Zwemmen
Dinsdag 15 september gaan de kinderen van het eerste en vijfde leerjaar zwemmen. Ze vertrekken om 13.40 uur, hebben zwemles van 14.10 uur tot 14.40 uur, waarna ze 10 minuten vrij mogen zwemmen. Zij zijn terug in de school om 15.30 uur.

Bib
Zoals je wellicht al weet, werken we dit jaar rond het jaarthema “Lezen is ….dromen met je ogen open”. Daarom zullen alle klassen van de lagere school regelmatig naar de bib gaan. Vrijdag 11 september gaan de leerlingen van het vijfde leerjaar en maandag 14 september beide klassen van het tweede leerjaar.

Roald Dahlweek
De klassen van de tweede en derde graad stappen in een project rond Roald Dahl. De bib zorgde voor een boekenpakket en de komende weken werken 3, 4, 5 en 6 met de boeken van deze jeugdschrijver.

Studiereis 5 en 6
Donderdag 17 september gaan de leerlingen van de derde graad op studiereis naar Antwerpen. Ze maken een stadswandeling langs verschillende bezienswaardig-heden en er is ook een uitgebreide begeleide rondrit door de Antwerpse haven. Samen maken we er een leerrijke dag van. Kom naar school om 7.30 uur, draag aan-gepaste kledij en goede wandelschoenen, zorg voor een rugzak met eten voor 1 keer, 2 tussendoortjes en voldoende drank. Breng ook wat kleingeld mee voor toiletbezoek. We zijn terug op school rond 16.45 uur. Deze uitstap kost 3 euro en komt op de schoolrekening.

Turnen
Wil je de turnkledij (T-shirt, broekje, turnpantoffels en turnzak) van je kind tekenen met haar/zijn naam? Zo vindt elk kind de eigen spulletjes gemakkelijk terug.
Er zijn kinderen waarvan de turnkleding nog niet in orde is (vooral turnpantoffels). Wil je daar zo snel mogelijk voor zorgen alsjeblieft?

SVS
Deze namiddag ging meester Simon naar de startvergadering van SVS. Volgende week krijg je dan een overzicht van het aanbod van de buitenschoolse sportactiviteiten.

Week van de sportclub
Van 12 tot 20 september is het “Week van de Sportclub”. Bloso zet, samen met de Vlaamse sportfederaties, de sportclubs in de kijker. We nemen deel aan de actie “Toon je sport@school”. Kom op woensdag 16 september in je favoriete sportoutfit naar school!

Bijlage
          Boekje week van de sportclub
–          Kleurplaat Parasollekesdag
–          Flyer knuffelturnen voor de kleuters en het eerste leerjaar
–          Flyer Gezinsbond