Beste ouders
Vanaf volgend schooljaar zal ik geen directeur van de Gemeenteschool Hoogstraten meer zijn.  Mijn hart voor onze school is zeer groot, maar na verschillende jaren de rol van directeur te hebben opgenomen, merk ik dat verschillende aspecten hiervan niet bij mij passen en slaag ik er niet in om me in deze functie thuis te voelen. Hierdoor kan ik niet de schoolleider zijn die een school nodig heeft.
We hopen samen dat mijn opvolger zich met hart en ziel zal inzetten voor de Gemeenteschool Hoogstraten en met het team verder kan bouwen aan een bijzondere basisschool.
Dorien Janssens

Wapenstilstand
Morgen genieten we allemaal van een vrije dag. We herdenken dan de slachtoffers van de wereldoorlogen.

Nieuwe kinderen op school
Naast de 2 nieuwe kleuters in het onthaalklasje van juf Inn kregen ook de kleuters van juf Greet en juf Ellen een nieuw klasgenootje. Welkom in onze school!

Overgang naar eerste leerjaar
Gisteren gingen de oudste kleuters luisteren naar een verhaal in het eerste leerjaar.

Fruitdag
Maandag trakteert het oudercomité ons weer op een lekkere fruitsnack.

Kronkeldidoe
De kinderen van het eerste leerjaar rijden maandagvoormiddag met de bus naar Kronkeldidoe, een sportactiviteit van SVS in Merksplas. Voor deze uitstap rekenen we …. euro aan op de volgende schoolrekening.

Dinsdagnamiddag 15 november: 3A en 3B

Dinsdagvoormiddag 15 november: 1, 2, 4 en 5

Oproep
Het vierde leerjaar is op zoek naar bokalen met draaideksel. Alle formaten zijn welkom!  Ook zou je ze heel blij maken met allerlei diertjes, dennenboompjes, mannetjes uit plastic.  Mocht je zo’n dingen kunnen missen, mag je ze bezorgen in de klas van juf Joyce.  Alvast heel hard bedankt iedereen! 🙂

Nieuwjaarsbrieven
Binnenkort is het weer Nieuwjaar. Traditiegetrouw zullen onze kinderen ook dit jaar hun mama, papa, peter en meter verrassen met een nieuwjaarsbriefje. De brief voor de ouders maken de kinderen zelf en moet dus niet betaald worden. De andere brieven kan je via de school aankopen aan 0,65 euro per stuk. De kosten komen op de volgende schoolrekening. Wil je alsjeblieft de juiste aanspreektitels noteren op bijgevoegd strookje?

Het oudercomité vergadert vanavond om 20.15 uur in de school.

Kerstmarkt
Prik de datum vast in je agenda: vrijdag 16/12/2016!

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s en commentaar van:  “Kleuters van juf Inn op stap in de regen!”

Bijlage  (Alleen papieren versie)
–       Schoolrekening
–       Brief oudercontact kleuterschool