hoofdingang. Na het tweede belteken, om 8.45 uur, gaan beide poorten op slot voor de veiligheid van de kinderen. Breng je kind dus op tijd naar school!

Juf Greet afwezig

Juf Greet, zorgcoördinator en turnjuf van de kleuterschool zal langere tijd afwezig zijn. Daardoor zijn er een aantal wijzigingen vanaf afgelopen maandag. De ouders van de kleuters kregen hierover reeds uitgebreide informatie. We wensen juf Greet veel beterschap!

Kijk eens in de ton

Verloren handschoentjes, sjaals en mutsen zonder naam liggen allemaal in de ton in de kleuterschool. Kom eens een kijken wat er van jouw kleuter is! Teken de losse spulletjes met de naam, dan geraken ze niet verloren!

Fruitdag

Maandag krijgen alle kinderen weer een lekkere fruittraktatie van het oudercomité. Dank u wel!

 Geen kerstkaartjes meegeven

De kleuterleidsters vragen om geen kerstkaartjes voor de klasgenootjes mee te geven in de boekentassen. Het is onbegonnen werk om die allemaal te verdelen.

Bib

In de nieuwsbrief van vorige week waren de data en uren van de bib fout vermeld, sorry.

Vrijdag 8/12: 2a en 4b

Maandag 11/12: 4a en 2b

Dinsdag 12/12: 3a en 3b

Zwemmen

Dinsdag 12 december gaan de kinderen van het eerste, tweede, derde en vijfde leerjaar zwemmen.

Koekjes bakken

Volgende woensdag 13 december gaan de kinderen van het tweede leerjaar koekjes bakken bij bakkerij Muesen. Op de kerstmarkt verkopen ze de koekjes voor het goede doel: Villa Rozenrood.

Overgangsproject

Woensdag 13 december luisteren de vijfjarige kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar samen naar een mooi verhaal.

Schoolstraten

Zoals je weet is er dinsdag 12 december om 19 uur een vergadering over de mobiliteit in onze schoolomgeving. We doen een warme oproep om hierover te komen meedenken. Inschrijven kan nog via mobiliteit@hoogstraten.be.

Website

– bezoek schoenmaker

– poppenkast eerste leerjaar

– voorlezen kleuters juf Inn en juf Greet

– juf Sindy is jarig!

– fluo in 5b

– fluowandeling derde graad

Bijlage

 • Brief voor helpers kerstmarkt
 • Uitnodiging informatieavond secundair onderwijs voor L6

Wekelijkse nieuwsbrief                                                 30-11-2017

Sinterklaas

Nog enkele dagen! Dinsdagvoormiddag 5 december komen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten naar onze school. Spannend ….. !

Woensdag fruitdag

Gisteren vonden we in de GFT-container bij de lagere school hele of bijna hele stukken fruit. Niet dat een banaan pellen zo moeilijk is, maar voor andere stukken fruit is het misschien handig om het geschild/gepeld in een doosje mee te geven (in het bijzonder voor kinderen die niet graag fruit eten).

Pedagogische studiedag – vrije dag voor de kinderen

Nog even herinneren: woensdag 6 december, hebben de leerkrachten een pedagogische studiedag. Voor de kinderen is dit een vrije dag!

Bib

Vrijdag 1/12: 2a en 4b

Maandag 4/12: 5a en 5b

Zwemmen

Dinsdag 5/12 gaan de kinderen van het vierde en het zesde leerjaar zwemmen.

Groene energie derde graad

Energieleverancier Eneco komt volgende donderdag  naar 5 en 6 voor een project over groene energie.

Betaling schoolrekening

De eerste week van november kreeg je de rekening over de eerste periode van het schooljaar. Nu, drie weken later, merken we dat heel veel rekeningen nog onbetaald bleven. We roepen op om snel te betalen. De school heeft immers alle kosten al voorgeschoten, ouders betalen steeds pas nadien. Ouders die problemen hebben met de betaling kunnen een afspraak maken met juf Marina. Dank aan iedereen die wel op tijd betaalde.

Oproep dennenappels

Juf Inge herhaalt haar oproep voor grote dennenappels (min 10 cm), die open staan. Wie zo’n dennenappels kan missen, mag ze in haar klas bezorgen. Hartelijk dank!

Website

– paraplu’s in het klasje van juf Inn

– baby Lenthe in de klas bij juf Nancy

– thema kansarmoede bij juf Nancy, juf Inge en juf Annelies

– kleuters van juf Inn, juf Greet, juf Sindy en juf Ditte naar Jobland

– Kleuters van juf Inn krijgen een vrachtwagen op bezoek

– voorlezen bij juf Nancy, juf Inge en juf Annelies

– Enkele sfeerfoto’s eerste leerjaar

– derde leerjaar in actie voor de Kerstmarkt

– voorlezen in het eerste leerjaar

– brief aan de Sint 4A

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Onderbrekingen internet

We ontvingen een brief van Telenet waarin men meldt dat we op maandag 4 december geen internet zullen hebben. Dit wil zeggen dat de school per e-mail niet bereikbaar zal zijn. Voor de telefonie zijn we bij Belgacom, telefonisch zijn we dus wel bereikbaar.

Familienieuws

Laith, broertje van Dean (klas juf Ditte/Sindy) en van Zayn (klas juf Inn) werd geboren op 10/11/2017. Hartelijk gefeliciteerd!

Bijlage

Flyer kerstmarkt