Baby bij juf Griet
Nand werd op 27 juli geboren bij juf Griet en Dries. Hartelijk gefeliciteerd mama, papa en zusje Josse. Juf Griet zal afwezig zijn tot de krokusvakantie.

Strapdag
Morgen 16 september is het strapdag. Duizenden kinderen en (groot)ouders stappen of trappen op de strapdag naar school. Te voet of met de fiets naar school zorgt voor meer veiligheid op de schoolroute en aan de schoolpoort. Kinderen die morgen te voet of met de fiets naar school komen krijgen een lekkere traktatie.

Draag je fluovestje, zo zorg je dat je goed zichtbaar bent in het verkeer!

Oudercafé
De ouders van de nieuwe kleuters van het onthaalklasje zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdagmorgen 21 september van 8.45 tot 9.30 uur. De juf zorgde voor een filmpje van de kindjes in haar klas en bij een kop koffie kan je kennismaken met de ouders van de klasgenootjes.

Bib
Vandaag gingen de kinderen van het zesde leerjaar naar de bib.
De kinderen van het tweede leerjaar gaan donderdag 22 september naar de bib.

Groepjeslezen
Maandag 19 september starten de kinderen van het tweede en het derde leerjaar met het lezen in kleine groepjes. Ze lezen elke maandag- en woensdagmorgen. Alvast bedankt aan alle (groot)ouders die hierbij helpen.

Bloemen en groenten
Maandag gaan de kinderen van het vierde leerjaar de kunstwerken van groenten en bloemen bewonderen op de Vrijheid.

Zwemmen
Dinsdag 20 september zwemmen de kinderen van het eerste, tweede, vierde en vijfde leerjaar.

Infoavond leren leren vierde leerjaar
Donderdag 22 september is er voor de kinderen en ouders van 4a en 4b een infoavond over leren leren.

Feest eerste leerjaar
Woensdag 21 september om 18.30 uur verwachten we de kinderen van het eerste leerjaar met hun ouders en broers en zusjes, die zich ingeschreven hebben voor het feest. Deze bijeenkomst zal een goede gelegenheid zijn om de andere ouders en kinderen wat beter te leren kennen. Met de lekkere frikadellen en kriekjes van het oudercomité wordt het een gezellige avond.

SVS – Stichting Vlaamse Schoolsport
SVS organiseert een uitgebreid gamma van sportactiviteiten op woensdagnamiddag. Elke maand doen we met de school mee aan één activiteit. De eerste is de scholenveldloop in de Mosten op woensdag 28 september.

 Website
Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be bij “een kijkje in …” voor foto’s en commentaar van:
–       Fruitdag oudercomité
–       krantendans in het tweede leerjaar 2A
–       sport@school

Gezinsviering
Zondag 18 september is er om 10 uur een gezinsviering in de kerk.

Bijlage (alleen bij de papieren versie)
–       Flyer studietoelage
–       Flyer gezinsbond
–       Flyer BMA voor de lagere school