Om de overgang van de kleuterschool naar het eerste leerjaar vlot te laten verlopen doen de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar gemeenschappelijk activiteiten.  Zo spelen ze samen in de kleutertuin, luisteren ze naar verhalen en kijken ze samen naar een poppenkastverhaal.
In de loop van het schooljaar knutselen de kleuters en de eersteklassers in gemengde groepen met een doorschuifsysteem.  Zo maken de kleuters al kennis met de werking/leerkracht van het eerste leerjaar.  De eersteklassers vinden het superleuk om nog eens bij hun kleuterjuf te zijn.

Als kers op de taart werken de kleuters en de eersteklassers op het einde van het schooljaar een hele week samen rond een thema. De kleuters komen tijdens deze themaweek een keertje echt werken in het eerste leerjaar en proeven zo hoe het voelt in die nieuwe “grote” school.

Overgang KS-LS