Nieuwe leerlingen
Dinsdag verwelkomden we Adelina in het klasje van juf Annelies en Elisa bij juf Ann. 

Uitstap kleuters juf Annelies
Samen met juf Anneleen mochten de kleuters van juf Annelies vandaag op bezoek bij een woonwagen van de kermis.

Paardenmolen
Naar jaarlijkse gewoonte mogen de kleuters dinsdagvoormiddag naar de paardenmolen op de Heilig Bloedkermis. Veel plezier!

Oudercafé
De ouders van de kleuters die na Pasen en na Hemelvaart startten in het onthaalklasje van juf Inn zijn van harte welkom in het oudercafé op woensdag 25 mei van 8.45 tot 9.30 uur. Ze kunnen een babbeltje slaan met de juf, een filmpje van hun kindje bekijken en elkaar beter leren kennen bij een kopje koffie of thee.

Kleuters naar de Mosten
Volgende vrijdag 27 mei mogen alle kleuters naar de Mosten. Verdere informatie volgt. 

Heilig Bloedprocessie
–          De eerste communicanten verzamelen om 11 uur aan de Pax op zondag 22 mei en op zondag 29 mei. Na de processie kun je de communicanten afhalen in de kerk.
–          De kinderen die meegaan als schaapje in de H. Bloedprocessie verwachten we beide zondagen om 10.45 uur in de school.
–          De karteldragers verzamelen beide zondagen in de school om 10.45 uur.Bij twijfel of de processie doorgaat: www.sintkatharinahoogstraten.be (rond 10 uur)

Afwezige leerkrachten
Meester Dirk en meester Frits zullen tot het einde van het schooljaar afwezig blijven. Juf Elien geeft verder les in 1b en juf Annelot in het zesde leerjaar tot het einde van het schooljaar.

Bib
Maandag 23 mei gaan de kinderen van het eerste leerjaar naar de bib.

Zwemmen
De kinderen van 2, 3, 4 en 6 gaan dinsdag 24 mei zwemmen.

Joggen op school – stratenloop
Vandaag gingen de kinderen tijdens de middag joggen, samen met juf Tineke en meester Simon, om hen aan te moedigen om mee te lopen tijdens de stratenloop van woensdag 25 mei. Inschrijven hiervoor kan via de sportdienst van de gemeente. We zouden het fijn vinden als je tijdens de stratenloop het T-shirt van onze school draagt. Zo zien we onmiddellijk voor wie we moeten supporteren!

Bezoek IKO
Zoals elk jaar bezoeken de kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar op dinsdag- of woensdagvoormiddag in de Heilig Bloedweek de tentoonstelling in het IKO.

Plaatselijke verlofdag
Donderdag 26 mei is de laatste plaatselijke verlofdag van dit schooljaar. De kinderen en leerkrachten kunnen dan uitrusten van de kermis en de stratenloop. Prettige dag!

Schoolreizen lagere school
Vrijdag 27 mei gaan alle kinderen van de lagere school op schoolreis:
–          het eerste en tweede leerjaar naar Dippie Doe in Best (NL),
–          het derde en vierde leerjaar naar Toverland in Sevenum (NL),
–          het vijfde en zesde leerjaar naar Bobbejaanland.
Alle kinderen krijgen een brief mee met de praktische schikkingen. We duimen voor mooi weer en wensen alle kinderen een fantastische schoolreis toe!

Bijlage
–          Brieven schoolreizen voor de lagere school
–          Schoolrekening
–          Brief gezamenlijke sportdag Hoogstraatse basisscholen voor de lagere school
–          Brief helpende handen fietsexamen 5 en 6
–          Brief SVS mini-tennis voor 3, 4, 5 en 6