Wekelijkse nieuwsbrief                                                15-9-2017

Fruitdag

Het oudercomité zal alle kinderen dit schooljaar weer regelmatig trakteren op een fruitig tussendoortje. Maandag is het al zover. We zijn benieuwd naar wat het creatieve fruitteam voor ons in petto heeft!

Oudercafé

De ouders van de nieuwe kleuters van het onthaalklasje zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdagmorgen 20 september van 8.45 tot 9.30 uur. De juf zorgde voor een filmpje van de kindjes in haar klas en bij een kop koffie kan je kennismaken met de ouders van de klasgenootjes.

Groepjeslezen

Maandag 18 september starten de kinderen van het tweede en het derde leerjaar met het lezen in kleine groepjes. Ze lezen elke maandag- en woensdagmorgen. Alvast bedankt aan alle (groot)ouders die hierbij helpen. We verwachten hen om 8.30 uur.

Dinsdag 19 september zwemmen de kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde  leerjaar.

Feest eerste leerjaar

Woensdag 20 september om 18.30 uur verwachten we de kinderen van het eerste leerjaar met hun ouders, broers en zusjes, die zich inschreven voor het feest. Hier kan je de andere ouders en kinderen wat beter leren kennen. Met de lekkere frikadellen en kriekjes van het oudercomité wordt het een gezellige avond.

De kinderen van 1B gaan donderdag 21 september naar de bib.

Bloemen en groenten

Maandag gaan de kinderen van het vierde leerjaar de kunstwerken van groenten en bloemen bewonderen op de Vrijheid.

Infoavond leren leren vierde leerjaar

Donderdag 21 september geven juf Joyce en juf Ann uitleg over “leren leren” in het vierde leerjaar. Inschrijven kan via het inschrijvingsstrookje. Alle ouders van 4a en 4b zijn van harte welkom.

Op 22 september stappen en trappen we naar school

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag tijdens de week van de mobiliteit de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Over heel Vlaanderen doen 1300 basisscholen en 100 gemeenten mee aan de Strapdag. Onze school kan in dat lijstje natuurlijk niet ontbreken! En omdat we weten dat zowel ouders als kinderen op deze dag echt veel moeite doen om te voet of met de fiets te komen, willen we tonen dat we die moeite appreciëren. Het stadsbestuur van Hoogstraten voorziet voor alle kinderen een lekkere, verse en lokaal geteelde appel. Draag je fluovestje, zo zorg je dat je goed zichtbaar bent in het verkeer!

Werken De Kluis

Het stadsbestuur vraagt om mee te delen dat de werken voor de uitbreiding van De Kluis begin oktober zullen starten. Hierdoor zal in de maand oktober het kruispunt van de Industrieweg met de Heuvelstraat een tijd lang afgesloten zijn. Langs die weg naar school komen zal gedurende de maand oktober onmogelijk zijn!

Batterijen en toners

Je mag lege batterijen en toners meebrengen naar de school. Een recyclagebedrijf haalt ze op en de school krijgt een vergoeding.

Startviering eerste communie

Zondag 17 september om 10 uur is de startviering. De kinderen krijgen een badge die ze dragen bij de voorbereiding van de eerste communie. De ouders ontvangen ook de kalender met activiteiten en als afsluiter is er voor iedereen een drankje.

• Brief voor de leesouders
  • Flyer Sportoase voor 3 en 4
  • Flyer studietoelagen
  • Kalender gezinsvieringen

Kijk vanaf morgen op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald”.