nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Wekelijkse nieuwsbrief                                              23-11-2017

 JIJ + IK = KANSEN

Hartelijk dank aan alle kinderen en hun ouders voor de vele (bijna 90) schoenendozen en het voedsel wat binnengekomen is. Jullie geven kansen aan kinderen die opgroeien in kansarmoede, ver weg en dichtbij.  En zo maken we samen als school een verschil voor hen. BEDANKT!

Medisch schooltoezicht

Morgen komen medewerkers van het CLB naar de school voor medisch nazicht van de kinderen van het 1a. Ze controleren lengte, gewicht, gehoor en gebit en kijken ook de vaccinaties na. Volgende vrijdag 1 december komen de kinderen van 1b aan de beurt.

Fluo-actie oudercomité

We hebben al gezien dat de kinderen goed hun best doen om steeds hun fluo-vest te dragen. Nog even ter herinnering: morgen mogen de kinderen “fluo-verkleed” naar school komen.

Stagiairs in de kleuterschool

Juf Evi en juf Jolien doen volgende week stage in de klasjes van juf Nancy en juf Annelies.

Bib

 • Maandag 27/11: 1a en 6
 • Herinnering: “Meer (voor)lezen, beter in taal!”, een interessante lezing van Daniëlle Daniels in de bib op dinsdag 28 november om 20 uur – hoogstraten.be/vormingbib.

Zwemmen

De kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar gaan dinsdag 28 november zwemmen.

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 30 november weer hun “wieltjes-materiaal” zoals steps, inlineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

Bijscholing

 • Maandagvoormiddag volgt juf Annelot een infosessie over de OVSG-toetsen in het zesde.
 • Juf Marina gaat dinsdag naar een nascholing over ‘Werken aan een positieve, succesvolle schoolcultuur’.
 • Juf Ditte volgt woensdag 29/11 bijscholing over ‘Een rijk taalaanbod in de kleuterklas’.

Kerstboeken Averbode

De kinderen van de lagere school krijgen een folder mee voor de kerstboeken. Wie een boek wil bestellen, vult de omslag in en geeft hem leeg terug mee naar school ten laatste donderdag 30 november. Betaling gebeurt via de schoolrekening.

Pedagogische studiedag

Alle kinderen hebben op woensdag 6 december een vrije dag. De leerkrachten volgen die dag bijscholing.

Dennenappels

Juf Inge zoekt grote dennenappels (min 10 cm), die open staan. Wie zo’n dennenappels kan missen, mag ze in haar klas bezorgen. Hartelijk dank!

 Kerstmarkt

 • Het oudercomité doet nogmaals een warme oproep voor helpende handen tijdens de kerstmarkt op 15 december. De kinderen kregen daarvoor al een brief mee die je ook nog kan terugvinden op de website (nieuwsbrieven – 09/11/2017).
 • Tijdens de kerstmarkt zal het oudercomité kerstbomen verkopen tegen een vrije gift. Ze kunnen in de omgeving van Hoogstraten aan huis geleverd worden.

 Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van onze activiteiten.

Bijlage

–     Briefje deelnemers unihockey

 • Folders kerstboeken voor de lagere school

Wekelijkse nieuwsbrief                                              16-11-2017

School-Straten

Voor onze schoolomgeving gaan we binnen het project School-Straten op zoek naar meer ruimte voor onze kinderen. De leerlingen gaven zelf al aan wat ze vinden van het verkeer aan onze schoolpoort. De filmpjes daarvan zijn nog steeds te bekijken op https://www.hoogstraten.be/school-straten.

Hoe denkt u over de mobiliteit in de schoolomgeving? Geef uw mening op https://www.hoogstraten.be/bevraging. Het invullen van deze bevraging duurt niet meer dan 2 minuten. Bijgevoegd krijgt u ook een uitnodiging om mee na te den-ken over concrete oplossingen op dinsdag 12 december.

Parkeerverbod Vito

Het Vito laat weten dat er, wegens werkzaamheden, parkeerverbod zal zijn op 16, 17, 23 en 24 november tussen de hoofdingang van het Vito en de ingang van de land- en tuinbouwafdeling (van zebrapad tot zebrapad). Ook op de parking aan de schoolzijde zullen een aantal plaatsen voorzien worden om vrachtwagens te parkeren.

