Schoolfeest
Iedereen is van harte welkom op ons schoolfeest op zondag 23 april van 14 tot 17 uur.  Er zijn toonmomenten van de kinderen, allerlei toffe spelen, springkasteel,  zoektocht, opendeur in het onthaalklasje, rondleidingen in de school, gelegenheid tot inschrijven, …. We verwachten alle kinderen zijn om 14 uur voor het toonmoment en het zingen. Om 17 uur sluiten we af met een dans. Spelenkaarten kan je kopen tot 16.30 uur, spelen kan tot 17 uur.

Sponsortocht
We zijn trots op onze lagere schoolkinderen. Ze wandelden 3516,45 euro bij elkaar voor Broederlijk Delen. Proficiat!

Lentewandeling kleuters
Volgende woensdag 26 april gaan alle kleuters wandelen.
– De kleuters van juffen Inn, Greet en Sindy maken een wandeling in de bossen van het Zwart Goor in Merksplas.
– De grotere kleuters wandelen het laarzenpad in het gebied van ‘t Merkske.
Ze hebben die dag geen boekentasjes nodig en geen fruit.

Moederdag
Zoals elk jaar maken de kleuters een cadeautje voor moederdag. Wie een extra cadeautje nodig heeft, meldt dit bij de juf.

Zwemmen
– Dinsdag 25 april gaan de kinderen van het derde en zesde leerjaar zwemmen.
– We merken dat heel wat kinderen hun badmuts vergeten, kwijt doen of bewust niet meebrengen.  Samen met een handdoek en zwemkledij verwachten we dat dit in hun zwemzak zit. Helaas kunnen we niet voor alle leerlingen reservebadmutsen voorzien en zien we ons genoodzaakt om dan een nieuwe badmuts voor uw kind aan te kopen.  Die kost 1 euro en komt dan op de schoolrekening.  In dat geval krijgen de kinderen een briefje mee. Graag rekenen we op jullie medewerking om er samen voor te zorgen dat dit in orde is.

Bib
–       Dinsdag 25/04: 1b
–       Donderdag 27/04: 1a

Wieltjesdag
Donderdag 27 april is de laatste donderdag van de maand en dus wieltjesdag voor de kinderen van de lagere school. Breng je skateboard, inline-skates, step, ….. mee voor op de speelplaats! Een hooverboard (elektrisch) is niet toegelaten.

Team Den Rooye Lantaarn gaat een uitdaging aan
Acht leerkrachten van de school nemen deel aan Expeditie Natuurpunt. Hiervoor gaan ze de uitdaging aan om 260 km te fietsen in 2 dagen. Ze vertrekken op 24 juni in Hasselt, overnachten in Oud-Turnhout en eindigen in Mechelen. Om hieraan te mogen deelnemen, moeten ze geld inzamelen voor een natuurgebied. Zij kozen Den Rooy in Meerle. Daarom organiseren ze nog een quiz op vrijdag 5 mei in de school. Ploegen van 4 tot 6 personen mogen nog steeds inschrijven door 20 euro af te geven op het secretariaat. Geef ook je groepsnaam op. Dit wordt zeker een leuke avond. Ze houden ook een wafelverkoop. Daarvoor krijgen de kinderen een aparte brief. Den Rooye Lantaarn is jullie alvast heel dankbaar!

Website
–       Nieuwe kleuters bij juf Inn
–       Derde leerjaar en bewoners van het woonzorgcentrum spelen samen volksspelen
–       Nieuwe klasfoto onthaalklasje
www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Bijlage (alleen papieren versie)
–       Fiscaal attest 2016
–       Betalingsherinnering
–       Uitnodiging rollerhappening voor de lagere school
–       Brief wafelverkoop expeditie Natuurpunt
–       Brief Rode Kruis Hoogstraten
–       Boekje Grabbelpas