Afwezigheden in de kleuterschool

  • Juf Greet van het klasje van de driejarigen zal afwezig zijn tot aan de krokusvakantie. Juf Hanne Wouters vervangt haar vanaf vandaag.
  • Ook juf zorgjuf Machteld zal voor langere tijd afwezig zijn. Juf Inge neemt haar taken over en juf Lore Pinoy staat in de klas van juf Inge.

Wintersportdag oudste kleuters

De kleuters van juffen Inge, Nancy en Annelies en de oudste kleuters van juf Sindy (geboren in 2013) gaan woensdag 17 januari sporten in sporthal Mintjens in Westmalle, begeleid door Play & Sport. Ze hebben die dag geen boekentas, noch fruit of koek nodig. Zorg wel voor sportkledij en gemakkelijke schoenen alsjeblief. De kosten voor deze sportieve voormiddag bedragen 7,5 euro per kind. Dankzij de tussenkomst van het oudercomité rekenen we 6,5 euro aan op de schoolrekening. Zorg dat je kleuter tijdig op school is!

Fruitdag

Maandag 15 januari staat het fruitteam van het oudercomité weer klaar om ons allemaal een heerlijke fruitsnack te trakteren. Helpende handen zijn altijd welkom!

Tweede leerjaar gaat sporten

De kinderen van het tweede leerjaar gaan maandagnamiddag naar het spelenpaleis van SVS in Brecht. Alle kinderen eten op school  want ze vertrekken al met de bus om 12 uur. ’s Namiddags zijn ze tijdig terug. Draag sportieve kledij en breng een koek of fruit mee en een drankje met draaistop. Deze sportnamiddag kost 3 euro per kind. Ook hier komt het oudercomité tussen met 1 euro zodat we slechts 2 euro aanrekenen op de volgende schoolrekening.

Bib

Maandagnamiddag 15/01: 5a en 5b

Zwemmen

Dinsdag 16 januari gaan de kinderen van het derde en vierde leerjaar zwemmen.

Bijscholing/vergadering

  • Juf Ditte gaat vrijdag 19 januari naar het tweede deel van de navorming “Netwerk startende leerkrachten”. Juf Chrisje zal haar vervangen.
  • Vrijdag 19 januari wonen juf Annelot en juf Inge, samen met juf Marina een overlegmoment van OVSG bij in Brussel. Juf Lydie vervangt in het zesde leerjaar.

Schotels kerstmarkt

Er zijn nog een aantal schotels (van de dessertjes voor de kerstmarkt) niet afgehaald. Ze staan in de keuken.

Familienieuws

Maandag 8 januari overleed de vader van Nadine (kinderopvang) en Suzan (poetsvrouw) Van Weereld, ook grootvader van Anaïs en Tomas en overgrootvader van Kobe, Kato en Tuur.

We leven mee met de familie.

Kurken stoppen

Poetsvrouw Leen verzamelt kurken stoppen. Wie helpt mee?

Parkeerregeling Deken Sendenstraat

Op vraag van verschillende partijen en op advies van de politie wordt vanaf half januari een nieuw tijdelijk reglement voorzien voor de parkeerreglementering in de Deken Sendenstraat. In plaats van aan de zijde van de school, is het nu toegelaten te parkeren aan de overzijde van de school. Feedback is steeds welkom via mobiliteit@hoogstraten.be

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van:

– kerstfeestje bij de oudste kleuters

– oudste kleuters naar het postkantoor

– kerstfeestje bij juf Sindy

– kerstfeestje in 2A

– Sint in 2A

– spinnenhoedjes 2A

– wichtelkerstfeest 5B

Bijlage

  • Schoolrekening tweede periode
  • SVS uitnodiging trefbal