nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Maandag verlof

Maandag 21 mei is het tweede pinkster-dag. We hebben dan allemaal vrijaf. Fijn weekend!

Zwemmen

Dinsdag 22 mei: 3 en 4

Leeruitstap L3

De kinderen van het derde leerjaar bezoeken dinsdagnamiddag 22 mei de tentoonstelling “De Bengeltjes” in het Begijnhof.

Dansen in het woonzorgcentrum

Woensdagvoormiddag 23 mei gaan de lagere schoolkinderen naar het rusthuis. Ze dansen rond de gebouwen “bal in de straat” met de bewoners.

Heilig Bloed

Karteldragers voor beide zondagen (4, 5 en 6) mogen zich nog altijd melden. Er zijn er nog 7 tekort. Je kan je opgeven bij meester Jan of je klasleerkracht.

Bib

Donderdag 24/05: 1b

Planetenwandeling L6

Donderdagnamiddag leren de zesde-klassers over het zonnestelsel tijdens de planetenwandeling.

 Wieltjesdag

Donderdag 24 mei is het wieltjesdag voor de lagere school. De kinderen mogen dan hun step, skateboard, skates, …. meebren-gen.

Vakantieboeken lagere school

Wie een vakantieboek wil bestellen, brengt de flyer ingevuld mee terug ten laatste op 18 mei. De kosten komen op de schoolrekening.

Bijscholing

 • Vrijdag 18 mei volgen juffen Myriam, Tineke, Annelot en Lydie het tweede deel van de KIVa-vorming. Juf Mieke vervangt in 1a, juf Evy Huybrecht in 3a, juf Esther Royens ’s namiddags in 5a en meester Frits in het zesde leerjaar.
 • Juf Marina gaat vrijdag 18 mei naar de directeurendag van Cego.

Website

 • derde leerjaar op uitstap naar de tuin van meester Koen en de Markvallei
 • baby Amir bij juf Ditte en juf Nancy
 • confituur maken voor gezonde lunch bij juf Annelies en juf Nancy
 • gezonde lunch kleuterschool
 • nieuwe kleuters bij juf Inn
 • nieuwe klasfoto juf Ditte

www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Bijlage

 • Brief voor wie meegaat in de H.Bloed-processie (schaapjes, karteldragers)
 • Schoolrekening
 • SVS-activiteit rollerhappening L1 tot 6
 • Flyer Codefever voor L2 tot L6
 • Flyer huis van het kind
 • Vliegtips

 

Verlof

Morgen 10 mei is het O.H. Hemelvaart en vrijdag 11 mei maken we de brug. Alle kinderen en leerkrachten kunnen genieten van een lang vrij weekend.

Nieuwe kleuters

Maandag starten drie nieuwe kleuters in het onthaalklasje bij juf Inn. Welkom allemaal!

Mooi weer

De laatste dagen genieten we van het mooie weer. Bescherm je kind(eren) met aangepaste kledij, zonnehoedje of petje (met naam) en smeer hem/haar ’s morgens al in met zonnecrème. Om de schouders te beschermen draagt je kind best een T-shirt met korte mouw.

Vormsel

Proficiat aan alle kinderen die zaterdag hun vormsel doen!

Gezonde lunch – geen niveaulezen

Maandag trakteert het oudercomité heel de school op een gezonde lunch. Boterhammen zijn dan niet nodig! Dank je wel, ouders! Het oudercomité doet beroep op extra helpers. Wie kan, mag zich maan-dagochtend om 8.30 uur aanmelden in de refter. Alvast hartelijk dank!

Die ochtend is er geen niveaulezen.

Bib

 • Dinsdagnamiddag 15/05: 3a en 3b
 • De leerlingen van het vijfde leerjaar gaan dinsdagnamiddag luisteren naar een interactieve lezing van Johan Lambrechts over de Zuidpool.

Zwemmen

Dinsdag 15/5: 1, 2, 5 en 6

L5 naar houthandel

De kinderen van het vijfde leerjaar werken aan een projectje om tuinhuisjes te ontwer-pen voor de kleuterschool. Naar aanleiding daarvan brengen ze donderdag een be-zoekje aan houthandel Jansen en Jansen.

Staking

Omwille van staking zullen woensdag 16 mei slechts twee leerkrachten aanwezig zijn in onze school. Je vindt meer informatie in de brief in bijlage. Bezorgt u het strookje ten laatste maandag 14 mei ingevuld terug ajb?

Planetenwandeling L6

Donderdag leren de zesdeklassers over ons zonnestelsel tijdens de planetenwandeling.

