Overgangsproject
De oudste kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar bezochten afgelopen dinsdag het kasteel van ridder Roderik in Malle.

Sportdag kleuterschool
Maandag 22 juni houden de kleuters hun jaarlijkse sportdag op school. Zorg voor gemakkelijke kleren en sportschoenen alsjeblieft. De kleuters van juf Machteld, Inge en Nancy mogen hun fiets of step meebrengen.

Leeruitstap derde leerjaar
Morgen, 19 juni, fietsen de kinderen van het derde leerjaar langs de dodendraadroute naar Zondereigen. Breng mee: een fiets die goed in orde is, een fluo-vestje, schoenen en kledij die vuil mogen worden, eventueel regenjas, een rugzak met boterhammen, drank en fruit of koek.

Fietsparcours tweede leerjaar
De kinderen van het tweede leerjaar oefenen morgen, vrijdag 19 juni,  hun behendigheid op een fietsparcours. Breng allemaal je fiets mee naar school!

Lagere school naar de Mosten
Maandag 22 juni gaan de kinderen van de lagere school naar de Mosten.  De kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar rijden met de fiets. Voor het eerste en tweede leerjaar is busvervoer voorzien. Als het weer het toelaat, mogen ze zwemmen. Wat brengen ze mee?
–          boterhammen en drank
–          zwemgerief
–          een rugzak en een plastieken zak met naam: hierin kunnen de kinderen hun kleding bewaren terwijl ze gaan zwemmen.
–          zonnecrème en pet bij warm weer
–          extra drankjes bij warm weer (geen glas)
Voor deze uitstap schrijven we 1,5 euro op de schoolrekening. Veel plezier allemaal!

Zwemmen
Dinsdag 23 juni zwemmen de kinderen van het eerste en derde leerjaar voor de laatste maal.

Derde speelt natuurbeheerspel
De kinderen van het derde leerjaar leren dinsdag veel bij over het beheren van de natuur. De kosten bedragen 1 euro en zijn te betalen via de schoolrekening.

Avondactiviteit zesde leerjaar
De kinderen van het zesde leerjaar hebben dinsdag een avondactiviteit op school en blijven een nachtje slapen. Veel plezier allemaal!

Leeruitstap derde leerjaar
Het derde leerjaar rijdt donderdag 25 juni met de fiets naar Wortel Kolonie. In de voormiddag bezoeken ze de Klapekster en komen van alles te weten over vogels, nestkasten, bomen, …
’s Namiddags trekken ze de natuur in met de boswachter. Breng mee: een fiets die goed in orde is, je fluo-vestje, schoenen en kledij die vuil mogen worden, eventueel je regenjas, een rugzak met boterhammen, genoeg drank en fruit of koek. De kosten voor deze uitstap en voor een drankje in de Klapekster bedragen 2,5 euro, te betalen via de schoolrekening. Het wordt een boeiende dag!

Leeruitstappen zesde leerjaar
Vrijdagvoormiddag 19 juni bezoeken de leerlingen van het zesde het waterzuiveringstation Aquafin in Minderhout en vrijdag 26 juni fietsen ze het aardbeienpad. Zorg telkens voor een fiets die goed in orde is.

Wieltjesdag
Donderdag 25 juni is het weer wieltjesdag voor de lagere school. Je mag je steps, skateboards, in-lineskates, …. mee naar school brengen.

Franse liedjes in de lagere school
Vrijdagnamiddag 26 juni zingen de kinderen van de lagere school Franse liedjes in de refter. Flor en Florejan staan weer klaar om hen daarbij te begeleiden. Hartelijk dank! Wij zijn enorm blij met de muziek, de ambiance en de geweldige samenwerking waarvan we het hele jaar hebben genoten. De ouders zijn van harte welkom vanaf 14.45 uur.

Veilig aan de schoolpoort
Nu er veel kinderen te voet of met de fiets naar school komen, roepen we nogmaals op om extra voorzichtig te zijn bij het brengen en halen van je kind, in het bijzonder achteraan in de Deken Sendenstraat. Parkeer niet aan de schoolpoort, rij door en draai achteraan in de straat. Dankjewel!

Vrije dagen volgend schooljaar
Plaatselijke verlofdagen:
–          maandag 28/09/2015
–          donderdag 26/05/2016
Pedagogische studiedagen
–          vrijdag 27/11/2015
–          woensdag 09/03/2016

Verloren voorwerpen
Voor de laatste maal dit schooljaar stallen we de verloren voorwerpen uit in de refter vanaf dinsdagmiddag tot donderdagmorgen. Kom zeker een kijkje nemen, we hebben een grote verzameling kleding, doosjes, jassen, …