Strapdag
Morgen 18 september is het strapdag. Duizenden kinderen en (groot)ouders stappen of trappen op de strapdag naar school. Te voet of met de fiets naar school zorgt voor meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. Kinderen die morgen te voet of met de fiets naar school komen krijgen een lekkere traktatie.
Draag je fluovestje, zo zorg je dat je goed zichtbaar bent in het verkeer, ook bij donker weer!

Schoolreis kleuters
Onze kleuters gaan vrijdag 25 september een hele dag op schoolreis naar het Aardbeienterras in Rijsbergen. Ze brengen alleen hun boterhammen mee in een brooddoos, getekend met hun naam. Rugzakjes zijn niet nodig. De kleuterleidsters zorgen voor een drankje en koeken. We vertrekken met de bus om 9 uur en zijn ’s namiddags tijdig terug op school. Dankzij de bijdrage van het oudercomité kunnen we de kosten voor deze schoolreis beperken tot 4,5 euro per kind, te betalen via de schoolrekening. Veel plezier!

Oudercafé
De ouders van de kleuters van het onthaalklasje zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdagmorgen 23 september van 8.45 tot 9.30 uur. De juf zorgde voor een filmpje van de kindjes in haar klas en bij een kop koffie kan je kennismaken met de ouders van de klasgenootjes.

Bib
De kinderen van het eerste leerjaar gaan maandag naar de bib.

Niveaulezen
Maandag 21 september starten de kinderen van het tweede en het derde leerjaar met het lezen in niveaugroepjes. Ze lezen elke maandag- en donderdagmorgen. Alvast bedankt aan alle (groot)ouders die hierbij helpen.

Zwemmen
Dinsdag 22 september zwemmen de kinderen van het tweede, derde, vierde en zesde leerjaar.

Feest eerste leerjaar
Woensdag 23 september om 18.30 uur verwachten we de kinderen van het eerste leerjaar met hun ouders en broers en zusjes, die zich ingeschreven hebben voor het feest. Deze bijeenkomst zal een goede gelegenheid zijn om de andere ouders en kinderen wat beter te leren kennen. Met de lekkere frikadellen en kriekjes van het oudercomité wordt het een gezellige avond.

Bloemen en groenten
Morgen gaan de kinderen van het vierde leerjaar de kunstwerken van groenten en bloemen bewonderen op de Vrijheid.

Leeruitstap derde leerjaar
De derdeklassers brengen donderdag 24 september een bezoekje aan “de klas van vroeger” die in het woonzorgcentrum werd ingericht.

SVS – Stichting Vlaamse Schoolsport
SVS organiseert een uitgebreid gamma van sportactiviteiten op woensdagnamiddag. Elke maand doen we met de school mee aan één activiteit. De eerste is de scholenveldloop in de Mosten op woensdag 23 september. Daarvoor gaan we dinsdagmiddag al even oefenen samen met meester Simon en juf Tineke. De brief met deelnemingsformulier kregen de kinderen vorige week al mee. We hopen dat veel kinderen van onze school zullen meelopen. Als bijlage vind je de kalender voor dit schooljaar. Veel sportplezier!

Wieltjesdag
Volgende donderdag is het de eerste “wieltjesdag” van het schooljaar. De kinderen mogen dan hun step, inline-skates, boards, ….. mee naar school brengen voor tijdens de speeltijden en de middagpauze.

Plaatselijke verlofdag
We melden al even dat maandag 28 september een plaatselijke verlofdag is in onze school. Kinderen en leerkrachten hebben dan een vrije dag.

Bijlage
–          Kalender SVS-activiteiten 2015-2016 voor de lagere school
–          Brief opendeurdag brandweer
–          Flyer De Bonte Beestenboel
–          Flyer JNM-Markvallei voor de lagere school