Overgang naar eerste leerjaar

Gisteren gingen de oudste kleuters luisteren naar een verhaal in het eerste leerjaar.

4- en 5-jarige kleuters naar de Poppenzaal

Woensdag 22 november gaan de 4- en 5-jarige kleuters van juffen Ellen, Annelies, Inge en Nancy naar de voorstelling “Zie ginds zinkt de stoomboot” in de Poppenzaal in Turnhout. De prijs voor deze voorstelling kost 4 euro per kind. Omdat het oudercomité 1 euro betaalt, rekenen we 3 euro per kind aan op de volgende schoolrekening.

Wintersportdag 2,5 en 3-jarige kleuters

Donderdagvoormiddag 23 november gaan de kleuters van juffen Inn, Greet, Sindy/Ditte en de 3-jarige kleuters van juf Ellen spelen in Jobland in Brecht. De kleuters brengen boterhammen mee, want ze zullen ’s middags niet tijdig terug zijn. Wie haar/zijn kleuter ’s middags wil afhalen, kan dat vanaf 13 uur. De kosten voor deze uitstap bedragen 6 euro per kind. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de bijdrage van de ouders beperken tot 5 euro.

Leeruitstap derde leerjaar

Vrijdag 17 november gaan de kinderen van het derde leerjaar naar het stedelijk museum voor een workshop bij de tentoonstelling “Brokaat en fluweel”.

Voorleesweek

Volgende week is het weer voorleesweek. Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. We doen dan ook met veel enthousiasme mee aan de voorleesweek.

Zwemmen

De kinderen van het derde en vierde leerjaar gaan dinsdag 21 november zwemmen.

Bib

Donderdag 23 november: 1b

Bijscholing

 • Maandag 20 november gaat juf Diane naar de studiedag niet-confessionele zedenleer.
 • Juf Inge en juf Annelies volgen dinsdag 21 november bijscholing over ‘Klankbewustzijn en articulatie in de kleuterklas.’ Juffen Evy en juf Machteld vervangen in hun klasjes.

Fluo-actie oudercomité

Maandag startte de fluo-actie van het oudercomité. Bedoeling is de kinderen te stimuleren om zoveel mogelijk hun fluo-vest te dragen. Volgende vrijdag 24 november is de laatste actiedag en mogen de kinderen in fluo-kledij naar school komen.

Website

Surf naar www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van onze activiteiten.

Bijlage

Wekelijkse nieuwsbrief                                                9-11-2017

Speelgoed op de speelplaats

We hebben een speel-o-theek met allerlei speelgoed. Omdat er de laatste tijd nogal wat problemen zijn met pokemonkaarten, spinners, ….. heeft het leerkrachtenteam beslist vanaf morgen geen speelgoed  van thuis meer  toe te laten op de speelplaats. De kinderen kunnen het speelgoed van de speel-o-theek elke dag tijdens de middag lenen.

Actie schoendozen

Graag herinneren we jullie aan de ‘schoendozenactie’. We zijn nog op zoek naar lege schoendozen om alles in te steken en naar leuke cadeauverpakking. Mocht je nog iets van volgende spullen hebben, mag je ze ten laatste vrijdag binnenbrengen of afgeven aan de klasleerkracht. We zoeken nog: schriften, potloden, balpennen, kleurpotloden, tandpasta, tandenborstel,  zeep, kam/borstel, voeding met lange houdbaarheidsdatum.

 Nieuwjaarsbrieven

Binnenkort is het weer Nieuwjaar. Traditiegetrouw zullen onze kinderen ook dit jaar hun mama, papa, peter en meter verrassen met een nieuwjaarsbriefje. De brief voor de ouders maken de kinderen zelf en moet dus niet betaald worden. De andere brieven kan je via de school aankopen aan 0.65 euro per stuk. De kosten komen op de volgende schoolrekening. Wil je de juiste aanspreektitels noteren op bijgevoegd strookje alsjeblieft?

