Wekelijkse nieuwsbrief                                              23-11-2017

 JIJ + IK = KANSEN

Hartelijk dank aan alle kinderen en hun ouders voor de vele (bijna 90) schoenendozen en het voedsel wat binnengekomen is. Jullie geven kansen aan kinderen die opgroeien in kansarmoede, ver weg en dichtbij.  En zo maken we samen als school een verschil voor hen. BEDANKT!

Medisch schooltoezicht

Morgen komen medewerkers van het CLB naar de school voor medisch nazicht van de kinderen van het 1a. Ze controleren lengte, gewicht, gehoor en gebit en kijken ook de vaccinaties na. Volgende vrijdag 1 december komen de kinderen van 1b aan de beurt.

Fluo-actie oudercomité

We hebben al gezien dat de kinderen goed hun best doen om steeds hun fluo-vest te dragen. Nog even ter herinnering: morgen mogen de kinderen “fluo-verkleed” naar school komen.

Stagiairs in de kleuterschool

Juf Evi en juf Jolien doen volgende week stage in de klasjes van juf Nancy en juf Annelies.

Bib

  • Maandag 27/11: 1a en 6
  • Herinnering: “Meer (voor)lezen, beter in taal!”, een interessante lezing van Daniëlle Daniels in de bib op dinsdag 28 november om 20 uur – hoogstraten.be/vormingbib.

Zwemmen

De kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar gaan dinsdag 28 november zwemmen.

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 30 november weer hun “wieltjes-materiaal” zoals steps, inlineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

Bijscholing

  • Maandagvoormiddag volgt juf Annelot een infosessie over de OVSG-toetsen in het zesde.
  • Juf Marina gaat dinsdag naar een nascholing over ‘Werken aan een positieve, succesvolle schoolcultuur’.
  • Juf Ditte volgt woensdag 29/11 bijscholing over ‘Een rijk taalaanbod in de kleuterklas’.

Kerstboeken Averbode

De kinderen van de lagere school krijgen een folder mee voor de kerstboeken. Wie een boek wil bestellen, vult de omslag in en geeft hem leeg terug mee naar school ten laatste donderdag 30 november. Betaling gebeurt via de schoolrekening.

Pedagogische studiedag

Alle kinderen hebben op woensdag 6 december een vrije dag. De leerkrachten volgen die dag bijscholing.

Dennenappels

Juf Inge zoekt grote dennenappels (min 10 cm), die open staan. Wie zo’n dennenappels kan missen, mag ze in haar klas bezorgen. Hartelijk dank!

 Kerstmarkt

  • Het oudercomité doet nogmaals een warme oproep voor helpende handen tijdens de kerstmarkt op 15 december. De kinderen kregen daarvoor al een brief mee die je ook nog kan terugvinden op de website (nieuwsbrieven – 09/11/2017).
  • Tijdens de kerstmarkt zal het oudercomité kerstbomen verkopen tegen een vrije gift. Ze kunnen in de omgeving van Hoogstraten aan huis geleverd worden.

 Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van onze activiteiten.

Bijlage

–     Briefje deelnemers unihockey

  • Folders kerstboeken voor de lagere school