Heilig Bloed

Voor de Heilig Bloedprocessie op zondagen 27 mei en 3 juni zijn er nog heel wat karteldragers nodig. Kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar kunnen zich hiervoor opgeven bij de klasleerkracht.

Oudercomité

Donderdagavond 17 mei vergadert het oudercomité in de school.

Website

– Kleuters van juf Nancy spelen buiten

– Kuikens bij juf Annelies

– Broertje van Carla op bezoek bij juf Inn

– Het letter- en het cijferwinkeltje bij  juf Inge

– Tuinkers zaaien bij juf Ditte

– Cijfers en letters in de klas van juf Nancy

– 5A planetenpad

– Braingym 4a

– Workshops L2

– 4A naar woonzorgcentrum

– Carnaval – pannenkoekenfeest

– Oud-leerlingen op bezoek

– Zesde naar het woonzorgcentrum

– OVSG toets muzische vorming L6

– Kidscam L6

Kijk op www.gemeentschoolhoogstraten.be

Bijlage

Brief-ouders-staking

 

Organisatie kleuterschool

 • Deze week ging juf Greet halftijds terug aan de slag. Zij zal haar taak van turnjuf voor de kleuters terug opnemen.
 • Juf Evy, die haar verving en afwezig is wegens ziekte, start terug na Hemelvaart. Tot dan neemt juf Liesje haar taken waar.

 Leeruitstap derde leerjaar

Vrijdag 4 mei fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar Wortel. Ze brengen een bezoek aan de tuin van meester Koen en maken een wandeling in de weiden en bossen van de Markvallei. Breng mee: een fiets , je fluo-vestje, een rugzak met boterhammen, drank, fruit of koek, laarzen, kledij die vuil mag worden, een lange broek (netels!)

5b naar woonzorgcentrum

De kinderen van 5b gaan maandagvoormiddag 7 mei naar het rusthuis. Ze turnen samen met de bewoners.

 Bib

Vrijdag 4 mei: 2a en 4b

Maandag 7 mei: 4a en 2b

Zwemmen

Dinsdag 8 mei: derde en vierde leerjaar

Studio Globo

In het kader van het jaarthema “jij+ik = kansen”, maken de leerlingen van de lagere school op dinsdag 8 mei, onder begeleiding van de vijfdeklassers, kennis met speelgoed uit andere landen.

Lentefeest

 • Repetitie: woensdag 9 mei van 13.30 uur tot 15 uur in Basisschool ’t Locomotiefje in Beerse.
 • Generale repetitie: vrijdag 11 mei van 13.30 uur tot 15 uur in cultureel centrum ’t Heilaar in Beerse.
 • Lentefeest: de kinderen die deelnemen aan het lentefeest zullen schitteren als echte sterren op het podium van ’t Heilaar. We wensen hen en hun familie een heel leuke dag toe!

Verlof

Donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag en op vrijdag 11 mei maken we de brug. Je krijgt de nieuwsbrief dan al op woensdag. Fijn lang weekend aan iedereen!

Gezonde lunch – geen niveaulezen!

Maandag 14 mei zorgt een team van het oudercomité voor een gezonde lunch voor alle kinderen. Die ochtend is er geen groepjeslezen. Wie wil helpen, kan zich opgeven bij de klasleerkracht of bij iemand van het oudercomité. Alvast hartelijk dank!

Inschrijving volgend schooljaar

Bij de organisatie van het nieuwe schooljaar moet er heel wat geregeld worden: verdelen van de klassen, aanschaf van voldoende banken, stoelen en leermateriaal, afspraken met het zwembad, …  Zoals jullie gedurende het hele schooljaar hebben kunnen vaststel­len, hebben wij ons ingezet om jullie jongen of meisje op een aangename manier heel veel te laten leren. Daarom hopen we ook in de toekomst jullie vertrouwen te behouden. Met jullie steun kunnen we verder bouwen aan onze school. Als bijlage vind je voor elk van je kinderen een strookje. Wil je dit invullen en zo spoedig mogelijk mee terug naar school  geven?

Keuze levensbeschouwelijke vakken

De kinderen die volgend schooljaar naar het eerste leerjaar gaan, krijgen nu reeds een formulier mee om hun keuze voor godsdienst of zedenleer te maken. Wil je dit invullen en terug meegeven a.u.b.? Kinderen van andere klassen die hun keuze willen wijzigen, kunnen dit doen vóór 30 juni. Vraag in dat geval een nieuw formulier op het secretariaat. Wie meer informatie wenst over één van de vakken kan een afspraak maken met de leerkracht op maandag- of donderdag.

