juf Annelies (4-5 jarigen)

Om de drempel naar het eerste leerjaar te verlagen, werken de oudste kleuters en de kinderen tijdens het hele schooljaar samen tal van activiteiten uit : knutsel-, voorleesmomenten,…

Op het einde van het schooljaar werkten ze een hele week rond het project “Vliegen”.

18-19 Overgangsproject KS - LS
« 1 van 3 »

 

Maandag 3 juni 2019

Juf Marina had een brief bij voor Jan Klaassen. Daarin stond dat Jan Klaassen een vliegreis gewonnen had, een vliegreis naar Afrika ! Het was een reis voor 2 personen en juf Marina wilde graag mee ! Jeanine van het reisbureau ‘Vlieg er eens uit’ vroeg aan Jan Klaassen of ze alvast het vliegticket mocht boeken, maar Jan Klaassen wilde hier toch even over nadenken. Zou hij dat wel durven ? Een vliegtuig is zo groot…

Jeanine stelde voor om op dinsdag een kijkje te gaan nemen op de luchthaven van Eindhoven. Hopelijk zou dat Jan Klaassen gerust stellen.

Dinsdag 4 juni 2019

Vandaag reden de oudste kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar met de bus naar de luchthaven in Eindhoven. Samen met Jan Klaassen keken ze naar de vliegtuigen die opstegen en landden. Er was zelfs een straaljager die opsteeg. Wat een beleving !

Woensdag 5 juni 2019

Heksemie en Katrijn maakten ruzie in de poppenkast. Ze wilden allebei heel graag mee op reis met Jan Klaassen. Katrijntje vond dat zij, als vrouw van Jan Klaassen zeker wel mee op reis mocht. Heksemie vond dit niet eerlijk ; zij had immers nog nooit in een vliegtuig gezeten !

Jan Klaassen vertelde in de poppenkast over de luchthaven. Omdat hij toch nog twijfelde stelde Jeanine voor om nog een klein vliegtuigje te laten overvliegen boven de speelplaats. Ook dat was wel spannend want het vliegtuig vloog veel lager dan normaal. Wij konden het heel goed zien !

De kinderen van het eerste leerjaar mochten vandaag spelen en werken in de kleuterschool. De kleuters mochten naar het eerste leerjaar. Wat spannend, maar ook wel fijn !

(Wij willen hierbij de Aeroclub Brasschaat bedanken voor hun medewerking!)

Donderdag 6 juni 2019

Jeanine werd zo stilaan ongeduldig in de poppenkast. Jan Klaassen was niet in het sportvliegtuigje gestapt en bleef maar twijfelen. Misschien wilde hij wel met de helikopter naar Afrika ? Jeanine regelde een helikopter die zou landen op de sportvelden van het VITO. En wij mochten allemaal mee van Jan Klaassen om te kijken….Zou hij deze keer wel instappen ? Maar, wat een pech ! De piloot van de helikopter zat in een belangrijke vergadering en kon niet komen. Misschien een volgende keer ?

Ook vandaag mochten de kinderen van het eerste leerjaar nog eens gaan spelen bij de kleuterjuf van vorig jaar. De kleuters gingen weer werken en leren bij de meester en juf van het eerste leerjaar.

Vrijdag 7 juni 2019

Wie zou er mee gaan met Jan Klaassen ? Er hoefde geen ruzie meer gemaakt te worden ; juf Marina had het te druk, Katrijntje had haar been gebroken en Heksemie had een zware verkoudheid. Wat een pechvogels ! Dus…Jan Klaassen zou alleen gaan.

Maar hoe ? Niet met het vliegtuig, ook niet met de helikopter….

Jeanine gaf Jan Klaassen nog één kans ; ze zou voor hem een verrassing regelen om alsnog naar Afrika te vertrekken. Maar…dan moest er toch een afscheidsfeestje georganiseerd worden ! Daar wilden de kinderen wel voor zorgen.

Uiteindelijk vertrok Jan Klaassen met de luchtballon. We zwaaiden hem nog lang na. Een goede reis Jan Klaassen ! Zien we je volgend schooljaar weer terug ?

Tijdens de stage van juf Eline gingen we met onze kleuters naar de serre en de tuintjes van de VITO.
We zagen er waar onze groenten en fruit vandaan komen.
Er groeiden kerstomaatjes, paprika’s, aardbeien, braambessen, …
We kregen de kans om lekker te proeven en te ontdekken.
Een leerrijke dag!

18-19 Kleuters juf Annelies naar de VITO

 

18-19 Lentewandeling De kleuters van juf Nancy, juf Inge, juf Annelies naar de Kalmthoutse heide
« 1 van 2 »

Op dinsdag 30 april gingen de kleuters van juf Greet, juf Annelies, juf Inge en juf Nancy met de bus naar de Mosten. De hele dag klimmen en klauteren, glijden en draaien en spelen in de grote zandberg…en op het einde van de dag nog een lekker ijsje. Wat een fijne dag !

Dankjewel aan de mama’s om ons de hele dag te helpen !

18-19 kleuters naar de Mosten

Proficiat aan de mama van Frauke, Hasse en Tijl!

Een knappe prestatie op het WK atletiek voor de masters!

18-19 supporteren voor Dorien Van de Poel

Wat leuk! Nu kunnen we met potten en pannen in de zandbak spelen!

18-19 Kleuters spelen met potten en pannen in de zandbak

13 en 14 februari was het grootouderfeest op onze school voor de kleutertjes.  De kinderen van het 5de leerjaar zorgden als echte mini-juffen en –meesters voor de kleuters die even niet met de activiteiten mee deden.  De kleutertjes genoten van deze aandacht en de kinderen van het 5de leerden om voor de kinderen te zorgen, verantwoordelijkheid te nemen en hen te entertainen.

18-19 5de leerjaar zijn mini-juffen en -meesters voor de kleuters
« 1 van 2 »
18-19 Grootouderfeest
« 1 van 15 »
18-19 Overgang kleuter-lagere school crea

No Images found.

Volgende week is het grootouderfeest en wij zijn ons alvast aan het voorbereiden…

Ook had Flor nog even tijd om samen leuke kinderliedjes te zingen.

18-19 Zingen in de speelzaal