juf Lydie (L6a)

Bedankt aan VTI-spijker voor de toffe namiddag! Op de foto’s alleen maar lachende gezichten.

19-20 Carnaval LS
« 1 van 2 »
19-20 Wintersportdag

In januari zijn de kinderen tijdens carrousel ondergedompeld in de geschiedenis, werking, landen,… van de Europese Unie.

19-20 carrousel 3de graad - januari 2020
19-20 Grootouderfeest november 2019
« 1 van 2 »

Gemeenteschool Hoogstraten lanceert antipestprogramma

Dit schooljaar gaat de Gemeenteschool van Hoogstraten aan de slag met KiVa, het antipestprogramma dat komt overgewaaid uit Finland. Woensdag 2 oktober werd de kick-off gegeven.

Wat is KiVa?

KiVa – Fins voor ‘fijn, tof, leuk’- wordt stilaan een begrip in Vlaanderen. Het Finse antipestprogramma onderscheidt zich door haar integrale en schoolbrede benadering en streeft daarmee een duurzaam effect na. Dat doet het door leerlingen, leerkrachten én ouders te betrekken. 

 

In andere landen werden al straffe resultaten geboekt met het KiVa-programma. Er is zowel een direct effect (minder pesterijen), als een indirect effect (minder angst, positiever zelfbeeld, meer zin in school, betere schoolresultaten). Daarom gaat de Gemeenteschool Hoogstraten aan de slag met KiVa.

 

Klasdoorbrekende samenwerking

Op de kick-off werden alle kinderen verdeeld in klasdoorbrekende groepen. Door samen te werken moesten ze proberen om 15 opdrachten tot een goed einde te brengen. Een greep uit de – niet zo gemakkelijke – opdrachten: een parcours afleggen met een ladder, met de hele groep over een hoog gespannen elastiek geraken zonder die aan te raken, met planken een zo hoog mogelijke toren bouwen, een zeil omdraaien terwijl je er met de hele groep opstaat,…

 

Het was een plezier om te zien hoe de kinderen samen ervoor zorgden om de proeven tot een goed einde te brengen. Alle kinderen en hun leerkrachten genoten zichtbaar van deze voormiddag.


 Kiko en Flo

 

Vorig schooljaar maakten de kinderen kennis met Kiko en Flo. Kiko en Flo toonden de kinderen hoe zij beter met elkaar kunnen omgaan. Dit toffe duo bracht elke maand een bezoek aan de school en gaf de kinderen telkens een maandpunt om rond te werken.

 

Als afsluiter van de kick-off kwamen Kiko en Flo zelfs even op bezoek. Ze zijn zo fier op de kinderen. Ze verdienen allemaal een dikke pluim!

19-20 KIVA kick-off
« 1 van 3 »
19-20 Sinterklaas LS buiten
19-20 Voorlezen in de KS en LS
19-20 3de graad carrousel oktober
« 1 van 2 »

Op 18 oktober trok de 3de graad met de fiets naar het bos.  Het begon wat regenachtig, maar nadien klaarde het gelukkig toch op en konden we aan de slag gaan.  In de voormiddag onderzochten we het bos aan de hand van allerlei materiaal.  De kinderen moesten zelfs ook zelf met een fototoestel aan het werk en dit leverde mooie resultaten op!  ’s Middags picknickten we in het bos en na de middag was er nog even tijd om te spelen.

19-20 3de graad naar het bos
« 1 van 2 »

Op woensdag 16 oktober trokken we met 5 ploegen naar Merksplas om mee te doen aan het voetbaltoernooi georganiseerd door MOEV. Ondanks het slechte weer, gingen onze ploegen er allemaal 100 % voor! Hopelijk kunnen we volgend schooljaar met evenveel ploegen deelnemen. Proficiat aan alle deelnemers!

19-20 Moev voetbal 4-4