Bijlage

Moederdag

Zoals elk jaar maken de kleuters een cadeautje voor moederdag. Wie een extra cadeautje nodig heeft, meldt dit bij de juf.

Kleuters naar de Mosten

Maandag 30 april gaan de kleuters naar de Mosten. Ze brengen boterhammen mee in een brooddoos met hun naam erop. De kleuterleidsters zorgen voor koeken, drank en een lekker ijsje. Zorg voor aangepaste kledij alsjeblieft. Het drankje en het ijsje kosten 3,30 euro per kind, te betalen via de schoolrekening. We wensen alle kleuters een heel fijne dag toe en hopen op mooi weer! Bij regenweer blijven we op school. De kleuters van juf Inn blijven dit jaar op school.

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdag 2 mei is er een onthaalvoormiddag in het klasje van juf Inn voor de kleuters die na Hemelvaart naar school mogen komen. Welkom!

Activiteiten met woonzorgcentrum

 • Morgenochtend halen de zesdeklassers een aantal bewoners op in het rusthuis. Op school houden ze een koffiekransje en een gezellige babbel.
 • De leerlingen van 4a gaan maandagvoormiddag samen met bewoners zetelfietsen.

 Leeruitstap tweede leerjaar

De kinderen van 2a en 2b brengen morgen een bezoek aan het Begijnhof. Een gids vertelt hen het verhaal van begijn Katrien.

Eerste communie

Voor een aantal kinderen van het tweede leerjaar is het zaterdag 28 april een bijzondere dag! Ze doen hun eerste communie. Proficiat allemaal en een heel fijne dag gewenst.

Bib

Maandag 30/04: 5a en 6

Vrijdag 04/05: 2a en 4b

Lentefeest

De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest repeteren op woensdag 2 mei van 13.30 uur tot 15 uur in Basisschool ’t Locomotiefje in Beerse.

Bijscholing

Juf Ditte volgt vrijdag 27 april de derde sessie van de bijscholing voor startende leerkrachten. Juf Sindy vervangt haar in haar klasje.

Middagtoezicht

Helaas zijn enkele helpers bij het middagtoezicht voor langere tijd weggevallen. Daarom doen we een oproep voor bijkomende helpers. Hun taak bestaat erin om, tegen vergoeding, toezicht te houden tijdens de middag van 12 tot 13 uur in de refter en/of bij de kleinste kleuters in het rustklasje. Je kan je opgeven bij een klasleerkracht, bij iemand van het team middagtoezicht of op het secretariaat.

1 mei

Op dinsdag 1 mei vieren we het feest van de arbeid en hebben kinderen en leerkrachten een vrije dag.

Heilig Bloed – wie gaat mee in de processie?

Zondagen 27 mei en 2 juni is het Heilig Bloed. Zoals elk jaar vraagt de Heilig Bloedstichting kinderen om mee te gaan in de Heilig Bloedprocessie. Zie brief in bijlage voor de kinderen van de lagere school. Wil je het strookje invullen en ten laatste op 9 mei terug meegeven met je kind alsjeblieft?

Website

Algemeen:

– fotobooth schoolfeest

– schoolfeest lagere school en kleuterschool

Kleuterschool:

– de brandweer op school

– bibbezoek klas juf Annelies

– nieuwe kleuters bij juf Inn

Lagere school:

– Buiten spelen! 4de leerjaar

– 5a naar het WZC

– Nico De Braeckeleer 4de leerjaar

– 4b naar het WZC

Kijk op www.gemeentschoolhoogstraten.be

Bijlage

 • Herinnering voor wie de schoolrekening nog niet betaalde
 • Boekje van Kom op tegen kanker voor 5 en 6
 • Uitnodiging opendeurdag ASO Spijker voor 5 en 6
 • Flyer studietoelagen
 • Briefje Heilig Bloed

Familienieuws

In de klas van juf Annelies zijn 7 kleine kuikentjes geboren. Hoera! Welkom lieve vriendjes…

Schoolfeest

Iedereen is van harte welkom op ons festival op zondag 22 april van 14 tot 17 uur – deuren om 13.30 uur.  Er zijn foodtrucks, animatie, speeltrucks, springkasteel, opendeur in het onthaalklasje, vrij podium, rondleidingen in de school, gelegenheid tot inschrijven, ….

