Inschrijving nieuwe kleuters
Woensdagvoormiddag 28 oktober verwelkomt juf Inn de kleuters die na de herfstvakantie naar school mogen komen.

Derde leerjaar op stap met een kudde schapen
Vrijdag 23 oktober rijden de kinderen van het derde leerjaarmet de fiets naar Wortel Kolonie. In de voormiddag leren ze over de schapen en ontmoeten de herder en zijn kudde. ’s Namiddags trekken ze naar het speelbos. Zorg voor: een fiets die goed in orde is, een fluo vestje, schoenen en kleren die vuil mogen worden, warme kledij, eventueel regenjas, een rugzak met boterhammen, genoeg drank en een koek en/of fruit.

Rapporten en oudercontact
Dinsdag krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport mee naar huis. Vooraf werden de resultaten in de school reeds besproken met juf Dorien, de klasleerkrachten en de zorgleerkracht. Woensdag 23 oktober (in sommige klassen ook al op dinsdag 27 oktober) is er gelegenheid tot oudercontact.
Ook voor de kleuters zijn er volgende week oudercontacten bij juf Greet en juf Ellen.

Roald Dahl
Het vierde leerjaar heeft eindelijk het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ uitgelezen. Als afsluiter organiseren de kinderen zelf een chocoladefabriek. Dinsdag en woensdag deelden ze chocolade uit. De klas met de gouden wikkel mag morgennamiddag op bezoek komen. 5b is de gelukkige klas! Alvast een dikke merci voor de helpende handen.

Wieltjesdag
De kinderen van de lagere school mogen donderdag 29 oktober weer hun “wieltjesmateriaal” zoals steps, in-lineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats. Dit is niet voor de kleuters!

Lagere school zingt
We nodigen de ouders van de lagere school uit op vrijdag 30 oktober om 14.45 uur. Dan zingen de kinderen van de lagere school Franse liedjes met begeleiding van Flor en Florejan.

Dag van de jeugdbeweging
Vrijdag 23 oktober is het ook “dag van de jeugdbeweging”. Wie wil, mag die dag in de kleding van zijn/haar jeugdbeweging naar school komen.

Bijscholing
Vrijdag 23 oktober volgt juf Annelies bijscholing over ‘Differentiëren in de kleuterklas’.

Fakkeltocht
Noteer zaterdagavond 14 november alvast in je agenda. Het oudercomité organiseert dan een fakkeltocht met aansluitend een spaghettiavond en gelegenheid tot wijnproeven voor ouders, kinderen, familie, vrienden ….. De flyer volgt.

Verloren voorwerpen
We verzamelden heel wat verloren voorwerpen. We stallen ze uit in de refter volgende week van dinsdagnamiddag tot donderdagmiddag. Kom eens kijken of er iets van je kind(eren) bijligt. Vergeet er niet langs te lopen als je naar het oudercontact komt. Al wat blijft liggen, gaat naar een goed doel.

Bijlage
–          Brief oudercontact juf Inge, juf Nancy, juf Annelies
–          Brief met kleurplaat van stadsbestuur over herdenking wereldoorlogen voor de lagere school