Paardenmolen
Naar jaarlijkse gewoonte mogen de kleuters dinsdagvoormiddag naar de paardenmolen op de Heilig Bloedkermis. Veel plezier! Denk aan de fluovestjes.

Oudercafé
De ouders van de kleuters die na Hemelvaart startten in het onthaalklasje van juf Inn zijn van harte welkom in het oudercafé op woensdag 14 juni van 8.45 tot 9.30 uur. Ze kunnen een babbeltje slaan met de juf, een video van hun kindje bekijken en elkaar beter leren kennen bij een kopje koffie of thee.

Samen zingen
Dinsdag 13 juni zingen de kinderen van de lagere school samen onder begeleiding van Flor en Florejan. De ouders zijn vanaf 14.20 uur welkom in de refter.
Woensdag 14 juni zingen de kleuters voor de laatste keer dit schooljaar samen kinderliedjes, zoals altijd onder begeleiding van Flor en Florejan. We nodigen de ouders van harte uit in de refter om te komen luisteren en meezingen vanaf 11.10 uur.

Heilig Bloedprocessie
De eerste communicanten verzamelen om 11.15 uur aan de Pax op zondag 11 juni en op zondag 18 juni. Haal hen daar ook af.
De kinderen die meegaan als schaapje in de H. Bloedprocessie verwachten we beide zondagen om 10.15 uur in de school. Kom ook bij regenweer, dan is er een korte processie in de kerk.
De karteldragers verzamelen beide zondagen in de school om 10.15 uur.

Bij twijfel of de processie doorgaat: www.sintkatharinahoogstraten.be (rond 9.30 uur) of www.facebook.com/HeiligBloedprocessieHoogstraten

Sportdag lagere school
Maandag 12 juni is het sportdag voor de lagere school.
–          De kinderen van 1 en 2 sporten op school en bij tennisclub HTC.
–          De leerlingen van 3, 4, 5 en 6 fietsen naar De Mosten en doen daar allerlei avontuurlijke activiteiten. Zij zijn om 16 uur terug op school. Ze voorzien zwemkledij, een handdoek, reservekledij en een fiets die goed in orde is. Voor hen bedragen de kosten 6,50 euro te betalen via de schoolrekening.
Alle kinderen zorgen voor een lunchpakket en voldoende drank. Veel sportplezier!

Niveaulezen
–        Omwille van de sportdag is er maandag 12 juni geen niveaulezen.
–        De kinderen van het eerste leerjaar lezen woensdag 14 juni voor de laatste maal in groepjes.

Heilig Bloedviering
Dinsdag 13 juni vieren de kinderen van de drie Hoogstraatse basisscholen samen Heilig Bloed. Omwille van de vele activiteiten die dag in onze school zullen enkel het derde en het zesde leerjaar hieraan kunnen deelnemen. Voor de kinderen die geen katholieke godsdienst volgen, is er een andere activiteit op school.

De kinderen van 1, 2, 4 en 5 gaan dinsdag 13 juni zwemmen.

Joggen op school – stratenloop
Dinsdag kunnen de kinderen tijdens de middag gaan joggen, samen met meester Simon. Met “a mile a day” hebben we gezien dat er veel kinderen met looptalent zijn. Ze dragen dan best sportieve kleren en vooral sportschoenen. We willen hen zo aanmoedigen om mee te lopen tijdens de stratenloop van woensdag 14 juni. Inschrijven hiervoor kan via de sportdienst van de gemeente. We zouden het fijn vinden als je tijdens de stratenloop het T-shirt van onze school draagt. Zo zien we onmiddellijk voor wie we moeten supporteren!

Bezoek IKO
Zoals elk jaar bezoeken de kinderen van de lagere school woensdagvoormiddag in de Heilig Bloedweek de tentoonstelling in het IKO.

Plaatselijke verlofdag
Donderdag 15 juni is de laatste plaatselijke verlofdag van dit schooljaar. De kinderen en leerkrachten kunnen dan uitrusten van de kermis en de stratenloop. Prettige dag!

Schoolreizen lagere school
Vrijdag 16 juni gaan alle kinderen van de lagere school op schoolreis:
–        het eerste en tweede leerjaar naar Speeltuin Den Deugniet in Antwerpen,
–        het derde en vierde leerjaar naar Bokrijk,
–        het vijfde en zesde leerjaar naar Bobbejaanland in Lichtaart.
Alle kinderen krijgen een brief mee met de praktische schikkingen. We duimen voor mooi weer en wensen alle kinderen een fantastische schoolreis toe!

Inschrijvingen volgend schooljaar
We werken volop aan de planning voor volgend schooljaar. Omdat er nog een aantal briefjes ontbreken, vragen we om dit ten laatste morgen, 9 juni ingevuld terug mee te geven.

KINDERFUIF
Vrijdag is het zover, de langverwachte fuif is eindelijk daar! DJ Punky D wil er samen met jullie een spetterend feestje van maken. Inschrijven voor free podium kan nog steeds! De ouders kunnen terecht in onze supergezellige zomerbar!

–        Nieuwe kleuters in het onthaalklasje
–        Kleuters naar de Mosten
www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Bijlage ( alleen papieren versie)