Schoolreis kleuters
Donderdag 29 september gaan onze kleuters de hele dag op schoolreis naar de speelboerderij ‘Den Scherpenberg’ in Rucphen. We spelen er zowel in de binnen- als in de buitenspeeltuin. We kunnen er naar de diertjes gaan kijken en mogen een ritje op een pony maken. Onze kleuters hoeven helemaal niets mee te brengen. In het arrangement is een cakeje, een ijsje, frietjes met een snackje en voldoende drank inbegrepen. ’s Namiddags zijn we tijdig terug op school. Het oudercomité komt tussen in de kosten voor deze uitstap. We schrijven nog 8 euro bij op de schoolrekening. Fijne dag allemaal!

Gesloten poorten
De leerkrachten houden graag een goed overzicht over de speelplaats. Neem daarom afscheid van je kind aan de schoolpoort en kom niet mee op de speelplaats.
Vanaf 8.45 uur zullen de poorten gesloten zijn. Kinderen die daarna nog toekomen, gaan altijd langs de hoofdingang.

Leeruitstap derde leerjaar
Morgen, 23 september, fietst het derde leerjaar naar de appelboer in Minderhout. Ze vertrekken om 8.45 uur en zijn ’s middags terug in de school om samen appelmoes te maken. Breng mee:  een fiets die in orde is, fluo-vestje, fruit of koek, dichte schoenen (nat gras), (regen)jas en boekentas met een aardappelmesje in een keukenhanddoek, een snijplankje en een keukenschort.

Studiereis 5 en 6
Maandag 26 september gaan de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar op studiereis naar Brussel. Ze vertrekken al om 8.15 uur en zullen rond 18 uur terug op school zijn. De kosten bedragen voor de ouders 5.80 euro, te betalen via de schoolrekening. Ook hier neemt het oudercomité 1 euro per kind voor haar rekening.

Zwemmen
Dinsdag 27 september gaan de kinderen van het derde en zesde leerjaar zwemmen. Je kind zal voor de zwemles een badmuts krijgen. De kleur van de badmuts geeft aan in welke groep je kind zwemt. De badmuts kost 1 euro, te betalen via de schoolrekening.
Kinderen met lange haren zorgen dat ze een elastiekje bijhebben om de haren bij elkaar te doen.  Ook bij slecht weer gaan we zwemmen. Zorg voor aangepaste kledij.

Scholenveldloop
Volgende woensdag 28 september is het scholenveldloop aan de Mosten. Dinsdag na de namiddagspeeltijd gaan we met alle kinderen van de lagere school oefenen. Zorg dus voor gemakkelijke kledij en schoenen. De brief met deelnemingsformulier kregen de kinderen vorige week al mee. We hopen dat veel kinderen van onze school zullen meelopen. Als bijlage vind je de sportkalender van SVS voor dit schooljaar. Veel sportplezier!

Bijscholing
Maandag volgt juf Dorien een kadercursus voor directeurs.
Zorgjuffen Greet en Greet volgen maandag een bijscholing over “de zorgcoördinator extra”.

Bib
Donderdag 29 september gaan de kinderen van het vijfde leerjaar naar de bib.

Grootouderfeest
Dinsdag 18 en woensdag 19 oktober is het grootouderfeest voor de grootouders van de kleuters. Noteer de data alvast! Volgende week krijgen de kleuters de uitnodiging mee.

Plaatselijke verlofdag
Maandag 3 oktober is onze eerste plaatselijke verlofdag.
Alle kinderen en leerkrachten hebben dan een vrije dag.

Bijlage (alleen bij de papieren versie)
–       Brief studiereis 5 en 6
–       Sportkalender SVS
–       Flyer de Bonte Beestenboel
–       Flyer koor voor grootste kleuters en lagere school