Oudercafé

De ouders van de kleuters uit het onthaalklasje die gestart zijn na de herfstvakantie zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdag 15 november van 8.45 tot 9.30 uur. Ze kunnen dan een babbeltje slaan met de andere ouders en met de juf en kijken naar een filmpje van de kindjes in de klas.

Handschoenen aan een touwtje

Bij de jongste kleuters is het handig als de handschoentjes met een koord door de mouwen van de jas zitten. Ze geraken dan niet zo vlug verloren! Vingerhandschoentjes zijn heel moeilijk als de kleuters ze zelf niet aan kunnen doen. Kies dan voor wantjes alsjeblieft. Verloren handschoenen, mutsen en sjaals vinden de juiste handjes en hoofdjes sneller terug als ze getekend zijn.

Mini-Technopolis 3 en 4

Vrijdagnamiddag 10 november om 14.45 uur zijn de ouders van 3 en 4 hartelijk welkom in de refter. De kinderen van 3 en 4 hebben veel geleerd tijdens hun bezoek aan Technopolis en tonen dit met veel plezier aan hun ouders. Spannend!

Bib

Vrijdag 10 november: 2a

Maandag 13  november: 4a, 4b en 2b

Dinsdag 14 november: 3a en 3b

Fruitdag

Maandag trakteert het oudercomité ons weer op een lekkere fruitsnack.

Zwemmen

Dinsdagvoormiddag 14 november: 1, 2, 5 en 6

Nascholing

 • Juf Stephanie volgt maandag 13 november nascholing over ‘Lesgeven aan anderstaligen’.
 • Meester Dirk en turnjuf Greet hebben die maandag een vorming voor vakbondsafgevaardigden. Juf Mieke vervangt in 1b en juf Evy geeft turnen aan de kleuters.
 • Donderdag 16 november volgt juf Marina bijscholing over ‘Mediawijs als directeur’.

Fietsencontrole

Gisteren deed de politie fietsencontrole op school. De meeste fietsen zijn goed in orde. De politie maakt de ouders er graag attent op de batterijen tijdig te vervangen zodat de kinderen goed  zichtbaar en veilig de baan op kunnen.

Oudercomité

Het oudercomité vergadert vanavond om 20.15 uur in de school.

Kerstmarkt

Prik de datum vast in je agenda: vrijdag 15/12/2017! Zie oproep in bijlage.

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s en commentaar van de klasactiviteiten!

Bijlage

Wekelijkse nieuwsbrief                                              26-10-2017

Nieuwe kleuters bij juf Inn

Gisteren schreven we 9 nieuwe kleuters in voor het onthaalklasje. Hartelijk welkom allemaal!

Bib

 • Maandag 6 november: 5a en 5b
 • Vrijdag 10 november: 2a

Zwemmen

Dinsdag 7 november is het zwemles voor het derde en vierde leerjaar.

Fietsencontrole – veilig in het verkeer

Woensdag 8 november komen politieagenten de fietsen van de lagere schoolkinderen controleren. Kom zo veel mogelijk met je  fiets naar school.  Kijk in de vakantie je fiets goed na zodat je veilig van en naar school kunt fietsen, ook als het donker, mistig of regenachtig is. Met je fluovest ben je goed zichtbaar in het verkeer!

Bijscholing

Juf Marina volgt donderdag 9 november bijscholing over “Werken aan een positieve schoolcultuur”.

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 9 november om 20.15 uur in de school.

Mini-Technopolis

Vrijdagnamiddag 10 november om 14.45 uur nodigen de kinderen van 3 en 4 hun ouders uit op een toonmoment met wetenschappelijke proefjes.

Herfstvakantie

Volgende week hebben we een weekje vakantie. Prettig verlof iedereen!

Op de website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald” voor foto’s van onze klasactiviteiten.

Familienieuws

Rita Pluym, oma van Nette en Rik Aerts, is op 21 oktober overleden. We leven mee met de familie.

Bijlage

 • Jaarthema: “Jij – ik = kansen”: geschenkpakketten
 • Brief Landelijke Kinderopvang
 • Flyer van de Opvoedingswinkel voor de lagere school

Wekelijkse nieuwsbrief                                              19-10-2017

Klasfoto’s

De klasfoto’s kun je bekijken op de website. Wil je ze bestellen, vul dan bijgevoegd strookje in en geef het ten laatste woensdag terug mee naar school. Een klasfoto kost 1 euro.

