Oudercafé
De ouders van de kleuters die startten na de krokusvakantie zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdagmorgen 22 maart van 8.45 tot 9.30 uur. De juf zorgde voor een filmpje van de kindjes in haar klas en bij een kop koffie kan je kennismaken met de ouders van de klasgenootjes. 

Oudercontact kleuters
Volgende week is er gelegenheid tot oudercontact voor de ouders van de kleuters uit de klasjes van juf Greet, Sindy, Ellen en Annelies (5-jarigen).

Overstap naar de lagere school
De vijfjarige kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar werken woensdag 22 maart samen aan een creatieve opdracht.

Leeruitstap tweede leerjaar
De kinderen van het tweede leerjaar stappen morgen naar het Begijnhof en maken daar een wandeling aan de hand van het verhaal van Katrien Begijn. De kinderen van 2a komen ’s middags al om 12.45 uur  terug naar school om tijdig in het Begijnhof te zijn. 2b gaat om 14 uur.

Derde helpt padden overzetten
Vrijdag 17 maart fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar de Eindepoel in Merksplas om padden te helpen overzetten. Kom naar school met een fiets die goed in orde is, draag je fluo-vestje, rubberen laarzen en kledij die vuil mag worden, breng een rugzak mee met boterhammen, drank en koek of fruit. Zorg verder voor warme kledij, een regenjas en handschoenen. Hopelijk zijn er die dag veel padden op trektocht!

Bednet
Nog even herinneren dat we morgen zieke kinderen een hart onder de riem steken en meedoen aan de nationale pyjamadag! Vrijblijvend mogen de kinderen van de lagere school morgen in pyjama naar school komen om zo de actie van Ketnet te ondersteunen en onderwijs voor zieke kinderen “Bednet” in de kijker te zetten. Breng wel een lange broek mee voor op de speelplaats!

Overstap naar secundair onderwijs
De leerlingen van het zesde leerjaar gaan op maandag 20 maart naar de doe-dag in het VTI Spijker.

 Bib
Maandag 20 maart: vijfde leerjaar
Donderdag 23 maart: 4a en 4b

Zwemmen
De kinderen van 1, 2, 4 en 5 gaan dinsdag 21 maart zwemmen.

Tussenkomst ziekenfonds boerderijklassen
De kinderen van 1 en 2 kregen een standaardformulier waarmee je een kleine tussenkomst in de kosten van de boerderijklassen kan aanvragen bij je ziekenfonds. Op dit formulier is de periode foutief vermeld. Daarom krijgen de kinderen vandaag een verbeterde versie mee.

Op de website
–       Ganzenbordspel in het derde leerjaar
–       Flyer zitdag studietoelagen ocmw Hoogstraten

Expeditie Natuurpunt
Om geld in te zamelen, organiseren we met onze school een quiz.  In bijlage vinden jullie meer uitleg.  Inschrijven kan voor 28 april door een mail te sturen naar denrooyelantaarn@gmail.com. Vermeld de naam van je groep en de namen van de deelnemers. Je inschrijving is pas officieel wanneer je ploeg 20 euro heeft betaald op het secretariaat. Je ontvangt daarna een beves-tigingsmail.

Bijlage (alleen papieren versie)
–       Brief vijfde leerjaar
–       Brief oudercontacten lagere school
–       Flyer Expeditie Natuurpunt
–       Flyer ocmw (ook via website)