Juf Joyce (L4a)

17-18 Carnaval - pannenkoekenfeest

De kinderen van 4A mochten gaan helpen bij het zetelfietsen in het woonzorgcentrum hier in Hoogstraten.

De kinderen mochten de bewoners gaan halen, ze helpen met de rolstoel, helpen met het zetelfietsen, samen iets drinken enzovoort.

Aan de reacties achteraf te horen, vonden ze het geweldig! :)-

17-18 4A naar WZC

De kinderen van 4A blijven gaan!

Wat vinden ze braingym toch leuk. 🙂

17-18 Braingym 4A-2

De kinderen van het 4de leerjaar zijn vandaag naar de bib geweest. Niet om boeken te gaan kiezen, maar ze zijn gaan luisteren naar de auteur Nico De Braeckeleer.

Wat was het toch interessant!

17-18 Nico De Braeckeleer 4de lj

Het laatste uurtje van de dag is het 4de leerjaar gaan genieten van het zalige weer.

17-18 Buiten spelen! 4de lj

Al weken hingen er affiches aan de ramen van onze school. Nieuwsgierig ontdekten we dat er op 22 april een heus ‘schoolfestival’ zou plaatsvinden. En wie wil daar niet bij zijn…?

Toen de grote dag was aangebroken zag je al van ver dat er wat gaande was, want kleurige linten in de bomen brachten iedereen meteen in festivalstemming.

Bij het binnenkomen werden alle bezoekers één voor één gescreend door de security van het zesde leerjaar onder het motto: ‘wij denken aan uw veiligheid’. Eenmaal goed bevonden kregen alle kinderen een festivalbandje om hun pols en kon het feest beginnen!

Eens binnen werden we meteen opgenomen in de festivalsfeer. Toffe muziek, een ligweide (met lounge zetels en zitzakken), een podium en heel wat leuke kraampjes.

Dankzij de foodtrucks konden wij onze hongertjes stillen. Aan de mocktailbar konden we zelf aan de slag met alcoholvrije drankjes te bereiden en aan de barista werd een verwenkoffie voor je klaargezet.

Het tradionele ‘eendjes vissen’ en ‘touwtje trek’ wilden we de kleintjes niet onthouden, maar deze keer stonden ook onze kraampjes op wielen, zoals het hoort op een festival.

Op het podium kregen de kinderen de kans hun talenten te tonen aan het publiek.

Wie zich graag liet gaan zonder al te veel publiek kon zich uitleven in de ‘dansklas’.

Naast het schminken kon er ook gekozen worden voor een ‘tattoo’ van de Gemeenteschool. Pijnloos werd deze in 1,2,3 gezet op je bovenarm of onderarm, je enkel of je rug…

Voor wie een herinnering wilde aan het schoolfestival werd er een fotobooth voorzien.

Een heerlijk zonnetje maakt het festival nog echter én mooier. Dat de kinderen en leerkrachten ’s anderendaags nog met hun festivalbandjes en tattoos op school verschenen maakt duidelijk: het was een schoolfeest waar iedereen met véél plezier aan terugdenkt!!!

17-18 Schoolfeest lagere school en kleuterschool 2018
« 1 van 3 »

Het was reuzegezellig in onze festivalbusjes!!

17-18 fotobooth schoolfeest 2018
« 1 van 4 »
17-18 Samen spelen 4A en 4B
« 1 van 2 »

In teken van ons jaarthema (jij + ik = kansen) speelden alle klassen enkele G-sport activiteiten. Zo kon iedereen eens ervaren dat sporten niet gemakkelijk is wanneer je minder goed kan zien, bewegen, spreken, horen, …

17-18 g-sport jaarthema

4A kreeg bezoek van 3A.

De kinderen van 3A zijn een liedje komen zingen in het 4de leerjaar.

Niet zo maar een liedje. Een liedje in canon stijl.

En wat hebben ze dat goed gedaan. Een dikke pluim! J

17-18 4A krijgt bezoek van het derde leerjaar