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdagvoormiddag 25 oktober verwelkomt juf Inn de kleuters die na de herfstvakantie naar school mogen komen.

Teken

Controleer je kind(eren) op tekenbeten telkens als ze in het bos geweest zijn!!! Meerdere kinderen  werden recent gebeten.

Soep in de refter

Vanaf 6 november tot de krokusvakantie kunnen de kinderen soep eten in de refter. Vul bijgaand strookje in en bezorg het ten laatste volgende woensdag terug.

3 en 4 naar Technopolis

Zoals vorige week al aangekondigd brengen de kinderen van 3 en 4 morgen een bezoek aan Technopolis. Breng mee: je rugzakje met picknick, koek of fruit en een drankje. Het wordt een boeiende dag!

Dag van de jeugdbeweging

Morgen 20 oktober is het “dag van de jeugdbeweging”. Wie wil, mag dan in de kleding van zijn/haar jeugdbeweging naar school komen.

Bib

Maandag 23/10: 1a en 6

Zwemmen

De kinderen van het derde en vierde leerjaar gaan dinsdag 24 oktober zwemmen.

Rapporten en oudercontact

Dinsdag krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport mee naar huis. Vooraf werden de resultaten in de school reeds besproken met juf Marina, de klasleerkrachten en de zorgleerkracht. Woensdag 25 oktober (in sommige klassen ook al op dinsdag 24 oktober) is er gelegenheid tot oudercontact. Kom langs de hoofdingang binnen want de poorten zullen gesloten zijn.

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 26 oktober weer hun “wieltjesmateriaal” zoals steps, in-lineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

Nascholingen

 • Maandag 23 oktober volgen juf Sindy en juf Ellen nascholing over “Differentiëren in de kleuterschool”. Juf Ditte en juf Lynn vervangen hen in hun klasje.
 • Juf Joyce en juf Lydie volgen woensdag 25 oktober nascholing over “Interactieve werkvormen”. Juf Ellen Van Dyck vervangt in 4a.

Website

Kijk op de website van de school voor de klasfoto’s en impressies van de talrijke klasactiviteiten. Klik hiervoor op “Heet van de naald”.

Verloren voorwerpen

Het is weer een hele verzameling! We stallen de verloren voorwerpen uit in de refter vanaf dinsdagnamiddag tot en met donderdagochtend. Kom zeker eens kijken of er spullen van je kind bij liggen.

Bijlage

Wekelijkse nieuwsbrief                                              12-10-2017

Naar het bos

We herinneren nog even dat verschillende klassen morgen naar het bos gaan:

 • Het eerste leerjaar mag morgennamiddag met de huifkar naar de Hees. Zorg voor aangepaste schoenen of laarzen.
 • Het derde leerjaar en vierde leerjaar zijn heel de dag in de bossen van Wortel Kolonie. Ze vertrekken om 8.45 uur met de fiets en zijn om half vier terug op school. Ze leren over de dieren en planten in het bos en spelen in het speelbos. Breng mee: een rugzakje met boterhammen en drank, koek/of fruit voor 2 maal, aangepaste schoenen of laarzen, kledij die vuil mag worden, een warme jas. Zorg dat je fiets in orde is en draag je fluovest! ’s Middags eten de kinderen in de Klapekster. Voor een drankje schrijven we 1,5 euro op de schoolrekening.

Donderdagvoormiddag 19 oktober fietsen de derdeklassers nogmaals naar Wortel Kolonie. Ze leren over schapen en ontmoeten de herder, zijn helper en zijn kudde.

Controleer je kind na elke uitstap op tekenbeten!

Fruitdag

Het oudercomité trakteert ons maandag 16 oktober op een heerlijke fruitsnack. Dank je wel!

Zwemmen

Dinsdag 17 oktober gaan de kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar zwemmen.