 • We verwachten alle kinderen om 14 uur voor de openingsact.
 • Spelenkaarten kan je kopen tot 16.30 uur, spelen kan tot 17 uur. Vrijdag 20 april van 15.30 tot 16.30 uur is er ook voorverkoop van spelenkaarten en jetons op de speelplaats van de kleuterschool.
 • Er zijn ongeveer 15 inschrijvingen voor het vrij podium. De kinderen die daarvoor inschreven, krijgen een apart briefje mee met het uur waarop ze verwacht worden.
 • Ingang via de schoolpoorten.

Toezicht op de speelplaats

Kinderen die vóór 8.20 uur op school zijn, gaan verplicht naar de voorbewaking. Vanaf 8.20 uur is er toezicht op de speelplaats.

Stagiaires

De stagiaires in de klassen van juffen Sindy en Inge starten nu met hun zelfstandige stage. Dit wil zeggen dat de klasjuffen niet aanwezig zijn in hun klas.

Uitstap kleuterschool naar de Mosten

Maandag 30 april gaan de kleuters naar de Mosten. Juf Inn laat nu al weten dat haar kleuters niet mee zullen gaan. Zij maken er op school een leuke dag van.

Sponsortocht

We zijn trots op onze lagere schoolkinderen. Ze wandelden voor de vakantie 3252,21 euro bij elkaar voor ‘t Verzetje. Proficiat!

Medisch schooltoezicht

Morgen komen medewerkers van het CLB naar de school voor medisch nazicht van de driejarige kleuters. Het onderzoek houdt in: wegen, meten, controle van de ogen en nazicht vaccinatieschema.

Workshops tweede leerjaar

De kinderen van het tweede leerjaar starten morgen met workshops. Ze werken beurtelings in groepjes.

Zwemmen

Dinsdag 24 april gaan de kinderen van 3 en 4 zwemmen. Ze mogen dan oefenen in kledij. Jullie ontvingen daarover informatie van Sportoase bij de nieuwsbrief van 8 maart. Geef de kledij mee in een plastic zak.

Eerste communie

Maandag en donderdag oefenen de kinderen, die hun eerste communie doen, in de kerk met juf Els van katholieke godsdienst.

5a naar woonzorgcentrum

De leerlingen van 5a gaan maandagvoormiddag turnen met bewoners van het WZC.

Zesde naar toneel

Dinsdagvoormiddag gaan de leerlingen van het zesde leerjaar naar de voorstelling “Modders” in de Warande.

Leeruitstap 5a

De kinderen van 5a trekken donderdag 26 april naar buiten voor een planetenwandeling.

Wieltjesdag

Donderdag 26 april is de laatste donderdag van de maand en dus “wieltjesdag”. De kinderen van de lagere school mogen hun steps, inline skates, skateboards, …. meebrengen.

Bib

 • De vijfjarige kleuters van juf Annelies gingen dinsdag op bezoek in de bib.
 • Maandagochtend 23/04 gaan de kinderen van 4a en 4b naar een auteurslezing van Nico de Braeckeleer in de bib.
 • Maandagnamiddag 23/04: 1a en 5b

4a zoekt nog vrijwilligers

Maandag 30 april gaan de kinderen van 4a naar het woonzorgcentrum. Juf Joyce zoekt nog 2 vrijwilligers om een groepje van 4 à 5 leerlingen te begeleiden. Je kan je opgeven via het agenda. Alvast hartelijk dank!

Nascholing

 • Morgen, vrijdag 20 april, volgen juffen Myriam, Tineke, Lydie en Annelot navorming. Vervanging: juf Mieke in 1a, derde zit samen bij meester Koen, meester Frits in het zesde leerjaar.
 • Meester Koen en juf Ann volgen woensdag 25 april een navorming over “Differentieer in stijl”. Het derde leerjaar zit dan samen bij juf Tineke en juf Stephanie geeft les in 4b.

Website

– paasfeestjes in de kleuterschool

– juf Greet: vrolijk Pasen

– Propop voorstelling jongste kleuters

– 4a braingym

– 4a krijgt bezoek

– g-sport jaarthema

– netbal – SVS

– 4a en 4b spelen samen

www.gemeenteschoolhoogstraten.be

 

Familienieuws

 • Juf Ellen verloor haar grootvader, Jos Verlinden, op 2 april. We leven mee met haar en haar familie.
 • Op 4 april werd meester Simon de trotse papa van Mona. Cas uit het klasje van juf Sindy is nu de grote broer. Proficiat aan het jonge gezin!
 • Simone werd geboren op 8 april, broertje van Alex uit 1a. Hartelijk gefeliciteerd!

