Wekelijkse nieuwsbrief                                              12-10-2017

Naar het bos

We herinneren nog even dat verschillende klassen morgen naar het bos gaan:

  • Het eerste leerjaar mag morgennamiddag met de huifkar naar de Hees. Zorg voor aangepaste schoenen of laarzen.
  • Het derde leerjaar en vierde leerjaar zijn heel de dag in de bossen van Wortel Kolonie. Ze vertrekken om 8.45 uur met de fiets en zijn om half vier terug op school. Ze leren over de dieren en planten in het bos en spelen in het speelbos. Breng mee: een rugzakje met boterhammen en drank, koek/of fruit voor 2 maal, aangepaste schoenen of laarzen, kledij die vuil mag worden, een warme jas. Zorg dat je fiets in orde is en draag je fluovest! ’s Middags eten de kinderen in de Klapekster. Voor een drankje schrijven we 1,5 euro op de schoolrekening.

Donderdagvoormiddag 19 oktober fietsen de derdeklassers nogmaals naar Wortel Kolonie. Ze leren over schapen en ontmoeten de herder, zijn helper en zijn kudde.

Controleer je kind na elke uitstap op tekenbeten!

Fruitdag

Het oudercomité trakteert ons maandag 16 oktober op een heerlijke fruitsnack. Dank je wel!

Zwemmen

Dinsdag 17 oktober gaan de kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar zwemmen.

Derde naar het IKO

Dinsdag gaan de derdeklassers naar het IKO voor een workshop over drukken: 3a in de voormiddag, 3b in de namiddag. Breng een schort mee!

Verzet tegen armoede

Dinsdag 17 oktober is het werelddag van verzet tegen armoede. Ook op school hebben we aandacht voor de mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede.

Radio Oorwoud

Donderdagnamiddag 19 oktober gaan de kinderen van het derde en vierde leerjaar naar de Rabboenizaal voor een voorstelling van Radio Oorwoud in verband met milieuproblemen en natuurbeleving. Deze voorstelling kost 6 euro per kind. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de kosten voor de ouders beperken tot 5 euro.

Bib

  • Donderdag 19/10: 1b
  • Dinsdag 28/11om 20 uur geeft Daniëlle Daniels in de bib een sessie over “Meer (voor)lezen, beter in taal!” Hoe kan je kinderen thuis stimuleren om met plezier te leren lezen? In deze sessie krijg je een heleboel tips die je kan uitproberen! Deelname kost 3 euro. Inschrijven kan aan de balie of via www.hoogstraten.be/vormingbib.

3 en 4 naar Technopolis

De kinderen van 3 en 4 gaan vrijdag 20 oktober naar Technopolis. Ze zijn ’s namiddags tijdig terug op school. Breng mee: een rugzakje met je boterhammen, een koek en een drankje. De kosten bedragen 8.30 euro, inclusief een drankje bij de picknick. Omdat het oudercomité 1 euro bijdraagt, rekenen we 7.30 euro aan op de schoolrekening.

Turnkleding/kleding tekenen

We merken dat de turnkleren, turnzak en kleren van heel wat kinderen nog niet getekend zijn met hun naam. Maak dat zo snel mogelijk in orde alsjeblieft. Het voorkomt veel zoeken en er zijn minder verloren spullen. Hartelijk dank!

Website

Op www.gemeenteschoolhoogstraten.be vind je foto’s en tekstjes van de recente activiteiten in de klassen. Klik daarvoor op “Heet van de naald”.

Familienieuws

Een rechtzetting:

  • Het zusje van Noé Muësen heet ONA, niet Ana.
  • Op 26 juli, werd Teske Bluekens geboren, zusje van Nyah en Perre.

Bijlage

  • Brief oudercontact lagere school (maandag)
  • Briefje deelnemers SVS-voetbal 4/4
  • Brief Wereldwinkel voor de lagere school
  • Flyer KLJ Hoogstraten voor 3, 4 en 5