Derde naar het IKO

Dinsdag gaan de derdeklassers naar het IKO voor een workshop over drukken: 3a in de voormiddag, 3b in de namiddag. Breng een schort mee!

Verzet tegen armoede

Dinsdag 17 oktober is het werelddag van verzet tegen armoede. Ook op school hebben we aandacht voor de mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede.

Radio Oorwoud

Donderdagnamiddag 19 oktober gaan de kinderen van het derde en vierde leerjaar naar de Rabboenizaal voor een voorstelling van Radio Oorwoud in verband met milieuproblemen en natuurbeleving. Deze voorstelling kost 6 euro per kind. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten voor de ouders beperken tot 5 euro.

Bib

 • Donderdag 19/10: 1b
 • Dinsdag 28/11om 20 uur geeft Daniëlle Daniels in de bib een sessie over “Meer (voor)lezen, beter in taal!” Hoe kan je kinderen thuis stimuleren om met plezier te leren lezen? In deze sessie krijg je een heleboel tips die je kan uitproberen! Deelname kost 3 euro. Inschrijven kan aan de balie of via www.hoogstraten.be/vormingbib.

3 en 4 naar Technopolis

De kinderen van 3 en 4 gaan vrijdag 20 oktober naar Technopolis. Ze zijn ’s namiddags tijdig terug op school. Breng mee: een rugzakje met je boterhammen, een koek en een drankje. De kosten bedragen 8.30 euro, inclusief een drankje bij de picknick. Omdat het oudercomité 1 euro bijdraagt, rekenen we 7.30 euro aan op de schoolrekening.

Turnkleding/kleding tekenen

We merken dat de turnkleren, turnzak en kleren van heel wat kinderen nog niet getekend zijn met hun naam. Maak dat zo snel mogelijk in orde alsjeblieft. Het voorkomt veel zoeken en er zijn minder verloren spullen. Hartelijk dank!

Website

Op www.gemeenteschoolhoogstraten.be vind je foto’s en tekstjes van de recente activiteiten in de klassen. Klik daarvoor op “Heet van de naald”.

Familienieuws

Een rechtzetting:

 • Het zusje van Noé Muësen heet ONA, niet Ana.
 • Op 26 juli, werd Teske Bluekens geboren, zusje van Nyah en Perre.

Bijlage

 • Brief oudercontact lagere school (maandag)
 • Briefje deelnemers SVS-voetbal 4/4
 • Brief Wereldwinkel voor de lagere school
 • Flyer KLJ Hoogstraten voor 3, 4 en 5

Wekelijkse nieuwsbrief                                                6-10-2017

Overlijden

Dinsdag overleed de schoonmoeder van meester Koen. We leven mee met de familie.  Meester Koen zal enkele dagen afwezig zijn en wordt vervangen door juf Mirjam Goos.

Tentoonstelling

In de klasjes van juf Ellen, Annelies, Inge en Nancy is er volgende week een tentoonstelling over kunstenaar Vincent Van Gogh. De kleuters van deze klasjes kregen hierover al een briefje mee.

Leeruitstap naar de appelboer

Zoals je weet, fietsen de kinderen van het derde leerjaar morgen naar de appelboer in Minderhout. Raadpleeg de brief met afspraken!

Bib

Maandag 9/10: L4a en L2b

Dinsdag 10/10:  – oudste kleuters van juf Inge (de 4-jarigen spelen terwijl in een ander klasje)

 • L3a en L3b

Zwemmen

Dinsdagvoormiddag 10 oktober is het zwemmen voor het derde en vierde leerjaar.

Week van het bos

 • Maandag 09/10: de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar fietsen voor een hele dag naar Wortel Kolonie. Ze ontdekken het bos en doen allerlei educatieve spelen. Breng mee: koek/fruit, boterhammen en water. Zorg dat je fiets in orde is en draag aangepaste kledij.
 • Vrijdagnamiddag 13/10: het eerste leerjaar mag met de huifkar naar de bossen in de Hees.
 • Vrijdag 13/10: de kinderen van het derde leerjaar fietsen naar Wortel Kolonie. Een brief met informatie volgt woensdag.
 • Ook de kinderen van het vierde leerjaar fietsen vrijdag 13/10 naar de Kolonie. Meer info volgt nog.

