juf Stéphanie & juf Griet (L5a)

Bedankt aan VTI-spijker voor de toffe namiddag! Op de foto’s alleen maar lachende gezichten.

19-20 Carnaval LS
« 1 van 2 »
19-20 Wintersportdag

In januari zijn de kinderen tijdens carrousel ondergedompeld in de geschiedenis, werking, landen,… van de Europese Unie.

19-20 carrousel 3de graad - januari 2020
19-20 Grootouderfeest november 2019
« 1 van 2 »

Tijdens de carrousel van december ging de derde graad aan de slag rond houtbewerking, elektriciteit en magnetisme.
Bij juf Griet maakten ze met houten blokjes een poppetje door te timmeren, te zagen en te schuren.
Bij juf Stephanie konden de leerlingen experimenteren met magneten. Zo konden ze zonder voorwerpen aan te raken, deze toch verplaatsen.
Bij juf Annelot probeerden de kinderen een lampje, een zoemer en een motor te laten werken door een gesloten stroomkring te maken. Wat een toffe carrousel vol techniek!

19-20 carrousel hout + elektriciteit + magnetisme - derde graad
« 1 van 2 »

De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar waren even de hulpjes van de kerstman. Ze hebben er echt knappe werkjes van gemaakt.

19-20 knutselen kerstmarkt derde graad
« 1 van 2 »

Gemeenteschool Hoogstraten lanceert antipestprogramma

Dit schooljaar gaat de Gemeenteschool van Hoogstraten aan de slag met KiVa, het antipestprogramma dat komt overgewaaid uit Finland. Woensdag 2 oktober werd de kick-off gegeven.

Wat is KiVa?

KiVa – Fins voor ‘fijn, tof, leuk’- wordt stilaan een begrip in Vlaanderen. Het Finse antipestprogramma onderscheidt zich door haar integrale en schoolbrede benadering en streeft daarmee een duurzaam effect na. Dat doet het door leerlingen, leerkrachten én ouders te betrekken. 

 

In andere landen werden al straffe resultaten geboekt met het KiVa-programma. Er is zowel een direct effect (minder pesterijen), als een indirect effect (minder angst, positiever zelfbeeld, meer zin in school, betere schoolresultaten). Daarom gaat de Gemeenteschool Hoogstraten aan de slag met KiVa.

 

Klasdoorbrekende samenwerking

Op de kick-off werden alle kinderen verdeeld in klasdoorbrekende groepen. Door samen te werken moesten ze proberen om 15 opdrachten tot een goed einde te brengen. Een greep uit de – niet zo gemakkelijke – opdrachten: een parcours afleggen met een ladder, met de hele groep over een hoog gespannen elastiek geraken zonder die aan te raken, met planken een zo hoog mogelijke toren bouwen, een zeil omdraaien terwijl je er met de hele groep opstaat,…

 

Het was een plezier om te zien hoe de kinderen samen ervoor zorgden om de proeven tot een goed einde te brengen. Alle kinderen en hun leerkrachten genoten zichtbaar van deze voormiddag.


 Kiko en Flo

 

Vorig schooljaar maakten de kinderen kennis met Kiko en Flo. Kiko en Flo toonden de kinderen hoe zij beter met elkaar kunnen omgaan. Dit toffe duo bracht elke maand een bezoek aan de school en gaf de kinderen telkens een maandpunt om rond te werken.

 

Als afsluiter van de kick-off kwamen Kiko en Flo zelfs even op bezoek. Ze zijn zo fier op de kinderen. Ze verdienen allemaal een dikke pluim!

19-20 KIVA kick-off
« 1 van 3 »
19-20 Sinterklaas LS buiten
19-20 Voorlezen in de KS en LS
19-20 3de graad carrousel oktober
« 1 van 2 »