Nieuwe kleuters – oudercafé
Sinds maandag zijn er 6 nieuwe kleuters in het onthaalklasje van juf Inn en ook in de klasjes van juf Greet en juf Inge is er een nieuw vriendje. In de lagere school kregen de kinderen van 2a, 2b en het vierde leerjaar een nieuw klasgenootje. We nodigen de nieuwe ouders van het onthaalklasje van harte uit op woensdag 13 januari van 8.45 tot 9.30 uur voor een babbel met elkaar en met juf Inn. Ze kunnen dan ook kijken naar een video van hun kindje in de klas.

Sportdag 4- en 5-jarige kleuters
Op woensdag 13 januari gaan de kleuters van juf Annelies, Inge en Nancy en de vierjarige kleuters van juf Ellen (°2011) sporten. Ze trekken daarvoor naar het domein Peerdsbos in Brasschaat. Voor één keertje verwachten we de kleuters al om 8.30 uur op school zodat de bus tijdig kan vertrekken. De activiteiten gaan allemaal binnen door. Trek je kleuter die dag sportieve kledij en sportschoenen aan alsjeblieft. De juffen zorgen voor een tussendoortje dus kun je de boekentassen thuis laten. ’s Middags zijn we terug op school. Deze sportdag kost 4,5 euro per kind. Het oudercomité draagt 1 euro bij waardoor we slechts 3,5 euro moeten aanrekenen op de schoolrekening.

Meester Frits afwezig
Meester Frits is afwezig wegens ziekte. Tot einde januari vervangt juf Mieke hem in het zesde leerjaar en juf Elien Koyen neemt haar teken over. Vanaf februari zal juf Annelot Proost les geven in het zesde.

Lezen is …. dromen van een bezoekje van een schrijver
Vandaag mochten we Geert De Kockere verwelkomen op onze school. Een dag  vol gedichten … Wat heeft iemand nog meer nodig om weg te dromen?

 

 

 

Wintersportdag

We kondigden al aan dat het vrijdag 8 januari sportdag is voor de kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar. Ze  gaan indoor sporten en schaatsen in het Bloso-sportcentrum in Herentals Wie zelf schaatsen heeft, mag die meebrengen. Voor de andere kinderen huren we ginder schaatsen. Zorg voor warme sportieve kledij en handschoenen. Zorg dat je kind haar/zijn schoenmaat kent (tip: schrijf de maat op de hand). Alle kinderen brengen boterhammen mee. Wij zorgen voor drank bij de boterhammen. Wie tussendoor wil drinken, brengt dit zelf mee (geen glas, noch blik). Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten voor deze sportdag beperken tot 7 euro. Wie zelf schaatsen heeft, betaalt 0,90 euro minder. Veel sportplezier!

 

Zwemmen

Dinsdag 12 januari gaan de kinderen van 2, 3, 4 en 6 zwemmen.

 

Zesde naar verkeerspark

De kinderen van het zesde leerjaar gaan donderdagvoormiddag 14 januari oefenen in het verkeerspark op de Veiling. De kinderen komen al tegen 8.30 uur naar school!

 

Vijfde naar American Games SVS

De kinderen van het vijfde leerjaar gaan donderdag 4 februari sporten in Brecht. Juf Lydie en juf Griet doen beroep op ouders voor het vervoer. Vertrek om 12 uur op school, vertrek terug om 15 uur in Brecht. Ouders die rijden, betalen geen inkom. Je kan je opgeven via het agenda van je kind. Vermeld ook hoeveel kinderen er in de auto kunnen. Alvast hartelijk dank!

Oudercomité
Het oudercomité vergadert donderdag 14 januari om 20.15 uur.

Bijscholing
–          Juf Dorien volgt van woensdag 13 t/m vrijdag 15 januari een kadercursus voor directeurs,
–          Donderdag 14 januari gaat juf Mieke naar een bijscholing over “Eerste hulp bij anderstalige nieuwkomers”. Juf Elien Koyen vervangt dan in het zesde leerjaar.

Bijlage
–          Briefje trefbal SVS voor 3 en 4
–          Schoolrekening