Fakkeltocht – spaghettiavond
We zijn heel blij met het grote aantal inschrijvingen voor de fakkeltocht van zaterdagavond 14 november. We verwachten jullie zaterdag om 17 uur voor een fijne familieavond!

Nieuwe kinderen op school
Maandag kwamen er 4 nieuwe kleuters naar het onthaalklasje van juf Inn. Ook bij juf Greet en juf Ellen en in de lagere school bij juf Agnes, juf Tineke en juf Ann kwam er een nieuw klasgenootje bij. Welkom in onze school!

Studiereis 3 en 4
De studiereis van de tweede graad gaat morgen, 13 november, naar Technopolis in Mechelen. De kinderen vertrekken om 8.45 uur en zijn om 15.30 uur terug op school. Breng mee:  rugzak met picknick, koek en een drankje voor tussendoor. Deze uitstap kost 8.90 euro per kind. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten beperken tot 7.90 euro, te betalen via de schoolrekening.

Stagiair
Juf Elien Koyen doet stage in de klas van meester Dirk van 12 t/m 27 november.

Bib
Vrijdag 13 november: vijfde leerjaar
Maandag 16 november: tweede leerjaar

Zwemmen
Dinsdag 17 november gaan de kinderen van 2, 3, 4 en 6 zwemmen.

Verkeer – Fietsencontrole
–    In het drukke verkeer is het belangrijk dat je fiets in orde is  en dat je goed zichtbaar bent, zeker bij donker weer! Dinsdag 17 november komt de politie de fietsen van de lagere schoolkinderen controleren. Kom die dag met je fiets naar school!
–    Vanmorgen deelde het oudercomité gadgets uit aan de kinderen als beloning voor het dragen van hun fluohesje. Proficiat!

Verteltheater op school
In ons jaarthema werken we nu verder rond de boeken van Marc De Bel. Volgende donderdag 19 november brengt Verteltheater De Belleman op school vier voorstellingen over zijn verhalen.

DVD’s Roald Dahl
In het kader van het jaarthema “Lezen is …. dromen met je ogen open” organiseren we een filmnamiddag. Wie heeft thuis  DVD’s van Roald Dahl en/of Marc De Bel die we daarvoor mogen lenen? (Mathilde, GVR, Sjakie en de chocoladefabriek, Blinker, de zusjes Kriegel, ……)

Kronkeldidoe
Juf Myriam en meester Dirk herhalen hun oproep voor het vervoer van de kinderen naar de sporthal in Brecht op maandag 23 november. Vertrek in de school om 8.45 uur, vertrek terug om 11.30 uur. Wie wil rijden, kan zich opgeven in het eerste leerjaar. Ouders die voor het vervoer zorgen, betalen geen inkom voor hun kind. Alvast hartelijk dank!

Nieuwjaarsbrieven
Binnenkort is het weer Nieuwjaar. Traditiegetrouw zullen onze kinderen ook dit jaar hun mama, papa, peter en meter verrassen met een nieuwjaarsbriefje. De brief voor de ouders maken de kinderen zelf en moet dus niet betaald worden. De andere brieven kan je via de school aankopen aan 0.65 euro per stuk. De kosten komen op de volgende schoolrekening. Wil je alsjeblieft de juiste aanspreektitels noteren op bijgevoegd strookje?

Bijscholing
–    Zorgjuf Greet van de kleuterschool en meester Dirk gaan maandag 16 november naar een algemene vergadering van het COV.
–    Dinsdag 17 november volgen juf Inge en meester Dirk bijscholing over “Omgaan met richtingsmoeilijkheden en spiegelen bij kinderen” in Antwerpen. Juf Elien Koyen vervangt bij  meester Dirk.
–    Meester Jan volgt dinsdagvoormiddag 17 november bijscholing katholieke godsdienst. Juf Lotte Van den Bogaert vervangt in zijn klas.
–    Juf Dorien en zorgjuffen Greet en Greet gaan donderdagnamiddag naar de zorgdag van OVSG in Brecht.

Bijlage
–          Schoolrekening
–          Bestelstrookje nieuwjaarsbrieven
–          SVS – unihockey 3 en 4
–          Brieven medisch schooltoezicht 5B
–          Flyer Ciné Horizon vanaf 5 jaar