Medisch onderzoek 5a

Vrijdag 13 oktober gaan de kinderen van 5a naar het CLB voor medisch nazicht. Het onderzoek houdt in: lengte en gewicht, ogen, gehoor, tanden, klinisch onderzoek, bevraging leefgewoonten, controle vaccinaties en mogelijkheid tot vaccinatie tegen mazelen, bof en rubella. Nieuw is de gehoortest SPIN (Spraak in ruis) voor het opsporen van gehoorschade door lawaai.

Bijscholing

Dinsdag 10 oktober gaan juf Nancy en juf Annelies naar een infomoment over stagiaires in de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Stagiaires vervangen in hun klasjes.

Vergaderingen schoolraad en oudercomité

– Schoolraad: woensdag 11/10 om 20 uur in de  school.

– Oudercomité: donderdag 12/10 om 20.15 uur in de school.

Familienieuws

Hartelijk gefeliciteerd aan de gezinnen van:

Lara, zusje van Aylin Güç, geboren op 16 juli

Sybil, zusje van Abby-Rose Ewhan, geboren op 8 september

Ana, zusje van Noé Muësen, geboren op 29 september

Bijlage

Brief oudercontact juf Ellen, juf Sindy/juf Ditte, juf Annelies, juf Inge en juf Nancy

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald” voor foto’s van onze activiteiten.

 

Wekelijkse nieuwsbrief                                                28-9-2017

Plaatselijke verlofdag

Morgen, vrijdag 29 september, is onze eerste plaatselijke verlofdag. Alle kinderen en leerkrachten hebben dan een vrije dag.

Fietsdag kleuterschool

De kleuters komen woensdag 4 oktober zoveel mogelijk met de fiets naar school. De kleuterjuffen zorgen voor een spannend parcours op de speelplaats dat de kleuters per klas en onder begeleiding van hun juf kunnen uitproberen.

Bib

 • Maandagnamiddag 2/10: 5a en 5b
 • Vrijdagnamiddag 6/10: 2a en 4b

Zwemmen

Dinsdag 3 oktober gaan de kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar zwemmen.

Scholenveldloop

We waren trots dat zoveel kinderen van onze school gisteren deelnamen aan de scholen-veldloop in de Mosten. Proficiat voor zoveel sportiviteit!

Derde leerjaar naar het IKO

De kinderen van het derde leerjaar gaan twee keer naar het IKO voor een workshop. Breng telkens een schort of knutselhemd of –T- shirt mee.

 • Donderdag 5 oktober: voormiddag 3b, namiddag 3a
 • Dinsdag 17 oktober: voormiddag 3a, namiddag 3b

Leeruitstap vijfde leerjaar

Op donderdag 5 oktober gaat het vijfde leerjaar in de voormiddag  naar het Suske en Wiskemuseum.  We vertrekken om kwart voor 9 met de bus richting Kalmthout.  Daar brengen we een bezoek aan het doe-museum, ontdekken ons tekentalent en gaan nog gezellig (buiten) picknicken.  Rond 12.45 u vertrekken we terug richting school.  De kinderen brengen die dag een apart tasje mee met een koek of stuk fruit, boterhammen en een flesje water. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité bedragen de kosten voor deze uitstap 3 euro per kind.

Derde leerjaar naar de appelboer

Vrijdagvoormiddag 6 oktober fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar de appelboer in Minderhout. Kom naar school met een fiets die goed in orde is en draag je fluovestje, dichte schoenen (nat gras) en een (regen)jas. Breng mee: fruit of koek, boekentas met aardappelmesje in een keukenhanddoek, dunschiller, snijplankje en keukenschort.

3 en 4 gaan naar Technopolis

De kinderen van het derde en vierde leerjaar gaan op 20 oktober naar Technopolis. Daar zullen ze veel dingen ontdekken en kennismaken met verschillende proefjes. Na deze uitstap houden we zelf een ‘mini-technopolis’. Die zal doorgaan op vrijdag 10 november (14.45 – 15.35 uur). Mama’s en papa’s, hou deze datum dus zeker vrij in jullie agenda! J (Max. 2 personen per kind)

Bijscholing

 • Juf Ditte gaat maandagvoormiddag 3 oktober naar de eerste sessie van “Netwerk startende leerkrachten”.
 • Juf Inn en juf Greet gaan donderdag 5 oktober naar “De grote peuterdag” in Gent.

