Nieuwe kleuters / doorschuiven
Na Nieuwjaar starten er 5 nieuwe kleuters bij juf Inn. Omdat we verkiezen het onthaalklasje klein te houden, schuiven 11 kleuters na de kerstvakantie door naar het klasje van juf Greet.
Daarom zullen er 17 kleuters van juf Greet doorschuiven naar een extra kleuterklas bij juf Sindy. Enkel op maan- en dinsdagnamiddag zitten deze kleuters voorlopig samen bij juf Greet en juf Frie. Tijdens deze momenten zullen ze dan gaan turnen en spelen in de speelzaal. Vanaf de paasvakantie zijn deze klassen volledig gescheiden.

Voor de jongste kleuters
Kies voor de jongste kleuters voor wanten aan een koordje alsjeblieft. Vingerhandschoentjes zijn zo moeilijk voor de kleinsten!

Fruitdag
Het oudercomité verwent ons de eerste schooldag van het nieuwe jaar al met een heerlijke fruitsnack.

Juf Ellen afwezig
Vrijdag 23 december zal juf Ellen afwezig zijn. Juf Sindy vervangt in haar klasje.

Leeruitstap derde leerjaar
Morgennamiddag gaan de kinderen van het derde leerjaar naar de tentoonstelling over “de Mark, hoe het was” in het Begijnhof.

Bib
–       Maandag 9 januari: 6a en 6b
–       Donderdag 12 januari: 1a

Zwemmen
Het eerste, tweede, vierde en vijfde leerjaar gaan zwemmen op dinsdag 10 januari.

Luizen
Na de kerstvakantie plannen we een algemene controle. Wij rekenen op uw medewerking om de haren van uw kinderen al eens te controleren voor ze naar school komen.

Leeruitstap 3 en 4
De leerlingen van 3en 4 bezoeken Antwerpen op donderdag 12 januari. In de voormiddag maken ze een wandeling door de binnenstad. ’s Namiddags volgen ze in de Koningin Elisabethzaal een Oorcollege van het Vlaams Filharmonisch Orkest. De kinderen vertrekken al vroeg met de bus. Zorg dus dat je om 8.15 uur op school bent. Ze zullen rond 15.45 uur terug zijn. Zorg verder voor: fluohesje, wandelschoenen, warme kledij, regenjas, een rugzak met picknick, fruit, koek, drank met schroefdop, plastic zak. Deze uitstap kost 7,30 euro per kind. Het oudercomité legt 1 euro per kind bij. We rekenen dus 6,30 euro aan op de volgende schoolrekening.

Overlijden
Mevrouw Maria Verschueren, echtgenote van onze oversteekbegeleider Jan en schoonmoeder van poetsvrouw Nicole, is plots overleden. We leven mee met de familie.

Kerstvakantie
Zaterdag 24 december begint de kerstvakantie. We wensen iedereen een mooie einde-jaarperiode en verwachten alle kinderen terug op school op maandag 9 januari 2017.

Koekenbak
De opbrengst van de koekenbak van het tweede leerjaar ten voordele van ’t Ver-zet-je bedraagt 710 euro. Dankjewel oudercomité en Joost Muesen voor jullie steun. Het enthousiasme van de kinderen heeft zeker bijgedragen tot de mooie opbrengst! Proficiat voor zoveel solidariteit!

Bijlage
–       Foto’s
–       Brief studiereis voor 3 en 4
–       Foto’s kerstmarkt
–       Nieuwjaarswensen
–       Flyer vliegtips januari voor de lagere school