Inschrijving nieuwe kleuters
Vandaag schreven we 10 kleuters in die na Hemelvaart zullen starten in het onthaalklasje.

Mooi weer
De laatste dagen genieten we van het mooie weer. Bescherm je kleuter met aangepaste kledij, zonnehoedje of petje (met naam) en smeer hem/haar ’s morgens al in met zonnecrème.

Leeruitstap derde leerjaar
De kinderen van het derde leerjaar fietsen vrijdagvoormiddag 19 mei naar het heemkundig museum in Rijkevorsel. Ze leerden over de school van vroeger en gaan een kijkje nemen hoe het er toen echt aan toe ging. Zorg ervoor dat je fiets in orde is!

Gezonde lunch
Maandag trakteert het oudercomité heel de school op een gezonde lunch. Boterhammen zijn dan niet nodig! Dank je wel, ouders!

Bib
Dinsdagnamiddag 23/05: 1b

Zwemmen
Dinsdag 23/05: derde en zesde leerjaar

Mag mijn spinner mee naar school?
Hoi, ik ben ‘spinner’ de laatste nieuwe rage. Op de speelplaats mag je met mij spelen. Je moet zelf goed voor mij zorgen. Je bent zélf verantwoordelijk voor mij, niet de school, de juf of de meester. Als er over mij ruzies ontstaan, is het spelen met mij gedaan. In de klas zit ik steeds IN de boekentas. 

Lentefeest
De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest repeteren op woensdag 24 mei van 15.15 uur tot 16.45 uur in Basisschool ’ t Locomotiefje in Beerse.

Vijfde naar WZC – oproep begeleiders
De kinderen van het vijfde leerjaar gaan op maandag 19 juni (voormiddag) op bezoek in het woonzorgcentrum naar aanleiding van het thema Teenager meets Alzheimer.  Hiervoor vragen we nog hulp om de kinderen te begeleiden.  Ouders kunnen zich opgeven via het agenda van hun kind.

Vakantieboek
Wie een vakantieboek wil bestellen, geeft de flyer ingevuld mee terug ten laatste op woensdag 24 mei. Betalen doe je via de schoolrekening.

Verlof
Volgende donderdag 25 mei is het O.H. Hemelvaart en vrijdag 26 mei maken we de brug. Alle kinderen en leerkrachten hebben vrijaf. De nieuwsbrief krijg je dan al op woensdag.

Ter info
Aan de schoolpoort hoor je soms allerlei verhalen. De enige wijziging op school is de nieuwe directie. Alle andere wijzigingen zullen we steeds tijdig via de gebruikelijke communicatiekanalen meedelen.

Website
–          Voorlezen bij juf Sindy en juf Ellen
–          Fietsdag kleuters
–          Grootste kleuters zingen het kleurenklaplied.
–          De kleuters van juf Greet poetsen hun fietsjes.
–          Feest in het woonzorgcentrum
–          Markvallei en tuin: derde leerjaar

Kijk op www.gemeentschoolhoogstraten.be 

Wafels afhalen
Maandag 22 mei kan je de bestelde wafels komen afhalen in de computerklas:
–          van 08.15 tot 8.45 uur
–          van 15.45 tot 17.00 uur
Zorg je voor gepast geld ajb? (6 euro per doos) Nogmaals dank om ons zo massaal te steunen!

Bijlage (alleen papieren versie)
–          Schoolrekening 4
–          Flyer vakantieboek