Overgangsproject
Volgende week is het overgangsproject voor de kleuters van juf Inge, juf Nancy, juf Annelies en de kinderen van het eerste leerjaar. Maandag 20 juni gaan ze met de bus op uitstap, maar de bestemming houden we nog even geheim. De kosten bedragen 2,5 euro en komen op de schoolrekening. Vandaag was er de laatste gezamenlijke creanamiddag.

Uitstap jongste kleuters
Vrijdagvoormiddag 17 juni maken de kleuters van juf Inn, juf Sindy, juf Greet en juf Ellen een wandeling naar boer Cel. Bij de grootvader van Lard, Vic en Lize mogen ze naar de dieren gaan kijken. Vergeet je fluovestje niet en breng laarsjes mee.

Geen vriendenboekjes bij de kleuters
We vragen geen vriendenboekjes mee te geven met je kleuter. Kleuters kunnen immers zelf niet lezen of schrijven en er geraken regelmatig vriendenboekjes verloren.

Lezen is …. dromen met je ogen open
Met veel trots stellen we woensdag onze zelfgemaakte schoolboeken voor, met teksten van het zesde leerjaar en illustraties van de andere klassen van de lagere school. We nodigen alle ouders van de lagere school uit op woensdag 29 juni om 10.45 uur in de refter.

Gezamenlijke sportdag lagere school
Omwille van de slechte weersvoorspelling voor morgen en omdat veel van de activiteiten buiten plaatsvinden, gaat de geplande sportdag met alle Hoogstraatse basisscholen niet door.

Fietsparcours tweede leerjaar
De kinderen van het tweede leerjaar oefenen donderdag 23 juni hun fietsvaardigheid op de speelplaats. Kom allemaal met je fiets naar school! Mocht het slecht weer zijn, geven we woensdag een briefje mee.

Derde speelt natuurbeheerspel + leeruitstap
De kinderen van het derde leerjaar speelden vandaag het natuurbeheerspel. Volgende maandag 20 juni rijden ze met de fiets naar Wortel Kolonie. In de voormiddag bezoeken ze de Klapekster en komen van alles te weten over vogels, nestkasten, bomen, …
’s Namiddags trekken ze de natuur in met de boswachter. Breng mee: een fiets die goed in orde is, je fluo-vestje, schoenen en kledij die vuil mogen worden, eventueel je regenjas, een rugzak met boterhammen, genoeg drank en fruit of koek. De kosten voor een drankje in de Klapekster bedragen 1,5 euro, te betalen via de schoolrekening. Het wordt een boeiende dag! Vergeet niet je kind nadien te controleren op tekenbeten!

Bib
Vrijdag 18/06: vijfde leerjaar

OVSG-toetsen zesde leerjaar
In alle gemeentescholen van Vlaanderen worden volgende week van maandag tot donderdag dezelfde toetsen afgenomen in het zesde leerjaar. Wij wensen onze zesdeklassers veel succes toe bij hun eindexamen in de lagere school!

Zwemmen
Dinsdag 21 juni zwemmen de kinderen van het tweede, derde, vierde en zesde leerjaar voor de laatste maal.

Groepjeslezen
Vandaag lazen de kinderen van het eerste leerjaar voor de laatste keer in groepjes en voor het tweede leerjaar is het op maandag 20 juni de laatste keer. Dankjewel, leesouders, voor de begeleiding dit schooljaar!

Wieltjesdag
Donderdag 23 juni is het weer wieltjesdag voor de lagere school. Je mag je steps, skateboards, in-lineskates, …. mee naar school brengen.

Franse liedjes in de lagere school
Vrijdagnamiddag 24 juni zingen de kinderen van de lagere school Franse liedjes in de refter. Flor en Florejan staan weer klaar om hen daarbij te begeleiden. Hartelijk dank! Wij zijn enorm blij met de muziek, de ambiance en de geweldige samenwerking waarvan we het hele jaar hebben genoten. De ouders zijn van harte welkom vanaf 14.45 uur.

Vrije dagen volgend schooljaar
Plaatselijke verlofdagen:
–          maandag 03/10/2016
–          donderdag 15/06/2017
Pedagogische studiedagen
–          dinsdag 06/12/2016
–          woensdag 08/02/2017

Algemene ouderavond volgend schooljaar
De algemene informatieavond voor de ouders vindt volgend schooljaar plaats op dinsdag 13 september.

Bijlage
Uitnodiging receptie voor ouders zesde leerjaar