 

Bijlage

 • Briefje SVS badminton voor 3 en 4
 • Vakantiekalender zomer

Schoolfeest

We nodigen kinderen, ouders, vrienden en familie van harte uit op het schoolfeest op zondag 22 april. Deuren: 13.30 uur, openingsact 14 uur. Om de drukte bij aanvang van het schoolfeest te beperken is er een voorverkoop van spelenkaarten en jetons op de kleuterspeel-plaats (in de refter bij slecht weer):

– op woensdag 18 april van 12 tot 12.30 uur

– op vrijdag 20 april van 15.30 tot 16.30 uur

 Nieuwe kleuters

Gisteren schreven we 4 nieuwe kleuters in voor het onthaalklasje van juf Inn. Hartelijk welkom allemaal! Juf Chrisje zal de instaplestijden invullen.

Kleuterzwemmen

Nog even herhalen: de vijfjarige kleuters van juf Nancy en juf Annelies (°2012) gaan vrijdagvoormiddag 30 maart zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee. De vierjarige kleuters gaan tijdens het zwemmen in een andere klas spelen.

Kleinste kleuters naar poppentheater

Morgenvoormiddag 30 maart gaan de kleuters van juffen Inn, Greet en Ditte naar de Poppenzaal. ’s Middags zijn ze tijdig  terug op school. De kosten voor deze uitstap bedragen 4 euro per kind, maar het oudercomité betaalt 1 euro. We rekenen dus 3 euro aan op de volgende schoolrekening.

Extra hulp in de kleuterschool

Na de paasvakantie komt juf Lenka op maandag, woensdag en vrijdag helpen in de kleuterschool.

Luizencontrole

 • In het klasje van juf Nancy werd een kleuter geplaagd door luizen. Kijk de hoofdjes van de klasgenootjes grondig na ajb!
 • Zoals we al enkele jaren gewoon zijn, controleren we na elke vakantie de kinderhoofdjes op luizen.

Samenwerking woonzorgcentrum

Bewoners van het rusthuis komen morgennamiddag 30 maart met de kinderen van het derde leerjaar gezelschapsspelletjes spelen.

Fruitdag

Maandag 16 april verwent het oudercomité ons weer met een lekkere fruitsnack. Hartelijk dank!

Lichamelijke opvoeding lagere school

Meester Simon zal vanaf de paasvakantie tot het einde van het schooljaar afwezig zijn. Meester Wieland Stinckens zal de turnlessen geven in de lagere school.

Zwemmen

De kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar gaan dinsdag 17 april zwemmen. Ze mogen dan oefenen in kledij. Jullie ontvingen daarover informatie van Sportoase bij de nieuwsbrief van 8 maart.

4 en 5 zoeken vrijwilligers

 • Maandagvoormiddag 16 april van 8.45 tot 11.30 uur zullen de kinderen van 4b een bezoek brengen aan het woonzorgcentrum. 4a gaat op maandag 30 april. Juf Ann en juf Joyce zijn op zoek naar telkens 4 toffe vrijwilligers die een groepje van 4 à 5 leerlingen willen begeleiden. Ben jij de persoon hiervoor? Geef je dan op via oomen@gbshoogstraten.be (voor 16/4) en/of via joyce.verschueren@gbshoogstraten.be (voor 30/4). Voor 4a kan het ook via het agenda.
 • Het vijfde leerjaar gaat binnenkort ook naar het woonzorgcentrum naar aanleiding van het thema “Teenager meets Alzheimer”. Juf Griet en juf Annelies zoeker hiervoor nog extra begeleiding. Voor 5a is dit op maandagvoormiddag 23 april en voor 5b op maandagvoor-middag 7 mei. Je kan je opgeven via het agenda van je dochter of zoon.

Hartelijk dank voor je hulp!

Repetitie lentefeest

De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest repeteren voor de eerste maal in basisschool ’t Locomotiefje (Karel van Nyenlaan 12, Beerse) op woensdag 18 april van 13.30 tot 15 uur.

5b maakt een planetenwandeling

Donderdagnamiddag 19 april trekken de kinderen van 5b naar buiten om kennis te maken met ons zonnestelsel.

Bib

Donderdag 19/04: 1b

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 19 april om 20.15 uur in de school.

Paasvakantie

Een fijne paasvakantie! We verwachten alle kinderen terug op maandag 16 april!

