Fietsdag kleuterschool
Woensdag 7 oktober is het fietsdag in de kleuterschool. De kleuters mogen die dag hun fiets / loopfiets meebrengen zodat we samen een parcours kunnen rijden op de speelplaats. De kleuters mogen hun fiets die dag bij het juiste symbool van de klas zetten.

Bib
–          vrijdag 2 oktober : vierde en zesde leerjaar
–          maandag 5 oktober: derde leerjaar B, 3A gaat op 12 oktober omwille van medisch onderzoek

Fruitdag
Maandag zorgt het oudercomité voor een heerlijk fruitig tussendoortje! Dankjewel.

Studiereis 1 en 2
De kinderen van het eerste en tweede leerjaar bezoeken maandag 5 oktober de zoo van Antwerpen. In het educatief programma “Handige Harry’s” leren ze over hoe dieren zich aanpassen aan hun leefomgeving. De bus vertrekt stipt om 8.45 uur en de kinderen zijn terug in de school om 15.30 uur. Kom al tegen 8.30 uur naar school! Breng een rugzak (voorzien van naam) mee met boterhammen, een koek en een drankje voor bij het eten. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten voor de ouders beperken tot 11 euro per kind.  Dit komt op de schoolrekening. Kinderen met een abonnement van de zoo betalen niets (abonnement meebrengen!). We wensen alle kinderen een super fijne dierendag!

Vijfde naar Suske en Wiskemuseum
Maandagvoormiddag 5 oktober brengen de vijfdeklassers een bezoek aan het Suske en Wiskemuseum in Kalmthout. Vertrek op school om 8.30 uur. Breng je boterhammen en een drankje mee want we picknicken ter plaatse. De kosten voor deze uitstap bedragen 4 euro en komen op de schoolrekening.

Medisch schooltoezicht 3A
Maandagnamiddag komen medewerkers van het CLB naar school voor de kinderen van 3A. Het onderzoek houdt in: lengte en gewicht, gezichtsscherpte en nazicht van de vaccinaties.

Zwemmen
Dinsdag 6 oktober gaan de kinderen van het tweede, derde, vierde en zesde leerjaar zwemmen.

Schooltoelage
Voor kinderen van de kleuter- en de lagere school kun je ook dit jaar weer een schooltoelage aanvragen. Dat kan tot 1 juni 2016. Bijgevoegd vind je een informatiefolder. Aanvraagformulieren kan je bekomen op het secretariaat. Voor wie hulp nodig heeft bij het invullen is er vrijdag 2 oktober een zitdag op het stadsbestuur. Je kan de aanvraag ook online doen op www.studietoelagen.be. Naast de schooltoelage die de ouders ontvangen, zal ook de school een extraatje krijgen.

Bijscholing
Juf Inge volgt maandag 5 oktober bijscho-ling over “Zelfzorg”. Juf Sanne Brosens vervangt haar.

Bijlage
–          Folder schooltoelage
–          De Wakkere School
–          Flyer Gemeenschapscentrum Hoogstraten
–          Flyer vormingsavonden drugspreventie voor 5 en 6