Wekelijkse nieuwsbrief                                                9-11-2017

Speelgoed op de speelplaats

We hebben een speel-o-theek met allerlei speelgoed. Omdat er de laatste tijd nogal wat problemen zijn met pokemonkaarten, spinners, ….. heeft het leerkrachtenteam beslist vanaf morgen geen speelgoed  van thuis meer  toe te laten op de speelplaats. De kinderen kunnen het speelgoed van de speel-o-theek elke dag tijdens de middag lenen.

Actie schoendozen

Graag herinneren we jullie aan de ‘schoendozenactie’. We zijn nog op zoek naar lege schoendozen om alles in te steken en naar leuke cadeauverpakking. Mocht je nog iets van volgende spullen hebben, mag je ze ten laatste vrijdag binnenbrengen of afgeven aan de klasleerkracht. We zoeken nog: schriften, potloden, balpennen, kleurpotloden, tandpasta, tandenborstel,  zeep, kam/borstel, voeding met lange houdbaarheidsdatum.

 Nieuwjaarsbrieven

Binnenkort is het weer Nieuwjaar. Traditiegetrouw zullen onze kinderen ook dit jaar hun mama, papa, peter en meter verrassen met een nieuwjaarsbriefje. De brief voor de ouders maken de kinderen zelf en moet dus niet betaald worden. De andere brieven kan je via de school aankopen aan 0.65 euro per stuk. De kosten komen op de volgende schoolrekening. Wil je de juiste aanspreektitels noteren op bijgevoegd strookje alsjeblieft?

Oudercafé

De ouders van de kleuters uit het onthaalklasje die gestart zijn na de herfstvakantie zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdag 15 november van 8.45 tot 9.30 uur. Ze kunnen dan een babbeltje slaan met de andere ouders en met de juf en kijken naar een filmpje van de kindjes in de klas.

Handschoenen aan een touwtje

Bij de jongste kleuters is het handig als de handschoentjes met een koord door de mouwen van de jas zitten. Ze geraken dan niet zo vlug verloren! Vingerhandschoentjes zijn heel moeilijk als de kleuters ze zelf niet aan kunnen doen. Kies dan voor wantjes alsjeblieft. Verloren handschoenen, mutsen en sjaals vinden de juiste handjes en hoofdjes sneller terug als ze getekend zijn.

Mini-Technopolis 3 en 4

Vrijdagnamiddag 10 november om 14.45 uur zijn de ouders van 3 en 4 hartelijk welkom in de refter. De kinderen van 3 en 4 hebben veel geleerd tijdens hun bezoek aan Technopolis en tonen dit met veel plezier aan hun ouders. Spannend!

Bib

Vrijdag 10 november: 2a

Maandag 13  november: 4a, 4b en 2b

Dinsdag 14 november: 3a en 3b

Fruitdag

Maandag trakteert het oudercomité ons weer op een lekkere fruitsnack.

Zwemmen

Dinsdagvoormiddag 14 november: 1, 2, 5 en 6

Nascholing

  • Juf Stephanie volgt maandag 13 november nascholing over ‘Lesgeven aan anderstaligen’.
  • Meester Dirk en turnjuf Greet hebben die maandag een vorming voor vakbondsafgevaardigden. Juf Mieke vervangt in 1b en juf Evy geeft turnen aan de kleuters.
  • Donderdag 16 november volgt juf Marina bijscholing over ‘Mediawijs als directeur’.

Fietsencontrole

Gisteren deed de politie fietsencontrole op school. De meeste fietsen zijn goed in orde. De politie maakt de ouders er graag attent op de batterijen tijdig te vervangen zodat de kinderen goed  zichtbaar en veilig de baan op kunnen.

Oudercomité

Het oudercomité vergadert vanavond om 20.15 uur in de school.

Kerstmarkt

Prik de datum vast in je agenda: vrijdag 15/12/2017! Zie oproep in bijlage.

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s en commentaar van de klasactiviteiten!

Bijlage