Op website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be

– zusje Wout op bezoek bij juf Greet

– thema vaderdag en de brandweer bij juf Greet

– paasfeestje oudste kleuters

– lentewandeling oudste kleuters

– vierde ‘alles met de bal’

– Franse spelletjes in 5B

– uitvinders in het vijfde leerjaar

Paasviering

Er is een paasviering op zondag 1 april om 11.30 uur in de kerk.

Bijlage

 • Betalingsherinnering voor wie de schoolrekening nog niet betaalde
 • Vliegtips april

 

Schoolfeest – vrij podium

Vandaag krijgen de kinderen de affiche voor het schoolfeest mee naar huis. We kregen al enkele inschrijvingen voor toffe acts tijdens het vrij podium. Spreek af met je vrienden/vriendin-nen en schrijf jezelf of je groepje in voor een optreden!

Inschrijven nieuwe kleuters

Woensdag 28 maart verwelkomt juf Inn de kleuters die na de paasvakantie naar school mogen komen.

Kleuterzwemmen

De vijfjarige kleuters van juf Nancy en juf Annelies (°2012) gaan vrijdagvoormiddag 30 maart zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee. De vierjarige kleuters mogen tijdens het zwemmen in een andere klas gaan spelen.

Paasfeestjes

In elke kleuterklas zijn er volgende week paasfeestjes.

Stagiaires

Van maandag 26 maart tot en met 9 mei zijn er stagiaires in de kleuterschool: juf Jolien in het klasje van juf Sindy en juf Evi in het klasje van juf Inge.

 Bib

Maandagnamiddag 26/03: 4a en 2b

Dinsdagnamiddag 27/03: 3a en 3b

Zwemmen

Dinsdag 27 maart is het zwemmen voor het derde en vierde leerjaar.

Rapporten

De kinderen van de lagere school krijgen dinsdag hun rapport. Woensdag (in sommige klassen ook op dinsdag) is er gelegenheid tot oudercontact.

Sponsortocht

Donderdagnamiddag 29 maart is het sponsortocht. Met onze wandeling steunen we de werking van het Verzetje. Zorg voor gemakkelijke kledij en stevige schoenen! De kinderen van de lagere school geven ten laatste op woensdag 28 maart hun intekenlijst met het sponsorgeld af aan de klasleerkracht. De leerlingen van vijf en zes die ’s middags thuis gaan eten, zorgen dat ze om 12.50 uur terug op school zijn. Zij vertrekken al vroeger voor hun wandeling.

Wieltjesdag

Donderdag 29 maart is de laatste donderdag van de maand en dus “wieltjesdag”. De kinderen van de lagere school mogen hun steps, inline skates, skateboards, …. meebrengen.

Fiscale attesten

Je kind krijgt vandaag een fiscaal attest mee voor de uitgaven voor middagtoezicht en kinderopvang tijdens het kalenderjaar 2017. Deze kosten zijn aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Van Stekelbees krijg je een apart fiscaal attest als je kind daar in 2017 naartoe ging.

Verloren voorwerpen

Van dinsdagnamiddag tot donderdagmorgen stallen we de verloren voorwerpen uit in de refter. De kast puilt uit. Kom zeker eens kijken of er geen muts, sjaal, jas, trui, brooddoos, …. van jouw kind bijligt. Loop eens langs de tafels als je naar het oudercontact komt of als je je kind brengt of afhaalt.

Op de website

– Nieuwe klasfoto juf Inn en juf Sindy

– Zusje van Elisa en Jibreel op bezoek

– Paddenoversteek L3

– L5: studiereis Antwerpen

– L6: naar het Spijker

– Flyer yoga voor tieners voor 5 en 6

www.gemeenteschoolhoogstraten.be.

 Bijlage

 • Affiche schoolfeest
 • Fiscaal attest 2017
 • Tieneryoga in Wortel

 

 

Extra helpers in de kleuterschool

We zijn heel blij met de hulp die we tot het einde van het schooljaar krijgen:

 • juf Nele Joosen komt elke donderdag helpen in het klasje van juf Inn;
 • meester Mike steekt een handje toe in de klasjes van de jongste kleuters op maandag, woensdag en vrijdag.

 Juf Machteld afwezig

Juf Machteld zal afwezig blijven wegens ziekte tot aan de paasvakantie. Juf Chrisje vervangt haar.

Oudercontact kleuters

Vandaag en volgende dinsdag is er gelegenheid tot oudercontact in de kleuterschool. Voor de kleuters die na 1 februari gestart zijn bij juf Inn en voor de kleuters die na de kerstvakantie gestart zijn bij juf Greet, zijn oudercontacten na de paasvakantie gepland. U krijgt hiervoor nog een uitnodiging.