Denk aan de controlefiches!

Vorige week kreeg elk kind een fiche mee met de persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Controleer de gegevens, pas ze aan indien nodig en geef de fiche ten laatste maandag 2 oktober terug mee naar school. Dank je wel.

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald” voor foto’s van onze activiteiten.

Bijlage

 • Brief medisch schooltoezicht L5
 • Flyer kunstendag voor kinderen voor 5-jarigen en lagere school
 • Flyer opvoedingswinkel
 • Jongerengids voor 5 en 6

Wekelijkse nieuwsbrief                                                22-9-2017

Herinnering: morgen is het strapdag!

Morgen is een autoluwe schooldag. Kom te voet, met de fiets, step, skates, …. naar school en zorg mee voor meer veiligheid op weg naar school en aan de schoolpoort! Je krijgt dan een lekkere traktatie. Denk aan je fluovest!

Eind vorig schooljaar kwam een filmploeg kinderen interviewen in het kader van het project “School-straten” dat werkt aan een veilige, kindvriendelijke schoolomgeving. De filmpjes staan online. Meer info op de flyer in bijlage.

Schoolreis kleuters

Onze kleuters gaan donderdag 28 september op schoolreis. We vertrekken ’s morgens naar de kabouterberg in Kasterlee om te wandelen. Tijdens de wandeling luisteren de 4- en 5-jarige kleuters naar een grappige en spannende vertelling. Daarna spelen ze in de binnen- en buitenspeeltuin van domein De Putten. De kleuters brengen alleen een brooddoos met naam mee. De juffen zorgen voor koeken, drank en een ijsje. ’s Namiddags zijn we tijdig terug op school. Kijk ’s morgens even het weerbericht na om je kleuter aangepaste kledij aan te doen. Denk ook aan gemakkelijke schoentjes (met naam) om aan en uit te doen. Het oudercomité komt tussen in de kosten voor deze uitstap.  Voor de 4- en 5-jarige kleuters schrijven we nog 11.40 euro bij op de schoolrekening, voor de 2,5- en 3-jarige kleuters 6 euro. Fijne dag allemaal!

Bib

Vandaag gingen de kinderen van 1b voor het eerst naar de bib om boekjes te kiezen voor in de klas. Maandag 25/09 gaan de kinderen van 1A en het zesde leerjaar.

Zwemmen

Dinsdag 26 september gaan de kinderen van het derde en vierde leerjaar zwemmen.

Scholenveldloop

Volgende woensdag 27 september is het scholenveldloop aan de Mosten. Dinsdag na de namiddagspeeltijd gaan we met alle kinderen van de lagere school oefenen. Zorg dus voor gemakkelijke kledij en schoenen. De flyer kregen de kinderen vorige week al mee. We hopen dat veel kinderen van onze school zullen meelopen. Als bijlage vind je de sportkalender van SVS voor dit schooljaar. Veel sportplezier!

Studiereis 1 en 2

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar bezoeken donderdag 28 september de zoo van Antwerpen. In het educatief programma “Handige Harry’s” leren ze hoe dieren zich aanpassen aan hun leefomgeving. De bus vertrekt stipt om 8.45 uur en de kinderen zijn terug in de school om 15.30 uur. Kom al tegen 8.30 uur naar school! Breng een rugzak (voorzien van naam) mee met boterhammen, een koek en voldoende drank. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten voor de ouders beperken tot 11 euro per kind. Kinderen met een abonnement van de zoo betalen niets (abonnement meebrengen!). We wensen alle kinderen een super fijne dierendag!

Wieltjesdag

28 september is de laatste donderdag van de maand en dus wieltjesdag voor de kinderen van de lagere school. Ze mogen hun steps, skates, boards, …. Mee naar school brengen.

