Verlofdag
Morgen, 4 juni, is onze laatste plaatselijke verlofdag. Alle kinderen en leerkrachten kunnen genieten van een vrije dag.

Picknick kleuters
Vrijdag 5 juni picknicken de kleuters in onze schooltuin. Ze smullen van de boterhammen die ze zelf in de klas smeerden. Alle kleuters kregen hiervoor een apart briefje mee. Het wordt heel warm weer. Daarom vragen we om de kinderen ’s morgens al goed in te smeren.

Inschrijven kleuters
Woensdag 10 juni vanaf 9.30 uur is er in het klasje van juf Inn een opendeurvoormiddag voor de kleuters die in september naar school mogen komen.

Fruitdag
Maandag 8 juni zullen de kinderen weer verwend worden met een heerlijke fruitsnack. Dankjewel oudercomité!

Leeruitstap vierde leerjaar
De kinderen van het vierde leerjaar brachten deze week een bezoek aan de Heilig Bloedtentoonstelling in het Ostmuseum. Ze maakten vaandels.

Schoolreizen lagere school
Zoals je weet, gaan alle kinderen van de lagere school vrijdag 5 juni op schoolreis. We krijgen warm weer. Smeer je kind ’s morgens al goed in en zorg voor een petje en bedekte schouders.
Een heel fijne dag allemaal!

Bib
Maandag 8 juni gaan de kinderen van het eerste leerjaar naar de bib. Omdat het de laatste keer van dit schooljaar is, brengen ze alleen de geleende boeken van de klas terug.

Zwemmen
De kinderen van het eerste en derde leerjaar gaan dinsdag 9 juni zwemmen.

Intercommunaal examen IOK
In alle gemeentescholen van de Kempen worden dezelfde toetsen afgenomen: het eerste en tweede leerjaar op maandag 8 juni; het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar op dinsdag 9 juni.

Fietsproeven 5 en 6
Het vijfde leerjaar doet op dinsdag 9 juni allerlei fietsproefjes op de speelplaats en vrijdag leggen ze samen met het zesde leerjaar het fietsexamen af op de openbare weg. Op deze dagen brengen zij een fiets mee die in orde is. Veel succes!

Niveaulezen eerste leerjaar
Omwille van het overgangsproject lezen de eersteklassertjes volgende week al voor de laatste keer in niveaugroepjes. Als dank trakteren we maandag en donderdag na het niveaulezen voor alle leesouders.

Oudercomité
Donderdag 11 juni vergadert het oudercomité om 20.15 uur in de school.

Inschrijving volgend schooljaar
Bij de organisatie van het nieuwe schooljaar moet er heel wat geregeld worden: verdelen van de klassen, aanschaf van voldoende banken, stoelen en leermateriaal, afspraken met het zwembad, …  Zoals jullie gedurende het hele schooljaar hebben kunnen vaststel­len, hebben wij ons ingezet om jullie jongen of meisje op een aangename manier heel veel te laten leren. Daarom hopen we ook in de toekomst jullie vertrouwen te behouden. Met jullie steun kunnen we verder bouwen aan onze school. Als bijlage vind je voor elk van je kinderen een strookje. Wil je dit invullen en zo spoedig mogelijk mee terug naar school  geven?

Keuze godsdienst/zedenleer
De kinderen die volgend schooljaar naar het eerste leerjaar gaan, krijgen nu reeds een formulier mee om hun keuze voor godsdienst of zedenleer te maken. Wil je dit invullen en terug meegeven a.u.b.? Kinderen van andere klassen die hun keuze willen wijzigen, kunnen dit laten weten op het secretariaat. Zij krijgen dan een nieuw formulier. In het verleden gebeurde het wel eens, zeker bij de niet-katholieke godsdiensten, dat ouders graag weten wat de godsdienst juist inhoudt. Wie informatie over een godsdienst of over zedenleer wenst, kan een afspraak maken met de leerkracht op maandag- of donderdagvoormiddag.