Wekelijkse nieuwsbrief                                                22-9-2017

Herinnering: morgen is het strapdag!

Morgen is een autoluwe schooldag. Kom te voet, met de fiets, step, skates, …. naar school en zorg mee voor meer veiligheid op weg naar school en aan de schoolpoort! Je krijgt dan een lekkere traktatie. Denk aan je fluovest!

Eind vorig schooljaar kwam een filmploeg kinderen interviewen in het kader van het project “School-straten” dat werkt aan een veilige, kindvriendelijke schoolomgeving. De filmpjes staan online. Meer info op de flyer in bijlage.

Schoolreis kleuters

Onze kleuters gaan donderdag 28 september op schoolreis. We vertrekken ’s morgens naar de kabouterberg in Kasterlee om te wandelen. Tijdens de wandeling luisteren de 4- en 5-jarige kleuters naar een grappige en spannende vertelling. Daarna spelen ze in de binnen- en buitenspeeltuin van domein De Putten. De kleuters brengen alleen een brooddoos met naam mee. De juffen zorgen voor koeken, drank en een ijsje. ’s Namiddags zijn we tijdig terug op school. Kijk ’s morgens even het weerbericht na om je kleuter aangepaste kledij aan te doen. Denk ook aan gemakkelijke schoentjes (met naam) om aan en uit te doen. Het oudercomité komt tussen in de kosten voor deze uitstap.  Voor de 4- en 5-jarige kleuters schrijven we nog 11.40 euro bij op de schoolrekening, voor de 2,5- en 3-jarige kleuters 6 euro. Fijne dag allemaal!

Bib

Vandaag gingen de kinderen van 1b voor het eerst naar de bib om boekjes te kiezen voor in de klas. Maandag 25/09 gaan de kinderen van 1A en het zesde leerjaar.

Zwemmen

Dinsdag 26 september gaan de kinderen van het derde en vierde leerjaar zwemmen.

Scholenveldloop

Volgende woensdag 27 september is het scholenveldloop aan de Mosten. Dinsdag na de namiddagspeeltijd gaan we met alle kinderen van de lagere school oefenen. Zorg dus voor gemakkelijke kledij en schoenen. De flyer kregen de kinderen vorige week al mee. We hopen dat veel kinderen van onze school zullen meelopen. Als bijlage vind je de sportkalender van SVS voor dit schooljaar. Veel sportplezier!

Studiereis 1 en 2

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar bezoeken donderdag 28 september de zoo van Antwerpen. In het educatief programma “Handige Harry’s” leren ze hoe dieren zich aanpassen aan hun leefomgeving. De bus vertrekt stipt om 8.45 uur en de kinderen zijn terug in de school om 15.30 uur. Kom al tegen 8.30 uur naar school! Breng een rugzak (voorzien van naam) mee met boterhammen, een koek en voldoende drank. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten voor de ouders beperken tot 11 euro per kind. Kinderen met een abonnement van de zoo betalen niets (abonnement meebrengen!). We wensen alle kinderen een super fijne dierendag!

Wieltjesdag

28 september is de laatste donderdag van de maand en dus wieltjesdag voor de kinderen van de lagere school. Ze mogen hun steps, skates, boards, …. Mee naar school brengen.

Knutselmateriaal voor de kleuterschool

De kleuterjuffen zijn heel blij met:

  • lege rollen van keukenrollen
  • kaasdoosjes 

Plaatselijke verlofdag

Vrijdag 29 september is onze eerste plaatselijke verlofdag. Alle kinderen en leerkrachten hebben dan een vrije dag.

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de Naald” voor foto’s van onze activiteiten.

Bijlage

  • Controlefiche leerlingengegevens
  • Brief voor de zwembegeleiders
  • jaarkalender SVS_2017-2018
  • Betalingsherinnering schoolrekening vorig schooljaar!
  • Flyer de Bonte Beestenboel
  • Flyer school-straten