Knutselmateriaal voor de kleuterschool

De kleuterjuffen zijn heel blij met:

 • lege rollen van keukenrollen
 • kaasdoosjes 

Plaatselijke verlofdag

Vrijdag 29 september is onze eerste plaatselijke verlofdag. Alle kinderen en leerkrachten hebben dan een vrije dag.

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de Naald” voor foto’s van onze activiteiten.

Bijlage

 • Controlefiche leerlingengegevens
 • Brief voor de zwembegeleiders
 • jaarkalender SVS_2017-2018
 • Betalingsherinnering schoolrekening vorig schooljaar!
 • Flyer de Bonte Beestenboel
 • Flyer school-straten

Wekelijkse nieuwsbrief                                                15-9-2017

 Fruitdag

Het oudercomité zal alle kinderen dit schooljaar weer regelmatig trakteren op een fruitig tussendoortje. Maandag is het al zover. We zijn benieuwd naar wat het creatieve fruitteam voor ons in petto heeft!

Oudercafé

De ouders van de nieuwe kleuters van het onthaalklasje zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdagmorgen 20 september van 8.45 tot 9.30 uur. De juf zorgde voor een filmpje van de kindjes in haar klas en bij een kop koffie kan je kennismaken met de ouders van de klasgenootjes.

Groepjeslezen

Maandag 18 september starten de kinderen van het tweede en het derde leerjaar met het lezen in kleine groepjes. Ze lezen elke maandag- en woensdagmorgen. Alvast bedankt aan alle (groot)ouders die hierbij helpen. We verwachten hen om 8.30 uur.

Zwemmen

Dinsdag 19 september zwemmen de kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde  leerjaar.

Feest eerste leerjaar

Woensdag 20 september om 18.30 uur verwachten we de kinderen van het eerste leerjaar met hun ouders, broers en zusjes, die zich inschreven voor het feest. Hier kan je de andere ouders en kinderen wat beter leren kennen. Met de lekkere frikadellen en kriekjes van het oudercomité wordt het een gezellige avond.

Bib

De kinderen van 1B gaan donderdag 21 september naar de bib.

Bloemen en groenten

Maandag gaan de kinderen van het vierde leerjaar de kunstwerken van groenten en bloemen bewonderen op de Vrijheid.

Infoavond leren leren vierde leerjaar

Donderdag 21 september geven juf Joyce en juf Ann uitleg over “leren leren” in het vierde leerjaar. Inschrijven kan via het inschrijvingsstrookje. Alle ouders van 4a en 4b zijn van harte welkom.

Op 22 september stappen en trappen we naar school

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag tijdens de week van de mobiliteit de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Over heel Vlaanderen doen 1300 basisscholen en 100 gemeenten mee aan de Strapdag. Onze school kan in dat lijstje natuurlijk niet ontbreken! En omdat we weten dat zowel ouders als kinderen op deze dag echt veel moeite doen om te voet of met de fiets te komen, willen we tonen dat we die moeite appreciëren. Het stadsbestuur van Hoogstraten voorziet voor alle kinderen een lekkere, verse en lokaal geteelde appel. Draag je fluovestje, zo zorg je dat je goed zichtbaar bent in het verkeer!

Werken De Kluis

Het stadsbestuur vraagt om mee te delen dat de werken voor de uitbreiding van De Kluis begin oktober zullen starten. Hierdoor zal in de maand oktober het kruispunt van de Industrieweg met de Heuvelstraat een tijd lang afgesloten zijn. Langs die weg naar school komen zal gedurende de maand oktober onmogelijk zijn!

Batterijen en toners

Je mag lege batterijen en toners meebrengen naar de school. Een recyclagebedrijf haalt ze op en de school krijgt een vergoeding.

Startviering eerste communie

Zondag 17 september om 10 uur is de startviering. De kinderen krijgen een badge die ze dragen bij de voorbereiding van de eerste communie. De ouders ontvangen ook de kalender met activiteiten en als afsluiter is er voor iedereen een drankje.

Bijlage

 • Brief voor de leesouders
 • Flyer Sportoase voor 3 en 4
 • Flyer studietoelagen
 • Kalender gezinsvieringen

Kijk vanaf morgen op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald”.