Handschoenen
Als de handschoentjes van de kleuters met een koord door de mouwen van de jasjes zitten, geraken ze niet verloren! Vingerhandschoenen zijn heel moeilijk als de kleuters ze zelf niet aan kunnen doen. Kies dan voor wanten alsjeblieft. Teken alle losse kledingstukken met de naam van je kind, ook brooddozen, fruitdoosjes……

Kleuters maken een herfstwandeling
Volgende woensdagvoormiddag 21 oktober maken de kleuters van juf Inn, Greet en Ellen een herfstwandeling in het bos in Sint-Jozef-Rijkevorsel. De kleuters van juf Annelies, Inge en Nancy gaan wandelen in de Gouwberg in Strijbeek. Zorg voor aangepaste kledij en schoenen alsjeblieft. De kleuters zijn ’s middags tijdig terug op school. De kleuters brengen niets mee, de juffen zorgen voor een tussendoortje. Controleer je kinderen nadien op tekenbeten!

Week van het bos
–          De kinderen van het eerste leerjaar gaan maandagnamiddag de bossen van De Hees verkennen. Ze mogen er met de huifkar naartoe. Zorg voor aangepaste kledij en breng laarzen mee.
–          Maandagvoormiddag fietsen de leerlingen van het zesde leerjaar naar de bossen van Wortel Kolonie. Draag je fluovest en kom naar school met een fiets die goed in orde is.
–          De kinderen van het 5de leerjaar gaan dinsdagvoormiddag 20 oktober naar het bos. Zorg voor een fiets die helemaal in orde is, fluovest en een rugzakje met een drankje en een tussendoortje.
Controleer je kinderen nadien op tekenbeten!
–          Omwille van de slechte weersvoorspellingen zal de uitstap van het derde leerjaar naar het bos morgen niet doorgaan. Spijtig, maar de kinderen houden die boeiende dag nog tegoed!

Politie in tweede leerjaar
Politieagenten Paul en Bart komen in het tweede leerjaar spreken over voetgangers in het verkeer. Maandagnamiddag in 2a en vrijdagnamiddag in 2b.

Medisch schooltoezicht
Medewerkers van het CLB komen maandag 19 oktober naar de school voor onderzoek van de kinderen van 3B (lengte, gewicht, gezichtsscherpte, nazicht vaccinaties).

Zwemmen
Dinsdag 20 oktober gaan de kinderen van het tweede, derde, vierde en zesde leerjaar zwemmen.

Kinderviering
Zondag 18 oktober om 11.30 uur is er een kinderviering in de kerk.

Bijlage
–          Brief oudercontact voor de lagere school en voor de kleuters van juf Greet en Ellen
–          Flyer kinderkoor Jubilate voor de lagere school