Grootouderfeest kleuterschool
Onze kleuters kregen allemaal twee uitnodigingen mee voor het grootouderfeest. Wie  een extra uitnodiging wenst, kan best de juf even aanspreken. Kun je morgen de inschrijving terug meegeven?

 Fruitdag
Maandag mogen we allemaal weer een lekkere fruitsnack verwachten van het oudercomité. Dankjewel!

 Leeruitstap vijfde leerjaar
De leerlingen van klas 5 brengen volgen maandag 10 oktober een interactief parcours en workshop in het Suske en Wiske-museum en het Arboretum in Kalmthout. We verwachten hen pas rond 17 uur terug op school. Zorg voor je picknick, voldoende drank, geschikte buitenkledij, regenkledij en laarzen. Voor in het Kindermuseum breng je pantoffels mee. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité bedragen de kosten voor deze uitstap 4 euro per kind.

Leeruitstap 1 en 2
De kinderen van het eerste en tweede leerjaar gaan maandag 10 oktober op studiereis naar het centraal station van Antwerpen en naar de Wildertse Duintjes. Ze rijden met de trein naar Antwerpen en verder met de bus naar Essen. De kinderen brengen boterhammen, een koek of fruit en een drankje mee. Zorg voor stevige stap-schoenen en indien nodig voor regenkledij.  Draag zeker ook je fluo-vest! Dankzij de tussenkomst van het oudercomité blijft de bijdrage voor de ouders beperkt tot 4 euro per kind (treinticket en drankje).

Bib
De kinderen van het derde leerjaar en de oudste kleuters van juf Inge gaan dinsdag 11 oktober naar de bib.

Zwemmen
Dinsdagvoormiddag 11 oktober is het zwemmen voor het derde en zesde leerjaar.

Medisch schooltoezicht
–       De kinderen van het vijfde leerjaar die vorige dinsdag nog niet aan de beurt kwamen, krijgen dinsdag 11 oktober hun medische controle en herhalingsvaccinatie op het CLB.
–       Medewerkers van het CLB doen  woensdagvoormiddag op school medisch nazicht van de kinderen van 1a.

Leeruitstap zesde leerjaar
De leerlingen van het zesde leerjaar fietsen vrijdag 14 oktober voor een hele dag naar Wortel Kolonie. Een brief volgt nog.

Batterijen en toners
Je mag lege batterijen en toners meebrengen naar de school. Een recyclagebedrijf haalt ze op en de school krijgt er een vergoeding voor.

Oudercomité
Het oudercomité vergadert op donderdag 13 oktober om 20.15 uur in de school.

Schooltoelage
Voor kinderen van de kleuter- en de lagere school kun je ook dit jaar weer een schooltoelage aanvragen. Dat kan tot 1 juni 2017. Bijgevoegd vind je een informatiefolder. Aanvraagformulieren kan je bekomen op het secretariaat. Je kan de aanvraag ook online doen op  www.studietoelagen.be. Naast de schooltoelage die de ouders ontvangen, zal ook de school een extraatje krijgen.

Bijlage  (alleen papieren versie)
–       Folder school- en studietoelagen
–       Briefje SVS deelnemers voetbal 4-4