juf Stéphanie (L5b)

Hoog bezoek…

Ook dit jaar zijn de Sint en de pieten niet vergeten langs te komen in de Gemeenteschool van Hoogstraten. En gelukkig, er waren geen stoute kinderen.

18-19 Sint op school
« 2 van 4 »

Tijdens carrousel maakten de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in groepjes een prentenboek. Ze kregen drie weken de tijd om een verhaal en bijpassende prenten te maken aan de hand van een gekregen titel. Wanneer de verhalen af waren, mochten ze deze ook gaan voorstellen in de kleuterschool en in het eerste en tweede leerjaar. Het was een groot succes!

18-19 5 en 6 maken zelf een prentenboek
« 1 van 3 »

Vandaag, dinsdag 4 december kwam het leerlingenparlement weer samen. Het agendapunt ‘de speelplaatsinrichting’ waar we al enkele weken aan werken kwam opnieuw aan bod.

18-19 Leerlingenparlement November

Tijdens de voorleesweek gingen alle juffen en meesters voorlezen in een andere klas.

Dat vonden de kinderen én de leerkrachten fijn !

18-19 voorleesweek leerkrachten lezen voor in andere klas

In het teken van de voorleesweek trokken de kinderen van het vijfde leerjaar eens naar de grootste kleuters om een prentenboek voor te lezen dat ze hadden voorbereid.

18-19 Voorlezen 5de lj oudste kleuters
« 1 van 2 »

Met veel trots spellen wij ons voltallige leerlingenparlement voor…

18-19 Foto leerlingenparlement

Op vrijdag 19 oktober fietsten we met de 3de graad richting Wortel kolonie.   Daar aangekomen deden we allerlei ervaringsopdrachten met als rode draad ‘onze zintuigen’.  Regelmatig werden 1 of meerdere zintuigen uitgeschakeld en moest de ‘begeleider’ de andere kinderen door het bos leiden.  We maakten ook nog een zelfportret met natuurlijke materialen.  Daarna picknicken om daarna nog even naar hartenlust te spelen.

18-19 3de graad naar het bos
« 1 van 5 »

Het 5de en 6de leerjaar trok op vrijdag 12 oktober richting Brussel.  Het weer was ons gunstig gezind, dus een ideale dag om onze hoofdstad te bezoeken.  We startten met een stadswandeling langs o.a. het Koninklijk Paleis, de Kunstberg, Manneke Pis, de Grote Markt, de Sint-Hubertusgalerijen, Rue de Bouchers, de Muntschouwburg, Jeanneke Pis,…  Ook brachten we een bezoekje aan het Vlaams Parlement.  Afsluiten deden we in het Atomium waar we de lift namen naar de bovenste bol en konden genieten van een mooi uitzicht!  Het was een geslaagde dag!

18-19 studiereis Brussel 3de graad
« 1 van 4 »

In het vijfde leerden we tijdens de les wiskunde over oppervlaktematen.

We kregen de opdracht om met 18 kinderen op één vierkante meter te gaan staan.

Het resultaat zie je op de foto’s.

18-19 5B leert over oppervlaktematen

Thema 1 van Nederlands ging over Vincent van Gogh.

In groepjes van 2 of 3 kozen we ons lievelingsschilderij en gingen we aan de slag.

We moesten informatie opzoeken en in een powerpoint gieten, we maakten het werk na en stelden ons schilderij voor.

Het was een leuke en leerrijke opdracht!

18-19 Vincent van Gogh 5A