Wekelijkse nieuwsbrief                                              14-12-2017

KERSTMARKT

Een warme welkom aan iedereen op onze kerstmarkt morgen vanaf 17.30 uur! Maak de kerstsfeer compleet met jullie aanwezigheid. Bezoek de gezellige kraampjes met knutselwerkjes van onze kinderen en ga langs in de heerlijke eet- en drankkraampjes. De Warmste Week#Villa Rozerood!

Tweede naar de Warmste Week

Volgende donderdag gaan de kinderen van het  tweede leerjaar samen met een delegatie  van het oudercomité naar de Warmste Week. Ze werden uitgenodigd door KetNet voor hun koekenbak voor het goede doel. Ze hopen een mooi bedrag te kunnen verzamelen voor Villa Rozerood. Ze vertrekken al om 7.30 uur! Zorg dus  dat je kind tijdig op school en warm gekleed is.  ‘s Namiddags zullen ze om 15.30 uur terug zijn. Een brief volgt nog. De lekkere koekjes verkopen ze morgen op de kerstmarkt.

Fluo-actie

De klassen van juf Nancy, juf Tineke en juf Joyce wonnen de fluo-actie voor een veilige schoolomgeving. Als beloning krijgen ze maandag lekkere pizza! Boterhammen zijn dan niet nodig.

Juf Inn afwezig

Juf Inn had een ongevalletje en zal tot aan de kerstvakantie afwezig zijn. Juf Ines vervangt haar.

Inschrijven nieuwe kleuters

Woensdagvoormiddag 20 december verwacht juf Inn de kleuters die na de kerstvakantie naar school mogen komen.

Kleuterzwemmen

De vijfjarige kleuters van juf Inge en juf Annelies (°2012) gaan vrijdagvoormiddag 22 december zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee. De vierjarige kleuters van juf Inge en juf Annelies mogen tijdens het zwemmen in een andere klas gaan spelen.

Kerstfeestjes bij de kleuters

In de loop van volgende week zijn er kerstfeestjes in de kleuterklassen. De kleuters die iets mee moeten brengen, krijgen een apart briefje mee per klas.

Keuze drank

Kinderen die willen, mogen na de kerstvakantie hun drankkeuze voor ’s middags wijzigen. Zie bijgaand strookje. Breng het ten laatste volgende woensdag ingevuld terug mee naar school, ook als je je huidige keuze behoudt.

Vijfde naar Stedelijk Museum

De kinderen van het vijfde leerjaar volgen maandag de workshop “Ik ben archeoloog” in het Stedelijk Museum: 5b in de voormiddag en 5a in de namiddag.

De kinderen van het derde en vierde leerjaar gaan dinsdag 19 december zwemmen.

Eerste leerjaar naar het rusthuis

De kinderen van het eerste leerjaar gaan donderdag 21 december naar het rusthuis. Als kerstmannetjes zullen ze dansen en zingen voor de bejaarden. Kinderen die thuis een kerstpak, kerstmuts of rode trui of T-shirt hebben, mogen die meebrengen (zeker niets gaan kopen!). De kinderen zijn ’s middags terug op school. Juf Myriam en meester Dirk doen beroep op ouders om de kinderen ’s morgens vanaf 8.45 uur mee te schminken en mee te begeleiden naar het woonzorgcentrum. Opgeven bij de klasleerkracht alsjeblieft. Alvast hartelijk dank!

Donderdagnamiddag 21 december: 1b

Wieltjesdag lagere school

Donderdag 21 december is de laatste donderdag van de maand en dus wieltjesdag! De kinderen mogen hun steps, skates, …. meebrengen voor op de  speelplaats.

Rapporten – oudercontact

Volgende week vrijdag krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport mee naar huis. Vooraf werden de resultaten in de school reeds besproken met juf Marina, de klasleerkrachten en de zorgleerkracht. We hadden reeds algemene oudercontacten voor de herfstvakantie. Nu zijn er enkel oudercontacten op uitnodiging van de leerkracht.

Tijdschriftjes Averbode

De kinderen van de lagere school kregen een folder mee. Wie een abonnement wil voor het tweede trimester, geeft de folder ingevuld maar leeg terug mee naar school ten laatste op 21 december. Wie al een jaarabonnement nam, hoeft natuurlijk niets te doen.

Verloren voorwerpen

We verzamelden weer heel wat verloren voorwerpen en stallen ze uit in de refter vanaf dinsdagnamiddag 19 tot donderdagmiddag 21 december. Kom eens kijken of er iets van je kind(eren) bijligt.

Grootouderfeest

Het grootouderfeest voor de  lagere school vindt plaats op woensdag 28 februari en donderdag 1 maart 2018. Geef de data al door aan de grootouders ajb!

Het oudercomité vergadert donderdag 21 december om 20.15 uur in de school.

Kerstvakantie

Vrijdag 22 december is het een hele dag school. Daarna genieten kinderen en leerkrachten van twee weken vakantie.

– Sneeuwpret bij juf Ditte

– Sint en Piet bij juf Inn en juf Greet