Oudercontact lagere school

In de week voor de paasvakantie gaan de oudercontacten van de lagere school door. De uitnodiging vindt u in bijlage.

Overgangsproject

Woensdag hebben de oudste kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar hun vijfde gezamenlijke creamoment.

Derde helpt padden overzetten

Morgen 16 maart fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar de Eindepoel in Merksplas om padden te helpen overzetten. Kom naar school met een fiets die goed in orde is, draag je fluo-vestje, rubberen laarzen en kledij die vuil mag worden, breng een rugzak mee met boterhammen, drank en koek of fruit. Zorg verder voor warme kledij, een regenjas en handschoenen. Hopelijk zijn er die dag veel padden op trektocht!

Bib

Maandag 19 maart: 5b en 5a

Vrijdag 23 maart: 2a en 4b

Vierde naar “Alles met de bal”

De kinderen van het vierde leerjaar gaan maandagnamiddag naar de sportdag van SVS in Brecht. Ze vertrekken om 12 uur met de bus en zijn om 15.30 uur terug op school. Ze brengen allemaal hun boterhammen en een drankje mee. De kosten voor deze sportieve namiddag bedragen 3 euro en komen op de schoolrekening.

Zwemmen

De kinderen van 1, 2, 5 en 6 gaan dinsdag 20 maart zwemmen.

Jij + ik = kansen

Donderdag 22 maart spelen alle kinderen van de lagere school buiten spelletjes in het kader van het jaarthema. Kleed je warm, want we zijn allemaal een uur buiten!

Abonnementen tijdschriftjes Averbode

De kinderen van de lagere school krijgen een folder mee voor het derde trimester. Wie een abonnement wil nemen of verlengen, geeft de omslag ten laatste 23 maart leeg maar ingevuld terug mee naar school. Wie een jaarabonnement nam, hoeft natuurlijk niets te doen.

Op de website

 • De kinderen van het vierde zingen in een andere klas.

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be.

Familienieuws

 • Emma werd geboren op 6 maart, ze is het zusje van Wout van den Broek uit het klasje van juf Greet.
 • Amir werd geboren op 10 maart, hij is het kleine broertje van Souhaila en Badr uit de klasjes van juf Nancy en juf Ditte.

Hartelijk gefeliciteerd!

Bijlage

 • Flyer Averbode
 • Brief oudercontacten lagere school
 • Inschrijving voor het free podium

Bednet

We herinneren nog even dat we morgen meedoen aan de nationale pyjamadag! Vrijblijvend mogen alle kinderen morgen in pyjama naar school komen om zo onderwijs voor zieke kinderen “Bednet” in de kijker te zetten. Kleed je warm onder je pyjama!

Brandweer op school

Woensdag 14 maart komt de brandweer op bezoek bij de kleuters.

Overstap naar de lagere school

De vijfjarige kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar werken woensdag 14 maart samen aan een creatieve opdracht.

Oudercontact kleuters

Donderdag 15 en dinsdag 20 maart is er gelegenheid tot oudercontact voor de ouders van de kleuterschool.

Vaderdag

Naar jaarlijkse gewoonte knutselen onze kinderen tegen 19 maart een geschenkje voor vaderdag. Als je wenst dat je kleuter een extra cadeautje maakt voor de pluspapa, meld dit dan  morgen even aan de leerkracht. Voor de leerkrachten is dit niet altijd duidelijk.

Fruitdag

Maandag verwent het oudercomité ons weer met een lekker fruitig tussendoortje. Dank je wel!

Bib

Maandag 12 maart: 1a en L6

Donderdag 23 maart: 4a en 4b

Zwemmen

 • De kinderen van 3 en 4 gaan dinsdag 13 maart zwemmen.
 • Zie brief Sportoase in bijlage ivm. kledijzwemweken.

Studiereis vijfde leerjaar

Donderdag 15 maart 2018 gaan de leerlingen van het vijfde leerjaar op studiereis naar Antwerpen. Ze gaan met de lijnbus en maken een stadswandeling langs verschillende beziens-waardigheden. De onkosten bedragen 3 euro. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité rekenen we slechts 2 euro aan op de schoolrekening. Zorg dat je om 08.30 uur op school bent, draag aangepaste kledij en goede wandelschoenen (Kijk naar het weerbericht!); breng een rugzak mee met eten voor één keer, twee tussendoortjes, drank (flesjes met draaidop) en een beetje kleingeld voor toiletbezoek.

