Wekelijkse nieuwsbrief                                              16-11-2017

School-Straten

Voor onze schoolomgeving gaan we binnen het project School-Straten op zoek naar meer ruimte voor onze kinderen. De leerlingen gaven zelf al aan wat ze vinden van het verkeer aan onze schoolpoort. De filmpjes daarvan zijn nog steeds te bekijken op https://www.hoogstraten.be/school-straten.

Hoe denkt u over de mobiliteit in de schoolomgeving? Geef uw mening op https://www.hoogstraten.be/bevraging. Het invullen van deze bevraging duurt niet meer dan 2 minuten. Bijgevoegd krijgt u ook een uitnodiging om mee na te den-ken over concrete oplossingen op dinsdag 12 december.

Parkeerverbod Vito

Het Vito laat weten dat er, wegens werkzaamheden, parkeerverbod zal zijn op 16, 17, 23 en 24 november tussen de hoofdingang van het Vito en de ingang van de land- en tuinbouwafdeling (van zebrapad tot zebrapad). Ook op de parking aan de schoolzijde zullen een aantal plaatsen voorzien worden om vrachtwagens te parkeren.

Overgang naar eerste leerjaar

Gisteren gingen de oudste kleuters luisteren naar een verhaal in het eerste leerjaar.

4- en 5-jarige kleuters naar de Poppenzaal

Woensdag 22 november gaan de 4- en 5-jarige kleuters van juffen Ellen, Annelies, Inge en Nancy naar de voorstelling “Zie ginds zinkt de stoomboot” in de Poppenzaal in Turnhout. De prijs voor deze voorstelling kost 4 euro per kind. Omdat het oudercomité 1 euro betaalt, rekenen we 3 euro per kind aan op de volgende schoolrekening.

Wintersportdag 2,5 en 3-jarige kleuters

Donderdagvoormiddag 23 november gaan de kleuters van juffen Inn, Greet, Sindy/Ditte en de 3-jarige kleuters van juf Ellen spelen in Jobland in Brecht. De kleuters brengen boterhammen mee, want ze zullen ’s middags niet tijdig terug zijn. Wie haar/zijn kleuter ’s middags wil afhalen, kan dat vanaf 13 uur. De kosten voor deze uitstap bedragen 6 euro per kind. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité kunnen we de bijdrage van de ouders beperken tot 5 euro.

Leeruitstap derde leerjaar

Vrijdag 17 november gaan de kinderen van het derde leerjaar naar het stedelijk museum voor een workshop bij de tentoonstelling “Brokaat en fluweel”.

Voorleesweek

Volgende week is het weer voorleesweek. Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. We doen dan ook met veel enthousiasme mee aan de voorleesweek.

Zwemmen

De kinderen van het derde en vierde leerjaar gaan dinsdag 21 november zwemmen.

Bib

Donderdag 23 november: 1b

Bijscholing

  • Maandag 20 november gaat juf Diane naar de studiedag niet-confessionele zedenleer.
  • Juf Inge en juf Annelies volgen dinsdag 21 november bijscholing over ‘Klankbewustzijn en articulatie in de kleuterklas.’ Juffen Evy en juf Machteld vervangen in hun klasjes.

Fluo-actie oudercomité

Maandag startte de fluo-actie van het oudercomité. Bedoeling is de kinderen te stimuleren om zoveel mogelijk hun fluo-vest te dragen. Volgende vrijdag 24 november is de laatste actiedag en mogen de kinderen in fluo-kledij naar school komen.

Website

Surf naar www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van onze activiteiten.

Bijlage