Bijscholing

 • Juffen Myriam, Tineke, Lydie en Annelot volgen vrijdag 9 maart bijscholing. Juffen Mieke, Leen en Stephanie en meester Koen zorgen voor de vervangingen.
 • Meester Dirk gaat maandag naar een vergadering van het COV. Juf Mieke vervangt in 1b.
 • Juf Nancy en juf Tineke gaan woensdag 14 maart naar de terugkomdag in Berkenbeek. Juf Ellen vervangt in de klas van juf Nancy en beide derde klassen zitten dan samen bij meester Koen.

Op de website

 • Op de foto bij juf Ditte
 • Verwarmen aan stenen bij juf Sindy
 • 3A = weerwolvenklas
 • Begin januari kwamen 4 studenten van het VTI Spijker in onze klas observeren.  We kregen een affiche en een uitnodiging voor een spelnamiddag die zij organiseerden.  Het werd een leerrijke namiddag.
 • De toren 5a+5b
 • Danshappening
 • Grootouderfeest (woensdag en donderdag)

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be.

Bijlage

 • Schoolrekening
 • Brief vijfde leerjaar
 • Brief sportoase voor de lagere school
 • Flyer vliegtips

 

Ze staan heel vaak klaar voor ons: al de mama’s, papa’s, grootouders, buren, ….. die vrijwillig een handje komen toesteken in onze school. We kunnen altijd op hen rekenen. Daar zijn we zo blij mee en ze verdienen, zeker deze week, een welgemeende DANKJEWEL!

 Pedagogische studiedag

Maandag 5 maart hebben de leerkrachten een pedagogische studiedag. Voor de kinderen is het een vrije dag.

Oudercafé

Juf Inn nodigt de ouders van het onthaalklasje (kleuters gestart op 8/1, 1/2 en 19/2) uit in de school op woensdag 7 maart van 8.45 tot 9.30 uur. Bij een tasje koffie kunnen ze een babbeltje slaan en horen hoe hun kleuters het stellen op school. Ze kunnen dan ook kijken naar een film van hun kindje in de klas.

Juf Evy afwezig

Juf Evy zal afwezig zijn wegens ziekte tot aan de paasvakantie. Juf Hanne Wouters die eerder al een vervanging deed bij de driejarige kleuters, vervangt haar.

Bib

Donderdag 8/3: 1b

Vrijdag 9/3: 3a en 3b (ganzenbordspel)

Zwemmen

Dinsdag 6 maart gaan de kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar zwemmen. Zoals vorige week al gemeld, mogen de ouders een kijkje komen nemen bij de zwemles. Het eerste en vijfde leerjaar zwemmen van 9.15 tot 10 uur, het tweede en zesde leerjaar van 10 tot 10.45 uur.

Zesde naar het Spijker

De kinderen van het zesde leerjaar verkennen donderdag 8 maart de studierichtingen in het VTI Spijker tijdens een doe-dag.

Bednet

Vrijdag 9 maart steken we zieke kinderen een hart onder de riem en doen mee aan de nationale pyjamadag van Bednet! Vrijblijvend mogen de kinderen van de lagere en de kleuterschool die dag in pyjama naar school komen om zo de actie van Ketnet te ondersteunen en onderwijs voor zieke kinderen “Bednet” in de kijker te zetten. Kleed je warm onder je pyama!

Eierendozen gevraagd

Juffen Inge, Nancy en Annelies vragen eierendozen van 10 en/of 12 eitjes om te knutselen. Als je ze afgeeft aan je klasleerkracht komen ze zeker terecht.

Paasboeken (lagere school)

Wie een paasboek wil bestellen, geeft de ingevulde folder ten laatste donderdag 8 maart terug mee naar school.

Oudercomité

Donderdag 8 maart vergadert het oudercomité in de school.

Op de website

 • De fotograaf bij juf Sindy
 • Fluo in het 6de leerjaar
 • Groene energie 6de leerjaar
 • Klaslab 6de leerjaar
 • 6de leerjaar naar doe-dag VITO

www.gemeenteschoolhoogstraten.be.

 Familienieuws

Aya Bittich werd geboren op 9 februari. Ze is het zusje van Jibreel en Elisa in de klasjes van juffen Greet en Annelies. Hartelijk gefeliciteerd!

 Bijlage

 • Brief oudercontact voor de 5-jarige kleuters van juffen Annelies, Inge en Nancy
 • Brief “Alles met de Bal” SVS voor het vierde leerjaar
 • Uitnodiging SVS netbal voor 5 en 6
 • Folder paasboeken lagere school